הפעם באמת הגזמתם

גיב מי אה ברייק

תנסו להבין רגע את המסר שמאחורי הקטע! אל תתפרצו בתגובות ללא מחשבה... וחוצמזה: זה לא אושוויץ וטרבלינקה כי אם אושוויץ ובירקנאו.

yoo

New member
הבנתי את המסר המצחיק...אבל..

בכאב שבכך מנע ממני לצחוק. ותאמת, זה לא אושוויץ ובירקנאו, זה רק בירקנאו. רבים מתבלבלים וקוראים לבירקנאו אושוויץ. למרות שהמחנה עם "שער המוות" הוא בירקנאו המכונה "אושוויץ 2"

popoik

New member
אבנטסיון בוא תנסי את להירגע

דבר ראשון מסר שמסר דעה שלי שזה לא היה כל כך נכון לשים את זה כן זה היה משעשע בצורה מסוימת מרמת הטמטום והחוצפה שיש למישו לשים תמונות כאלה בתוכנית וזה עוד עבר צנזורה אז בכלל לא אכפת לרשויות אצלנו רק מחר נראה מה יהיה כבר ובקשר למחנות נכון זה לא אושוויץ וזה לא טרבלינקה זה מיידנאק ובירקנאו אז בבקשה לפני שאת מתקנת טעויות תבדקי או שתסעי לפולין ותראי לבד יותר עוזר

roni al telhi

New member
זה לא מדהים?

7 מיליון אנשים נרצחו ואתם צוחקים... לא צריך לתת לתוכניות כאלה לעלות לאוויר עם חומר כזה עד לאן ההומור הגיע.. אין לאנשים כבר על מה לצחוק? אני רוצה שאותם אנשים שצוחקים יעמדו מול הניצולים נראה אותם מחייכים מי שלא היה שם- אין לו זכות מנושא כזה עשו בדיחה עד לאן הגענו.....

זה לא אמור להיות בדיחה.

זה אמור להיות קטע שיש מאחוריו, תאמינו או לא, אמירה. ניר.

roni al telhi

New member
אמירה?

בארץ נהדרת????? בתוכנית בידור? רדודה? אמירה דרך סאטירה יכול להיות.....לא פה....לא במסגרת הזו ולא על הנושא הזה יש לזה הסבר במשך השנים מאז שהנחילו לנו מורשת שואה אנשים התפרקו עם זה לכוונים שונים נמאס לעמוד לזכור לבכות.. אבל שכחתם דבר אחד ככה צריך.....וכל שנה...כל פעם מחדש...לזכור..כדי שדבר כזה לא יקרה שוב אנחנו לא בהמות ובלרדת על עצמינו אנחנו עוזרים יפה למותג הזה לא התכוונתי להתפלסף....סתם חומר למחשבה

כן! יש אמירה!

זה שהרבה פעמים לא רואים אותה לא אומר שאין... מוזר שעל כל נושא אחר (ואני לא מזלזל בנושא השואה - להיפך) אין בעיה לצחוק, למרות שגם שם יש מוות של אנשים (כמו פיגועים, תאונות דרכים וכו') אני לא מנסה להשוות, חלילה, אבל אם זה לא סתם זילזול בנרצחים, ויש כאן מסר על מצבם של הישראלים כיום, הסאטירה היא במקום. נ.ב: אני הייתי בפולין, אני יודע על מה אני מדבר: התמונות הן מאושוויץ 1 ו-2, הקרוי גם בירקנאו.

Human Nature

New member
תכנית בידור לא חייבת להיות רדודה.

האקסיומה הזאת קיימת במקומות מאד צרים... ואני חושב שיש דרכים לזכור. ואני חושב שאפשר גם להשתמש בזכרון הזה לאמירות חברתיות חשובות נוספות. אני חושב שלהסתכל על זה בדרך כל-כך צרה כמו שאתה הסתכלת עליה זה פשוט דבר לא נכון. הציעו לך כאן פרשנות, שאני מצאתי אותה נכונה ומעניינת. אישית, אני חושב שהמערכון הזה, יחד עם המערכון על שרון, הן יצירות סאטיריות גבוהות שלא נעשו בארץ כמותן מזה זמן.

