הפעם הראשונה שלי.

שש י ר י

New member
הפעם הראשונה שלי.

יופי לי, אחרי שהבטחתי לעצמי שבזכות הכותרת לפחות מחצית מהנוכחים כאן נכנסו (החצי שאינט סובל ממצבי רוח פעם בחודש, שאין תמהים האם יש לו סוג של הפרעה נפשית למראה התנהגותו בנוכחות יצורים חומים נוסח תמר של ראש השנה הזוחלים לו במקלחת, ושבאופן כללי, הרבה פחות מורכבים...), אני יכולה לספר מה שבאמת. אז... אתמול הייתה הפעם הראושונה שלי עם מכנסיים. מול כולם זאת אומרת . היינו אצל חבר ותיק, והתאספו שם גם כל מיני שלא יצא לי לראות כבר המון זמן. אנשים שמכירים אותי מפעם ודמותי לא נשתנתה בראשם כי לא היינו בקשר. כבר שנכנסתי לבית, הרגשתי איך המבטים של כולם מתמגנטים, "שירי...? לא יכול להיות. לא, היא אפילו לא כזה דומה לה עם בתספורת החילונית הזאת... שירי...?", ואז המחשבות קיבלו צורה ויצאו במשפטים לא ממש חכמים, בלשון המעטה. "אז מה, שירי? הבחור ההוא הצליח לקלקל אותך בסוף, הא?", "שירינק'ה, ממך לא ציפיתי. מה נעשה עכשיו כשהדוסית של החבר'ה יצאה לתרבות רעה?", וה-משפט, גולת הכותרת, שבא מהרווקה הזקנה המורמרת:" את משוגעת? מי ייקח אותך ככה?, את יודעת, בחורים לא אוהבים בחורות משומשות...". אוקיי, לוקחת כמה דקות של הסדרת נשימה בשירותים, ויוצאת שוב אל החדר שלפתע נראה הרבה יותר קטן ומחניק. בלה בלה פה, קשקושים שם, עוד כמה שאלות נימוס ויושבים לאכול. ושוב מרגישה כמו ג'קו בגמר של כוכב נולד. כוווולם בוחנים את מה שאני עושה. ההוא בוחן את תנועות השפתיים שלי לפני שאני מכניסה את המזלג לפה, וההיא בודקת האם נטלתי את ידי לפני שנגסתי בלחם הכפרי. וכל כך קשה לי עם זה.ודווקא בגלל שאני יודעת שהם לא עושים את זה ממקום של שיפוט, ביקורת או לעג. אני יודת שלא. הם פשוט לא יודעים איך לאכול את זה, כי אני היחידה שעוד איכשהוא נשארתי שם, במקום שכולם מכירים. אני הייתי זאת שכולם היו בטוחים שתישאר דוסית לעד, לא משנה כמה מהחברים שלה יורידו כיפה, או כמה מהחברות שלה יעברו ליחסים פתוחים יותר עם בני המין השני. וכל כך קשה לי עם התגובות שלהם כי גם בתוכי יש מין שד קטן שחוזר על אותן מנטרות בדיוק, וכשהם חוזרים עליהם, ההד הזה כבר הורס לי את כל עור התוף מרוב ההדהוד. והכי מציק שבפנים בלב, במקום קטן קטן שמיהרתי להשתיק בעוד כמה כוסיות יין, הרגשתי שאני מאכזבת גם את עצמי. ואני לא יודעת מה חושבים ועושים עכשיו. מוצאת את עצמי מייחלת למשו שיראה לי מה עושים בכל המצבים המבלבלים האלה ומקווה שהשד המרגיז הזה בבטן, שנמצא שם כל הזמן ונותן אותו תזכורות על קיומו כל כמה זמן מחדש כבר ישחרר אותי וייתן לי להרגיש שלמה בדרך שבה אני חושבת שבחרתי. רק צריכה לדעת שזה באמת עובר מתישהוא. מאנשים שכבר היו ב'פעם הראשונה' הזו. תודה על המקום.
 

the dudu

New member
ברכותיי

זה עובר זה עובר, ותודי שזה מגניב ככה לחצות גבולות!
 
קודם כל ברכות.

