המתופף הטוב ביותר...

אני מסכים עם מה שאתה אומר גם לגבי

פורטנוי,רק בדבר אחד אתה טועה(כנראה שאתה לא מכיר מספיק),פורטנוי הוא בהחלט לא אחד היחידים שמבינים מה זה מוסיקה ישנם עוד רבים וטובים אפילו יותר מפורטנוי.

במקום לערוך לך רשימה ארוכה שגם

לא תמצה את מה שאני רוצה להבהיר לך,אני מפנה אותך לאתר ששם תיווכח שפורטנוי הוא סיכה בים של מתופפים. WWW.DRUMMERWORLD.COM תתעניין קצת,תקרא עליהם ובאיזה הרכבים היו,כמה הם שותפים ביצירה וכמה לא ועוד ועוד,וגם אם זה לא יעזור אני אערוך לך רשימה קצרה משלי.

orbiti

New member
אתה בטח צוחק

באתר הזה יש רשימה של משהו כמו אלף מתופפים, אין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל משם, שלא לדבר על זה שמעורבים שם כל הסגנונות האפשריים, החל מג'אז וכלה במטאל ופופ, אז אני אפילו לא יכול להמר. הייתי שמח להמלצה על אחד או שניים, וכמה קטעים או אלבומים בהם אפשר לשים לב למה שהם עושים באופן בולט (לא סולו תופים, כמובן, או משהו מהסוג הזה). יותר מזה כבר יהיה מעבר לקיבולת שלי...

טוב תראה באתר הזה יש רשימה של

מאות מתופפים אך ניתן להיכנס לכל מתופף ומתופף ולקרוא עליו,בכל זאת להלן רשימה מתומצתת: CHAD WAKERMAN-לך על אלבומי הסולו שלו,או על עבודתו עם אלן אולדסוורת,או על עבודתיו עם זאפה(שם הוא מגיע ליכולות הכי גבוהות שלו). VINNIE COLAIUTA-לך על הרכב שנקרא JING CHI או הרכב שנקרא KARIZMA באלבום שנקרא DOCUMENT או לעבודיתיו עם זאפה(JOE'S GARAGE או SHUT UP AND PLAY YER GUITAR ). AKIRA SOTOYAMA-מתופף של הרכב יפני שנקרא TIPOGRAPHICA . BILLY COBHAM-SPEKTRUM או כל דבר אחר. TERRY BOZZIO-אחד הגדולים, לך על האלבומים שלו עם סטיבנס וטוני לווין או על אלבום בשם POLYTOWN (בית ספר לתופים),או על עבודותיו עם זאפה. PIERRE MOERLAN-המתופף של גונג,לך על DOWNWIND או אקספרסו או שמאל. JON HISEMAN-המתופף של קולסאום(לך על קולוסאום 2 ). JACK DEJOHNETTE-לך על עבודותיו עם מיילס דיוויס או לאלבומי הסולו שלו. IAN PACE-אחד הגדולים,המתופף של דיפ פרפל,לך על אלבום ההופעה ביפן. DAVE WECKL-לא משנה מה. אם תרצה עוד אני אשמח לתת עוד המלצות,רק שתדע שבאתר שנתתי לך נמצאים טובי מתופפי העולם ולכן לא סתם אמרתי לך שפורטנוי הוא סיכה בים.

orbiti

New member
ובכן

את קולוסיאום אני מכיר, ולא שמעתי שם משהו יוצא דופן מבחינת תופים. מדובר על אותו מתופף מההרכב המקורי של הלהקה? כלומר, תיפוף מגניב, זורם, מנוגן טוב, אבל לא הרגשתי שם משהו מיוחד. את איאן פייס אני מכיר מעולה, כמו את כל האלבומים של דיפ פרפל עד מייד אין ג'אפאן. הוא מתופף טוב מאד, אבל למעט כמה דברים מעניינים בסלף טייטלד של הלהקה, התיפוף שלו עדיין רוקי וסטנדרטי. גם את בילי קובהם ובוזיו אני מכיר, אם כי לא כ"כ לעומק כפי שהייתי רוצה. אתה חייב להבין למה התכוונתי: כשאני אומר שפורטנוי מבין מוזיקה, אני מתכוון לכך שהוא יכול להשתמש באיזה מוטיב ריתמי קטן שמופיע בגיטרה, לפתח אותו במצילות בזמן מקצב כלשהו, ואז להתייחס אליו פתאום עם התפקיד של הבייס דראם. הוא יכול פתאום לתמוך ביד אחת בתפקיד של הקלידים, ברגליים לתמוך בבס וביד השניה ללכת עם הגיטרות, וליצור מארג פוליפוני עם התופים. הכי חשוב - הוא יודע להתייחס למה שהוא מנגן ולאיך זה משפיע על המוזיקה, ולא רק ללוות עם מקצב מגניב ולעשות מעברים מתי שאפשר. זה מה שעושה מתופפים כמו פורטנוי וברופורד מלחיני תופים מעניינים, ולא הדרך שבה הם עושים מעברים על גבי מקצב Rock beat #22 - התיפוף שלהם הוא ממש חלק בלתי נפרד מהיצירה שאותה הם מנגנים.

