הצעה פומו-ית

neoM

New member
הבנתי ששנינו צריכים להסביר

תראי, יתכן וגופמן ראה תמונה שלי ברשת באיזה מקום - יש לפחות שני מקומות בהם תמונתי התנוססה. באחד היא כבר איננה ובשני היא עדיין נמצאת, עד שאעיף אותה משם. אולי אני לא לטעמו של גופמן, ואולי הוא חושב שטעמך זהה לטעמו, ועל כן מתוך כך, כיוון שטעמך הוא טעמו יתכן והוא גם חושב שאת נראית כמוהו, ולכן- לוגית - הוא מאוכזב ממני ויתכן שהוא חושב שאניט מאוכזב ממך, כלומר ממנו. אגב, נוסעת - שמת לב שאמק משוכנע שאני תחפושת מתחפשת?" האם יש דרך לשכנע אותו שאני לא היא והיא לא אני?

neoM

New member
והכי חשוב

אני לא מאוכזב מהנוסעת נהפוך הוא !!!

גופמן

New member
הקשרים

מכאן בהכרח יובן חשיבותו של ההקשר. שכן, כן. לעיתים אני שוכח. אולם, כיון שמבחינתי כלכם חיים במימד וירטואלי חסר כל גיאוגרפיה שהיא (שכן גם אני שותף למימד זה והגיאוגרפיה לא יכולה להשתתף בו) הרי אין לי שום יכולת לקשר אירועים גשמיים גיאוגרפיים בארץ הקודש עם הייצורים הוירטואליים הכותבים כאן. כך שאין לי שום יכולת להבין למה התייחס המסר הראשוני כאן. ואם הוא לא היה מכוון אלי, וסביר שהוא לא היה מכוון אלי, הרי שאין להאשים אותי בכך שהגבתי כפי שהגבתי. השאלה האם קיימת מציאות מקומית במימד זה היא השאלה. מבחינתי, בייחוד כיון שהמימד המקומי שלי מאוד שונה משלכם, הרי שהתשובה היא שלילית, ולכן הודעות המתיחסות למימדים מקומיים יפוענחו על ידי כמוצפנים. בייחוד כשאיני זוכר מה המגדר של הכותב, לא כל שכן מיקומים גיאוגרפיים שלו. כך שלא היתה כאן כל קריאה יצירתית, אלא פשוט חוסר יכולת להגיע לפשט בגלל היותו לא תואם למדיום בו הוא פורסם. הכל חוזר למימד הפיזי האף אין זאת? מימד שלרוב עדיף להימנע ממנו. כפי שאת בודאי יודעת. ואם לא, תשאלי את ניאו.

הסבור אתה

שביכולתך להתחזות לי? ובכלל, מה כל הקטע הזה עם התחזויות? איך קשור הפומו להתחזות (מלבד עצם היותו פוזה ריקה המתחזה לאמירה משמעותית)?

גופמן

New member
זה הוא התחיל

מר אמק התחיל עם ההתחזויות, אז תשאלי אותו. לי אגב יש שיער ארוך. או ויי. נורא. איפה הייתי? אה כן, אין דבר העומד בפני הרצון, את יודעת.

אמק

New member
הפוזה אולי ריקה

אבל היא כבר לא רק פוזה במובן הזה שעל פיה ,נבנו בניינים ויש לה תיעוד במוזיאונים וזה כמה עשורים שאנשים רציניים ומבחילים מתעסקים בה. מעצם האנונימיות ,יש התחזות ,ולא רק אנונימיות אלא המדיום עצמו שדורש פיתוח "דמות". הכי משעמם לדעתי זה לנסות לברר מה הפער בין הדמות הזאת לדמות ה"אחרת". אפילו ה"לא מתחזה" בעיני הקורא אותו הוא דמות-דימוי ,לכן הוא מתחזה. רוב הקוראים לא מכירים בפועל ולכן יש לצפות שהם מתיחסים לטקסט בלבד ,הטקסט לא יכול לתאר את שיערו של גופמן בצורה אובייקטיבית.

גופמן

New member
שיערי

יש רק דרך אחת לתאר את שיערי בצורה אוביקטיבית: אלוהי. באשר לטקסט, וכשנפגשים בשר ודם מפסיקים להתיחס לאנשים כאל ייצוגים? אה, כן. שכחתי כן. אגב, אפשר לקרוא את הטקסט כדבר האמיתי, אם יודעים שאין דבר אמיתי.

אמק

New member
בהחלט שכן

אני יכול ,אבל זה לא ישרת שום מטרה קונקרטית או אידאולוגית בנתיים. הטקסט כשלעצמו הוא התחזות בלי קשר לפומו ,הטקסט לא יכול לגשר על הפער . המילה התחזות אולי לא עושה שירות טוב ויש לבחור מילה יותר חמודה.

אתה יכול

ברשת. כלומר, יכול לכתוב כמוני. אבל אנחנו דיברנו על RL . אגב, עד לפני כשנה חשבתי בדיוק כמוך: שלא טוב לערבב שמחה בששון, ושהרשת היא עולם מופרד מ"החיים האמיתיים", וכדי לאפשר את הקסם הזה, של דיאלוג ברשת - אסור לעמת את הפנטזיה עם המציאות, כי הדיאלוג ברשת הוא בין דמויות, והמפגש עם האדם שמאחורי הדמות - ישנה את סוג הדיאלוג וכו´. בשנה האחרונה נפגשתי עם כמה וכמה אנשים, שהכרתי קודם כדמויות ברשת, וגיליתי שאפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. כלומר, ברגע שאנחנו מדברים דרך הרשת - אני חוזרת להיות דמות, שמדברת עם דמות אחרת, אפילו אם נפגשתי עם אותו אדם. כשרוצים לדבר כאנשים, ולא כדמויות - מדברים בטלפון. זה דיי פומויי, לא? אבל זה עובד נפלא, וזה מאוד מעשיר את שני סוגי הדיאלוג (כלומר, לפעמים. לא תמיד. תלוי מה היה קודם, ולמה נפגשים, ועוד כל מיני).

epiphaniya

New member
אני אשלח מישהו עם הלפטופ שלי

או במחשבה שניה את הלפטופ לבד .

neoM

New member
בפורום פילוסופיה בנענע

התנהל ויכוח לאורך איזה 30 הודעות אם ה"לפטופ" שלך הוא יישות ואם מותר לך לנצל אותו לא מאמינה? גשי לשם ותראי.

גופמן

New member
אבן החכמים

מסתבר שיש אנשים יותר דפוקים מאיתנו. כמה מפתיע שהם פילוסופים.

גופמן

New member
הצעה נועזת

איזה דגם הלפטופ שלך? אם אני אתן לך כתובת, האם תשלחי (אם זה המגדר שלך) אותו לכתובת שאתן, ומובן שלא תקבלי אותו יותר בחזרה? אני אשלח לך מכתב תודה חזרה

neoM

New member
סיכום ביניים

נוסעת, אלי, רפרם ואני - כנראה ניפגש מר אמק - ישלח ייצוג כלשהו, בתנאי שאינני פמיניסטית מחופשת לצב גופמן - כנראה שלא, למרות שלא שלל בעיקרון שנשלח לו כרטיס טיסה אפי-פניה - היא בכלל תשלח את היישות שבמחשב שלה תוך התעלמות מוחלטת מזכויותיה פיליפ - אפס תגובה עד עכשיו שכחתי את מישהו?

אני מציעה,

שנחוס על נפשו הרכה של רפרם... מסכן - לבוא כל הדרך מירושלים - רק כדי לפגוש אותנו...

למעלה