המשפחה שלו ואני

paragon23

New member
בוקר טוב

ראשית, תודה לכולן על המענה.
אבהיר מס' דברים כי מהתגובות שלכן כנראה פיספסתי משהו.
יש אהבה גדולה, משני הצדדים, זו גם הסיבה שלא קמתי ועזבתי ובחרתי להילחם.
מצד הבחור, מאז התפנית שבה הוא הלך וחשב, הוא הבין גם את המניפולציות של משפחתו, ושינה עורו לחלוטין.
רב עם האמא, מתרחק ממנה, צועק עליה, עושה לה שיחות של לא להתערב ושתקבל את המצב או תרחיק אותו, כך גם כלפי הסבתא.
במידה ובחור לא היה לצידי, סביר להניח שהייתי מסיימת את הקשר, אבל המצב הוא אחר, הוא תומך, ומבין שמה הן עושות לא תקין ובהחלט רחוק מהנורמאליות.

קל לומר, אל תתחתני, קומי ותלכי כי אף אחד לא מבטיח לי שאמצא את הבחור המושלם עם המשפחה המושלמת.
מניסיוני לצערי, החיים תמיד מפתיעים ואין לדעת איפה תתפוס אותך הצרה הבאה.
כרגע, בקשר עצמו, טוב לנו, אנחנו מעלים אחד את השניה, מתחשבים, מפרגנים, ואוהבים, לכן בלי כל ההתערבות של המשפחה, ממש טוב לי איתו.
עם זאת, הסוגייה עם המשפחה מציקה לי, זה המצב.

לגבי מרחק גיאוגרפי, היא גר בעיר אחרת אומנם קרובה, אבל גם כשהיא הייתה גרה מס' רחובות מאיתנו, המפגשים היו לעיתים רחוקים יחסית.
הוא אומנם בן יחיד אבל גם בלי קשר אלי הוא מאוד לא מסתדר איתה וכמעט כל מפגש מסתיים בריב קולני שיוצא משליטה, גם לפני שנכנסתי לחייהם.

אני באמת יכולה לומר, גם מהתייעצויות עם חברות נשואות או אנשים למודי ניסיון, היא אשה שהראיה שלה על החיים בכלל ועל הזוגיות בפרט מעוותת מאוד ביחס למציאות וגם כמעט בכל דבר אחר (והבחור הבין את זה), כך שאם היא הייתה אומרת דברים הגיוניים, יכול להיות שהייתי עוצרת ולוקחת לתשומת ליבי, אבל זה לא המצב.

לסיום, אני החלטתי (עוד לפני שנכנסתי לפורום), שאני רוצה להקים איתו משפחה ולהמשיך את חיי לצידו, זו לא הדילמה.
הבעיה זו המשפחה שלו ביחס לחתונה, חושבת שאם היינו עושים טקס ברבנות היה יותר קל, אבל הבחור מעוניין באירוע.

שוב תודה רבה ושבת שלום

אז אם הוא מתעקש על חתונה גדולה

תני לו להיות זה שמתעסק עם הוריו, כי אפילו הוא שצועק ומתעצבן לא מצליח להרתיע אותם או לשנות את התנהגותם,את בטח לא תוכלי
למעשה אם החלטת להתחתן והוריו לא ישנו את התנהגותם,ככה יראו הנישואים לאורך השנים,הוא יצטרך להתעסק עם הוריו ואת אל תגררי למריבות איתם
אחרת טוב לא יצא מזה

אם הוא באמת כזה אסרטיבי כמו שאת מתארת והם ימשיכו לנהוג בך רע כל כך במשך הזמן הוא יצטרך לבחור צד כי כשיהיו ילדים והם ינהגו בך לא יפה לידם הבעיה תהיה חמורה הרבה יותר
מצד שני אולי ברגע שהעניין יהיה סגור ואתם תהיו נשואים,אולי אולי הם יבינו שהפסידו ושאם הם לא רוצים להפסיד את הבן והנכדים ויחליטו לנסות להסתדר

ayaht

New member
האישה הזאת כל כך הולכת להיות נטל עליך...

