הנה גם היום

מצב
הנושא נעול.

alantan

New member
אז את הנת"צ יבנו בקטע הלא פקוק ממילא?

יוסיפו נת"צים איפה, שאפשר
בקטעים, שבויצמן, שיש שני נתיבי נסיעה לכל כיוון, יהיה נת"צ. בקטעים הקצרים, שאין או שיפנו את החניה או שלא יהיה נת"צ.
ההבדל הוא, שבנת"צ יוכלו כל קווי האוטובוסים השונים לנסוע ולא קו אוטובוס אחד.

לגבי שיקולים פוליטיים של הקו הורוד: המטרה היא להראות, שמשפרים את התח"צ בשרון. זה נראה, שזה יותר סימון
, מאשר נכונות אמיתית.

אחד מ"מ ראש הערים בשרון, אמר לי לפני ארבע שנים, שהתכנון הוא "שנה וחצי" עבודות. זה הגיוני. לא ארבע שנים ומעלה. לכן אני מתנגד במתכונת הזו מהפרויקט וכך גם תושבים אחרים וראשי הערים.
אני כמובן מתנגד לכך, כאשר מתכננים לדחוף עבודות בלי קשר ומעלים טענות, שיש קשר בין הדברים. כמו למשל הריסת גן הבנים ובמקומו הקמת חניון. לולא זה היה נת"צ, אני לא חושב, שהיו מעלים את הרעיון של ההריסה.
אז את הנת"צ יבנו בקטע הלא פקוק ממילא?

לא לגבי הקו הורוד, אלא לגבי הקו הצהוב
הקו הצהוב אכן צריך להיות רק"ל,
הקו הורוד שמקשר בין ערי השרון לבין עצמן ככל הנראה לא מצדיק רק"ל.
יש הבדל גדול בין הקו הורוד לבין הקו הסגול שהוא קו שמתוכנן לקשר בין פתח תקוה ובקעת אונו וכן דרום רמת גן וגבעתיים למרכז של המרכז של תל אביב.
אפשר להשוות את הקו הצהוב שחוצה רצועה מרכזית בגוש דן לקו הסגול, אי אפשר להשוות בין הקו הורוד, שהוא קו פריפריאלי במערכת המתע"ן של גוש דן, לקו הסגול.
ההשוואה המתאימה לקו הורוד זה הקו החום, שהוא משום מה כן מתוכנן להיות בשלב כלשהו רק"ל, אבל לא נראה לי שיש הרבה אנשים הפורום הזה שיכולים להסביר מדוע הקו החום צריך להיות רק"ל. ההבדל בין החום לורוד הוא שלחום גם יש נופך של פופליזם כי הוא עובר בערים לוד ורמלה ולחנוך רכבת קלה בערים הללו זה יותר "סקסי" לפוליטיקאים מאשר בכפר סבא או ברעננה.
מבחינה תחבורתית גרידא, הגיוני שהקווים החום והורוד יהיו BRT, ואם כבר שהכחול יהיה רק"ל.

בחיפה היו צריכים להקים רק"ל

למעלה יותר, כתבת על בזבוז כספי
למעלה יותר כתבת, שבחיפה ובפתח תקווה זהו בזבוז כספים וסבל לתושבים.
במה שונה הBRT בשרון, מאשר האחרים? דווקא מהבחינה הזו יש תשתית מוכנה בפתח תקווה - מה שאין בשרון.

לגבי מצב הנת"צ, בשביל זה מגבירים אכיפה. למיטב הבנתי האוטובוסים באירופה, כמו למשל לונדון מצוידים במצלמות. במקרה ורכב, שאינו רשאי נתפס במצלמה יש לו קנס.
אותו דבר לגבי עצירה בתחנות אוטובוס. עבור רכב, שאינו מורשה לכך יש קנס גבוה.

