אף על פי שההודעות שלך ../images/Emo98.gif
גרמו לי רצון עז לא להגיב בכלל, ולהתנהג הרבה פחות יפה מויקי או מדנטארתורדנט, לדוגמא, החלטתי שבכל זאת ראוי לעזור לכל כותב פאנפיקים להשתפר, לא משנה כמה לא מנומס הוא. ראשית, אני אפתח באמירה כללית - בעיני, יש משהו לא תקין במישהו שיוצר במדיום שאין לו בו שליטה מינימלית. לא צריך להיות גאון הדור כדי לכתוב, ובהחלט לא צריך ידיעה מקיפה בכל המונחים הספרותיים והכתיבתיים הקיימים כדי להיות כותב מצוין. אבל כאשר אתה מתעסק בפאנפיקים, אני חושבת שיש הכרח להכיר לפחות את המושגים הבסיסיים [וכן, פאנדום ודירוג הם מושגים מאוד בסיסיים וחשובים, ולא מפגרים או חסרי חשיבות כפי שניסית להציג אותם] כדי להשיג שליטה מספיקה במדיום. הערה נוספת - האם הפיק עבר בטא? לי אישית אין התנגדות לקרוא פיקים שלא עברו בטא [לא שופטת ספר לפי הכיתוב על הגב] אבל בהחלט, שגיאות כתיב מרובות ופיסוק גרוע ימנעו ממני, אישית, לקרוא פיק. כמו כן, בטא מקצועית ורבת ניסיון תעזור לך לא רק ללמוד ולהבין יותר טוב את עולם הפאנפיקשן, אלא גם תשפר את הפיק. ועכשיו, תוך כדי קריאה:
אני מצטערת, אין מקום להסברים בפתיחה של הפיק. התפקיד שלך ככותב זה להפוך את כל הדברים החדשים שהמצאת לנהירים מהטקסט.
יש במשפטים שלך משהו מאוד כושל תחבירית.
אחרי הכול יום של מרדף צ"ל- אחרי המרדף של יום האתמול.
"לכלהקוסמת"? למה לא - "לכלה הקוסמת" או "לכלה הקסומה"? הרבה יותר פשוט וכל להבנה, ולא מאבד שמץ מהמשמעות.
"כש"- פסוקית, לפיכך חלק מהמשפט המורכב. לא צריכה לבוא נקודה. הפיק כתוב מאוד טכני, כמו תסריט, וחסרה מאוד זרימה סיפורית. אין תיאורים, הכל רק פעולות.
קריאה של פיק בקובץ היא לעיתים קרובות עסק מעצבן. תמיד פרסם בהודעות כדי לחשוף אותך לקהל גדול יותר. כאשר אתה מפרסם בהודעה, לא תוכל להפריד קטעים ע"י צבע, אז תאלץ למצוא דרך אחרת להבהיר לקורא שזה פלאשבק. [בבקשה, בלי כיתוב "פלאשבק". נסה לתאר את בעל הפלאשבק בצורה ציורית ומעניינת במקום.] אני מצטערת, ניסיתי להמשיך מעבר לעמוד השני, אבל הפיק אותי אישית פשוט לא מעניין. אני חושבת שהבעיה שלך היא לא לשונית [אם כי יש בעיות תחביר שבטא בהחלט תטיב עמן] אלא בעיקר סיפורית. כשאתה קורא פיק או ספר, הוא לא מורכב רק מתיאורי פעולה ודיאלוגים קצרים. הפיק שלך מאוד מונוטוני, כתוב בצורה מאוד טכנית, עם שורות חתוכות שלא נוחות לקריאה. אתה נזקק בעיקר לתיאורים - איך נראה האוהל של הארי, איפה הם נמצאים, מה הם מרגישים? נדמה כאילו אתה מאוד להוט להמשיך להתקדם בעלילה, אבל לא משנה עד כמה העלילה שלך תהיה מצוינת, זה לא יעזור אם בגלל צורת הכתיבה שלך איש לא ירצה לקרוא את הפיק. מקווה שעזרתי, ונא לקחת הכל בנימה עליזה וברוח טובה. בהצלחה בהמשך הדרך, ואתה תמיד מוזמן לפורום פאנפיקים [414].