כתבת שהוא בן יחיד (זה אומר יחיד באמת, או שיש לו אחיות?)...
כתבת שהיא לא מדברת בהיגיון....
מי את חושבת יצטרך לטפל בה כשה"לא מדברת בהיגיון" יהפוך להיתדרדרות מנטלית?

את רוצה להתחתן ברבנות???
למה לא בקפריסין?
רבנות זה כלא.
לא תצאי משם כל כך בקלות אם תרצי חלילה להתגרש.

אם כבר, שבי עם הבנאדם שכל כך להוט על חתונה גדולה.
(מי בכלל מממן את האירוע הענק הזה?)
דברי איתו על תכנון כלכלי לעתיד.
תעשי הסכם ממון.
סכמו את העניין של אמא שלו.
ומה קורה חלילה אם רוצים להיפרד.
סכמי על סעיף שמוודא שאם רוצים להיפרד, הדיון יהיה בבית דין אזרחי ולא רבני.

כרגע, את מכניסה את הראש ללוע הארי ומבקשת אישור מאיתנו...

נ.ב.
החיים זה לא חברת ביטוח, ואף אחד לא מבטיח לנו שנמצא מישהו יותר טוב בהמשך.
זה לא אומר שצריך מראש ללכת עם מישהו שלא טוב לנו.
צריך לפעמים לקחת סיכונים בחיים. רצוי שהם יהיו מחושבים.

paragon23

New member
עונה

קודם כל, לא אמרתי שהוא רוצה להפיק חתונה גדולה כמו שחלקכן הבנתן, הוא רוצה להפיק אירוע, רגיל ואפילו צנוע וקליל (סגרנו על חתונת שישי).
לגבי הוצאות החתונה, אנחנו ממנים (זו לא הפקה מטורפת) והבנתי ששני הצדדים יביאו מתנה גדולה שתכסה חלק מכובד ממהוצאות, אבל אני לא לוקחת את זה בחשבון והתכנון כרגע הוא שזה יוצא מהכיס שלנו, אם יהיו הפתעות, מה טוב...
לגבי הסיכונים, כל חתונה היא סוג של סיכון, זה הרבה גם ענין של מזל, אף אחד לא יודע מה יוליד יום, לאיזה סיטואציות תיכלאו במהלך חייכם ואילו תכונות יצאו מבני הזוג שקודם לא ידעתם על קיומן...ואין מה לעשות, לפעמים צריך לקחת סיכונים בחיים, וגם לטעות זה בסדר.

אני מרגישה שרובכן לקחתן את הסיטואציה לקיצוניות מוחלטת, הסכם ממון, גירושין, חשבון נפש, לא להתחתן עם בחור כזה...
אני מודעת לעובדה שיש פה בעיה, והחיים לצידו בצד משפחתו לא הולכים להיות קלים, אבל זו הבחירה שלי, מתוך ידיעה שאצטרך להתמודד עם הרבה סיטואציות קשות, אבל שוב, אלה החיים, לא הכל תמיד וורוד, מניסיון לצערי.

תודה על התגובות הכנות.
אני כל הזמן בחשבון נפש, ולא מצליחה להגיע להחלטה הנכונה או המתאימה, כי אף אחד לא יודע עוד מהי.
מאחלת לי ולכולכן שנהיה מאושרים ונדע תמיד ימים טובים ושקט.

ayaht

New member
קצת הבהרות..

תראי.
אני ידועה בפורום (וגם בכלל) בתור מי שמתנגדת לנישואין באופן כללי, וממש לא אוהבת "משפחתיות מוגזמת" וחמולתיות.
אם תישאלי אותי, החמות לא צריכה בכלל להיות עניין שלי, לא צריכה להסתובב לי בבית ובחיים, ולא להתערב לי בכלום.
אני מחפשת זוגיות נטו. אמא שלו היא אמא שלו. אמא שלי היא אמא שלי. לא צריך לערבב והקשר איתם לא צריך להפריע לזוגיות.
אני מקיצוניות אחת.

העניין הוא, שגם אלו שבד"כ משתייכות לצד השני, שחושבות ההיפך ממני, שמאמינות בהידברות, פשרה,
משפחתיות וקשר חם צמוד ואוהב עם החמות, כתבו לך שכל הרעיון לא מוצלח במיוחד...