לא בגלל המכנסיים אלא על האומץ. וצריך לזה המון המון אומץ. ככה זה בפעמים הראשונות. יהיו מבטים ותמיהות וצחוקים דבילים. אבל אם התרגלנו לקרוא לרוה``מ אולמרט. אז גם למכנסים שלך יתרגלו. ותטמעי את התחושות הללו. כי עוד המון זמן מכנסיים, יהיה נעים להיזכר בהם.
 

estersh

New member
זה באמת עובר בסוף ../images/Emo13.gif

מטבע האנושות המסתגלת. אני הייתי ב'פעם הראשונה' הזו. אז עכשיו את יודעת. במיוחד שלפי מה שאת כותבת, אף אחד לא התכוון לשפוט, לבקר, או ללעוג. והם רק לא ידעו איך לאכול את זה ומה לומר. אז מה שלא נאמר, הם כבר אכלו אותך. האמת היא שאני הייתי ב'פעמים ראשונות' אחרות. מול אנשים שמכנסיים בשבילם הם סוף העולם. ואפילו הם כיבדו, ובאופן מפתיע, מעולם לא קיבלתי תגובות לא יפות. להיפך, חברות אמרו משפטים כמו- אנחנו בטוחות שחשבת על מה שאת עושה. או- העיקר שיהיה לך טוב עם עצמך. (הורים הרבה פעמים לא מתרגלים, אבל זה סיפור אחר, וגם לא חייבים להיראות מולם במכנסיים) מה שאולי יותר חשוב- למה הרגשת שאת מאכזבת את עצמך?
 
נו באמת..

אתה לא מכיר את ההרגשה של לקרוע את הניילונים מהמושבים של רכב חדש? (כי אני לא מכיר)
 
הם נותנים לך את ההרגשה

שאת בורחת, שאת בוחרת בדרך הקלה, שקשה לך להתמודד ולכן את מתפתה ליצרים, כמו ילד קטן שגונב ממתקים... והמערכת המשומנת היטב בה גדלת, גרמה אפילו לך להאמין תת הכרתית, שאת מאכזבת את עצמך במעשייך. כשהאמת היא שהמצב הוא בדיוק הפוך. ואת יודעת את זה. את לא בורחת אלא מתמודדת. את בוחרת בדרך הקשה, את לא מתפתה ליצרים כמו ילד, אלא עושה החלטה בוגרת וקשה. לא מכיר אותך, אבל לגמרי מרגיש אותך, הצלחה.
 

אליזד

New member
לא מבין בזה אבל אהבתי.

שירי , בתור אחד ששיך לחלק שבהחלט סובל ממצבי רוח בחלק מהחודש, אבל לא יכול להצדיק אותם במרוץ-ביציות... אני מנוע מלהשתתף ולהבין. אבל מאד אהבתי את הצורה שבה הצגת את הדברים, ובתור יושב ראש חבר הנירגנים והמתלוננים של הפורום אני מברך על עוד כותבת (ואפרופו תמרים לחג, ואפרופו כותבת, אז אני מברך על כותבת לא גסה... מישו מבין את משחק המלים?) איכותית בפורום, ויחד עם הפוסט השנון של "נופל" אתם פשוט מחזירים עטרה ליושנה, וצבע ללחיים. תכתבי עוד?
 

אבזץ

New member
אט אט לך. בסוף זה עובר.

תמיד תהא להם הערה קטנה שתתפלק... והם יצחקו עליה מיד אח"כ, לא לפני שהם יודיעו לך כי הם מתפללים שתחזרי בתשובה. ואת, למרות שתהיי זהירה יותר, גם לך יברחו כמה משפטים שיגרמו להם לנוע באי נוחות... שני הצדדים לומדים לחיות עם זה - הגפילטע של אימא נשאר באותו הטעם עם חצאית או בלי תחתונים, תאמיני לי - בדוק! שבת שלום
 

hemi32

New member
../images/Emo190.gif השד הקטן והמעצבן הזה ..

