הצעה פומו-ית

neoM

New member
מראמק - זכית אפילו להנצחה

אבל, תודי, יש יתרון מדליק בכך, שאדם/אישה יכול/ה תמיד להתנער מתוצאות מיליו/מיליה ע"י האשמת הקורא/ת בפיענוח סובייקטיבי של דבריו. אבל, זה דווקא לא מראמקי לומר - "את/ה אשמ/ה באי הבנת דבריי".

epiphaniya

New member
מפיתום

מראמק אם לא מבינים אותו מסביר שוב. לא ראית כמה הוא השקיע בפמיניסטית ובאיזו סבלנות.. אני שרקתי מרוב התפעלות.....

neoM

New member
זהו שאמרתי - ../images/Emo6.gif

שיטת מראמק שוללת העברת האשמה לקורא.

epiphaniya

New member
מה שכן ה=

הפמיניסטית דיברה בשפה כל כך ארכנית וכה נרגשת שאני בטוחה שהיא לא מגיעה לפו-(מו) חחח.....

Gatwork

New member
milav/mileha

is the singular of milav/mileha is mill? is it john stuart mill that this single refers 2 or maybe i misunderstood your word and u meant milato/milata? or did u mean millieu? went french on us? cause i´ll b happy not 2 b responsible 2 my millieu, especially the virtual one.

Gatwork

New member
once again

i agree with almost everything u say. but the almost has a foot note to it. u mentioned sociological book and that u r not interested in who wrote it and why. well akshily that´s a shame. since usually the context of this type of writing is important. thus once again the question of context is brought up, especially if u think of bahtin. yea, since diologicity is the base of many text, and intertextuality is a big part of understanding the text, finding a text without a context or not taking the text´s context into account at times reduces the understanding as well as the joy that a text can bring. though true it takes alot of time 2 find the context, however especially in sociological texts, reading them without the knowledge of who they argue with make them sometime shallow.

אמק

New member
נו

לכתיבה כשלעצמה יש תומכים רבים אבל חלקם או רובם ממניעים בהחלט לא כשלעצמם. הדוגמא הקלאסית היא וואגנר קשישא ,ואני לא מתכוון לפתוח דיון על וואגנר אל חשש. אלא על עצם הבעיה של הכשלעצמו ,מגיני וואגנר בחלקם טוענים שלדיעותיו הגיזעניות של וואגנר אין זכר ביצירתו ,חלק אחר אפילו רדקלי יותר וטוען אז מה אם היה גזען ואנטישמי ,האם יצירתו אינה משוב לאותם יצרים ? אף אם נניח שלא הרי היא בהחלט בפני עצמה.(אסתטית) הבעיה היא שאותם אלו שמניחים לגזענות של וואגנר בזכות המוסיקה השממית הכשלעצמה ,אינם עושים זאת כלפי חלאות אחרות .(כי זה לא יעלה על הדעת) ההפך לו ניתן להם היו משמידים מראש כל כותב ולו מהסיבה שאינו זך ,שאינו נקי ביוגרפית .(לפי מה שהם הן מבינים כביוגרפיה נכונה) גם בויס היה בוגר של הנוער ההיטלראי ,הוא היה טייס ,אבל הפלא ופלא אין שום זכר לעניין הזה בביקורת .(הרי ביצוגים שלו אין זכר אסתטית לנוער ההיטרלאי) הביוגרפיה היא כלי פשוט, כלי מאד גמיש,כאשר היא כביכול ראויה או "ראויה" יעשה בה שימוש פרטי ,כאשר אינה ראויה ,אבל הכתיבה כן ראויה תמחק הביוגרפיה והסוציולוגיה תעלם. יתר על כן אסתטיקה היא לא מערכת מוסרית ,למעשה אין דבר אדיש יותר למוסר מאשר אסתטיקה ,למרות זאת יש חברתית בקשה מוסרית (שיהיה נקי מכל חשד "מוסרית")לכל מי שעוסק באסתטיקה. ההיזקקות של האסתטיקה למוסר היא מהסיבה כנראה שלא תחשד כפני עצמה כלומר כאמירה אסתטית נטו, או אמנות לשם אמנות.(בדיוק כפי שהפמינסטית טענה ) הבעיה היא כמובן שגניבת דעת היא חלק מהתרבות . כאשר השיפוט נסמך על מוסר הוא בהחלט לא שיפוט נכון , שהרי כדי להיות מוצג ראוי ,מן הסתם ראוי לפאר את הצד הערכי והביוגראפי ,שהרי אז הערך עצמו הופך ליקר מפז.הקונטקסט הוא עניין גמיש כשלעצמו. ללא כל ספק שיש אחיזת עיניים בכל ביקורת ,ולו מהסיבה של הקריאה היצירתית ,אבל לנמק ביקורת על בסיס מוסרי ביוגרפי סציולוגי מעצימה את הערך עצמו מעל הערך האסתטי. יש דוגמאות ללא ספק שיכולות לסבר את האוזן טוב מאשר וואגנר אפילו אבל הסיבה שרק וואגנר הוא הדוגמא הקלאסית היא כי הוא חלאה מסוג מסוים מוסרית,החלאות ההפוכות לו אינם חלאות ולכן גניבת הדעת אפילו מתעצמת. פסילה על בסיס סציולוגי ערכי ביוגרפי היא רעה ללא כל ספק אבל לא העדפה על בסיס כזה היא לא פחות בעייתית. כשלעצמי ברור לי שכל אחד נגוע ,כאשר זה ישרת אותו הוא יבחר באפשרות הכי נאמנה לקריאה היצירתית שלו שלה וכו.

