המשך

• פותח הנושא Bmaya
  • פורסם בתאריך

shon100000

New member
בקשר לחנויות

אני מאוד אוהב את השירות שם.וכך גם את השירות בחניות הרוסיות בארץ. את השירות שיש בחנויות פה בארץ אני שונא,אתה רק נכנס וכבר מתנפלים עלייך עובדים ושואלים,רוצה עזרה?וגם כשאתה אומר לא,הם ממשיכים להטריד אותך.אפילו בחנויות של ממתקים.כשנתקלתי בזה לראשונה הייתי המום,אבל אחר כך הבנתי שכפי שאת ציינת זה בגלל שהמעביד שלהם אומר להם לנהוג כך כדי שלא יפספסו לקוחות.בכל מיקרה זה נותן הרגשה רעה ובגלל זה אני אוהב לקנות בחנויות רוסיות,כשאפשר כמובן.

...

"הם העובדים צריכים לתת את השירות הטוב ביותר ללקוח ולא לתת ללקוח הרגשה שהם עושים לו טובה..ואני מתכוון בעיקר למסעדות." יש הבדל בין שירות טוב ל'לתת הרגשה שעושים לך טובה'. אתן לך דוגמא קטנה, נגיד אתה בא לחנות בגדים בארץ, ישר עוטים עליך המוכרים עם שאלות, ו'אפשר לעזור' ונכנסים לך לנשמה שחבל"ז. זה שירות אגרסיבי מבחיל. אתה לא סומך על הלקוח שאם הוא ירצה את עזרתך הוא ישאל? ודבר נוסף בנוגע למלצרות, למה לעזאזל צריכים לתת טיפ למלצר? מלצר עובד ומקבל את שכרו בלי שום קשר לטיפים שלך (זה שבארץ עושים קומבינות ויש מקומות שאין משכורת בסיס ועובדים רק על טיפים, זה כבר סיפור אחר). זה שהוא משרת אותך, הוא עושה את עבודתו, לא מעבר לכך. לכן כל עוד הוא לא עשה עבורך משהו מיוחד, שמעבר לתפקידו כמלצר, אין שום סיבה לזכות אותו בטיפ. (ואת זה אומר לך מלצר... כך שלא תוכל להגיד שאני סתם קמצן או משהו כזה...).

shon100000

New member
נכון...

אני כתבתי את זה,על איך שהעובדים בחניויות פה מתנהגים ללקוחות... וגם בנוגע לטיפים אני מסכים איתך..מי בכלל קבע שצריך לתת לו טיפ,הוא מקבל משכורת מהמעסיק שלו וזהו. אנחנו כבר משלמים על האוכל:),חוץ מזה שלמה רק מלצרים צריכים לקבל טיפים ועובדים במקומות אחרים לא?,למה רוקח בבית מרקחת לדוגמא לא מקבל טיפ:),אבל אולי חושבים שהענקת טיפים למלצרים תגרום להם לבצע את עבודתם טוב יותר...

Bmaya

New member
אולי זה יגרום להם לא לירוק לאוכל שלך ../images/Emo6.gif

Bmaya

New member
תשובה

למדתי ועודני לומדת רוסית. רוסית שפה קשה

אני עובדת בבית מלון...

ואני באמת שמה לב שתיירים מרוסיה לא רגילים אל העובדה שהעובד פונה אל המעסיק ולא ההפך. לעומת זאת התיירים הצרפתיים הם ההפך הגמור, הם יכולים לחכות שעה שלמה בלובי בשביל לקבל את תשומת לבי.

TaL53

New member
הבדלי תרבות

בדיוק כמו שהישראלים בחו"ל לא מבינים שזה לא מנומס להעמיס את כול הבופה על הצלחת ולצאת מהבית מלון עם 50 סנדוויצ'ים כי לאחרים לא נשאר כלום מה לאכול:)

shon100000

New member
../images/Emo6.gif,ומיוון התופעה הגיע כבר לסין!!

עוד יעד נכבש על ידי הישראלי המצוי....

shon100000

New member
מה פה לא מנומס??

כתבתי "הישראלי המצוי",לא אני המצאתי את ההגדרה הזאת. חוץ מי זה את האחרונה שיכולה להטיף למישהו לגבי דרכי נימוס.

TaL53

New member
מה לא מנומס?

הבדלי תרבות קיימים בכול מקום. מה שמקובל פה לא מקובל שם ולהיפך. אין פה שום קשר לנימוס

אתה הכללת את כל הישראלים כבהמות.

זה לא מנומס, לא מצחיק ובטוח שלא חכם. איך היית מגיב אם הייתי רושמת ``הרוסים צריכים להבין שלשתות וודקה כל היום זה לא מנומס`` ?

TaL53

New member
תגידי את בסדר?

איפה הכללתי? כתבתי שתיירים ישראלים עושים את זה וזאת עובדה שלא רק שלא צריך להתחכש לה אלא גם להתבייש בה. תיכנסי לפרופורציות בבקשה. דרך אגב, אם עדיין לא הבנת את זה, אני לא רוסי לכן אם תגידי "הרוסים צריכים להבין שלשתות כול היום וודקה זה לא מנומס" זה ממש לא יזיז לי.

לתרגם לך את מה שכתבת?

אתה רשמת ``הישראלים בחול לא מבינים``. בעברית זה אומר שכל התיירים הישראלים מתנהגים כך. וזה בכלל לא משנה אם אתה רוסי או לא. גם אני לא רוסייה אבל נגעלת כשמישהו אומר שכל הרוסים שיכורים.

shon100000

New member
הוא רשם-"הישראלים בחול לא מבינים".

ובעברית זה אומר-"הישראלים בחול לא מבינים".

Bmaya

New member
אנחנו מדברים בהכללה אך מודעים כמובן ליוצאים

מן הכלל. מיותר לציין זאת בכל הודעה... מאחר והשירשור נועד להחלפת דעות, מחשבות, עובדות וכו', ונעשה בצורה מתורבתת לפי כל כללי תרבות השיחה, נורא דיבילי מצידך להיתפס לקטנות. אנחנו עוסקים פה בהכללות גסות של כל מיני תרבויות ועמים, הנושא נורא מעניין אז תנסי להשתלב או לא, רק לא לדחוף הודעות בלי קשר. דרך אגב, נורא מזרחי (מרוקאי?) מצידך להיעלב ולקחת אישי... מרגישה ששוב דופקים את השחורים?

למעלה