המתופף הטוב ביותר...

assafta

New member
המתופף הטוב ביותר...

המתופף של Dream Theater (מייק פורטנוי) מדהים אותי כל פעם מחדש... מספיק להאזין לרצועה "Under a glass moon" מ-92' בשביל להבין במה מדובר. מי לדעתכם המתופף הטוב ביותר בלהקות רוק מתקדם ו/או בכלל? ברוק בכלל אני מאוד אוהב את סטיוארט קופלנד מפוליס שעושה עבודה מרתקת באלבומים שלהם. מישהו, אגב, יודע לאן הוא נעלם מאז?

assafta

New member
נ.ב- אם Metallica מקוטלגת אצלכם

כלהקת רוק מתקדם, אז לארס אולריך נכנס לרשימת הגדולים...

Nadavcat

New member
גם אם מטאליקה היא להקת רוק מתקדם

וגם אם לא... לארס אולריך הוא מתופף מהמשעממים ביותר שקיימים, ואכן... הוא נכנס לרשימת הגרועים. וכמו שנאמר וויליאם ברופורד הוא מתופף הרוק המתקדם הטוב ביותר ואיאן פייס (דיפ פרפל) הוא הטוב ביותר של הרוק (הלא מתקדם יעני) אבל שוב. זה עניין של דעות

JohnPaul

New member
סטיוארט קופלנד עושה כל מיני דברים

פה ושם... הוא עובד גם עם לס קלייפול... בכל אופן, אני חושב שעם מכונת תופים יקרה אני יכול בקלות לעבור את הרמה של מייק פורטנוי. מה הקשר בין רוק מתקדם למטאליקה? ולבסוף, מתופף הרוק הטוב ביותר, לדעתי, הוא קית' מון, ומתופף הרוק המתקדם הטוב ביותר הוא ביל ברופורד.

yonia3334

New member
ברור!

"בכל אופן, אני חושב שעם מכונת תופים יקרה אני יכול בקלות לעבור את הרמה של מייק פורטנוי" איזו התנשאות...נו שויין. בכל אופן חבל שאין לך מכונת תופים יקרה אולי היית זוכה במקמו 10 שנים ברציפות בתואר (שניתן ע"י מגזין התיפוף המוביל מורדן דראמר ) המתופף הטוב ביותר ברוק המתקדם, חבל!!

JohnPaul

New member
אולי לא הבנת נכון

וגם אם כן, אני מבין שאתה מעריץ עיוור שלו ושל הלהקה, אז נמחל לך. אחרי הכל, יום כיפור... בין אם זאת התנשאות או לא, מייק פורטנוי מנגן כמו מכונת תופים, והלהקה נשמעת כמו קובץ מידי, דבר שכל נער זב חוטם יכול להכין בעזרת תוכנת גיטר פרו.

Rudess

New member
הוא הבין נכון

והוא לא מעריץ עיוור שלו ושל הלהקה, אז אין לך מה למחול לו. פורטנוי בהחלט נבחר 10 שנים בתור המתופף הטוב ביותר ברוק המתקדם ובצדק, כי הוא באמת המתופף הטוב ביותר ברוק המתקדם כיום.

JohnPaul

New member
במקרה כזה

שיבושם לו. אני מרגיש נוח במקום שלי בשנות השבעים, אתה פעיל מאוד בתחום הפרוג העדכני ודרים ת'יאטר בפרט, ואם אתה אוהב את זה, יש יותר טוב?

ויכוח בהחלט מיותר מכיוון שעולם

המתופפים הוא עולם (כמו הגיטריסטים ),עולם צפוף מאוד וקשה להחליט מי הכי טוב,יש עוד המון שלא שמעתם עליהם ויש עוד המון ששמעתם עליהם והם יותר טובים ממייק פורטנוי(אם כי אני חושב שבצדק נבחר 10 פעמים ברציפות כמתופף הטוב ביותר ברוק המתקדם וזאת מכיוון שהוא גם יוצר ולא רק מתופף,אם ניקח תיפוף נטו אז ורג'ל דונטי מפלנט איקס או תומס לנג שמים אותו בכיס הקטן וישנם עוד דוגמאות). לדעתי אין מושג כזה מתופף הכי טוב , ישנם המון מתופפים מצוינים רק שלכל אחד סגנון יחודי משלו,ובנוסף,מי שמעלה שאלה כזאת צריך באמת להכיר המון מתופפים בני זמננו,אין למשל להשוות בין פורטנוי לביל ברופורד,לכן זהו ויכות ערל וחסר תועלת ותשובה חד משמעית לא תימצא לו.

