ובכן
את קולוסיאום אני מכיר, ולא שמעתי שם משהו יוצא דופן מבחינת תופים. מדובר על אותו מתופף מההרכב המקורי של הלהקה? כלומר, תיפוף מגניב, זורם, מנוגן טוב, אבל לא הרגשתי שם משהו מיוחד. את איאן פייס אני מכיר מעולה, כמו את כל האלבומים של דיפ פרפל עד מייד אין ג'אפאן. הוא מתופף טוב מאד, אבל למעט כמה דברים מעניינים בסלף טייטלד של הלהקה, התיפוף שלו עדיין רוקי וסטנדרטי. גם את בילי קובהם ובוזיו אני מכיר, אם כי לא כ"כ לעומק כפי שהייתי רוצה. אתה חייב להבין למה התכוונתי: כשאני אומר שפורטנוי מבין מוזיקה, אני מתכוון לכך שהוא יכול להשתמש באיזה מוטיב ריתמי קטן שמופיע בגיטרה, לפתח אותו במצילות בזמן מקצב כלשהו, ואז להתייחס אליו פתאום עם התפקיד של הבייס דראם. הוא יכול פתאום לתמוך ביד אחת בתפקיד של הקלידים, ברגליים לתמוך בבס וביד השניה ללכת עם הגיטרות, וליצור מארג פוליפוני עם התופים. הכי חשוב - הוא יודע להתייחס למה שהוא מנגן ולאיך זה משפיע על המוזיקה, ולא רק ללוות עם מקצב מגניב ולעשות מעברים מתי שאפשר. זה מה שעושה מתופפים כמו פורטנוי וברופורד מלחיני תופים מעניינים, ולא הדרך שבה הם עושים מעברים על גבי מקצב Rock beat #22 - התיפוף שלהם הוא ממש חלק בלתי נפרד מהיצירה שאותה הם מנגנים.