המשך

• פותח הנושא Bmaya
  • פורסם בתאריך
תודה רבה.. כמה דברים..

אני מאוד אשמח אם תוכלי לכתוב יותר בפירוט את ההתחלה [מה בדיוק קרא מאז שהתחלתם לצ'וטט.. מה הייתה דעתך עליו אחרי שהוא שלח לך את תמונתו, מה היו נושאי השיחה בניכם (שהרי אתם שני ניגודים שונים), איך הייתה הפגישה הראשונה, מתי הבנת שאת רוצה אותו בתור יותר מידיד, מה מצאת בו, ומה משך אותך בו, ועוד ועוד ועוד....] בנוסף גם, אני מאוד אשמח אם תוכלי לספר על ה"חיים הקודמים" שלך.. [הבעל, הילדות, למה זה נכשל, וכו' וכו' וכו'...] אלפיי תודות!

shon100000

New member
סיפור מעניין מאוד ../images/Emo13.gif

כן מוסקבה מתקדמת בקצב מטורף,הייתי שם לפני 3 שנים נהנתי ואני שומע מהמשפחה ברוסיה שהיא הולכת ומתפתחת כל רגע. והשירות ככה בכל רוסיה...
,אבל רק כשבאתי לישראל הבנתי שיש שרות "אחר" ולא כמו זה שאליו אני רגיל
. כנראה עוד השירות נשאר כך מהעבר הסובייטי גם העובדה שלא ממש נותנים שם טיפים אולי גם משפיעה על קצב העבודה שלהם...בכל מיקרה למי שבא מבחוץ ולא רגיל לזה,זה באמתנותן הרגשה לא ממש נעימה.כשהייתי במקדונלד'ס שם אחרי 3 שנים שעליתי לארץ וכבר התרגלתי לפה שמתי לב לזה טוב ..
מחכה בקוצר רוח להמשך הסיפור...
תודה!!

Bmaya

New member
משכורות במוסקבה, לפני שנתיים והיום

זה גם נתון מדהים. כשהגענו לכאן, משכורת ממוצעת במשק היתה כ 500 דולר (לתושב מקומי) היום, משכורת ממוצעת היא לא פחות מ 1000 דולר. עליה מטורפת (ומבורכת כמובן). תושבי חוץ שבאים לעבוד כאן מקבלים משכורות לא נורמליות של 10 אלף דולר ומעלה. לגבי טיפים. יש דבר כזה! בכל מסעדה ואפילו בתחנת דלק.

shon100000

New member
מוסקבה כולה מתפתחת כל הזמן

כן,הרבה אנשים באים לעבוד מבחוץ וגם מחוץ לרוסיה.למשל מבלארוס באים הרבה. גם שמעתי שהורסים שם את כל מבני הבטון הישנים ובונים המקומם חדשים(אבל אני לא יודע עד כמה הדבר נכון). מוסקבה גם הכי יקרה ברוסיה (ובעולם:) אבל המחירים הם ממש גבוהים לעומת ערים אחרות ברוסיה..הכל שם לגמרי שונה. דוגמא קטנה-במוסקבה חולצה של נבחרת רוסיה עלתה בחנות 2000 רובל ובעיר שלי קניתי אותה ב500. כמו שדוד שלי אומר,מוסקבה זו ממש כמו מדינה בפני עצמה:)) אני שמח שעכשיו נותנים שם טיפים,עוד שינוי לטובה בעיר.רק שיעברו גם הכשרה בשירות והכל יהיה טוב:)),במסעדות היקרות נותנים שירות מעולה.זה אומר שהם מסוגלים לכך:)

Bmaya

New member
הכל עיניין של זמן. אחרי הכל רוסיה כולה מדינה

חדשה. עוד תינוקת...

אין מה להסביר...

צורת השירות שנהוגה ברוסיה היא הטבעית ביותר (אני לא מדבר על העניין עם החברת חשמל, זה נושא אחר. אלא על מה שאתה דיברת, מקדונלדס, מעדניות וכו'). לכן היא הנכונה...