RamiSun

New member
אפשר היה לחשוב שמה שאתה אומר

זה שאם מישהו חושב שפורטנוי הוא המתופף הטוב ביותר, אז זאת אומרת שהוא מעריץ עיוור. כי הרי לא יעלה על הדעת, שמישהו שיש לו דעה משלו, יחשוב שפורטנוי הוא המתופף הטוב בעולם. הוא חייב להיות כנראה מעריץ עיוור וחסר דעת משל עצמו. אבל בעצם אתה אומר שאסור לבחור בחירה אחרת מהבחירה שלך, מברופורד. בכל אופן הבחירה שלי היא ברופורד.

JohnPaul

New member
אבל זה לא מה שאמרתי

וחבל אם זה מה שהבנתם. מעולה שיש הרבה דעות, כי היינו תקועים אם הייתה רק דעה אחת, לא? אבל כשהוא לקח את זה קשה, וטען שמה שאמרתי זה התנשאות, סברתי בטעות שהוא מעריץ של הלהקה. אין לי שום בעיה עם בחירה אחרת, כמו פיל קולינס או אפילו ניל פירט, אבל עם המוסיקה של דרים ת'יאטר יש לי עניין אישי. לא חשוב.

yonia3334

New member
תראה..

א. לא לקחתי את קשה. ב. אני בהחלט לא מעריץ עיוור, בניגוד אליך שנראה לי שאתה אנטי "מעריץ" עיוור, בעל לא מעט דעות קדומות. ג. זה שיש לך עניין אישי אם המוסיקה שלהם לא הופך אותם לנגנים פחות טובים, זה הופך את השיפוט שלך לפחות אוביקטיבי ד. עכשיו אם אתה עדיין רוצה לדון, בוא ותן לי סיבות לעניין למה פורטנוי הוא מתופף לא טוב ( ובבקשה, רק לא המשפט המטופש, אין לו FEEL )

JohnPaul

New member
הבנתי

נכון, אני בעל דעות קדומות (על סמך שמיעה) על דרים ת'יאטר וזה בהחלט משפיע על אופן השיפוט שלי עליהם. אבל מה לעשות, שמעתי דברים שלהם, ורק פטרוצ'י נשמע לי טוב... אני מכיר בפורטנוי כטכניקאי מעולה, אבל הסאונד שלו גורם לי לחלחלה... לא אהבתי את הסאונד הכללי של הלהקה, ושמעתי כמה דברים (images and words, octavarium ועוד כל מיני) שפשוט לא נשמעו לי טוב. להיות שscenes from a memory שמרבים להלל הוא באמת מעולה, אבל איך להגיד, הדברים האחרים לא נתנו לי טעם של עוד... דווקא קטע אחד שאהבתי שלהם זה Erotomania.

yonia3334

New member
או קיי

שמע, זה שאתה לא אוהב את הסאונד שלו ושל הלהקה סבבה, אבל מפה ועד הזילזול המופגן והלא רציני בפורטנוי (ובכלל בלהקה) יש דרך ארוכה. וכל זאת מבלי לשמוע את האלבום הכי מתקדם שלהם... אולי כבר עדיף לך לא לשמוע אותו עם כל המטען שיש לך כלפי הלהקה.

תבדיל בין סאונד לאיכות זה לא אותו

דבר לדעתי,זה שאתה לא אוהב את הסאונד של מתופף מסוים לא עושה אותו פחות טוב,כך לדוגמא את צ'אד ווקרמן:הרבה אנשים לא מתים על הסאונד שלו והוא נחשב לאחד המתופפים המוכשרים והטובים בעולם בכל ז'אנר שתיקח(הוא גם הוכיח זאת).אתה לא מת על פורטנוי וזה מובן לי (גם אני לא),אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שהוא אחד התותחים בתחום וגם אחד המוכשרים מכיוון שהוא לא רק מתופף נטו אלא גם יוצר וכותב(מה שמעלה אותו בעיני עוד דרגה אחת מעלה).

epitaph

New member
במקרה כזה...