לגבי אוטובוסים, שאינם נכנסים לתחנה - כיצד באירופה, ללא הBRT זה מסתדר ואילו בישראל לא?
אני מניח, שבחלק מהאזורים יש רכבת קלה (הכוללת בתוכה רכבת תחתית). אולי זוהי התשובה למה, שמוטב להיות יותר ויותר בישראל - רכבת קלה.
ובפתח תקוה ממילא מתוכננת רק"ל וה-BRT הוא זמני. הבעיה עם ה-BRT של הקו האדום אינה פתח תקוה (למעט הבעיה הבלתי פתורה של הקטע הסמוך לבילינסון), אלא בני ברק, רמת גן ותל אביב. העבודות שיצטרכו לעשות בשביל להכשיר מסלול BRT בערים הללו (שבהן אין תשתית מוכנה והרק"ל לא מיועדת להשתמש בתשתית כזו בגלל שהיא תהיה בתוואי תת קרקעי) מורכבות ואם היו מנהלים את פרויקט הרק"ל כפי שצריך הן גם היו מיותרות.
בשרון לעומת זאת, הקו הורוד, מתוכנן להיות BRT באופן קבוע וזה ההבדל.
אפשר להתווכח האם הקווים הורוד והכחול צריכים להיות BRT או רק"ל, אבל אם התכנון כרגע שהם יהיו קווי BRT לטווח הארוך, אז ההשקעה במסלול BRT עבורם עדיפה על המשך המצב הקיים.
לדעתי, הכחול צריך להיות רק"ל הרבה יותר מאשר הורוד.

אורי404

New member
אני עוד לא יודע איך יהיה הBRT בפתח תקווה

ובפתח תקוה ממילא מתוכננת רק"ל וה-BRT הוא זמני. הבעיה עם ה-BRT של הקו האדום אינה פתח תקוה (למעט הבעיה הבלתי פתורה של הקטע הסמוך לבילינסון), אלא בני ברק, רמת גן ותל אביב. העבודות שיצטרכו לעשות בשביל להכשיר מסלול BRT בערים הללו (שבהן אין תשתית מוכנה והרק"ל לא מיועדת להשתמש בתשתית כזו בגלל שהיא תהיה בתוואי תת קרקעי) מורכבות ואם היו מנהלים את פרויקט הרק"ל כפי שצריך הן גם היו מיותרות.
אפשר להתווכח האם הקווים הורוד והכחול צריכים להיות BRT או רק"ל, אבל אם התכנון כרגע שהם יהיו קווי BRT לטווח הארוך, אז ההשקעה במסלול BRT עבורם עדיפה על המשך המצב הקיים.
אבל לא אופתע אם תעשה 'חצי עבודה' - שימוש בתשתיות הקיימות עם שימוש באוטובוסים המפרקיים עם העיצוב השונה.
אתה חושב, שייעשו עבודות תשתית בדרך ז'בוטינסקי בבני ברק וברמת גן? אולי כן. אני לא אופתע אם לא.

סביר להניח שכך יהיה, אבל אז לא מדובר ב-BRT

אבל לא אופתע אם תעשה 'חצי עבודה' - שימוש בתשתיות הקיימות עם שימוש באוטובוסים המפרקיים עם העיצוב השונה.
אתה חושב, שייעשו עבודות תשתית בדרך ז'בוטינסקי בבני ברק וברמת גן? אולי כן. אני לא אופתע אם לא.
אלא באוטובוסי BRT על מסלול רגיל.
לפי השם שנת"ע נתנו לקו המהיר האדום המקדים, סביר שאכן כך יהיה, אבל אז אי אפשר להשוות את מה שיופעל זמנית כקו האדום המקדים לבין מה שמתוכנן בקו הורוד שזה קו BRT אמיתי.

אורי404

New member
כנראה זה מה, שיהיה.

