המתופף הטוב ביותר...

JohnPaul

New member
כבר מחיתי על זה בפורום השכן

וגם אי אפשר לעשות שלישייה של גיטריסטים, כי אי אפשר להחסיר את האחרים (הנדריקס, בק, גילמור, טאונסנד). בקשר לשלושת המתופפים, לא הייתי מכניס את ניל פירט, מהסיבה הפשוטה שלדעתי ראש הם לא פרוג... טוב, קיצר, אם כבר שלישייה של קונצנזוס מתופפי הפרוג זה חייב פאלמר, ברופורד, קולינס. למרות גדולתו של ווייאט, הוא מתעסק בסגנון שהוא לא פרוג סימפוני, שהוא "הזרם המרכזי" של הפרוג, אלא בקאנטרברי וכו', ולכן קשה להכניס אותו לשלישייה המובילה. בואו נרחיב את השאלה: מי הוא גיטריסט הפרוג הטוב ביותר? " " בסיסט " " " " " קלידן " " " " " סולן " " " בשבילי זה: רוברט פריפ בגיטרה, כריס סקווייר/גרג לייק על הבס, קית' אמרסון על הקלידים, ואת המיקרופון יקח לו ג'ון ווטון.

RedCherry

New member
דעתי

לדעתי דווקא ויאט יותר קשורק לפרוג מPalmer. מכמה סיבות. ויאט היה הרבה יותר קשור בכל סצנת הפרוג ואפשר לומר שהוא היה הרבה יותר פעיל. הוא היה בכל כך הרבה הרכבים, עזר והפעיל מסביב כל כך הרבה כך שגם עם מה שעשה לא היה בדיוק פרוג לפי הספר אני חושב שהוא היה חלק בלתי נפרד מסצנת הפרוג. גיטריסט- דווקא פריפ אף פעם לא הרשים אותי יותר מידי מבחינה תכנית (סליחה... ובבקשה בלי מכות), דווקא Hackett, Howe, Gilmour וSteve Hillage אני הרבה יותר מעריך. אישית אני הכי אוהב את Hillage, אבל דווקא לדעתי Howe הוא הטוב בפרוג. קלידן- כאן אני מאמין שהבחירה היא בין Wakman, Emerson, wright,וMinir, שהוא הבחירה שלי. הוא פשוט הכי מוכשר מכולם. באסיסט- הבחירה היא בין לייק לסקוייר. אני הולך על לייק פשוט בגלל שהוא גם חלק חשוב מאוד מהפרוג בכלל (הרי הוא כתב הרבה מIn the court) וגפ היה שותף כמובן לELP. מיקרופון- זו שאלה נחמדה דווקא. אבל דווקא Wetton בכלל לא בשאלה אצלי. אני הייתי הולך וא על גבריאל או על איאן אנדרסון. אני הולך על פיטר גבריאל. אולי צריך גם נשפן? הרי מדובר בכלי מאוד פופולארי בפרוג... ומשהו של כלי מיתר? כלי הקשה (לא תופים כאילו...).

JohnPaul

New member
אין הרבה נשפנים

ונגני כלי מיתר, אז אין הרבה אפשרויות. יש את דייויד קרוס, אדי גובסון, מי עוד? נשפנים: יש את יאן מקדונלד, דייויד ג'קסון, אלטון דין... מי נשף בג'נטל ג'יאנט? אם מחשיבים גם חליל, אז יש את יאן אנדרסון ופיטר גבריאל, וגם בקאמל (שכחתי מי ניגן שם על החליל). בקשר לגיטריסטים, גם אם פינק פלויד הם פרוג, לדייויד גילמור אי אפשר לקרוא גיטריסט פרוג, והדרך הכי טובה להסביר היא שהוא לא יכל לנגן סולו ב7/4 בשיר Money, ובטח שאי אפשר לקרוא לו טכניקאי...

RedCherry

New member
יש את Fred Frith בויולה

ובקאמל מנגן לאטימר לדעתי על החליל. גיטריסט פרוג הוא גיטריסט שמנגן בלהקת פרוג, ואם אתה מחשיב את פינק פלויד כפרוג, גילמור הוא גיטרסיט פרוג. לדעתי הוא עושה את הסולואים הכי יפים והוא בהחלט הכי מרגש, גם היא הוא לא כזה מהיר וטכני.

למעלה