המ..סקר...

חולוני

New member
הנה, אתם רואים ?

אפילו הברווז מסכים איתי. והברווז מבין בכל הבלאק והדת´, אז אם לי אתם לא מאמינים, אז אתם בטח תאמינו לו. וצ´ילדרן הם אכן בלאק מלודי. אם תרצו בזה או לא, ממש לא איכפת לי כי בכל מקרה אני לא ממש אוהב אותם. וכמה אירוני שאנשים שאוהבים את צ´ילדרן אפילו לא ידועים לסווג אותם תחת הגדרה..אפילו שמעתי לפני כמה זמן אחד שאמר שהם פאוור..

a_duck

New member
תוספת...

לא יודע מה איתכם כי אולי אני קצת חירש אבל אם לא הקול של אלקסי הייתי מבלבל את השיר IN THE SHADOWS עם אחד השירים של דימו בורגיר...

באמת

דבר ראשון, לרוב אין טעם לומר "בלאק מלודי", מכוון שרובו המכריע של הבלאק מלודי. דבר שני, למרות שאפשר לשמוע השפעות בלאק ברורות, בלאק מטאל הם לא, הסולואים הניאו קלאסיים, המלודיות המתקתקות, זה לא בלאק. פשוט לא.

a_duck

New member
RE : באמת

לא בכל השירים יש סולואים נאו קלסיים או מה שזה לא יהיה ויש שירים שהם בלאק...וכשאמרתי לא התכוונתי שזה בלאק טהור...יש בזה משהו פאוורי כזה... למשל שיר כמו SILENT NIGHT חצי מהשיר נשמע כמו בלאק חצי נשמע כמו איזה פאור או משהו...בכל מקרה אמרת בעצמך שיש בשפעות ברורות של בלאק...אם יש בזה השפעות של בלאק אז זה בלאק...אולי משולב משהו אחר אבל עדיין יש בזה בלאק... אז אם הם לא בלאק...מה הם?

ed547

New member
הם גם לא בלאק מלודי..

פאואר מטאל עם ווקאליות של בלאק. אין ולא קשר קטן בין הנגינה לבין בלאק מלודי..

a_duck

New member
פאוור???

אולי פאוור עם בלאק זה עוד אפשר להבין אבל פאוור נקי הם ממש לא...איך אפשר להשוות אותם לראפסודי או האמרפול או משהו כזה?

ed547

New member
תקרא שוב מה שכתבתי..

הקשר היחידי שלהם לבלאק הוא הווקלאיות וטיפה באלבום הראשון ופה זה מסתיים. אין ולו קשר קטן לפאואר? יש ניאו קלאסיקה ברורה וקלידים מתקתקים ווירטואוזים, אולי זה נשמע לכם טיפה יותר אגרסיבי בגלל הווקאליות אבל בכללי הם בנגינה שילוב של רפסודי ונייטוויש רק טיפה יותר אגרסיבים זהו. אגב אני מתערב על צנצנת שימורים שאם הייתה להם ווקאליות כמו של רפסודי אף אחד לא היה אומר שהם בלאק בזה אני בטוח.

a_duck

New member
לא קשור לקול....

אמרתי כבר קח שיר כמו IN THE SHADOWS תוריד את אלקסי וזה ישמע לך כמו דימו בורגיר...והקלידים זה באמת הקשר היחיד לפאוור והם עושים את המוזיקה מאוד מלודית אבל הם גם כבדים ויש להם השפעות של בלאק במוזיקה...וגם בHATEBREEDER יש משהו שמזכיר את מייהם... אמרת שבגלל הסולן זה נשמע בלאק...בכל מקרה דווקא בלי הסולן זה נשמע עוד יותר בלאק... בכל מקרה הקלידים לא יותר חשובים מהגיטרות...ויש להם גיטרות שממש לא מתקרבות לפאוור...ויש הרבה שירים שאפשר לשמוע את זה...

ed547

New member
אני עדין משוכנע שאם היה להם סולן

כמו זה של רפסודי אנשים לא היו אומרים שהם בלאק.. פשוט לא. תראה יכול להיות שיש להם קצת השפעות בלאק(כמו שציינתי בעיקר באלבום הראשון) כתוצאה מהווקאליות כנראה אבל רק בגלל שהגיטרות טיפה יותר אגרסיביות(אני בטוח שהסולן גורם לזה להישמע ככה) עדין אני לא מוצא שום קשר בין hatebreeder לבין חומר של מייהאם. עוד גורם הוא שהם מנסים לנגן נורא מהר אבל המהירות היא עדין של פאואר ולא של בלאק, הם אפילו לא קרובים.

a_duck

New member
אמ...

לא יודע מה אם אנשים אבל אני לא הייתי אומר שהם פאוור אם היה להם סולן אחר...הם פשוט הרבה יותר כבדים והגיטרות לא קצת יותר אגרסיביות...הרבה הרבה יותר אגרסיביות... בקיצור אתה בעצמך מודה שיש בזה השפעות של בלאק במוזיקה ולא רק בסולן...לכן כמו שאמרתי זה בלאק משולב עם פאוור... אה..ובHATEBREEDER יש את הזמזומים האלה שיש בבלאק...לי זה מזכיר מייהאם...

ed547

New member
לי זה עדין נשמע פאואר בנגינה..