אלא באוטובוסי BRT על מסלול רגיל.
לפי השם שנת"ע נתנו לקו המהיר האדום המקדים, סביר שאכן כך יהיה, אבל אז אי אפשר להשוות את מה שיופעל זמנית כקו האדום המקדים לבין מה שמתוכנן בקו הורוד שזה קו BRT אמיתי.
כנראה זה מה, שיהיה.
אבל נראה בהמשך. אולי כן יבצעו עבודות תשתית.
בכל מקרה, בינתיים יש עיכוב לקו הורוד, משום שבמתכונת הנוכחית זהו פרויקט מאוד שנוי במחלוקת.

איזה עיכוב יש לקו הורוד?

כנראה זה מה, שיהיה.
אבל נראה בהמשך. אולי כן יבצעו עבודות תשתית.
בכל מקרה, בינתיים יש עיכוב לקו הורוד, משום שבמתכונת הנוכחית זהו פרויקט מאוד שנוי במחלוקת.
איזה עיכוב יש לקו הורוד?
המכרז לביצוע החלק הראשון של הקו פורסם בחודש מאי (ואני כבר הבאתי לפורום את המכרז הזה).

אורי404

New member
אתה צודק. אבל חל צו עיכוב

איזה עיכוב יש לקו הורוד?
המכרז לביצוע החלק הראשון של הקו פורסם בחודש מאי (ואני כבר הבאתי לפורום את המכרז הזה).
לפני מספר שבועות זה נכתב בפורום על עיכוב של ראשי ערי השרון לפרויקט.
למשל כתבה, שמצאתי בחיפוש חפוז ברשת:
"מעיריית כפר סבא נמסר בתגובה: ''החוזה טרם נחתם בין חברת נת''ע ועיריית כפר סבא, ועדיין יש לבצע מספר בדיקות בנושא החניונים, בעלי עסקים ועוד נושאים נוספים''.

הכתבה שהבאת היא מנובמבר 2012

לפני מספר שבועות זה נכתב בפורום על עיכוב של ראשי ערי השרון לפרויקט.
למשל כתבה, שמצאתי בחיפוש חפוז ברשת:
"מעיריית כפר סבא נמסר בתגובה: ''החוזה טרם נחתם בין חברת נת''ע ועיריית כפר סבא, ועדיין יש לבצע מספר בדיקות בנושא החניונים, בעלי עסקים ועוד נושאים נוספים''.
בינתיים נת"ע ומשרד התחבורה הגיעו להסכמות עם עירייות הרצליה ורעננה ובעקבות זאת פורסם המכרז.
שים לב שמכרז זה לא כולל את תחום כפר סבא, כי עם עיריית כפר סבא אין עדיין הסכם.
האם יש לך קישור לצו העיכוב?

אורי404

New member
אם הייתי מוצא קישור, הייתי מעלה

בינתיים נת"ע ומשרד התחבורה הגיעו להסכמות עם עירייות הרצליה ורעננה ובעקבות זאת פורסם המכרז.
שים לב שמכרז זה לא כולל את תחום כפר סבא, כי עם עיריית כפר סבא אין עדיין הסכם.
האם יש לך קישור לצו העיכוב?
אי די בטוח, שהיו כתבות על כך במקומוני השרון "ידיעות השרון" ו"צומת השרון", אבל לא בטוח לגמרי.
גם לא בטוח לגמרי, שהגיעו כל ההסכמות וההבנות של עיריות רעננה והרצליה. בקרוב הבחירות המקומיות ודברים יכולים להשתנות.

העבודות ברעננה והרצליה אמורות להתחיל לפני

אי די בטוח, שהיו כתבות על כך במקומוני השרון "ידיעות השרון" ו"צומת השרון", אבל לא בטוח לגמרי.
גם לא בטוח לגמרי, שהגיעו כל ההסכמות וההבנות של עיריות רעננה והרצליה. בקרוב הבחירות המקומיות ודברים יכולים להשתנות.
העבודות ברעננה והרצליה אמורות להתחיל לפני
הבחירות ולפחות לגבי רעננה, נראה שעיריית רעננה מסכימה לתוכנית של נת"ע.
ההתנגדויות או הסתייגויות של עיריות כפר סבא והרצליה חלות גם במקרה של רק"ל, כך שבכל מקרה עצם העובדה שמדובר ב-BRT ולא ברק"ל זה לא מה שגורם להתנגדויות של העיריות הללו.
הפיכת הקו הורוד לרק"ל לא תשנה בהקשר של ההתנגדויות ואולי אף תגרום ליצירת התנגדויות נוספות (עמודי חשמל, קרינה וכל הטיעונים שאנו מכירים היטב...).