לפי מה שכתבת אם תנסי לשחזר את עצמך כמה שעות לפני המפגש הזה , היית אז הרבה יותר חזקה , הרבה יותר ברורה , וחד משמעית בנוגע להחלטה שלך להגיע כך , ולומר זה אני ! תגידו מה שתגידו .. המודעות העצמית שלך גבוהה , והבחנת נכון בתהליך שקרה שם , כאשר המילים שנאמרו עשו בתוכך איזה שהוא חיבור עם השד הקטן .. ושניהם יצאו במחול סוער בתוכך .. בשעות כאלו חשוב לזכור שאנחנו לא עצמינו.. אנחנו פשוט מושפעים רגשית ואין טעם להיכנס לחשיבה כזו או אחרת , או לקבל החלטות , זה דבר שחייבים לישון עליו לילה או שתיים , וזה יעבור מעצמו .. ובכלל חשוב לדעת לעשות את ההפרדה בין המוח/ההבנה לבין הרגש/התחושות ! המוח של אדם שהחליט לשנות את אורח חייו , הוא בוגר , ורץ קדימה , אבל ברוב המקרים ההרגשות ותחושות הבטן משתנות .. אין זה אומר שטעינו , ואין זה אומר שעלינו לתהות , מהסיבה הפשוטה שההרגשות שלנו הם מבוססים על הרבה מהעבר , והעבר היה דתי/חרדי , כך שקשה מאד להשתלט עליהם .. יש לתת להם לגווע אחרי יום או יומיים את תסתכלי על הדברים אחרת .. ומה לעשות אנחנו מורכבים .. בואי נלמד לחיות עם זה .. בהצלחה , היי צור איתן .
 

Mr Majar

New member
אולי די

עם ההפרדה בין המוח לבין הרגש? אין דבר כזה המוח רץ קדימה והרגש לפעמים מושך אחורה. ההפרדה הזו כל כך דתית, כל כך ישיבתית. בן אדם- די
 

hemi32

New member
זכותך הלגיטימית , להתכחש למציאות !

אין בין מה שכתבתי , לבין מתודולוגייה ישיבתית ולא כלום , אנחנו ייצורים מורכבים , תרצה או לא , ישנם אכן אנשים בהם המוח והרגש מחוברים ופועלים בתיאום מלא , אבל ברוב המקרים , אנשים נדרשים להכריע , בין ההבנה לתחושה , אתה יכול לחוות את זה בכל מצב בחים , כמו שכתבת לגבי 'הפעם הראשונה שלך עם בחורה' ! מבחינה רגשית תחושתית מאד רצית , אבל מבחינת תפיסה והבנה היה לך קשה עם זה ולא היית שלם עם זה ! אז מה ? מה קרה ? התפיסה הישיבתית שעליה אתה מדבר אומרת שעלינו להתכחש גם לרגש וגם למוח ! ולא משנה מה אתה מבין , או מרגיש, עליך לפעול בהתאם לחוקים מלפני אלפי שנים .. אני מדבר על מבנה אנטומי של גוף האדם , ועל ניתוח פסיכולוגי בסיסי ביותר ! תפתח כל ספר פסיכולוגי , ותבין ! ודווקא מתוך ההפרדה הזו , אני לא דתי ! ומזמן לא ישיבתי ! אילו הייתי חי עם זה שהמוח והתחושה אחד הם , ומה שבא לי בבטן , בא ממקום של הבנה והשכלה , גם אם בראש אני מבין אחרת, יתכן שהייתי דתי היום, כי יותר נחמד ללכת בתלם , ולהרגיש מקובל , מאשר להרים ראש , וללכת עם השכל , ולחטוף על הראש ! אני מאחל לך , להבין את עצמך טוב יותר .....
 

Mr Majar

New member
בדיוק הפוך

מבחינה רגשית מאוד לא רציתי. אפילו מאוד מאוד לא רציתי. מבחינה שיכלית (אם מונח כזה בכלל יכול לעמוד בזכות עצמו) רציתי. ועדיף שלא נניח הנחות, ולא נדבר כמו מחבתים עם משפטים לא שייכים כמו "תפתח כל ספר פסיכולוגיה" כאילו שאתה פתחת כל ספר פסיכולוגיה וכאילו שכל ספרי הפסיכולוגיה תמימי דעים ומדברים רק על הנושא הזה. במקרה אני מבין בתחום, לא גדול, אבל מבין, והפסיכולוגיה מדברת על תחושות סותרות ולא מאבק בין שכל לרגש. למעשה לא נתקלתי בחלוקה הזו למעט במקורות דתיים. השכל מול הרגש זה מונח דתי. וכמו שאמרו חכמים ממני (אתה) זכותך הלגיטימית להתכחש למציאות
 
זה עובר מתישהוא

נשבע לך! היום אני מגיע עם מכנסיים לכל מקום ואף אחד לא מהין להרים גבה הם יתרגלו. ברור שקשה לך בהתחלה אך אם תתמידי בהתעלמות מהם יום אחד הם לא יזכרו אותך אחרת.
 
למעלה