הפיל השמן והגדול

DDN

New member
תיקון

זה לא שמצאתי מעליבות, זה שנעלבתי בעצמי.

הפיל השמן והגדול

אוכלי עשב ענקיים, עבי עור - ובהמות מלחמה מרשימות, גם אם לא תמיד יעילות. כן, אני מדבר על פילים. הפילים הרגילים המוכרים לנו מופיעים גם בעולמות מד"ב/פנטזייה, ולא פעם מופיעים לצידם או במקומם עוד יצורים פיליים - החל מממותות שעירות, וכלה במומאקיל בגובה של 15 מטר שלידם הפילים מהספארי נראים כמו צעצועים. אבל - מה בדבר עוד סוגים פנטסטיים של פילים? היו אצלכם כאלה?

רמשטיין

New member
ברוח גרייב רוברס...

סוג קלף: אביזר שם הקלף: פיל מונגולי ציטוט say Jinges, is that a tentcle?

לא לזה הכוונה

לסוגי "פילים" מעניינים, או לתפקידים מעניינים עבור פילים במשחק. הדמויות במשחק שלי עולות כרגע על ספינה דרומה - שם הדנטריום (פיל קצת יותר גדול מזה האפריקאי, עם שיניים שמופנות בקשת כלפי מטה במקום מעלה) בויית כבר לפני שנים לתפקיד הדומה לזה של הפיל ההודי - דחפור רב שימושי המסייע בהובלה וחטיבת עצים.

Super Monkey

New member
אצלי זה די "סטנדרטי"

הפעם היחידה שהשתמשתי בפילים במשחק היתה בתור חיה בקרב גדול כמו שהלגיונות של חניבעל השתמשו. מה שמחליף את לי את הפיל במשחק זה דינוזאורים. הם גדולים, משמשים לאותה תכלית פחות או יותר ונשמעים קצת יותר "אקזוטיים". מה גם שהם גדלים רק בג'ונגל הגדול ונחשבים בשאר העולם ל"ייבוא מיוחד" שרק אצילים רבי כוח והשפעה יכולים להרשות לעצמם את האחזקה שלהם.

tapas tapas

New member
איך בדיוק מחזיקים דינוזאור?

לא ראית פארק היורה? זה לא איזה חיה מסכנה שאתה יכול לקשור בשרשרת או לשים בכלוב.

NacroMittler

New member
אני לא בטוח שפארק היורה

זו הדוגמא הכי טובה, אבל יש בזה משהו.

Super Monkey

New member
איך מחזיקים דינוזאור:

רוב הדינוזאורים, בהם משתמשים העשירים ביותר כמו "פילים" לצרכי משא הם הברונטוזאורוסים (אם אני זוכר נכון את השם). לפי התיאור שלהם בפארק היורה מדובר ב"פרות גדולות". יש גם דינוזאורים אקזוטיים יותר שמביאים למטרות שונות כמו קרבות גלדיאטורים כמו הולוסירפטור. שוב מדובר במשהו לעשירים בלבד (כי מסתבר שהם מתרבים רק בג'ונגל ולא בשבי). מי שמטפל בהם אלו "beast hendlers" שקודם כל הם אלו שתופסים אותם, והם שבט שפיתח יכולות קסומות (אותם הם לומדים מאב לבן בגיל צעיר) לשלוט בדינוזאורים. בנוסף יש להם קולרים מיוחדים ושרשרת אותה עונד הבעלים בעזרתה הוא מצליח לשלוט בדינוזאור. כמובן שפעם בכמה זמן קורה שאיזה דינוזאור מצליח להשתחרר ולהשתולל ברחובות העיר תוך שהוא עושה בלאגן רציני, אבל למזלנו בעולם הפנטזיה יש מספיקים אנשים עם חרב דו-ידנית שמצליחים בסוף להוריד אותם.

tapas tapas

New member
איזה שיטת משחק אתה משחק?

אם כבר להכניע דינוזאור אז עם קשתות או חניתות. נראה לי די טיפשי לנופף חרב מול איזה טי רקס.

NacroMittler

New member
יותר יעיל

קסם. אם אפשר לשלוט בו בעזרת קסם ודאי וודאי שאפשר להרוג אותו בעזרת קסם.

Super Monkey

New member
אין סיבה לסטות מהנושא

אני משחק D&D, ואם דינוזאור בורח אפשר להרוג אותו עם כל כלי נשק אפשרי, אפשר לשלוט בו עם קסם או לשגר אותו למימד אחר. למה להיות קטנוניים על קטע טיפשי כזה? דינוזאור זה עוד מפלצת כמו כל המפלצות האחרות בD&D ואין שום בעיה להרוג אותו אם אתה בדרגה מספיק גבוהה.

