הפיל השמן והגדול

IceL

New member
WOW זה באמת עניין של טעם

אני עצמי משחק ומכיר אנשים אחרים, חברים שלי, שמשחקים. לכל אחד מאיתנו יש את סוג ההנאה שלו מהמשחק ואת הקטעים שלו. אני אומנם לא מסכים איתך לגבי המשחק אבל אני מבין מאיפה זה מגיע. בתור אחד ששיחק מספיק MMO (כ-8 או 9 משחקים שונים) אני יכול להעיד שWOW מצליח לעשות הרבה דברים כמו שצריך לעומת משחקים אחרים. אבל שוב, זה מאד סוביקטיבי.

tapas tapas

New member
פה אתה טועה ביותר

אתה משווה סרטים וספרים למשחקי מחשב ולDND שהם בכלל לא דומים. גם אני אוהב משחקי מחשב שבהם אתה מפרק מפלצות עם קיסם, אבל בשביל זה יש משחקי מחשב, זה לא מעניין אותי לעשות את אותו הדבר במשחק תפקידים. ההשואה שלך לסרטים ולספרים היא לא נכונה. תיקח את כל שלושת הסרטים של שר הטבעות ותספור כמה מפלצות גאנדאלף הרג. לעומת זה במשחק DND אתה עוסק בטבח שיטתי של מפלצות. זה בכלל לא דומה לסרט כי במשחק DND, הרגת את הדרקון הנורא! ואחרי שבוע הרגת את הליץ' הנורא. ושבוע אחרי זה הרגת את האביר הבוגד. ואחרי זה הרגת עוד מפלצת ועוד מפלצת ועוד המון המון מפלצות. ואז בסוף מצאת מפתח לשער הגיהנום כי נגמרו כבר המפלצות להרוג בעולם הגישמי, וחוץ מזה תמיד רצית להרוג באלרוג כמו בשר הטבעות. אז אתה מבין, אין פרופורציה. אם בDND הייתה הורג את אותה הכמות של מפלצות שלאגולס הרג כל החיים שלו אז מהר מאוד היתה מגיע לפגישה שכבר עברת את כל מיכסת המפלצות שיש לך להרוג. במילים אחרות, בDND אתה יכול לעשות הרבה קרבות ולנצח. אבל בשיטות שבהם הקרבות יותר ריאליסטיות, יהיו לך פחות קרבות, אבל כל קרב יהיה גורלי והרבה יותר מרגש.

IceL

New member
לא מסכים

ספציפית עם האספקט הזה. אני שיחקתי במשך יותר משנה וחצי DND בלי להיגרר לקרבות אין סופיים. כן, היו קרבות, אבל הם לא היו עיקר המשחק. אנחנו עסקנו הרבה בחקירת תופעות מוזרות ובהרבה פוליטיקה והרבה אנשים שברחנו מהם כי הם רצו להרוג אותנו. קמפיין מסוים אחד כן עסק בהרבה הרג אבל בנוסף ולא על חשבון הדברים האחרים. והקמפיין הספציפי הזה היה בסיגנון אנימה יותר בו היו הרבה "אקסטרות". סצנה זכורה עלי לטובה היא בה הקנסאי שלי נלחם בצבא שלם רק כדי להרג ע"י מתנקש אחרי שהוא חיסל את השוגון. הדמות הכי אהובה עלי. לפני שהבלש יגיד משהו זה לא קטע של מו"ד מה שעשינו עם הצבא. אנחנו מכירים מספיק משחקים אחרים וסגנונות אחרים. נהננו לשחק ככה.

לטאות ענק

בעולם של דארק-סאן היו כמה וכמה כאלה, עם שימושים מעניינים. מקילוט: נראה כמו טיצרטופ שמנמן בלי קרניים. הוא שימש לגרירת מבצרים ניידים (בספר השה"מ יש ציור יפה של מבצר כזה, ובספר "לגיון הארגמן" מתואר קרב סביב מבנה כזה) או שהוקמו על גבו מבנים קלים עם קשתים ולוחמים. דריק: נראה כמו צב ענקי וסגול עם שריון קצת שטוח. על השריון שלו היו מקימים כל מיני מבנים מבוצרים. איניקס: לטאה ארוכה ודו-רגלית עם מקור. הזנב מפריע להם לגרור דברים, אבל אפשר לשים מבנה קטן עם כמה קשתים על הגב שלו. נדמה לי שלזוטונים מהיער המאונך (לא אזור שמופיע בספרי הקריאה) היו גם מין יצורים שנראו כמו צפלינים חיים...

וכפי שניתן לראות לפי שעות הפרסום

את ההודעה הזו, הקשורה לנושא המקורי של העץ, פרסמתי לפני שהתפניתי לתקן כמה עיוותים בנוגע להגדרת הריאליזם ונושא הרג הזוחלים.

NacroMittler

New member
אוקיי

אני חושב שהגיע הזמן לעשות קצת סדר בבלאגן ולסיים את הדיון הזה בצורה מכובדת, כי הוא יורד לפסים שהם מתחת לרמה הכללית של הפורום וחבל. אז א. אני רוצה להתנצל בפני סופר מאנקי באופן אישי. אני מצטער אם פגעתי בך באחת מהודעותי, לא לכך התכוונתי. ב. אני רוצה להבהיר שאין לי שום בעייה אישית עם מו"ד. להיפך, זו השיטה ששיחקתי בה הכי הרבה ונהנתי בכל צעד ושעל. כל מה שאמרתי זה שאפשר לאמץ למו"ד גישה יותר בוגרת שהופכת את המשחק למהנה הרבה יותר. עם זאת, אני מקבל את העובדה שאתה שואב הנאה ממקורות אחרים ואני מבין שזה לא מעיד דבר וחצי דבר על איכות המשחק שלך. פשוט לא הסגנון שאני נהנה לשחק. ג. חשוב לי מאוד שתבין שהמשפט "בדיוק הגישה הזו יוצרת סלידה רצינית למו"ד אצל שחקני תפקידים רבים" לא נועד לפגוע בך או להעליב אותך. פשוט כבר התנהל פה הדיון על מו"ד כמה וכמה פעמים (בין פנתרס והבלש, בעיקר) ואז אני דווקא צידדתי במו"ד. הטענה העיקרית שלי הייתה, מו"ד אפשר לשחק ככה ואפשר לשחק אחרת. אתה משחק בצורה ששחקני תפקידים רבים סולדים ממנה. עובדה. אני רק אומר שיש דרך אחרת. כמובן שאין שום סיבה שתשנה את דרכך אם אתה נהנה ממנה. ד. שים לב שבאף אחת מההודעות שלי לא אמרתי ולו מילה רעה אחת על מו"ד. אני מבין את האמירה בנוגע למסע הצלב נגד מו"ד אבל חשוב שתבין שזה לא נכון. לאף אחד פה לא אכפת אם תשחק מו"ד או הירו או הירווס. תשחק מה שבא לך, זכותך. אבל זו זכותו של כל אחד לא לאהוב את זה ואף להביע את אי-ההסכמה שלו עם הדרך שבה אתה משחק. ה. מה שכן, אני חושב שאכן ההודעות שלי נאמרו בצורה לא הכי יפה. כמו כן גם הודעות הבלש (כרגיל) היו ציניות וארסיות. אני אמנם לא מנהל הפורום, אבל אני חושב שאין לזה מקום ולכן כבר בתחילת ההודעה התנצלתי. יום טוב, אני נוסע לים

למעלה