מדוע לא להקים את הקו האדום וגם אר"ק

יש ערים שבהם יש רכבת תחתית ומעליה מתצים לאוטובוסים רבי קיבולת שעוצרים ביותר תחנות עם מסלולים יותר גמישים.

לא נראה לי שיש לכך הצדקה וקיום שני קווים כאלה

יש ערים שבהם יש רכבת תחתית ומעליה מתצים לאוטובוסים רבי קיבולת שעוצרים ביותר תחנות עם מסלולים יותר גמישים.
במקביל עלול לפגוע בכל אחד מהם.
אם הקיבולת של הרק"ל לא תספיק, יהיה עדיף להחליף אותה ברכבת תחתית אמיתית ואת המענה לדרישה לתחבורה העילית בציר ז'בוטינסקי, בעידן של קיום הקו האדום התחתי, יכולים לספק גם קווי אוטובוס רגילים.
גוש דן הוא אמנם מטרופולין די גדול, אבל הוא רחוק מלהיות ניו יורק, לונדון, פריס, טוקיו או מוסקבה.
אפילו בתוך תל אביב עוד רחוק היום שבו תהיה הצדקה לכפילות כזו.
המשאבים מוגבלים ולכן צריך סדר עדיפויות. למדינת ישראל אין משאבים להשקיע בשני פרויקטים מקבילים כאלה ולכן גם סביר להניח שהקו האדום המקדים לא יהיה קו BRT אמיתי,

כן אבל לנתיבים המהירים יהיה תפקיד שונה

במקביל עלול לפגוע בכל אחד מהם.
אם הקיבולת של הרק"ל לא תספיק, יהיה עדיף להחליף אותה ברכבת תחתית אמיתית ואת המענה לדרישה לתחבורה העילית בציר ז'בוטינסקי, בעידן של קיום הקו האדום התחתי, יכולים לספק גם קווי אוטובוס רגילים.
גוש דן הוא אמנם מטרופולין די גדול, אבל הוא רחוק מלהיות ניו יורק, לונדון, פריס, טוקיו או מוסקבה.
אפילו בתוך תל אביב עוד רחוק היום שבו תהיה הצדקה לכפילות כזו.
המשאבים מוגבלים ולכן צריך סדר עדיפויות. למדינת ישראל אין משאבים להשקיע בשני פרויקטים מקבילים כאלה ולכן גם סביר להניח שהקו האדום המקדים לא יהיה קו BRT אמיתי,
קודם כל הם יעצרו ביותר תחנות מאשר הרכבת בנוסף יהיו מספר קווים שיגיעו משכונות שונות ורק בחלקם יסעו על הציר.
לנוסעים שלא שווה להם לרדת ולעלות לרקל בשביל 2-3 תחנות שגם כך רחוקות מהיעד שלהם.

בשביל זה לא צריך BRT, אלא מספיק נת"צ עם קווי

קודם כל הם יעצרו ביותר תחנות מאשר הרכבת בנוסף יהיו מספר קווים שיגיעו משכונות שונות ורק בחלקם יסעו על הציר.
לנוסעים שלא שווה להם לרדת ולעלות לרקל בשביל 2-3 תחנות שגם כך רחוקות מהיעד שלהם.
אוטובוס רגילים.
ונת"צ בציר ז'בוטינסקי בבני ברק ורמת גן קיים גם היום.
בשביל קווים שיסעו קטע קצר בציר אפילו אין צורך בנת"צ.
ולרוב הקווים שאתה מתכוון אליהם גם לא יהיה צורך באוטובוסים רבי-קיבולת. לרובם יספיקו אוטובוסים רגילים ולחלקם אפילו מיניבוסים ומידיבוסים.
עוד רחוק היום שבו הביקוש בגוש דן יצדיק גם רכבת קלה בתוואי תת קרקעי וגם אוטובוסים רבי קיבולת במסלול מיוחד מעל הרכבת.
אם וכאשר תהיה הצדקה לכך, יהיה אפשר להקים תשתית כזו, לא נכון ולא צריך לעשות זאת עכשיו ובמקביל.
יש הרבה דברים אחרים בסדר עדיפות גבוה יותר.

