הנה גם היום

מצב
הנושא נעול.

אורי404

New member
אבל נוסעים באוטובוסים בהמוניהם

זה לא סותר את מה שרשמתי
הרוב לא יסעו באוטובוסים ואף לא ברכבת, להם חוץ מרכבת לתל אביב שלא תפריע כי היא רחוקה מהבית שלהם, לא אכפת מהתחץ.
אבל נוסעים באוטובוסים בהמוניהם
בין אם לתל אביב ובין אם בתוך ערי השרון.
זה לא "חוץ מהרכבת לתל אביב".

אורי404

New member
אתה מוזמן לנסיעה אקראית להפריך זאת

שוב, רוב התושבים הבוגרים לא נוסעים באוטובוסים
עלה לקווים שונים בשרון, כמו 501, 29 או 149 ותיווכח לראות האם זה נכון או לא נכון.
גם בקו 249 יש "תושבים בוגרים" עם מכונית, שהחליטו להשאיר את הרכב בבית ולנסוע בקו אוטובוס נוח.

אתה טוען שרוב תושבי השרון נוסעים באוטבוסים??

עלה לקווים שונים בשרון, כמו 501, 29 או 149 ותיווכח לראות האם זה נכון או לא נכון.
גם בקו 249 יש "תושבים בוגרים" עם מכונית, שהחליטו להשאיר את הרכב בבית ולנסוע בקו אוטובוס נוח.

אורי404

New member
נעזוב מחשבות. יש נתונים מספריים

נעשות ספירות בקווי האוטובוסים השונים בכלל ובשרון בפרט וניתן להסיק מהם את כמות הנוסעים.
בכל מקרה אלה לא "תושבים הצמודים לפרייבט", כפי שכתבת למעלה יותר. ניסיתי להסביר לך, שיש רבים שיש להם פרייבט, אבל כאשר יש תח"צ נוח (קו רכבת ולצדו קווי אוטובוסים נוחים), בהחלט יש שימוש בתחבורה ציבורית. בסך הכולל חלק לא גדול מתושבי השרון משתמש בשירות האוטובוסים.
אפשר לראות את זה בנתונים כמותיים עובדתיים או להגיע ולראות את הדברים מקרוב.

יש לך נתונים שרוב תושבי השרון הבגירים

נעשות ספירות בקווי האוטובוסים השונים בכלל ובשרון בפרט וניתן להסיק מהם את כמות הנוסעים.
בכל מקרה אלה לא "תושבים הצמודים לפרייבט", כפי שכתבת למעלה יותר. ניסיתי להסביר לך, שיש רבים שיש להם פרייבט, אבל כאשר יש תח"צ נוח (קו רכבת ולצדו קווי אוטובוסים נוחים), בהחלט יש שימוש בתחבורה ציבורית. בסך הכולל חלק לא גדול מתושבי השרון משתמש בשירות האוטובוסים.
אפשר לראות את זה בנתונים כמותיים עובדתיים או להגיע ולראות את הדברים מקרוב.
נוסעים באוטובוס?
אני יודע שחוץ מזקנים וילדים בשכונות מבוססות הרוב המוחץ נוסע ברכב, למקומות עם פקקים חלק קטן נוסע ברכבת.

אורי404

New member
כתבתי, אין לי הנתונים

נוסעים באוטובוס?
אני יודע שחוץ מזקנים וילדים בשכונות מבוססות הרוב המוחץ נוסע ברכב, למקומות עם פקקים חלק קטן נוסע ברכבת.
כתבתי, אין לי הנתונים
על-אף שלפני מספר שנים, אני עצמי ביצעתי ספירות בקווי האוטובוסים בכלל ובשרון, בפרט, אין לי נתונים עדכניים.
כתבתי, שנתונים אמיתיים לא נמצאים אצלי, אך מה שאני כן יכול לומר, זה שיש קווי אוטובוסים בתדירות של 20 ומעלה, שנוסעים מלאים למדי. אין שם רק זקנים וילדים.
אני גם יכול לומר לך, שאני נוסע כל יום באוטובוסים בשרון ואני ממש לא רואה שם רק ילדים וזקנים.
גם החלק הקטן, שנוסע ברכבת זה לא נכון. נתונים על כמות המשתמשים ברכבת עלו לפורום לפני מספר ימים. קו הרכבת ממש לא זניח וזה למרות מחיר הנסיעה היקר ובעיות אחרות, שיש בו.