לא יודעת אם הבהרתי או בלבלתי.

אולי שווה לך לקרוא קצת אחורה בפורום, לראות סיפורים דומים ובכלל להבין מי נותן לך עיצה ואם בכלל בא לך להקשיב לה...

dify

New member
כתבתי לך

תשובה אמיתית מתוך הלב, אבל מחקתי, כי בואי נודה, את לא רוצה לשמוע, את לא רוצה לשנות, אין לך אומץ, ולשמוע את האמת רק יתסכל אותך כי בינכה לא תעשי איתה כלום.
אז האמת, אני לא יודעת למה את מצפה מהפורום, את ילדה גדולה, את מבינה למה את נכנסת, את אולי עוד לא מבינה ממש עד הסוף את המחירים שזה יגבה ממך ומהילדים העתידיים (..) אבל תכלס, את בוחרת להמשיך בזה. זה מה יש.

paragon23

New member
יש התפתחויות...

טוב, אז ראשית אציין כי אתן אכן משתמשים במילים קשות, ולא תמיד תואמות את המציאות, כי הכל פה נלקח לקיצוניות מצד העונים, אבל מניחה שזה נובע מפערי מידע כי לא פירטתי מספיק. כמו שהבחור עושה את המלחמות מול המשפחה שלו כדי שאני או יותר נכון אנחנו נהיה מאושרים.
אבל אני לא מתרגשת מהאימרות הקשות, זה בסדר אפילו משעשע, וזה ממש לא בקטע רע, אני מודה לכל אחת ואחד מכם על התגובות הכנות.
אתמול הבחור הגיע לאמא שלו, שמו את כל הדברים על השולחן, הסביר לה שאין לה מקום להתערב או לייעץ אלא אם הוא או אנחנו מבקשים ממנה.
לגבי הדודה, הסכמנו שננסה לבדוק אם ניתן להזיז ליוני, למרות שזה חסר סיכוי כי עד כמה שזכור לי לא היו מועדים פנויים ביוני, אבל לפחות ננסה.
לגבינו, כל עוד הוא נלחם למעני ולמען שנינו, אני בסדר, הבחור מאוד יודע לקבל את מבוקשו, מאוד אסרטיבי ולא מפחד לריב עם משפחתו בשבילנו, כך שאני מרגישה כעת הרבה יותר טוב.

לגבי כל שאר החיים הקשים שיבואו, ימים יגידו, אני מאמינה שנהיה בסדר, שנינו רוצים ונלחמים על האושר והנחלה.

הערה לגבי התאריך

"למרות שזה חסר סיכוי " - אתם הרי יודעים שאי אפשר להזיז אז למה ההצגה הזאת?
"שמנו את כל הדברים על השולחן"? הצחקת אותי. יש לכם תאריך שאתם מעמידים פנים שיש סיכוי שתשנו וברור שזה לא יקרה.
אסרטיבי? לא מפחד לריב? שום קשר להודעה הראשונה שלך ולמצב שתיארת כאן.

את טרם נישאת, רוב הנשים כאן נשואות

ואולי בפרק ב',
לא הייתי ממהרת יותר מדי לצחוק על דברים שנראים לך מוגזמים,
הפערים ממש לא בגלל חוסר מידע, אלא בגלל נסיון חיים ופרספקטיבה שונה. אני לא הייתי ממליצה לבתי להמשיך קשר עם גבר שעזב את הבית, ולו לכמה שעות, כי אמא שלו אמרה לו, ואני רואה בעצמי אדם די ותרן ופשרן.

נכון שאת העתיד אף אחד לא יודע, אבל ממה שנשמע ההווה לא משהו!
עכשיו, את צריכה להיות כנה עם עצמך ולהחליט אם זה מה שאת רוצה.