אפשר לומר שבהדרגה הם יצאו מהבלאק.. האלבום הראשון אולי שילב אבל לאט לאט הם הפכו ללהקת פאואר חוץ מהשירה ולא נראה לי שאף אחד מאיתנו יכול להחליט אם הם פאואר או לא עד שלא נשמע אותם עם ווקאליות של האמרפול. אתה מסכים איתי לפחות ש follow the reaper הוא אלבום פאואר חוץ מהווקאליות?

ed547

New member
אה ואגב..

גם אם שמעת את הזימזומים האלה של הבלאק בהייטברידר(אני לא שמעתי) זה עדין לא אומר שהם מנגנים בלאק.. פשוט אין בשירים שלהם את ההלחנה והאווירה הזאת של הבלאק.. פשוט נוטה הרבה יותר לפאואר רוב הזמן..

a_duck

New member
אוירה...

זה שכבר אין להם אוירה של השטנית והאפלה של הבלאק (או מה שזה לא יהיה) אני מסכים...אבל גם אין להם אוירה של פאוור...כשאני שומע האמרפול נוצרות לי בראש כל מני תמונות של דרקונים ודברים כאלה...זה די מזכיר לי את ימי ביניים אבל צ´ילדרן ממה לא מזכירים את זה...יש להם איזה משהו אפל במוזיקה... וFOLLOW אולי באמת יותר פאוורי מהשאר למרות שEVERY TIME I DIE לא ממש מזכיר לי פאוור...הוא כבד יותר ופחות מהיר... בקיצור הם משלבים די הרבה דברים ואי אפשר לתת לזה הגדרה מדוייקת כמו פאוור או בלאק...בגלל זה אני עדיין חושב שהם בלאק משולב עם פאוור ועוד איזה משהו... ואי אפשר להגיד משהו כמו "אם לא הסולן זה היה פאוור" זה כמו להגיד "אם לא הגיטרות והתפוים זה היה טראנסים"...

ed547

New member
אמממ... הצעתי את הסולן של רפסודי

כי דיברתי על הנגינה עצמה לא על הווקאליות שלדעתי גורמת להרבה אנשים לחשוב שהם בלאק וישר מחפשים במוסיקה שלהם איזשהו קשר ולו הכי קטן לבלאק. ככה שהמשפט אם לא היו גיטרות ותופים זה היה טראנסים לא רלוונטי לנושא. יכול להיות שכשאתה שומע צילדרן לא נוצרים לך מבוכות ודרקונים וכל החרא הזה כי הם פאואר מלודי אבל לא קליל כמו סונטה ארקטיקה אלא אגרסיבי יותר בנגינה ועם קצת השפעות בלאק בנגינה לכן כדאי לומר פאוור עם השפעות בלאק ולא ההפך.

אההה... הבנתי כל מילה...

פאואר? רפסודי? נייטוויש? בלאק? ווייט? מה לעזאזל??? צריך בפורום הזה איזה רש"י אחד שיפרסם את המילון השלם למושגים שאף אחד לא מבין. ויפה שעה אחת קודם.

חולוני

New member
אין שום קשר, אפילו קטן, לפאוור.

הם בלאק. נקודה. אין להם שום מאפיין פאוור. אתה יודע מה ? תשלח להם אימייל דרך האתר הרשמי שלהם, תשאל אותם איזה סגנון הם, ותראה שהם יגידו לך בלאק. או שתלך תחפש ביקורות על האלבומים שלהם, גם שם תראה שכתוב שהם בלאק. גם בביוגרפיות שלהם כתוב שהם בלאק, הנה אני מעתיק לפה שוב את הביוגרפיה שלהם - The black metal outfit Children of Bodom formed in Espoo, Finland in 1993; named in reference to one of the most notorious mass-murders in Scandinavian history, the group was originally founded by singer/guitarist Alexi Laiho and drummer Jaska Raatikainen, with subsequent roster additions including guitarist Alexander ´Ale´ Kuoppala, bassist Henkka Blacksmith and keyboardist Janne Wirman. Children of Bodom´s debut LP, Something Wild, was released in the U.S. in 1998; Hatebreeder followed a year later and Follow the Reaper appeared in early 2001. — Jason Ankeny

Bodom-child

New member
תפסיק להסתמך כל הזמן ../images/Emo70.gif

על כל מיני טקסטים כתובים. תנסה להעריך מוסיקה שאתה שומע לבד ולא על פי אנשים שמכתיבים לך או מאמרים מובנים Open your mind. אם תאזין ללהקות בלאק תבין שהמוסיקה של צ´ילדרן שונה מהם ונוטה לפאוור מטאל. בפעם המאה אלך שאני כותב את זה, השירה של אלקסי היא של בלאק מטאל.

חולוני

New member
ולכן הם בלאק.

בגלל השירה, וגם הגיטרות הם גם יותר בלאק מאשר פאוור. לכן הם בלאק מטאל מלודי בגלל השימוש בקלידים, אבל הם לא פאוור. וטקסטים כתובים לפעמים צודקים, תחשוב על זה. אם לא היו טקסטים שהיו מוכיחים דברים, לא היה ניתן להוכיח שומדבר בעולם, והטקסטים הם העובדות.

למעלה