אז שיעשו רתץ לוח זמני אמת, מפות

אוטובוס רגילים.
ונת"צ בציר ז'בוטינסקי בבני ברק ורמת גן קיים גם היום.
בשביל קווים שיסעו קטע קצר בציר אפילו אין צורך בנת"צ.
ולרוב הקווים שאתה מתכוון אליהם גם לא יהיה צורך באוטובוסים רבי-קיבולת. לרובם יספיקו אוטובוסים רגילים ולחלקם אפילו מיניבוסים ומידיבוסים.
עוד רחוק היום שבו הביקוש בגוש דן יצדיק גם רכבת קלה בתוואי תת קרקעי וגם אוטובוסים רבי קיבולת במסלול מיוחד מעל הרכבת.
אם וכאשר תהיה הצדקה לכך, יהיה אפשר להקים תשתית כזו, לא נכון ולא צריך לעשות זאת עכשיו ובמקביל.
יש הרבה דברים אחרים בסדר עדיפות גבוה יותר.
אז שיעשו רתץ לוח זמני אמת, מפות
עמדת טעינה ואר"קים בקווים העמוסים (לפחות 2 קווים שנכנסים לבני ברק למשל) את שאר הקווים אפשר באוטובוס רגיל בתדירות בינונית.

קודם כל רוב התושבים לא נוסעים ברכבת

"לא אכפת להם מתחץ בגרוש"
איך זה מסביר את העובדה, שתחנות כפר סבא והרצליה מלאות בנוסעים?
סביר להניח, שהכמות תמשיך לגדול באותן תחנות, כאשר תפעל "מסילת השרון". במסגרת "מסילת השרון" עתידות להיפתח שתי תחנות ברעננה, שעתידים להשתמש בהן נוסעים.
גם לו היו פותחים תחנה נוספת בין שתי התחנות העתידיות, סביר להניח, שהיא הייתה מלאה?

גם קווי האוטובוסים השונים בערי השרון מלאים. בין היתר 27/28/39, 501, 567, 149 ועוד. מנין מגיעים נוסעים אלה?
גם בהוד השרון השכנה פתחו את קו 249, שהוכיח שנוסעים רבים עברו מהמכונית אליו. אחרים בלי מכונית (ויש כאלה בהוד השרון בלי מכונית), עברו מהקווים המאספים ל-249.

לגבי יתר הטענות, שכתבו למעלה יותר:
מלי פולישוק - אין לי מושג מהי עמדתה על פרויקט הBRT. אכן הייתה לה עתירה נגד כביש 531 ומסילת השרון, שהם לא ממונהרים. אבל העמדה הזו ממש לא מייצגת חלק גדול מהתושבים.
כאמור יש שימוש נרחב בתחבורה הציבורית. אין צורך בBRT. הוא לא מה, שיגרום ליותר נוסעים לעבור לתחבורה הציבורית. מה שיגרום הוא פתיחת קווים הגיוניים (למשל 249, שצוין לעיל), הכנסת מפרקיות (כאמור פעם פעלו כאלה באופן קבוע בקו 29) ושימוש בנתיבי תחבורה ציבורית. הדבר האחרון פחות מורכב, מאשר המסלולים של הBRT, שהתועלת לעומת העלות והסבל הרב היא נמוכה.
לא זו בלבד, שבBRT תהיה התעללות עם סגירת הרחובות, אלא שגם מתכננים לסגור פארקים ואזורים שונים, לטובת הקצאת מקומות חניה.