Bmaya

New member
חייבת לומר משהו בנושא

יש משהו בדבריך. אולי בגלל שאני ישראלית, ואם תסכים או לא, הישראלים הם קצת יותר "חמים" מהרוסי הטיפוסי (אני מתכוונת ביחס לזרים, לאנשים לא מוכרים). בכל אופן, בפעם הראשונה שהלכתי לחדר האוכל באוניברסיטה, הייתי בשוק. ולא רק אני. למדתי עם קבוצה של סטודנטים מכל קצוות תבל, וכולם היו בהלם. אני עומדת עם המגש, בוחנת את ההיצע הגדול, מנסה לנחש מה מתחבא בתוך המיונז, פתאום הבחורה שעומדת מאחורי האוכל צועקת לי "גאבארי !!!" אני מסתכלת על חברה שלי, ושניה אחרי ההלם אתה יכול רק לדמיין לך, קבוצה של 7 אנשים נופלים מצחוק
אבל יש סיבה די מוצדקת ליחס כזה במקומות כאלו. הם שם בשביל להאכיל כמויות גדולות של אנשים ולא בשביל שיחות נימוסין. הם עובדים כמו מכונות. אין זמן לאנושיות. מי שרוצה שירות אישי ויחס חם עם חיוך והסברים, מוזמן ללכת למסעדה. יש פה כמויות אדירות של מסעדות מכל סוג שרק אפשר לדמיין, עם יחס מעולה ומחירים בהתאם. אבל כשהולכים למק'דונלד ודומיהם, כשיש עשרות אנשים בתור, אין זמן לפיטפוטי סרק או יחס שגוזל זמן.

shon100000

New member
מסכים איתך לגמרי

ההבחנה שלך נכונה מאוד.וזו בדיוק הסיבה שזה ככה שם,והאמת שבחדרי האוכל ומסעדות פועלים זה באמת צריך להיות כך כי על הלקוח להיות "הנחמד" לומר מהר מה הוא רוצה ולא לעכב את העובדים. במסעדות במוסקבה באמת יש שירות טוב וככל שהולכים למסעדות יקרות יותר השירות כמובן עולה(כמו בכל מקום),אבל עדיין יש מסעדות שלא,כמו בעיר שלי למשל.

discorsi

New member
שירות

הסיבה לכך שהשירות גרוע במקומות עממיים היא פשוט כי זה נשאר כך עוד מימי בריה``מ. אז כל החנויות היו בבעלות המדינה, מן הסתם לא הייתה ביניהם תחרות כל שהיא, ולא היה שום מניע להתחרות, כי המשכורות לא קשורות לתפוקה. תוסיפו לזה את המחסור העצום שהיה כמעט בכל התחומים. כך שנוצר מצב שאם כבר יש משהו בחנויות, אז כולם רצים לקנות אותו. מה שקרה זה שהמוכרים עמדו בעמדת כוח לעומת הצרכנים, והרשו לעצמם להתנהג בזלזול ושחיתות. מה לעשות שגם עכשיו רוב העם הרוסי לא חי חיי עושר ועדיין נמצא פעמים רבות בעמדת נחיתות מול המוכרים. זה, בנוסף לתרבות בריה``מ הן הסיבות לשירות הגרוע. זה שיש לקוחות רבים זה תירוץ פשוט עלוב לשירות זוועתי. גם באוניברסיטה שאני לומד בה בשעות צהריים יש עומס מטורף, ועדיין אנשי הקפיטריה יסבירו לכל אחד איזה מנות יש, וכל שאר האנשים יחכו בסבלנות. אם המוכרים היו נותנים שירות גרוע הסטודנטים פשוט יחרימו את הקפיטריה. אז בבקשה, אם כבר בחרתם להצדיק תופעה חולה, תמצאו לה צידוקים יותר משכנעים

discorsi

New member
איזה צידוקים?

אני לא ניסיתי להצדיק את התופעה, לא הבאתי שום צידוקים. באשר לזה שלא שיכנעתי אותך: טוב.

shon100000

New member
אתה כתבת..

"אם כבר בחרתם להצדיק תופעה חולה, תמצאו לה צידוקים יותר משכנעים"-לדעתי מצאנו צידוקים משכנעים מאוד. "זה שיש לקוחות רבים זה תירוץ פשוט עלוב לשירות זוועתי"-זו דעתך. סתם שאלה,אתה אוהב את השירות של המוכרים בחנויות בארץ??(הנגרמים על ידי המעסיקים כמובן)

discorsi

New member
אוף

אוף עם הפלאפונים האלה. כתבתי הודעה מנוסחת ואז הכל נמחק. אז שוב ובקצרה. ניסיתי לתת הסבר לתופעה החולה של שירות עלוב בברית המועצות, לא להצדיק אותה. דבר שני, עשית פעם קניות בבריהמ בשנות ה80 ומטה? אני לא הולך לחנויות להסתכל, כך שכן אני רוצה שהמוכר יפנה אלי כמה שיותר מהר, ישאל אותי מה אני רוצה ויביא לי את זה. אני לא אחזור בחיים לחנות בה אני צריך להתחנן לתשומת לב. לא אחזור לחנות שבה עושים טובה שמוכרים לי משהו.

