הפרק האחרון!

אני מקווה שבפאנפיק אין כמות כזאת לא נכונה

דקדוקית של סימני קריאה. (אין דבר כזה שני סימני קריאה וגם לא עשרים. או אחד או שלושה.)

שפה זה גם מה שאתה עושה ממנה.

גם מילות הסלנג היומיומי, לא נחשבת כשפה, אך היא שפה. גם בכתיבה זה אותו דבר. כמו שכותבים כאן: משו, במקום- משהו. או בצפר, במקום- בית הספר. אבל זאת שפת כתיבה שמקובלת על פי רוב,ולכן היא גם קבילה. לא אצלך אולי, אבל אצל מרבית קהל הכותבים. אותו הדבר לגבי ניקוד, פיסוק, סימני קריאה, שאלה וכדומה.

ואתה מתכוון לומר בזה...?

אני לא מתכוונת להיות גסת רוח, באמת לא הבנתי

בפאנפיק או בסיפור אי אפשר לכתוב עם שני סימני

קריאה או ארבעה או חמישה, כי זה אסור. גם בשפה יש כללים.

אין דבר כזה חוק בכתב.

עם לי יתחשק לכתוב ספר, זכותי לכתוב כמה פסיקים שאני רוצה. ראיתי מלא סופרים שכותבים עם שגיאות כתיב, אז מה?

לא, לא זכותך.

יש מבנה למשפט, ויש מקומות מתאימים לפסיקים ולנקודות - כמו שלמדנו בשיעורי לשון, אחרת ההבנה של המשפטים לא נכונה. זה כמו הבדיחה עם המורה שביקשה מהתלמידים לכתוב חיבור על "אמא יש רק אחת". (מורה ביקשה מהתלמידים שלה לכתוב חיבור על "אמא יש רק אחת", אז למחרת בבוקר היא קיבלה חיבור שכתוב בו: אתמול אמא שלי אפתה עוגה, והיא ביקשה ממני להביא שתי ביצים מהמקרר, אז פתחתי את המקרר ואמרתי לה: "אמא! יש רק אחת!")

מה יא

New member
יש גם את הזה על הזוג זקנים../images/Emo96.gif

הרופא אמר לנתח לנתח

עובדה שקימים לא מעט הצאות לאור

שלא כל- כך אכפת להם מה הסופרים שעובדים אצלם עושים, כל עוד הם משלמים. ואני כן יכול ללכת להוצאת ספרים קטנה, עם ספר שכתבתי והכנסתי לתוכו עשרים סימני קריאה במשפט אחד, ובכל זאת הם יפרסמו. למרות שגם אני חושב, שזה לא יפה ולא יאה, אבל כמו שדנוש אמרה מעלי, שזה חוקים שלא ממש לוקחים ברצינות. אני אתקן קצת את האמירה הזאת: זה חוקים לא כתובים שהרוב מכבדים, אך יש כאלו שלא, וזה כן זכותם. כמו שזכותך לא לקרוא חומר כזה. ולא שמעתי מעולם על מישהו שנקנס או קיבל עונש כולשהו, על כך שלא ניקד נכון. ולעניין הפיקים, אני בכלל לא מבין מה הבעיה, רוב כותבי הפיקים, הם חובבים ולא מקצוענים. כך שגם הכתיבה היא חובבנית, כין אם היא טובה לבין שלא. למרות שאני מסכים שצריך להיות סדר מסויים, כמו בכל דבר בחיים, אבל אין צורך להגזים בעניין.

משדרים משהו טוב בערוץ 5+ ?../images/Emo3.gif

תגידי, את עוד רואה האבקות לפעמים? (ביקשת החלפת נושא, אכלת אותה
סתם סתם, אני באמת סקרן)

