הפרק האחרון!

מה לעזאזל?

תסבירי לי מה כל כך קשה בלהגיד מילה טובה? לא הייתה פה שום ביקורת בונה. היה פה אולי ביקורת הורסת. ומלבד זאת לא ביקשתי ממי שלא נכנס כי לא דירגתי את הפיק כמו שצריך... אני פשוט לא מבין בזה ולא יודע מה זה פאנתום או כל דבר אחר... אני מבין שלא חסר לכם פיקים... אבל אני תמיד כשהייתי קורא פיק- אפי' אם הייתי נותן ביקורת בונה הייתי מצפה לטיפה יחס טוב. וכן- גם אם לא כתבתי את זה לפי הדירוגים המטומטמים האלו.... ודרך אגב- איך מדברים בקהילה? לא אני צריך ללמוד.....

תיקון-

אבל אני תמיד כשהייתי קורא פיק- אפי' אם הייתי נותן ביקורת בונה הייתי נותן קצת יחס טוב. וכן גם אם זה לא נכתב לפי' וכו'.

ToryMaster

New member
לדוגמה

לקרוא לאנשים מטומטמים או מפגרים - זו לא דרך לדבר, והודעות כאלו ימחקו להבא. אי אפשר לתת ביקורת בונה כשלא קוראים את הפיק, והרבה אנשים לא יקראו את הפיק בלי לדעת איזה שיפ יש בו, איזה דירוג, או לפחות פרסום גם בהודעות, אני לא מורידה קבצים שאני לא מכירה, אני מצטערת. יש לך בתקנון לינק למילון מונחים נהדר, אתה יותר ממוזמן להשתמש בו. אין צורך להתעצבן, אין צורך לקלל, ואין צורך לצעוק, אנחנו מעריכים את ההשקעה, באמת, אבל כותב חייב להבין שיש מעט מאוד סופרים על כדור הארץ שעושים למישהו טובה בזה שהם כותבים, הכותב צריך להשקיע ולעשות הכי טוב שאפשר בשביל הקורא שלו, הקורא לא צריך לרדוף אחרי הכותב. וגם אם מה שנאמר כאן לא נאמר בצורה אידיאלית או נחמדה בכלל, זה לא מצדיק התפרצות כזו. אני מבינה את התסכול, באמת, אבל תרבות דיון, בבקשה. [לא ראיתי אותך בקפוארה המון זמן, אתה עדיין מתאמן?]

את יודעת מה?

את צודקת... אני באמת מתנצל שהתפרצתי. אני מתנצל עוד יותר על שכינתי אתכם בכינויי גנאי למרות שיש כאן אנשים נפלאים. אני אסתכל במילון מונחים ואנסה לדרג את הפיק שלי.
ואכן אני עדיין מתאמן אבל אין מספיק נושאים שם בפורום...

ToryMaster

New member
למה למחוק, שכולם ילמדו מזה ../images/Emo3.gif

אם אין שם נושאים, תעלה בעצמך! אם יש שאלות בנוגע למה שאתה רואה שם במונחים, אתה יותר ממוזמן לשאול כאן או בפורום פאנפיקים

אתה צריך לקבל את זה

שאתה לא שייקספיר. גם בפורום אחרי יום אחד שלא הייתי במחשב ולא יכלתי לתת ציון (זאת היתה תחרות.. לומשנה..) פתחת כתום זועם על זה.. לא כל החיים סובבים סביב הפיקים שלך, נכון, הם מאוד יפים, אבל לא צריך להגיב ככה! וכמו שויקי אמרה- קללות לע בבית סיפרנו!

היי

לא אמרתי שהחיים סובבים סביב הפיקים שלי... אבל מהודעה כזאת נשבר לי- • אני מקווה שבפאנפיק אין כמות כזאת לא נכונהו דנטארתורדנט ו 10:22 | 09/05/07 דקדוקית של סימני קריאה. (אין דבר כזה שני סימני קריאה וגם לא עשרים. או אחד או שלושה.) כאילו מה תפסיקו לרדת עלי. ודנונה- עלייך לא סתם התעצבנתי... את פתחת את התחרות... ואת לא עמדת בזמנים. אז אני מבין שהיה לך בעיות במחשב והתנצלתי. אבל זה עדיין נותן לי רשות להתעצבן. עוד דוגמא שלא אהבתי-המכושער המוזר הזה (רעיון די דבילי), כן ככה מישהו הגיב לרעיון שהמצאתי... בסדר אז לא אהבת את זה? אז תגידי שלא הכי התחברת לזה... אבל אל תגידי רעיון דבילי. זה פוגע. ולא ביקשתי ממי שלא קרא שיגיב. ביקשתי שאם מישהו קרא אז שיגיב יפה ולא יפגע. אני עדיין חושב שצדקתי חוץ מהקטע של הדיבורים.