גם המתופפים שהזכרתי לך הם חלק

בלתי נפרד מהיצירה(וחלקם הם היצירה עצמה),השאלה היא מה המוסיקה,מה הסגנון ואיך המתופף רוצה להשתלב בה,זה שפורטנוי יותר נוכח זה נכון אבל זה לא אומר כלום,זה לא אומר שהוא מתופף יותר טוב או מתוחכם. אני מכיר(לא אישית)מתופף בארץ(המתופף של אורפרדלנד),שלמד אצל תומס לנג(שלא רואה את פורטנוי ממטר),וכשהוא שומע את פורטנוי הוא טוען שהתיפוף שלו בנאלי.אני לא חושב ככה אבל מה שאני מנסה להגיד הוא שלא תמיד מה שנשמע לך מורכב ומסובך הוא בהכרח כך,ישנם קטעים שישמעו לך פחות מורכבים ובסוף יסתבר שהם כל כך מורכבים שאתה לא מסוגל לנגן אותם. עובדה שישנם המון מתופפים שפורטנוי לא מדבר אליהם,לא עושה עליהם רושם והם לא רואים בתיפוף שלו משהו מיוחד ואני מדבר על מתופפים ברמה לא תלמידים מתחילים,לדוגמא:אם תשאל את בוזין הוא יאמר לך שג'ון בונהם מלד זפלין פי אלף יותר טוב ושהתיפוף של פורטנוי משעמם,טכני מידיי וחסר נשמה. ואי אפשר להגיד על בוזין שהוא לא מבין(דרך אגב אני מסכים עימו,כלומר,אני חושב שפורטנוי יותר טוב בהרבה,אך יחד עם זאת הוא לא הצליח לעורר מהפכה בסדר גודל כמו של בונהם-שלא למד תופים בברקלי או בייל,כלומר,יחסית לתקופה ולרקע שממנו כל אחד בא אז בונהם הרבה יותר גדול ותרם תרומה הרבה יותר משמעותית לעולם המתופפים ולכן אין מתופף בעולם שלא יגיד לך שהושפע מבונהם.ועד כמה שזכור לי באלבום האחרון של דרים היה איזה גימיק שמשמעותו שפורטנוי מנגן על הסט המקורי של בונהם-לא יודע אם זה נכון מכיוון שבאף שיר לא שמעתי את הסאונד הכל כך מיוחד של בונהם.

JohnPaul

New member
תרשו לי להצטרף

ובכן, טבעי מבוזין להעדיף את בונהם על כל אחד אחר, משום שהוא חייב לו את הקריירה שלו. בכבד קצוץ הם מנגנים לד זפלין, ויש לו את המערכת המקורית של בונהם. זה עניין מאוד סובייקטיבי וזה לא אומר כלום אם יוסי בוזין מעדיף את בונהם. בקשר לטרי בוזיו: מספיק לך (orbiti) להקשיב לשיר The Black Page מתוך האלבום Zappa In NY בשביל להבין איזה מתופף בוזיו, ויותר מזה, תראה איך הוא השפיע על פורטנוי.

בוזין זה רק דוגמא אני יכול לתת עוד

דוגמאות,רציתי רק להמחיש שפורטנוי אם כל גדולתו(ואני לרגע לא מזלזל בו),הוא לא יחיד במינו או עושה דברים שלא נשמעו מעולם,או כותב דברים מיוחדים במינם,הוא לא איזה מתופף על שבודדים מגיעים לרמתו

Papillion

New member
המובילים הם:

ביל ברופורד, קארל פאלמר, פיל קולינס וכריס ואנדר.

giloni

New member
תיפוף או נגינה על תופים?