shon100000

New member
אל תכעס על הפלאפון

הבנתי את הכוונה שלך:)) כן,אתה צודק שככה היה בברית המועצות אני גם שמעתי.אבל דיברנו על השירות שקיים ברוסיה עכשיו. גם יש להפריד את מתן השירות למקומות מסוימים כמו-חנויות,מוקדי שירות(טכנאים וכל זה),סופרמרקטים,מסעדות,חדרי אוכל וכו'.כך שכל שבכל מקום צריך להנתנהג בהתאם,אני לא חושב שצריכה להיות התנהגות אחידה בכל המקומות הללו. בחדר אוכל לדוגמא אני מבין את העובדים שצריכים להספיק להביא אוכל לכולם אבל נגיד למשל העזרה שהם נותנים כאשר צריכים אותם לפתירת תקלות וכשצריכים תמיכה (כמו שמאיה כבר תיארה).גם הבירוקרטיה שם מסובכת. בארץ למשל אני שונא את השירות שנותנים בחנויות,והכוונה לחנויות בגדים,נעליים,צעצועים ומתנות,אפילו כלי כתיבה וממתקים ובעצם מה לא??.אתה רק עושה צעד אחד לתוך החנות וכבר ההתנפלות מתחילה,אפילו לפעמים כשאתה רק עומד ומסתכל על החלון ראווה הם כבר ממהרים לאליך,וגם כשאתה אומר להם יפה שאתה לא צריך הם יסתכלו אחרי כל צעד ושעל שלך בחנות וימשיכו,אז אתה צריך עזרה??,וגם אם כלל לא תגיב להם והם יראו אותך בוחן את הדברים בחנות הם יועילו בטובם להתערב,נראה לי שזה ממש מתאים לך\לא כדי לך לקחת את זה לדעתי זה יותר מתאים.מי בדיוק עושה את הקנייה אני או היא??.פעם אחת מוכרת ניגשה אליי וסירבתי לעזרה שהציאה,לאחר מכן שאלתי אותה שאלה ואז היא אמרה,אתה רואה שאתה צריך עזרה?,תפקידה גם עכשו להטיף לי מוסר. כיום כשאני נכנס לחנות וניגשת אליי מוכרת אני מסתכל עליה במבט כועס ואומר לה לאאאא!!!!!!!.וכשהאנשים האלו שעומדים בדוכנים של העיתונים בקניון שואלים רוצה מנוי של העיתון הזה?,למה לא,אולי תסתכל?,אני טוען שאני לא יודע לקרוא. זה די מצליח רק שלפעמים לצערי לא. סליחה מראש על כל התיאורים,פשוט ראיתי בהודעה הזדמנות לבטא את הכעס שלי על זה,ללא כוונה אישית אלייך כמובן:))

shon100000

New member
לא מסכים

הם העובדים צריכים לתת את השירות הטוב ביותר ללקוח ולא לתת ללקוח הרגשה שהם עושים לו טובה..ואני מתכוון בעיקר למסעדות. בעבר לא היתה תרבות של אכילה בחוץברוסיה אבל עם פירוקה של ברית המועצות התחילה התרבות של האכילה בחוץ ונפתחו מסעדות,מקדונלד'ס והכל.על העובדים לתת את השירות הטוב ביותר ללקוח כדי שיחזור אליהם שוב וכדי שירגיש הכי בנוח. במעדניות אני דווקא חושב שהשירות די בסדר.

Bmaya

New member
תזכור שיש פה כמות עצומה של אנשים

מעל 12 מיליון איש (בעיר אחת). גם אם אתה תלך, יבוא מישהו אחר. המנטרה הזאת של "הלקוח תמיד צודק" היא בשביל מטרה אחת- לשמור על הכנסות של בית העסק. אם יתיחסו אליך רע, ואתה לא תחזור, ועוד כמה כמוך, בסוף החודש המנהל יצטרך לתת את דבריו בנושא. פה אין להם בעיה כזאת. העסקים משגשגים איתך או בלעדיך. דרושות עוד כמה שנים טובות לשינוי. בינתיים, למוכרת בחנות לא אכפת אם אתה קונה או לא, ובעל הבית לא מרגיש פגיעה בעסקיו.

למעלה