gurke

New member
הוא צודק

יש דרכים להתייחס לדברים שאדם משקיע בהם. לומר שמשהו שמישהו המציא דבילי, זה לפגוע בו...

DoubleTrouble

New member
מה אני יגיד לך?

אהבתי באמת קצת את הסיפור אבל מאוד אהבתי את הצורה שאתה מגיש אותה .

הודעה לדוגמא-

הוא לא אהב את הסיפור. אבל לא את זה הוא מדגיש. הוא מדגיש את מה שהוא אהב... סתם דוגמא לאיך להגיב לבן אדם בלי לאכזב אותו...

רולדההה

New member
אף על פי שההודעות שלך ../images/Emo98.gif

גרמו לי רצון עז לא להגיב בכלל, ולהתנהג הרבה פחות יפה מויקי או מדנטארתורדנט, לדוגמא, החלטתי שבכל זאת ראוי לעזור לכל כותב פאנפיקים להשתפר, לא משנה כמה לא מנומס הוא. ראשית, אני אפתח באמירה כללית - בעיני, יש משהו לא תקין במישהו שיוצר במדיום שאין לו בו שליטה מינימלית. לא צריך להיות גאון הדור כדי לכתוב, ובהחלט לא צריך ידיעה מקיפה בכל המונחים הספרותיים והכתיבתיים הקיימים כדי להיות כותב מצוין. אבל כאשר אתה מתעסק בפאנפיקים, אני חושבת שיש הכרח להכיר לפחות את המושגים הבסיסיים [וכן, פאנדום ודירוג הם מושגים מאוד בסיסיים וחשובים, ולא מפגרים או חסרי חשיבות כפי שניסית להציג אותם] כדי להשיג שליטה מספיקה במדיום. הערה נוספת - האם הפיק עבר בטא? לי אישית אין התנגדות לקרוא פיקים שלא עברו בטא [לא שופטת ספר לפי הכיתוב על הגב] אבל בהחלט, שגיאות כתיב מרובות ופיסוק גרוע ימנעו ממני, אישית, לקרוא פיק. כמו כן, בטא מקצועית ורבת ניסיון תעזור לך לא רק ללמוד ולהבין יותר טוב את עולם הפאנפיקשן, אלא גם תשפר את הפיק. ועכשיו, תוך כדי קריאה:
אני מצטערת, אין מקום להסברים בפתיחה של הפיק. התפקיד שלך ככותב זה להפוך את כל הדברים החדשים שהמצאת לנהירים מהטקסט.
יש במשפטים שלך משהו מאוד כושל תחבירית. אחרי הכול יום של מרדף צ"ל- אחרי המרדף של יום האתמול.
"לכלהקוסמת"? למה לא - "לכלה הקוסמת" או "לכלה הקסומה"? הרבה יותר פשוט וכל להבנה, ולא מאבד שמץ מהמשמעות.
"כש"- פסוקית, לפיכך חלק מהמשפט המורכב. לא צריכה לבוא נקודה. הפיק כתוב מאוד טכני, כמו תסריט, וחסרה מאוד זרימה סיפורית. אין תיאורים, הכל רק פעולות.
קריאה של פיק בקובץ היא לעיתים קרובות עסק מעצבן. תמיד פרסם בהודעות כדי לחשוף אותך לקהל גדול יותר. כאשר אתה מפרסם בהודעה, לא תוכל להפריד קטעים ע"י צבע, אז תאלץ למצוא דרך אחרת להבהיר לקורא שזה פלאשבק. [בבקשה, בלי כיתוב "פלאשבק". נסה לתאר את בעל הפלאשבק בצורה ציורית ומעניינת במקום.] אני מצטערת, ניסיתי להמשיך מעבר לעמוד השני, אבל הפיק אותי אישית פשוט לא מעניין. אני חושבת שהבעיה שלך היא לא לשונית [אם כי יש בעיות תחביר שבטא בהחלט תטיב עמן] אלא בעיקר סיפורית. כשאתה קורא פיק או ספר, הוא לא מורכב רק מתיאורי פעולה ודיאלוגים קצרים. הפיק שלך מאוד מונוטוני, כתוב בצורה מאוד טכנית, עם שורות חתוכות שלא נוחות לקריאה. אתה נזקק בעיקר לתיאורים - איך נראה האוהל של הארי, איפה הם נמצאים, מה הם מרגישים? נדמה כאילו אתה מאוד להוט להמשיך להתקדם בעלילה, אבל לא משנה עד כמה העלילה שלך תהיה מצוינת, זה לא יעזור אם בגלל צורת הכתיבה שלך איש לא ירצה לקרוא את הפיק. מקווה שעזרתי, ונא לקחת הכל בנימה עליזה וברוח טובה. בהצלחה בהמשך הדרך, ואתה תמיד מוזמן לפורום פאנפיקים [414].