נ.ב
גם "אלה יישובים מבוססים" זה לא ממש נכון. הרצליה פיתוח היא לא אותו דבר, כמו רב כפר סבא או רב הוד השרון.
מבחינתי תסתכל בתלוש המשכורת שלי (משרה מלאה + שעות נוספות במספר דו-ספרתי) ותחליט האם זה 'מבוסס' או לא.
הרוב באיזור נוסעים עם רכב.
תיקון למשפט הקודם שרשמתי "לרוב התושבים לא איכפת מתח"ץ למעט רכבות בין עירוניות שלא עוברות קרוב לביתם"

אורי404

New member
גם זה לא נכון

הרוב באיזור נוסעים עם רכב.
תיקון למשפט הקודם שרשמתי "לרוב התושבים לא איכפת מתח"ץ למעט רכבות בין עירוניות שלא עוברות קרוב לביתם"
גם זה לא נכון
תראה את קווי האוטובוסים השונים, שאת חלקם פירטתי.
במידה ולא היו נוסעים בהם, האוטובוסים לא היו נוסעים. הקווים, שכתבתי רובם בתדירות גבוהה והאוטובוסים ברב המכריע מלאים למדי.
גם אתה לא צודק על מה, במה שכתבת שהרכבות לא עוברות קרוב לביתם:
* תחנת נורדאו - קרובה מאוד בהליכה לחלק לא קטן מכפר סבא. כאשר תהיה סוף סוף מדרכה מסודרת להוד השרון, יהיה ניתן ללכת לאזורים שונים בהוד השרון, כמו מתחם 200 עם בנייניו הגבוהים ועתירי דירות בתוכו.

* תחנת סוקולוב - קרובה מאוד בהליכה לחלקים שונים בכפר סבא ובהוד השרון. בהוד השרון זה יגדל עם מתחם 2000 המתהווה. תחנת סוקולוב גם קרובה במרחק הליכה מכפר מלל ומרמות השבים.

* תחנת רעננה-מערב - תהיה קרובה לאזור שכונת הפרחים. כאמור אם הייתה תחנה בין רעננה-דרום לרעננה-מערב, היו עוד תושבי רעננה יוצאים נשכרים מן העניין.

זה לא סותר את מה שרשמתי

גם זה לא נכון
תראה את קווי האוטובוסים השונים, שאת חלקם פירטתי.
במידה ולא היו נוסעים בהם, האוטובוסים לא היו נוסעים. הקווים, שכתבתי רובם בתדירות גבוהה והאוטובוסים ברב המכריע מלאים למדי.
גם אתה לא צודק על מה, במה שכתבת שהרכבות לא עוברות קרוב לביתם:
* תחנת נורדאו - קרובה מאוד בהליכה לחלק לא קטן מכפר סבא. כאשר תהיה סוף סוף מדרכה מסודרת להוד השרון, יהיה ניתן ללכת לאזורים שונים בהוד השרון, כמו מתחם 200 עם בנייניו הגבוהים ועתירי דירות בתוכו.

* תחנת סוקולוב - קרובה מאוד בהליכה לחלקים שונים בכפר סבא ובהוד השרון. בהוד השרון זה יגדל עם מתחם 2000 המתהווה. תחנת סוקולוב גם קרובה במרחק הליכה מכפר מלל ומרמות השבים.

* תחנת רעננה-מערב - תהיה קרובה לאזור שכונת הפרחים. כאמור אם הייתה תחנה בין רעננה-דרום לרעננה-מערב, היו עוד תושבי רעננה יוצאים נשכרים מן העניין.
זה לא סותר את מה שרשמתי
הרוב לא יסעו באוטובוסים ואף לא ברכבת, להם חוץ מרכבת לתל אביב שלא תפריע כי היא רחוקה מהבית שלהם, לא אכפת מהתחץ.

מצב
הנושא נעול.
למעלה