הפיל השמן והגדול

IceL

New member
אממ?

מאיפה ההנחה שדמויות במו"ד אינן גיבורים?

אמממ - ספר הכללים אולי?

הדמויות במו"ד מתחילות כפריכיות אורז. חלשות ורופסות הרבה יותר מאשר כל דמויות מתחילות בכל שיטה אחרת. אלו לא דמויות של גיבורים, אלא דמויות שיכולות למות מנשיכת חולדה (לפחות קוסמים) או מנגיחה של עז. כדי להתקדם בחיים, עליהן להתמודד עם אתגרים מאוזנים כמו כלבים נושכים וחיפושיות זבל גדולות. ואז, הן מתחילות להתחזק בטור הנדסי. ככל שהן מתחזקות יותר, נעלמות המפלצות החלושות שהם פגשו קודם, ופתאום מופיעים תפלצי ענק רבי עוצמה - שמשום מה הסתתרו עד כה.

atkinson

New member
אלא אם אתה בוחן כל סיפור בפני עצמו

אם אתה שואל את עצמך איפה היו הטרולים בזמן שהדמויות היו בדרגה ראשונה, אז אתה נשאר עם סימני שאלה. אפשר פשוט לא לשאול את השאלות האלה ולהתייחס לכל סיפור בפני עצמו. בסיפור הנוכחי יש לנו טרולים, ובסיפור ששיחקנו פעם היו גובלינים. שניהם היו אחלה סיפורים - יופי, נהנינו. למרות הקסם שיש בסיפורים אפיים, שעוקבים אחר תהליכים כלל מערכתיים, ושנמשכים לאורך שנים, ארצות ודרגות, יש משהו נורא נחמד בלשחק קובץ רצוף של סיפורים לא קשורים, שכל אחד מהם עומד בפני עצמו. בסיפורים כאלה אין סיבה לשאול "איפה הטרולים?" או "לאן נעלמו הגובלינים?" כי השאלות האלה פשוט לא רלוונטיות.

tapas tapas

New member
אמרתי גיבורי על

הכוונה שלי מאיפה באים לדמויות האלה כל הכוחות המיוחדים האלה? קודם כל בדרגה ראשונה הם עדיין לא גיבורי על, בגלל שהנק"פ שלהם נמוך ואיזה אורק מסכן יכול לחסל אותם במכת גרזן יחידה. אבל מה ההסבר שכתוצאה מהריגת מפלצות דמות שאורק יכל להרוג אותה במכת גרזן, יכולה אחר כך לחסל דרקון אדום בגובה של בניין עם כמה מכות חרב. כלומר הדמות הופכת מפחות או יותר אדם ממוצע לדמות עם כוחות על אנושיים אגדיים כתוצאה מהרג של מפלצות. מאיפה זה בא לה?

IceL

New member
תגובה לך ולכף אווז

טוב, לא הבנתי נכונה את התגובה. טעות שלי. אני בכל אופן כמעט אף פעם לא התחלתי לשחק מו"ד מדרגה ראשונה.

IceL

New member
מצטער על האאוטינג

לא שמתי לב למה שאני כותב. קורא לי לפעמים.

למה באמת יש דרגות ראשונות?

הדמויות לא יכולות לעשות שום דבר הירואי, וצריכות לכתוש את דרכן דרך ערימות קובולדים את שבלמורג הענק הרשע יכבדן בזיו פניו.

JuffoWup

New member
לכן באקזלטד אין באמת 'דרגה ראשונה'

אתה מתחיל חזק ורק הולך ומתחזק. כמובן שאתה עדיין ענק-גמדי שיכול במחי יד לחתוך דרך עשרות שודדים בני תמותה- אבל עדיין יש בעולם ענקים-ענקים שימעכו אותך בלי לחשוב יותר מדי.

IceL

New member
בלי קשר למו"ד

(ובאמת שהשיטה הזאת יצאה לי מכל החורים במשך השנה וחצ י ששיחקתי בה, למרות שלא שיחקנו לפי החוקים הקנוניים) אני לא מזדהה איתך. כחובב אנימות, לוחם מגניב שמזנק על לטאה ענקית בשלל מהלכים ראוותאניים זה בדיוק הקטע שלי. ולהפך, במו"ד דווקא אי אפשר לעשות יותר מידי מהקטע הזה. אממ... מצד שני אני לא חובב ריאליזם גדול.

The Evil Rabbit

New member
בלי קשר לדעתי בדיון הנוכחי,

אני לא חושב שמשפטים כמו "כל הריאליזם הזה וה"אובר-ניתוח" של מצבים מעיד על דמיון מוגבל וחוסר בחדוות חיים למשחק. לכו תשחקו באנשים רגילים שעושים קניות בשוק וגורפים חרא של פרות - כי זה מה שאנשים עשו בימי הביניים ותהנו מהריאליזם הדבילי שלכם." מוסיפים כבוד לנו או לך. הבלש כבר קיבל אזהרה בעבר על פתיחת דיון שלם שנועד להשמיץ סגנון משחק מסוים (ומאז הוא בסדר גמור, אגב). צורת המשחק שלי או של הבלש לגיטימית בדיוק באותה מידה כמו צורת המשחק שלך, אז שמור על רמת דיון גבוהה.