alantan

New member
אולי כדאי שנתן למטרונית שנה לפעול ואז נחליט

ולא זו בלבד, אלא שהדבר החמור יותר קורה
עם הכוונה של הBRT בכפר סבא-רעננה-הרצליה.
ההתנגדויות רבות ובצדק וכעת יש עיכוב בפרויקט. בתקווה, שזה יתבטל ויתנהל באופן שונה.
למשל הקצאת נתיב תחבורה ציבורית לכל קווי האוטובוסים ולא בתכנון כיום, שבו רק קו אחד יוכל לנסוע שם.
מבחינת אוטובוסים מפרקיים, זה פחות בעייתי. פעלו פעם בקו הזה מפרקיות קבועות והסתדרו עם זה.
הסכום הכספי יהיה נמוך באופן משמעותי ולא ייסב נזק וסבל לתושבים ולבעלי העסקים.
האם מדובר ברעיון מוצלח ואם לאו? הרי עוד לא היה BRT אמיתי בארץ עד כה, ובמדינות אחרות הם עובדים בהצלחה.

אורי404

New member
אלן, מה דעתך על הקו הורוד?

האם מדובר ברעיון מוצלח ואם לאו? הרי עוד לא היה BRT אמיתי בארץ עד כה, ובמדינות אחרות הם עובדים בהצלחה.
אתה מכיר היטב את ערי השרון. האם לדעתך מוטב לקדם BRT בקו הורוד או הקמת רכבת קלה או לבטל את הפרויקט ובמקומו להקצות נתיבים לכלל שירות האוטובוסים ולהכניס מפרקיות (או אוטובוסים רבי-קיבולת אחרים, כמו מפרקית כפולה או אוטובוסים קומתיים) בקווים העמוסים?

alantan

New member
אני חושב שיהיה קשה מאוד להצדיק הקמת רק"ל

אתה מכיר היטב את ערי השרון. האם לדעתך מוטב לקדם BRT בקו הורוד או הקמת רכבת קלה או לבטל את הפרויקט ובמקומו להקצות נתיבים לכלל שירות האוטובוסים ולהכניס מפרקיות (או אוטובוסים רבי-קיבולת אחרים, כמו מפרקית כפולה או אוטובוסים קומתיים) בקווים העמוסים?
בתוואי של קו 29, ונת"צים רגילים אינם ממש אפקטיביים, כמו שכולנו יודעים.
רצוי תוואי אמין עם אוטובוס כל 4 ד' (או איזו תדירות שיחליטו) ולא שלושה שבאים ביחד ואח"כ המתנה של רבע שעה. בשביל זה צריך בקרת קו מרכזית, כרטוס שלא על ידי הנהג, תוואי פנוי ועדיפות ברמזורים.

אורי404

New member
אני חושב, שהבנת אלן

בתוואי של קו 29, ונת"צים רגילים אינם ממש אפקטיביים, כמו שכולנו יודעים.
רצוי תוואי אמין עם אוטובוס כל 4 ד' (או איזו תדירות שיחליטו) ולא שלושה שבאים ביחד ואח"כ המתנה של רבע שעה. בשביל זה צריך בקרת קו מרכזית, כרטוס שלא על ידי הנהג, תוואי פנוי ועדיפות ברמזורים.
אני חושב, שהבנת אלן
אתה אומר, שלא בטוח, שרק"ל זה מוצדק ושמנגד נת"צים זהו לא יתרון מובהק.
בקיצור, האם לדעתך הBRT הוא היתרון?
אם אכן זוהי הכוונה שלך, אני נוטה להשתכנע ממך וגם מההודעה השנייה, שכתבת על הזדמנות וכו'. אולי השד לא כל כך נורא.
עם זאת ייתכן, שעדיין לטווח ארוך עדיפה רכבת קלה. אלה חישובים כספיים מורכבים.
אני מניח, שלטווח ארוך כדאי יותר רכישת רכבת קלה, מאשר אוטובוסים עם מנועי בעירה. גם אולי פחות נהגים (רכבת אחת ארוכה, מאשר מספר אוטובוסים. נניח יחס 1:2).
אבל יש מה לשפר ואולי נקודת ההתחלה העדיפה תהיה BRT.
התנאי רק, שהעבודות תהיינה מהירות יחסית ולא למשך שנים רבות, כפי שזה קרה בחיפה.