NacroMittler

New member
בדיוק הגישה הזו

יוצרת סלידה רצינית למו"ד אצל שחקני תפקידים רבים. תחשוב על זה רגע, טי-רקס בגובה 14 מטר עומד מולך, ואתה שולף חרב? זה כמו שחיפושית זבל תתקיף אותך עם קיסם שיניים. כמה נזק היא כבר יכולה להסב?

Super Monkey

New member
לא ראית "שר הטבעות"?

איך אלף עם קשת מוריד מומקיל בכמה חיצים? וכנ"ל כשאאווין רכבה על הסוס והורידה למומקיל את הרגליים עם החרב... או שהוביט עם חנית רגילה מוריד טרול מערות ענקי... כל מה שלוחם (מיומן כמובן) צריך לעשות זה התחמקות + מכה זריזה לרגל של הדינוזאור (עקב אכילס שדי בולט אצל דינוזאורים) , הוא נופל על הרצפה ואז גומרים את העבודה על ידי שיסוף הגרון. כמו שנאמר: על הרצפה כולם באותו גובה. מכניקת הקרב (הפגומה) של D&D משאירה לשה"ם את התיאור איך 3ק6 נזק מתבטאת למשהו הגיוני שאפשר לראות אותו קורה. אל תאשים את "הגישה שלי" בדמיון המוגבל שלך. אם אתה רוצה שכל תיאור ותיאור יהיה כתוב בספר השיטה ויאכילו אותך עם כפית כמו גרבר, אז אולי D&D לא בשבילך. בD&D כל החורים מאפשרים המון חופש פעולה ודמיון. מחפש עוד השראה איך איש עם חרב מנצח מפלצות ענק? - משחקי מחשב!

יש דבר אחד שמשותף לכל התיאורים

שהבאת, הם מגיעים ממקומות עוד פחות ריאליסטיים מD&D(כמה שזה קשה להאמין). אם תחתוך לברונטוזאורוס את הרגל עם חרב דו ידנית זה יהיה בערך כמו שמישהו יתקע לך סיכה ברגל- אם יש לו המון מזל, הוא יפגע בעצב חשוב או כלי דם גדול ויגרום לנזק רציני, אחרת הוא רק ירגיז אותך.שלא לדבר על מה קורה אם אתה תנסה לעשות את הטריק הזה נגד וולוסירפטור או טי-רקס.

digiash

New member
שלא לדבר על זה שאדם נורמלי

-לא חשוב כמה מהיר- לא באמת יכול להתחמק מהתקפה של דינוזאור.. או בכלל לעבור את שכבת העור עם פחות מהנפה מלאה של חרב ענקית.. הדברים האלה מופיעים בסרטים בשביל ההנאה של הצופה לא בגלל שהם הגיונים או אפשריים (ביחס לעולם הפנטזיה כמובן) אותי אישית כל הפעלולים של לוגלס רק הרגיזו...

דימוי ה"האכלה בכפית" שגוי ושקרי

ואת השקר הזה שמעתי כבר עשרות פעמים. אין שום דבר שמעודד דמיון בחורים של מו"ד - זה סתם תירוץ שמנסה להפוך פגם ליתרון. שום שיטה לא "מאכילה בכפית", רק ששיטות טובות יותר נותנות לך כללים בסיסיים להשתמש בהם עם הרעיונות הדמיוניים שלך, ולא חורים שבהם אתה צריך לעבוד נגד השיטה במקום איתה. בשיטת משחק בה אתה לא משחק משחק מחשב בלי מחשב, ויודע שאתה לא יותר חזק מהדינוזאור הענקי, אתה באמת מדמיין וחושב - מציב לו מארב מחוכם, משתמש בשיטות-ציד יצירתיות - כמו למשל התפצלות לשתי קבוצות שיטרידו אותו משני הכיוונים, משיכתו לבור שחפרת מראש או מציב צלפים על העצים. ותמיד יש סיכון ממשי ממלתעותיה וטפריה של הלטאה הענקית. איזה "חורים מעודדי דמיון" יש כבר בשיטת הקרב העלובה של מו"ד? הצורך להמציא תירוץ תלוש מדוע הברברי החזק יכול לרוץ אל הדינוזאור עם חרב ולחצוב בו בנחת כמו חוטב-עצים, בידיעה שיש לו יותר נק"פ ודרג"ש מלדינוזאור, ושהוא יוכל לחסל אותו הרבה לפני שהדינוזאור באמת יזיק לו? חופש פעולה? דמיון? כן בטח - הבלופים האלה לא עובדים על מי שיודע שאפשר אחרת.