NacroMittler

New member
קודם כל, תוריד טונים בבקשה.

אין מה להתעצבן, אנחנו רק מנהלים דיון. דבר שני, בקשר למידות אכן נכנסתי לוויקפדיה, אלא שפשוט לא הבנתי נכון את הטקסט. כפי שאמרת, "13 מטר מתייחס למידה כולל אורך הזנב שלו" (בוויקי כתוב 14)- משמע, האורך שלו ולא הגובה. קורה, גם אני טועה לפעמים. בכל אופן, זה מאוד תלוי באיזה סגנון אתה חפץ. אתה יודע, למשל, שבמשחקי מחשב רבים (קאונטר סטרייק, ניד פור ספיד ועוד) נעשה מאמץ גדול מאוד לחקות תנאים פיזקליים אמיתיים בצורה הטובה ביותר כך שהתגובות של המשחק לפעולות השחקן יהיו מציאותיות כל האפשר (וננסק, תקן אותי אם אני טועה). אם כן, למה שתרצה לשחק במשחק מחשב שמדמה את המציאות? למה שלא תיקח את האימפרזה טורבו של אבא ותצא לקרוע את הרחובות בעצמך, או לחילופין תגנוב לאחיך החייל את הM-16 באישון לילה, תכנס לג'נין ותלחם בטרוריסטים חמושים באמת. בשביל מה אתה צריך את המחשב המעיק הזה?

Super Monkey

New member
"להיכנס לג'נין" כבר עשיתי בצבא

ונלחמתי ב"טרורסיטים חמושים באמת" וזה די שיעמם (יותר מדי בירוקרטיה מסביב). יש לי קוואסאקי נינג'ה ואני נוהג כמו מטורף אז גם את זה עשיתי. אני מדבר על משחקי מחשב שבהם אני לא יכול לעשות את הדברים האלה: אני אביא דוגמה את "GOD OF WAR" לפליסטיישן שבהתחלה אתה מפרק הידרה מפלצתית ועם קצת מיומנות אתה גם בכלל לא נפגע. זה הכיף בD&D! לעשות את הדברים הגרנדיוזים באמת ולא הגיוניים בעליל! רצית תמיד לפרק דינוזאור עם חרב גדולה? בבקשה! בשביל זה יש D&D. עם כל חסרונות השיטה הזו - היא עדיין הכי פופולרית בעולם (גם בקרב מבוגרים תמצא עדיין יותר שחקני D&D מבכל שיטה אחרת) והיא דווקא השיטה הראשונה שמושכת אנשים חדשים לעולם של משחקי תפקידים. למה? כי היא קלילה ומגניבה לחלוטין. תסלח לי אם הטונים שלי מתלהמים, אבל אני רק מתגונן פה מפני הצהרות יומרניות כמו "זו בדיוק הגישה שבגללה אנשים סולדים מD&D..." וכל מיני שליפות נתונים לא מבוססים. הגישה שלי של: "איש עם חרב גדולה מפרק דינוזאור" היא דווקא המיין-סטרים גם במשחקי מחשב וגם במשחקי תפקידים. D&D עדיין שולטת בשוק, ו6 מליון משתמשי WORLD OF WARCRAFT שנהנים כל יום מפירוק מפלצות לא טועים. אם כל לוחם בD&D היה צריך להיות מוטרד מדינוזאור טיפש שמתרוצץ ברחובות לא היו לנו סאגות רחבות יריעה כמו "שר הטבעות" (קוסם מתנפל על חרב על באלרוג?), "ממלכות נשכחות" (ברברי עם פטיש גדול מתנפל על דרקון), או "רומח הדרקון" (ערימת דבילים מתנפלים בסיטואציות שונות ומשונות על דרקונים). ברוב הסיפורים הגדולים תמיד יש את האדיוט שמתנפל על הדרקון ואפילו לא מתפזרת לא התסרוקת. זה אדיר וזה כיף! כמו שציינתי - אם הייתי מחפש פחד וריגוש הייתי מתקשר לקצינת הקישור שלי ומתנדב לעוד כמה ימי מילואים באחת מערי הגדה. אני מחפש כיף!

DDN

New member
מה שכנראה אתה שוכח

הוא שישנם אנשים שמגיעים למצב של "כיף" על ידי כך שהמשחק גורם להם לחוות "פחד וריגוש". אותם אנשים אותם כינית בשמות כמה הודעות למעלה.