מוכנה לחלוק איתך משהו קצת אישי,
פעם כשהיינו קטנות, אני ואחותי חשבנו שאם סבתא שלי רק תעלם מהחיים שלנו, הכל יהיה מושלם. היום כבוגרת וכאישה נשואה אני מבינה, שאם הקשר הזוגי חזק מבפנים, אז לא רבים בגלל אנשים מבחוץ,
לא רבים כי את לא רואה בב הזוג אשם במעשי ודברי ההורים,
ובן הזוג לא שומע כל מה שאומרים לו ורץ עם זה לבת הזוג בטענות ודרישות.
יש אנשים כאלה, מאשימים את החמות בריבים, מאשימים תינוק בערעור הזוגיות - אלה סיבות שמציפות בעיות קיימות.

mykal

New member
רק הסתיגות קלה,

לגבי המשפט: " היום כבוגרת וכאישה נשואה אני מבינה,
שאם הקשר הזוגי חזק מבפנים, אז לא רבים בגלל אנשים מבחוץ,

קשה מאוד לומר באופן נחרץ שלא רבים בגלל מישהו מבחוץ.
כי חמות, או תינוק זה לא כ"כ מישהו מבחוץ, זה גורם פנימי קיים וקיומי
בהחלט בפנים. זה לא מישהו שניתן להתעלם מקיומו, מהתערבוותו מצרכיו וכו'.
אני כן מסכימה, שאם הקשר הזוגי בנוי נכון, והוא איתן ויציב,
אפשר למצוא דרך לחיות כזוג בחויה טובה, למרות זה
אבל אין ספק שזה מצריך, הרבה כח, וויתורים.

אני מצטערת לומר חמותי 'הרסה' הרבה, ואני בהחלט מאשימה אותה.
נכון שאנחנו התגברנו, ונשארנו זוג יציב ואיתן ומשתף פעולה בכל.
אבל כשמחקתי אותה מחיי, ולא מחקתי אותה מחייו. ואשקר אם אומר,
שלא שילמתי צער ועגמת נפש. אבל למדנו איך להתמודד.
(וזה כי אני הבנתי שאם אנתק אותו ממנה אפסיד יותר).
נראה לי שצריך ללמוד לחיות עם בעיות שאינן בחוץ ולא רק בין בני זוג עצמם.

(אם תשיבי לי אשיב רק בסופ"ש--כי אני נוסעת לכמה ימים)

החמות אצלי איננה גורם פנימי,

אם יש ויכוח "בגללה" זה אך ורק כי הוא מציף בעיה קיימת,

כשאני עם בעלי רק הוא לנגד עיני ואני לא רואה מאחוריו חמולה.
הוא לא מסכן, הוא לא בין הפטיש לסדן, הוא גבר! התחתנתי עם גבר!
עם רצונות, דרישות, פה, עמוד שדרה, יודע לענות, נותן לי גב (כן, בדקתי את זה לפני החתונה),

זה לא אומר שהוא מושלם! זה לא אומר שתמיד הוא מסכים איתי או מגבה אותי, זה לא אומר שהם לא מצליחים לשכנע אותו לעשות דברים שאני לא רוצה (הם כן, וגם אז זו אשמתו), זה לא אומר שאני לא שומעת אותם מדברים לפעמים מגרונו

הוא לא בן זוג מושלם וגם אני לא, אנחנו לא דוגמא לכלום, בקלות יכולנו להגיע לכמה פיצוצים "בגללם",
בפעם-פעמיים שרבנו בגלל נושא שהתחיל מהוריו, זו הייתה 100% בעיה זוגית,
רוב הויכוחים נמנעים כי אנחנו סוגרים דברים בינינו,
גם כשרצתה שנעבור לגור אצלה אחרי החתונה ועשתה לנו חיים קצת קשים בגלל זה לא הסתכלתי ולא דיברתי איתה על זה, רק עם בעלי! רק איתו היה לי אישיו, כי אם הוא חשב בהתחלה שזה תקין לזוג לעבור לגור אצל ההורים רק כדי לחסוך כסף אז יש לי בעיה איתו!

כשהיא התנהגה לא יפה לבתי (צעקה עליה לשתוק ולצאת מהבית שלה ואף הוציאה אותה פיזית) רתחתי מזעם - על בעלי!!! כי יש לי בעיה גדולה עם תפקודו כאבא במקרה הזה, שלא הגיב על התנהגותה המבישה. ברור שכעסתי עליה, אבל לא התווכחתי איתו בגללה, אלא בגללו! כך אני רואה את זה. כי אם היה בא ומספר לי מה קרה ושהוא הגיב בזמן אמת, אז לא היה ויכוח! רק טעם מר בפה והגבלת ביקורים.