אמק

New member
ואם נניח יבוא הרגע

וצימרמן ויביא דוגמא שבה הוא מפגין אותה נאמנות כלפי חלאה שאינה גרמנית אהיה מרוצה כשלעצמי. הזכות להיות סנגור כלפי חלאות בגלל הכישרון האסתטי הבדוק שלהם ,היא בהחלט נאורה ,אבל איני בטוח מה רע יותר ... לעומת זאת ,הרבה יותר קשה למצוא העדפה של יצוג כלשהי בגלל היותה דווקא לא חלאתית מוסרית. אז הדברים אפילו קשים יותר .

גופמן

New member
לפחות מישהו יהיה מרוצה

למה לעזעזל אני צריך לשמוע על צימרמן ועל הבעיות שלך עם לשמוע ואגנר. מאיפה זה בא לכל השדים והרוחות? כלומר, בסך הכל כתבתי שידיעת ההקשר לגבי כותב מסוים או יותר נכון לגבי מה שכתב ונגד מי שכתב זה דבר שיכול להוביל להבנה נוספת, שונה, מענינת של הטקסט. ומה אני מקבל בתמורה? איזה מין דיון ארכני, טרחני, מודרניסטי ומשעמם שכל מיני מונחים כמו ערכים, שיפוט ערכי, שיפוט אסתטי מתערבבים להם כאילו אין מחר. אז אולי אין מחר, אולי היום מחר, אבל פעם הבאה שיש לך חשק לשמוע וגנר, או אולי לריב עם צימרמן, נו אתה יודע איפה למצוא אותו. ולא, אל תחפש אותי. שיפוט ערכי ושיפוט אידיאולוגי של יצירה הוא משהו שמעולם לא הבנתי. בתור ישראלי גרמני יהודי וכו אז במת. כל שכיוונתי אליו היה שלאחרונה קראתי ספר של גופמן האמיתי. מ1974. ההקדמה שהוא כתב לספר מאוד יפה. לפני שלושה שבועות קראתיה, אולי חודש. מובן שראיתי את הציניות הנושבת מבין השורות בה. שבוע שעבר קראתי ביקורת על גופמן מ1970. מובן שלאחר שקראתי את הביקורת הבנתי את ההקדמה שנכתבה לאחר הביקורת בצורה טובה הרבה יותר. בלי אידיאולוגיות וכל שאר השטויות המעניינות שכתבת. אז אולי אני מוציא עליך את מררתי, אולם מבוטחני שתיקח זאת באופן האישי ביותר שאפשר במדיום זה. לכן הרשיתי לעצמי לעשות זאת. או בעברית: נו אופנס.

אמק

New member
לזכותך יאמר

שלא ממש הרגשתי צורך להגיב על זה בזמנו. אבל מכיוון שאני קמתי הבוקר מוקדם ,עדיין איני מוכן להגיב על זה... מררתך בהחלט מיצגת.