מה יא

New member
לא נכון..../images/Emo96.gif

זה שונה כשאתה מדבר עם אנשים ואתה משתמש בכאילו, משו, בצפר וכל זה (שזה גם סלנג
) מאשר כשאתה כותב משהו רציני, סיפור עצוב/הרפתקאות/אהבה (בקיצור כל מה שהוא לא הומור). זה נראה קצת מוזר כשבאמצע סיפור אהבה סוחט דמעות אתה קורא את הרמיוני אומרת "אז רונוש נפגש מחר בבצפר, ביי מאמי" >< זה מוזר גם כי זה לא מתאים למשלב וגם כי לא ככה הם מדברים בספר. צריך להתאים את ההתנהגות לדמויות בספר כדי שהסיפור יהיה אמין - הדיבור הוא חלק מזה. עכשיו בקשר לפיסוק וסימני קריאה, זה פשוט ממש מציק בעין לקרוא משהו שהוא כזה, כתוב עם פסיקים, תקועים בכל מקום בלי, שום קשר לשאר המשפט ועם שימוש מוגזם ב-ו' החיבור ועם שגיאות כתיב ושגיאות הקלדה והכי חשוב מלא סימני קריאה בסוף!!!!!!!!!111אחדאחד

קראתי כבר כמה ספרים שכתובים

בהם סלנג ודיבור יומיומי, אז מה? אין חוקים באיך לכתוב ספר. כל עוד את משלמת בעין יפה להוצאה לאור, לא כל-כך מעניין אותם, מה כתבת בפנים. ופסיקים וניקוד אכן צריך לדעת קצת מתי לשים, אבל זה גם תלוי מתי הכותב רוצה לעשות הפסקה בין המשפטים. כפי שידוע פסיק זה הפסקה עם המשך משפט, ניקודה זה בסוף משפט. ועקבתי אגב אחרי הניקוד של גילי, והיא מרבה להשתמש בפסיקים. ואני אחד שגם אוהב להשתמש בהרבה פסיקים, למרות שאני מנסה קצת להאט את הקצב.
ובעיני, ריבוי פסיקים וניקוד, שאנשים כותבים כאן, או ריבוי בסימני קריאה, ממש לא מפריע לי. וכך כנראה הרוב כאן מרגישים, כי הרוב כאן כותב כך.

מה יא

New member
כן, אולי יש כאלה ספרים../images/Emo96.gif

אבל ספרים שלא מפוסקים נכון או שיש שגיאות הקלדה או דקדוק, אז סליחה אבל אלה חרא ספרים >< זה לא משנה כמה העלילה טובה כי זה פשוט מעצבן לראות איך לא השקיעו טיפת מחשבה בספר. לא אמרתי שום דבר נגד סלנג, אין לי בעיה כשהסלנג מתאים לעלילה, לתקופה ולמקום. אני לא מדברת פה על פסיק פה פסיק שם, אני מדברת על משפטים עם הרבה פסיקים או בלי פסיקים בכלל. גם אני לא מושלמת בעניין הזה... אני בכלל לא יודעת את החוקים של זה, לא למדתי את זה או משהו, אני פשוט רואה איך אחרים מפסקים. ושוב, כשזה שיחות יום יומיות בפורום אין צורך בבטא על כל הודעה, אבל כשאני קוראת ספר/פאנפיק (זאת אומרת, משהו שאנשים כותבים בתור יצירה, לא בתור דרך תקשורת) אני מצפה לקצת התחשבות בי כקוראת.

טוב יאללה נשבר לי!!!

כאילו זה נראה שאני צריך לשלם לכם כסף שתגידו מילה טובה לבן אדם? בחייאת רבאק נסחפתם!! הבן אדם יושב על פיק וחורש תתחת שיצא יפה!! אז חייבים לרדת עליו ולהוציא לו תמיץ? איזה מן קהילה מחורבנת אתם? מפגרים כולכם!! ואין לי בעייה שתתנו לי דברים שאני צריך לשפר... אבל אל תרדו על הבן אדם ותוציאו ממנו אפס!

ToryMaster

New member
סליחה?

אנחנו לא נרדוף אחרייך שתכתוב לנו עוד ועוד, אתה לא עושה לנו טובה בזה שאתה כותב ומבקש ביקורת. אתה רוצה ביקורת טובה? תשקיע ותתאמץ לפי התגובות הבונות שנותנים לך פה, בשביל שהקורא יהנה ולא בשביל שתקבל מילים טובות. בראש ובראשונה, קרא את זה - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=160&a=54918&c=976&sc=0&ssc=0 , את הכל, כולל איך מפרסמים פאנפיקים ואיך מדברים בקהילה.

למעלה