יש הבדל גדול! Cozy Powell ז"ל וגם Allan White הם מתופפים נהדרים, אני לא בטוח שהם נגני תופים מופלאים מאחר וקשה למצוא אצלם גיוון בנגינה, השתלבות בצליל של הלהקה ויותר מכך - השפעה על הצליל. ברופורד, פאלמר, קולינס וואנדר היו כאלה, ובצדק צויינו כאן. אליהם הייתי מוסיף עוד כמה ששוה להתרכז בנגינה שלהם על התופים: בארימור בארלו - איש ג'ת'רו טאל בשנות השבעים. יש לשים לב במיוחד לנגינתו ב Songs from the wood. חוויה! מייקל ג'יילס - אולי הגדול מכולם, לדעתי. In the court לא היה מה שהוא בלי הנגינה המדוייקת, העדינה והמורכבת שלו באלבום. כמובן שהוא עשה דברים נהדרים גם באלבום שהוציא עם יאן מקדונאלד. פייר מורלאן (ז"ל) המקיש של גונג בכמה תקופות ומייסד הרכב גונג אלטרנטיבי משלו. הקשיבו קצת ל Expresso II או ל Shamal ותראו עבודת כלי הקשה מהי!!! ג'ון וות'רס של ג'נטל ג'יאנט - לא ממש מזכירים את הלהקה הזו לפרטיה (אולי חוץ מקרי מנייר שהוא באמת קלאסיקה), אבל וות'רס היה מקיש אנרגטי, מלא רעיונות, ופרפורמר נפלא. ראו את הדי.וי.די של הלהקה ותוכחו במו עיניכם. שווה גם להאזין לעבודה של צ'סטר ת'ומפסון כשהיה בWeather Report ואם כבר פיוז'ן, אז את קולינס ב Brand X ואחרון חביב, אחד הגדולים לטעמי, ג'ון הייסמן של קולוסיאום. האיש הזה הוא בית ספר לנגינה על תופים במגוון עצום של סגנונות. יקי

JohnPaul

New member
אוקי

באמת, כשחושבים על זה, למרות שג'נטל ג'יאנט באופן כללית מוערכת ברמת הנגינה שלה, אף פעם לא הסתכלו על נגנים באופן אינדיבידואלי כטובים ביותר מסוגם, או מהמובילים... אם נכנסים לתחום הפיוז'ן, לא הייתי חושב פעמיים להכניס את בילי קובהם, טוני וויליאמס ואיירטו מוריירה (למרות שהוא יותר מקיש ממתופף, ובהקשה הוא אחד הגדולים).

ואם במתופפים עסקינן אז צא וראה

את כל המתופפים של זאפה לדורותיהם,רמות נגינה גבוהות ביותר וזה הגיוני כיוון שזאפה אהב מאוד תופים והיה כותב להם סולואים שלמים,לא סתם הנגנים שיצאו ממנו יצאו עם שמות עולמיים ובראיונות איתם הם אף אמרו שעם זאפה הם שיכללו את רמת נגינתם,כמו למשל: ויני קולייוטה צ'אד ווקרמן טרי בוזיו צ'אסטר תומפסון הנסלי דנבר ראלף המפרי ג'ימי קרלבלק ועוד רבים וטובים,אם תרצה אני אמליץ לך על קטעים מסוימים שתשמע על מה אני מדבר.

assafta

New member
ביל ברופורד?

ההוא מ-Yes? לא התרשמתי שהוא כזה מעולה, אז אני הולך להאזין ל-Fragile. אולי לא שמתי לב עד היום... יש רצועה ספציפית? אלבום ספציפי? חוץ מזה, אם הוא כ"כ מצויין, למה הוא לא מופיע ברשימה הבאה: http://www.scaruffi.com/music/drums.html

nazgulheir

New member
כן, ההוא מ-Yes

ומבערך כל אלבום של קרימזון מ-1973 עד 1999 ומעוד אינספור אלבומים עם עצמו, U.K ועוד.

epitaph

New member
ואולי גם באיזו הופעה של ג'נסיס...

ובפרוייקט המצויים שלו עם טוני לוין. מגיע לבן אדם כבוד בלי ספק.

למעלה