אם אתה מוסיף את הקטע של יצירה וכתיבה אז אתה אמור גם לשפוט אותו לעומת יוצרים וכותבים אחרים ולא מול מתופפים, כשאתה שופט מתופף מול מתופף (למרות שגם בעיניי זה קצת ביזבוז זמן כי בסופו של דבר זה עניין של טעם), אתה מסתכל על תיפוף נטו והיכולות שלו כמתופף, לא ככותב מוזיקה.

orbiti

New member
זה יותר מורכב

כיוון שמתופף לרוב לא יושב מול דף תווים וקורא תפקיד, אלא כותב לעצמו את התפקיד, ובכך תמיד הופך לאחד היוצרים של המוזיקה. ההבדל הוא שמתופף שלוקח מקום סטנדרטי יותר, כמו מייסון למשל, פשוט יושב בחזרה, מסדר את התפקיד שלו שיתאים למוזיקה ומוסיף מעברים, בעוד מתופפים כמו ברופורד ופורטנוי מעורבים הרבה יותר במכלול ובאיך אפשר להפוך את תפקיד התופים לחלק אינטגרלי מהמוזיקה, ולא רק לתפקיד מלווה.

RedCherry

New member
מייסון דווקא הוא לא דוגמא טובה

אני ממליץ לך לשמוע אותו בהופעה בUmmagumma או פשוט באלבומים באזור הזה.

orbiti

New member
אני מכיר את התקופה הזאת

לא שהוא לא מנגן טוב שם (אם כי באופן אישי, אני לא ממש אוהב את התקופה הזאת של של פלויד, ומתחבר הרבה יותר לתזמור ולהפקה המושלמת של דארק סייד וכו'), אבל מבחינה מוזיקלית, התפקידים שלו הם עדיין לתת מקצב כללי כלשהו, ולהוסיף מעברים וקישוטים. גם גיילס, אגב, הוא בדיוק כזה, למרות שב21st century הוא באמת יצא מגידרו וכתב תפקיד שמתחבר בכמה חלקים באופן אינטגרלי, מושלם וייחודי למוזיקה, ולא רק מלווה אותה.

orbiti

New member
אני ממש לא מסכים

פורטנוי פשוט לא נשמע כמו קובץ מידי, לא משנה איך תציג את זה. אולי יש כמה שירים, במיוחד באלבומים הראשונים של דרים ת'יאטר (Images and words וכו') בהם הסאונד של התופים באמת עשוי בטעם מאד רע. אבל ברמת הנגינה, אני חושב שהוא אחד המתופפים החכמים והמעניינים שאני מכיר, ואחד המתופפים היחידים שבאמת מבין מוזיקה. תפקידי התופים שלו מאד רב שכבתיים - יש הרבה מוטיבים שרצים בו זמנית, בין אם זה בבס ובסנייר, ובין אם זה בהדגשות מיוחדות שמגיעות על המצילות, וכולם מתחברים באופן מושלם ומודע למוזיקה. בתור מי שלומד מוזיקה, וכותב תופים במידי כבר כמה שנים, אני מבטיח לך שזה מאד מאד קשה לכתוב תפקידים כ"כ מחושבים וחכמים כמו אלה שפורטנוי מנגן. לא שכל מה שדרים ת'יאטר עושים טוב לטעמי. כפי שאמרתי, באלבומים הראשונים הם לקו לעיתים בסאונד מזעזע, וגם הכתיבה שלהם מאד משתנה ברמתה, וכוללת הרבה לחנים גרועים (Innocence Faded למשל, או רוב הקטעים מתוך Falling into infinity) ובחירות מוזיקליות שנעשות בטעם רע (Train of thought), אבל יש להם לצד כל זה גם הברקות עיבודיות, וכתיבה ססגונית ומיוחדת, כפי שקורה בעיקר בScenes from a memory. אגב קית' מון, הוא מתופף מעולה ויצירתי, ואני מאד אוהב להאזין לו, אבל התיפוף שלו בעיקר מבוסס על מעברים מגניבים, ולא כ"כ על מקצבים באמת מעניינים ובנויים היטב, כפי שקורה אצל פורטנוי ובסגנון אחר, אצל ברופורד.

למעלה