roni al telhi

New member
העניין הוא

ליצור סאטירה זה בסדר גמור זו אחת מדרכי האנשים להתמודד עם מה שקורה בממדינה ועם המצב אבל לפעמים מרוב שמשעמם לכאורה.., לקחו נושא רציני והפכו אותו לבדיחה סאטירה פרושה צחוק, ועל נושא כזה אין לצחוק אני רוצה שכל מי שחושב שזה מצחיק יסתכל לניצולים האלו בעיינים - נראה אותכם צוחקים אנשים שחיים פה היום אומרים כמה המצב נורא, אבל אין לכם ולא לי מושג מה היה שם והיו פה כמה שאמרו שאולי זה לא מצחיק אבל יש לקחת את זה בקלילוץ אבל זה כל העניין ! כל הארץ הזו קלילה וזה מכעיס תראו מה נהיה מאיתנו!

סאטירה זה לא צחוק.

פתחי אנציקלופדיה בערך "סאטירה".
ניר.

Human Nature

New member
האמת שזה כן.

סאטירה מציגה את המציאות בדרך לגלגנית. זה לא אומר שמאחורי זה אין שום דבר, אבל זה כן אומר שסאטירה אמורה להצחיק. להגיד שזה לא מצחיק זה יהיה קצת בעייתי, מפני שהומור זה דבר מאוד אישי. אישית, אני חושב שהקטע עם סוכנת הנסיעות היה מאוד מתוחכם, והיה בו מינון מושלם של אמצעים הומוריסטיים.

yoo

New member
צריכות להיות כמה...קטנות אבל קיימות

אגב תארו לכם שהיו עושים את אותו המערכון בדיוק במדינה אירופאית? מה היינו מרגישים? כמה גינויים היו? כמה טענות לאנטישמיות?

PopPy

New member
העניין הוא שזה לא.

זה ההבדל בין "אנחנו" לבין "הם". "לנו" מותר, "להם" אסור. בנו זה נוגע (ופוגע), בהם לא, לכן מדובר בסוג מסוים של הומור [שחור] עצמי, שלא בא לפגוע בנושא השואה ובנרצחים בה, או חלילה לזלזל בה. ככה אני רואה את זה, לפחות.

roni al telhi

New member
זה לא נכון

זה נכון בהחלט שאם מישהו מאירופה יאמר כזה דבר זה יעורר את זעמינו ובצדק לכן, מה שעושים אצלינו זה - "אם אנחנו נגיד דבר כזה, אין בזה שום סיכון, כי הרי אנחנו יורדים על עצמינו" אבל זה לא נכו!!! באמירה הזו אנחנו מביישים את הדורות שלנו את אלה שעברו את השואה הדור שלנו לא עבר זאת ומנסיוני האישי ביקור במחנות לא יכול להביא אותנו להרגיש מה שהם הרגישו באותו רגע כי צריך להיות שם כדי להבין אין דבר כזה הומור עצמי בנושא שואה זה מבייש את כל המורשת זה אבסורד

LordOfSpells

New member
זכותם של בני אדם לצחוק על מה שהם

רוצים. מה שבטוח זה שצנזורה זה כלי מיותר, אם כבר אז הגבלת גיל. www.dolf.cjb.net -זה- נראה לך כמו משהו מתחשב?

TheWhiteTigris

New member
אתם לא הבנתם את המסר...

הזוג כל כך חשש לטוס לכל מיני מקומות כמו ארצות ערב וכו', אז המוכר נתן להם חופשה באירופה ה"רגועה". הבעיה שראינו שאפילו משהו "רגוע" ו"מתורבת" עלול להתפוצץ למימדים מחרידים כמו שקרה בשואה. ה"הגנה" כביכול שהישראלים רוצים כמו גדרות ומאבטחים, בסוף היה לחרב פיפיות ליהודים אז. זה המסר (לדעתי). שהגזמנו עם הדרישות להגנה ולמקומות רגועים, כי לכו תדעו, מה מתרחש מתחת לפני השטח שם...

הדעות נגד אומרת שזה בזוי,

הדעות בעד אומרות שמותר לצחוק על הכל. אני לא יודע באיזה צד אני, אבל אני רק יודע שלא הכניסו את אוושויץ כבידור זול. הייתה כאן אמירה מאוד חזקה ואירונית ואני אישית לא צחקתי, כי זה לא היה במטרה להצחיק (לא כי אני נגד הומור שחור), אלא במטרה לסמל משהו. אם זה היה במקום או לא, זה סיפור אחר.

למעלה