גם אצל הורי החמות לא הייתה הבעיה, אלא אבא שלי שהתנהג כפי שהתנהג, ואימא שלי שלא עשתה לזה סוף.
אני לא אומרת שחמים לא יכולים לגרום לבעיות לזוג, אני אומרת כשכזוג מאוחד אז הבעיה היא מול החמים, אבל כשהם מפוצלים הבעיה היא זוגית.
אני לא רוצה להכאיב לך, אבל לתפיסת עולמי, להאשים את החמות זה פתרון למי שרוצה לשרוד בנישואין עם בעלה שהפקיר את בת הזוג בזירת הקרב. זו לא ביקורת כלפיך, אלא ניסיון להסביר את זווית הראיה שלי, אני מזמינה אותך לתת לי איזו דוגמא שאת רק רוצה (לא מהחיים שלך, כי אני לא רוצה להגרר לשיפוטיות), ואני אסביר איך זו בעיה זוגית בלבד.

mykal

New member
אתחיל מהמשפט שלך,

שאינך רוצה לפגע בי--אז בהחלט אינך פוגעת, מותר לדון בנושא,
בהבנה שכל אחת גישה ואופי שונים, ואולי מזה גם 'השקפה' על דברים שקורים ותגובותיהם.
אל חשש מי שמסביר דיעה איננו פוגע בהחלט לא בי.

ולענין עצמו--אתחיל מהדוגמא שהבאת, כדי להבהיר את גישתי.
אם חמותך, צעקה על ביתך והענישה אותה ביציאה מהבית,
את יכולה להגיב לחמותך, הא דמות שאת מתנהלת באינטראקציה מולה.
ואם בעלך לא הגיב, כי: 1)חשב שזה מוצדק, 2)לא ראה בזה משהו נוראי, 3) אולי היה רגיל להתנהגות הזו
ולא חשב שצריך להגיב, --זה לא אומר שהוא אבא לא טוב,
זה אומר שאינכם חושבים בדיוק באופן זהה. אז אין סיבה לריב יש ענין בלהסכים יחד על תגובות.

ומה היה קורה אם ההתנהלות הזו של חמותך, היתה כשהוא בכלל לא ראה? אז גם הוא אבא לא טוב?
ולמה את בכלל רואה את חמותך ובעלך כדמות אחת? ולמה לך אסור להאיר/להעיר בנימוס ובבקשה שלא יקרה יותר מחמותך?
אם מסתדרים, יותר פשוט להגיד לה יפה ולא תמיד הבעל צריך לעמוד שם 'לשרותך'.

אני לא מסכימה שכל דבר שבעלי לא נמצא בו לעמדתי--זו בעיה בזוגיות,
אינני תאומה סיאמית עם בעלי, אנחנו שני אנשים נפרדים,
ממש לא בטוחה שאני רוצה שהוא יחשוב/יתנהג/יתנהל/ בזהות איתי,
כן מעונינת שיבין אותי, כן מתכונת שנתאם עמדות.
הוא לא עובד אצלי, והוא לא סמכות על אמא שלו,
הוא לא מחנך של אמא שלו, אבל הוא מחויב לה כבן.
ולכן זו איננה בעיה בזוגיות, אלא בעיה שהחמות לו היתה 'נבונה/טובה/רוצה בטובת בנה/
היתה משתדלת להמנע מליצור מצב שהבן 'יצטרך' לבחור ביניהן, ו/או להסתכסך עמהן.

הדברים לא רק ביחס לאיך כלפי, --איפה מקומה בשמחות? באה? לא באה?
הוא אומר לה לבא או לא לבוא? היא שייכת למשפחה שלו?
זה בעיני לא קשור לזוגיות זה קשור למציאות של העולם שבתוכו אנחנו חיים.

יש באמת מישהו שיכול להגיד שזה בסדר

לצעוק על נכדה שתשתוק ולהוציא אותה פיזית מהבית?

את רצינית?

mykal

New member
אני ממש רצינית, ותמיד.