טי-רקס הוא לא 14 מ' גובה

טי-רקס היה בגובה של 3.5-4 מ', ולאחרונה התגלה שהוא היה סך הכל אוכל נבלות, אחרי הכל, ניבים בגודל של בננה לא נועדו לשסף טרף חי, שלא לדבר על זה שחישבו את לחצי השרירים והכל אצל הטי-רקס (אפשר לראות איך מערכת השרירים בנויה לפי בליטות ושקעים בגולגלת ובשלד) ויוצא שהנשיכה שלו חלשה מאוד. הוא פשוט היה בא לנבלה, תופס חתיכה, מנער חזק בעזרת עוצמת שרירי הצוואר האדירים שלו וקורע פיסות, קצת כמו תנין רק שתנינים הורגים את הטרף שלהם בעצמם ויש להם נשיכה סופר חזקה. מצד שני האנטומיה של טי רקס דומה מאוד לאנטומיה של תנין, אז מדענים אחדים טוענים שזו הוכחה לכך שהטי-רקס נשך את טרפו בכח דומה, למרות שיש הבדל משמעותי בין גולגולת של דינוזאור לבין גולגולת של תנין: גולגולת של דינוזאור מלאה פתחים. לתנין בקושי יש מספיק פתחים על מנת שיוכרז כדיאפוסיד, וגם אז הפתחים קטנים מאוד

Super Monkey

New member
פנטזיה נועדה לדברים דמיוניים

בעולם פנטזיה לוחם זריז מספיק להתחמק בדינוזאור ויכול לעשות מהלכים מגניבים סטייל מטריקס. כל הריאליזם הזה וה"אובר-ניתוח" של מצבים מעיד על דמיון מוגבל וחוסר בחדוות חיים למשחק. לכו תשחקו באנשים רגילים שעושים קניות בשוק וגורפים חרא של פרות - כי זה מה שאנשים עשו בימי הביניים ותהנו מהריאליזם הדבילי שלכם. מבחינתי, D&D נותן ביטוי לדמיון ואם אני רואה איזה "מהלך" יפה שעבר טוב בקולנוע אז אני מוצא דרך לתת לו ביטוי בעזרת מכניקת המשחק של D&D. לא מוצא חן בעיניך המהלכים היפים של לגולס? אל תשחק D&D - לך לשחק ב"עגבניות ירוקות מטוגנות D20" - משחק תפקידים על 4 זקנות בבית אבות בדרום ארה"ב שמעלות זיכרונות מימי ילדותם ומעסקות בניקוי השיניים התותבות שלהם. חיפוש מהיר בגוגל אומר: טי-רקס - 4 מטר גובה (13 מטר מתייחס למידה כולל אורך הזנב שלו) טריצוטופס - גובה 3 מטר. סטגוזאורוס - גובה 2 מטר (אורך כולל זנב 7 מטר) ולוסירפטור - 1.5 מטר. היצורים האלה לא יותר מדי גדולים (יש בויקיפדיה תמונת השוואה לגודל אדם לידם), חרב דו ידנית זה בטוח לא "סיכה" - זה יכול במכה חזקה להוריד להם חצי רגל כמו גדול. תתחילו לעשות קצת מחקר לפני שאתם כותבים ביקורת על נושא שללא ספק ההבנה שלכם בו היא אפסית ושולפים מידע מה$%&#

יש לך מושג שגוי לגבי ריאליזם

ריאליזם הוא לא חוואים שגורפים זבל של פרות. הוא אנשים שמתנהגים בצורה שאנחנו יכולים להשתכנע באמינותה. גיבור שצד דינוזאור למרות שהדינוזאור עלול למחוץ אותו כמו קיסם, לוקח סיכון מסעיר בהרבה מלוחם מו"ד שיודע שהדינוזאור העצום הרבה יותר חלש ממנו וגורם הרבה פחות נזק. לפי אסופת המפלצות, טירנוזאורוס רקס הוא ברייה עלובה למדי - בסך הכל דירוג אתגר 8 - וככזה קבוצה של 4 דמויות בדרגה ממוצעת של 8 יכולות להביס אותו תוך שהן מאבדות רק רבע מהמשאבים שלהן. די בכך שהגיבורים ילכו אליו עם חרבות, ותוך כמה סיבובים ה180 נק"פ שלו (בערך כמו לחצי-אורק ברברי בדרגה 20) יעלמו, תוך שהדרג"ש 14 העלוב שלו לא ממש משנה הרבה. נהנה לדמיין את זה? יופי - אני מעדיף לשחק במשחק תפקידים - לדעת שכשהלוחם האמיץ שלי רואה לטאה ענקית הוא יודע שהיא מסוכנת, וצריך אשכרה לחשוב, לתכנן, וכן כן - לשחק במשחק תפקידים, ולא סתם להסתער קדימה ולעשות "מהלכים מגניבים" (איזה מהלכים מגניבים כבר יש במו"ד? התקפה מזדמנת?).

למעלה