רק משהו קטן להגנתו.

הפיק הנ"ל, השתתף במין שעשועון בקומונה הנביא היומי. היו שם עוד כמה פיקים (בין היתר שלי), וזה נעשה לצורך המשחק. כך שלא ממש הקפדנו על הכללים, כי הם לא ממש ענינו אותנו. אני בכל אופן התייחסתי לזה כמשחק וזהו. ובתור פיקים של משחק, שלא למטרת איזושהי תחרות כתיבה רצינית או משהו כזה, לדעתי זה בסדר גמור. ואגב, הוא כן קיבל עזרה בכתיבת הפיק, אז יכול להיות שזה לא היה מספיק למשהו יותר רציני, אבל לצורך המשחק בעיני זה התאים.

קודם כל- תודה רבה על הביקורת.

ב' כל- אני בדרך כלל אדם שלא מאבד שליטה ובמיוחד לא בכתיבת הודעה.. במיוחד בגלל העובדה שיש לי זמן לחשוב על כך. תאמיני לי שאם מישהו היה כותב על רעיון שלך שהוא דבילי ולא היה מנסה בכלל לנסות למצוא משהו נחמד גם את היית מתעצבנת. ג' כל בקשר לכל התיקונים חוששני שאת צודקת. ואכן שמתי לב שיש לי את הבעיות הנ"ל. רק בקשר לכלהקוסמת. להזכירך- סוהרסן- סוהר הרסן. הגיגית- הגיג גיגית. בירצפת- בירה קצפת. ועוד הרבה דוגמאות. אני בסך הכל ניסתי להתאים את עצמי לספר (כן אני יודע שאני לא J.K ואני גם לא מתיימר). בקשר לאחרי הכל יום של מרדף- לדעתי הלשון שבה נקטתי יותר מתאימה. אבל אלו בסך הכל דעות. הכתיבה אכן עברה בטא אבל לא של משהו מקצועי אלא של אחת מחברות הפורום.

ToryMaster

New member
למען האמת

"אחרי הכל יום של מרדף" ו"אחר המרדף של יום אתמול" [ככה לי ניסחה?] יש משמעויות שונות, אם תוסיף בהודעות אשתדל לקרוא ואוכל להגיב באופן מושכל. העניין הוא, שרולינג גאון בכל הנוגע למונחים חדשים וגילי כשלעצמה גם חזקה בזה מאוד, אבל שתיהן עבדו על זה המון זמן, ושתיהן ביססו את זה על משהו מאוד יציב, אני טוענת שאם אתה לא חזק בזה במיוחד - אל תנסה,זה כמעט אף פעם לא יצא טוב כמו שקיווית וחבל. כאמור, אתה לא הראשון ולא האחרון שכותב פאנפיקים ומפרסם אותם כאן, ואני לא אכנס לפירוט של הכאפות שלי חטפה בתחילת הדרך [אני יודעת, אני הכנסתי לה בעצמי
] או שאני חטפתי, או שכל כותב חטף, אני לא חושבת שמישהו כאן התכוון לומר שהרעיון שלך דבילי כשלעצמו, זו פשוט הייתה אי הבנה שהתפתחה למימדים מפלצתיים, ואני מבקשת להפסיק את הדיון עליה כאן.

למעלה