בת כמה הנכדה המדוברת? מה עשתה הנכדה המדוברת?
לאן הוציאה אותה מהבית? מחוץ לדלת? לרחוב? להרגע?
לגשם? כמה הסבתא בקשר עם הנכדה? מגדלת אותה? שומרת עליה ורגילה אליה?
מתראות פעם בשנה?
להוסיף עוד שאלות?
אני לא קבעתי כלום, אני התיחסתי לסיטואציה לא בהקשר תפקודי של הסבתא,
(אני כסבתא לא הייתי עושה זאת.--אגב, לא יודעת איך, אבל נוכחתי בעונש כזה אצל שכנה שהגיעו אליה ילדים עם
נכדים המרבים להתקוטט, ואבא שלהם נתן הוראה,
וזה היה בדיוק ל--2 שניות, הרוחות נרגעו , נדהמתי, אבל לא הגבתי.)
וכבר ראיתי עונשים והגדים מגוחכים עד אימה, אבל זה ממש לא הנושא.

אני הגבתי, למקום הזוגי שאליו התיחסה עלה...במקומה של החמות, (בעיני כל גורם צמוד משפחה)
כישות לעצמה אבל בהחלט 'נוכחת'.

שאלות יפות - בעלי לא שאל אף אחת מהן!

מיקל, כדי לקצר עניינים אני אגיד לך מה שאני אומרת לבעלי: בואי תמיד נניח שאני צודקת.

אני מבליגה על המון, המון!!! עד שאני מתפוצצת, מגיעה סיבה ממש טובה (או רעה, תלוי את מי שואלים).
השאלה היא מה המטרה עכשיו, לדוש בסיטואציה או בדוגמאת העל.
נתתי דוגמא לסיטואציה נפיצה, יכולתי להתקשר בצרחות לחמותי (שזה מה שהתחשק לי לעשוץ) אבל לא, כי זו לא חמותי אלא אזלת ידו של בעלי.

שאלות באמת יפות אבל דוגרי?

אני לא יכולה לחשוב על איזה מעשה שיכולה ילדה קטנה לעשות שיגרום לסבתא להגיד לה לשתוק (יש דרכים יפות יותר)ולהוציא אותה מהבית......
היא לא נערה בת 16
היא ילדה

mykal

New member
גם אני לא, אז?

הרי זה לא משהו שאני הייתי בוחרת בו כשיטה.
(אני גרה בקומה שלישית על עמודים, יכול להיות מסוכן, וברחוב סואן).
אבל, מה מרגיז את מישהו--או למה בוחרים שיטות ענישה כאלה ואחרות,
זה מצריך מבחן פסיכולוגי, אבל מה שנכון בעיני אחד/ת יכול להיות 'עקום' לאחר/ת.

(ראיתי שגם עלה סיפרה מה היה, וגם שבלו... סיפרה על מה הה אצ אמא שלה לביתה,
שאלה יכולות להיות תשובות חלקיות).

ולגבי השאלה בת כמה הילדה, תיראי יש הבדל אם מדובר בבת שנתיים, או בת 4 או 7,
מגיל זה ואילך, (8 ו'צפונה') הם כבר 'יברחו' לבד.
כן, לגיל יש משמעות.

וקוריוז-- הבת הצעירה של בכורי, בת שנה ו--3 חודשים,
כל פעם שהדלת נפתחת, היא 'בורחת' החוצה, אם 'יענישו' אותה לצאת--היא ממש תשמח.

היא תשמח ותדרס

אנחנו לא עושים דברים כדי לשמח אות להעציב ילדים,

אני במקרה מכירה את חמותי והיא מתעצבנת על כלום, היא אדם עצבני ולכן צועקת על כולם על כלום.

בכל מקרה חשבתי על זה, וזה מאוד מתחבר לחמותי ואני! בעצם ציפיתי שהוא יעמוד לצד בתנו, כמו שהוא עומד לצידי! ולא יעשה יד אחת עם אמו נגד בתו,

אבל במיוחד כשהוא יודע שהיא קריזיונרית ומגיבה ללא פרופורציות!
וזה ממש לא משנה אם חמותי גרה בדירה או בבית פרטי. אפשר לשלוח לעונש בחדר,
אסור אסור אסור להגיד לילד צא מהבית!

למעלה