Super Monkey

New member
לא כיניתי אף אחד בשמות, יש גבול

לרצח אופי שאפשר לעשות פה. שמתי לב לתופעה הזו: מישהו רק מזכיר פה את המילים "מבוכים ודרקונים", ומיד כולם יוצאים שמחים עם טפרים וניבים שלופים. "בואו נראה לאדיוט שעדיין משחק מו"ד מה זה! לוחם מתנפל עם חרב על דינוזאור? במשחק תפקידים דמיוני? מי שמע על שטות כזאת? - בואו נחפש כל מיני נתונים (שגויים ברוב המקרים, אגב) ונראה לו שלוחמים פשוט לא מתנפלים על דינוזאורים! פשוט לא!" אני צירפתי הערת אגב בנושא של שימושים לחיות משא, על דינוזאור שבורח ועושה בלאגן בעיר עד שאיזה ברברי עם חרב גדולה מוריד אותו, ומיד כל הפורום (שהיה מנומנם לחלוטין בשבוע האחרון) התעורר כדי לסקול באבנים את האדיוט שעדיין משחק מו"ד. משפט אחד! זה כל מה שפתח את הדיון הזה. (שאם תשים לב - אני גם ציינתי בכותרת של אחת ההודעות שאני לא מעוניין לסטות מהנושא המקורי ולהיגרר לויכוח על מהות הפגמים בD&D). לפני שעושים לי פה רצח אופי וטוענים שאני קורא לאנשים בשמות כדאי להרהר האם אנשים לא מתנהגים פה בצרות אופקים בשם מסע הצלב שמנוהל פה נגד "מבוכים ודרקונים" ושחקני השיטה. אולי כדאי פשוט לקרוא לפורום: "פורום משחקי תפקידים - כל זמן שזה לא D&D" אני מעוניין בציטוט, אגב, למי קראתי באיזה שם...

ציטוטים (בערך)

"לכו תשחקו באנשים שגורפים חרא של פרות". "אין לכם מושג על מה אתם מדברים". יש בזה התנשאות מסויימת כלפי אנשים שקצת, אבל קצת, יודעים על מה הם מדברים.

Super Monkey

New member
אל תביא ציטוטים "בערך" תביא בדיוק

ציטוט ראשון - "לכו תשחקו באנשים רגילים שעושים קניות בשוק וגורפים חרא של פרות - כי זה מה שאנשים עשו בימי הביניים" -זה מה שאנשים עשו בימי הביניים, לא? חיו את החיים הרגילים שלהם - בניהול משק חי )(% מהעבודה זה גריפת חרא. ציטוט שני - "אין לכם מושג על מה אתם מדברים" התייחס לארכיאולוגים שהיטיבו להזכיר לי שדינוזאור הוא כמו בניין בגובה 14 מטר, כאשר חיפוש באינטרנט העלה גדלים הרבה יותר שפויים כמו 3 מטר. אז, מי שמביא ביקורת וטורח להעביר שיעור למישהו אחר - כדאי שיעשה מחקר, וכדאי שיהיה פתוח להערות בוטות המעמידות אותו על טעותו. אז בהקשר של הציטוט - לא! הם לא יודעים על מה הם מדברים, אפילו לא קצת.

בדיוק

א) אנשים שעושים קניות וגורפים חרא של פרות - הקצנה מיותרת של משחק ריאליסטי. אף אחד לא משחק ככה, ולטעון ש"ככה נראה המשחק הריאליסטי שלכם" זו סתם השמצה. לעומת זאת, הרבה משחקי מו"ד "כיפיים" נראים בדיוק כמו שהמבקרים מתארים אותם. ב) האם הערך המדוייק של הדינוזאור משנה את היותו לטאה ענקית, מסוכנת, והרבה הרבה יותר חזקה מאיש עם חרב? במו"ד הגודל ממילא משני. ענק גבעות בגובה 315 ס"מ הוא בעל פי ארבע יותר נק"פ מלעוג בגובה 300 ס"מ, ולקונאן הברברי יש הרבה יותר נק"פ מלפיל (פיל ממוצע מופיע באסופת המפלצות, והעליתי לפורום פעם לינק לדף הדמות הרשמי של קונאן).

IceL

New member
איש אם חרב תלוי איפה

מה שאני שואל בעצם זה אם הויכוח הוא ספציפית סביב מו"ד, כי אז באמת שאין טעם להיכנס לזה. או שהויכוח הוא על ריאליזם. כי אז יש הרבה על מה לדבר. אני מעדיף את הדמויות שלי סופר-מגניבות עם כוחות מיוחדים שיכולות להוריד דינוזאור עם מיומנות השימוש בחרב העילית שלהם.

JuffoWup

New member
אין שום בעיה עם ריאליזם

או אם הרצון לשחק דמות לא ריאליסטית כל עוד אתה נהנה. לבקר איך שאנשים אחרים משחקים סתם כי אתה לא נהנה לשחק ככה זו הבעיה.

IceL

New member
כמובן

מעולם לא הגנתי על דרך ההתבטאות של שני הצדדים. אני משתדל להתעלם ולדון בנושא הנתון.

למעלה