Gatwork

New member
ani kamti

u c, it is these strange uses of language that gets me. ani kamti. y did u find it necessary to use the double pronominal form here? it is sufficient to say: "kamti" y "ani kamti?

גופמן

New member
טריגונומטריה

אולי אני אתחפש למר אמק ואבוא לפגישה. הרי אני מצויד בכל מה שצריך, כלומר שפה גסה ונמוכה כל משפט שלישי כדי לזעזע. במחשבה שנייה, יותר מעניין יהיה להתחזות לנוסעת ולבוא למפגש.

גופמן

New member
הנשר נחת אני חוזר הנשר נחת

או לחלופין אני מקווה שמדליקי התנורים בצפון התחילו להפעיל אותם, שכן אין ספק שמסר זה היה מיועד לגורם שכזה. קידוד מצוין. אגב, אנחנו שמחים שאת מרגישה יותר טוב. תמיד איתך.

לא, גופמן.

זה לא היה מסר מקודד. לא למי שחי כאן, במציאות המקומית שלנו. ולא למי שלא מחפש "קריאה מעניינת" בכל טקסט. יש גם "פשט", אתה יודע... ודווקא ה"פשט" מגלה המון דברים, שנעלמים לגמרי ממי שמחפש רק את הקריאה היצירתית.

גופמן

New member
הקשרים

מכאן בהכרח יובן חשיבותו של ההקשר. שכן, כן. לעיתים אני שוכח. אולם, כיון שמבחינתי כלכם חיים במימד וירטואלי חסר כל גיאוגרפיה שהיא (שכן גם אני שותף למימד זה והגיאוגרפיה לא יכולה להשתתף בו) הרי אין לי שום יכולת לקשר אירועים גשמיים גיאוגרפיים בארץ הקודש עם הייצורים הוירטואליים הכותבים כאן. כך שאין לי שום יכולת להבין למה התייחס המסר הראשוני כאן. ואם הוא לא היה מכוון אלי, וסביר שהוא לא היה מכוון אלי, הרי שאין להאשים אותי בכך שהגבתי כפי שהגבתי. השאלה האם קיימת מציאות מקומית במימד זה היא השאלה. מבחינתי, בייחוד כיון שהמימד המקומי שלי מאוד שונה משלכם, הרי שהתשובה היא שלילית, ולכן הודעות המתיחסות למימדים מקומיים יפוענחו על ידי כמוצפנים. בייחוד כשאיני זוכר מה המגדר של הכותב, לא כל שכן מיקומים גיאוגרפיים שלו. כך שלא היתה כאן כל קריאה יצירתית, אלא פשוט חוסר יכולת להגיע לפשט בגלל היותו לא תואם למדיום בו הוא פורסם. הכל חוזר למימד הפיזי האף אין זאת? מימד שלרוב עדיף להימנע ממנו. כפי שאת בודאי יודעת. ואם לא, תשאלי את ניאו.

אז, זהו, שלא.

אנחנו לא חיים במימד וירטואלי. אנחנו אנשים. ואנחנו חיים במציאות קשה, מאיימת ומפחידה. ואם, חלילה, אחד "היצורים הוירטואליים" ייעלם מפה - זו לא תהיה היעלמות מהמימד הוירטואלי בלבד. אז כן, קיימת "מציאות מקומית" גם במימד הזה. בראש ובראשונה. המדיום הוא מדיום. וככזה - הוא גם אמצעי לוודא שמישהו, "יצור וירטואלי" - הוא עדיין יצור חי וקיים ושלם. זו המציאות שאנחנו חיים בה. מימד פיזי אינדיד. גם אם אתה מעדיף להימנע ממנו - לנו אין את המותרות האלה. ניאו, יש לך משהו להסביר לי? גופמן אומר, שאתה יכול להסביר לי, למה עדיף להימנע מהמימד הפיזי (וזה קשור לכך שנפגשנו). מה גופמן יודע, שאני לא?

neoM

New member
אין לי מה להסביר

אני בכלל לא מבין על מה הוא מדבר, אבל זה קשור לחולשתי הבסיסית להבין את החידות שלו.

למעלה