alantan

New member
הדבר היחיד שיכול להצדיק רק"ל, מעבר לכמויות

אני חושב, שהבנת אלן
אתה אומר, שלא בטוח, שרק"ל זה מוצדק ושמנגד נת"צים זהו לא יתרון מובהק.
בקיצור, האם לדעתך הBRT הוא היתרון?
אם אכן זוהי הכוונה שלך, אני נוטה להשתכנע ממך וגם מההודעה השנייה, שכתבת על הזדמנות וכו'. אולי השד לא כל כך נורא.
עם זאת ייתכן, שעדיין לטווח ארוך עדיפה רכבת קלה. אלה חישובים כספיים מורכבים.
אני מניח, שלטווח ארוך כדאי יותר רכישת רכבת קלה, מאשר אוטובוסים עם מנועי בעירה. גם אולי פחות נהגים (רכבת אחת ארוכה, מאשר מספר אוטובוסים. נניח יחס 1:2).
אבל יש מה לשפר ואולי נקודת ההתחלה העדיפה תהיה BRT.
התנאי רק, שהעבודות תהיינה מהירות יחסית ולא למשך שנים רבות, כפי שזה קרה בחיפה.
נוסעים, הוא האפקט החיובי שהיא משרה על המרקם העירוני. קשה להשוות את המדרחוב החרישי עם האבנים המשולבות עם מת"צ אספלט רגיל שבו עובר BRT דיזל. יש שלב ביניים של טרוליבוס, אבל יש גם לכך השלכה על עלות ההקמה, ואולי כבר עדיף במצב כזה להשקיע ברק"ל...

למרות שאין אולי צורך בכך מבחינת עומסים, יתכן שהתוואי הזה מצדיק רק"ל בתנאי שהערים תשתתפנה בעלות ההקמה שכן התועלות להכנסות העיר עשויות להיות גבוהות..

אגב חלק מעלות ההקמה עשויה להתקזז בזכות עלויות הפעלה זולות יותר.

אורי404

New member
ראשית תיקון בכותרת שלי למעלה יותר

נוסעים, הוא האפקט החיובי שהיא משרה על המרקם העירוני. קשה להשוות את המדרחוב החרישי עם האבנים המשולבות עם מת"צ אספלט רגיל שבו עובר BRT דיזל. יש שלב ביניים של טרוליבוס, אבל יש גם לכך השלכה על עלות ההקמה, ואולי כבר עדיף במצב כזה להשקיע ברק"ל...

למרות שאין אולי צורך בכך מבחינת עומסים, יתכן שהתוואי הזה מצדיק רק"ל בתנאי שהערים תשתתפנה בעלות ההקמה שכן התועלות להכנסות העיר עשויות להיות גבוהות..

אגב חלק מעלות ההקמה עשויה להתקזז בזכות עלויות הפעלה זולות יותר.
ראשית תיקון בכותרת שלי למעלה יותר
הכוונה שלי הייתה "אני חושב, שהבנתי אלן" [הכוונה שאורי הבין]. הי' שנשמטה יצרה תגובה, שלא במקום.

אני נוטה להסכים עם הדברים, שכתבת בהודעה הזו, שאני מגיב. זה למעשה מה, שניסיתי להסביר ואתה עשית את זה טוב ממני.

על איזו רק"ל אתה מדבר?

הנה גם היום
חסמו את כל פרשת דרכים בשביל רקל שאף פעם לא תקום, וגם לא טרחו להודיע כלום מראש, מי שתכנן להגיע לאיזור כל הזין מה שנקרא

ספרו לי עוד על מה ישראל כץ עשה לטובתכם היום
על איזו רק"ל אתה מדבר?

מדובר על עבודות הקמת המטרונית!

מצב
הנושא נעול.
למעלה