המשך

• פותח הנושא Bmaya
  • פורסם בתאריך

Bmaya

New member
את צריכה לדעת את ההבדל בין סטיגמה למציאות

רוסי שיכור, רוסיה זונה- אלו הן סטיגמות. רוסים שותים יותר מהישראלי הממוצע- זאת עובדה. הרוסים שותים באירועים ושמחות, בימי אבל, במפגשים חברתיים. כשחיים במדינה שהטמפרטורה בה מגיעה למינוס 35 כמעט כל חורף, שתיה מחממת את הגוף. פעם השתיה היתה למטרת הישרדות, היום היא נהפכה לחלק מהתרבות. ישראלים רבים שלוקחים חפצים ממלונות זוהי עובדה. כמובן שיש את אלו שלא יגעו בדבר (כמוני
), ועדיין התופעה קיימת ברמה כזאת שבתי מלון רבים לא מעוניינים שישראלים יבקרו אצלם. אז תגידי לי, זאת סטיגמה או מציאות?

את בדקת את זה אישית?

את יודעת בוודאות מהו אחוז השיכורים ברוסיה? ומהו אחוז הגסי רוח בישראל? מי את שתקבעי מהי סטיגמה ומהי מציאות? את בסך הכל אכולת שנאה עצמית אל מולדתך ועדתך ומכאן נובעת המציאות שלך: סטיגמה על ישראלים - אמת, סטיגמה על רוסים - שקר. אני בטוחה שיש רוסים פכחים וישראלים מנומסים, ולא מדובר במיעוט מזערי. בגלל זה אני נגד הכללות.

TaL53

New member
כנראה לא הבנת מה היא כתבה

סטיגמה לא משנה על מי- שקר. מציאות שמאפיינת ציבור מסוים (בלי הכללות וללא יוצאים מן הכלל)- כנראה שיש בה מן האמת. עוד לא נולד מחקר סוציאולוגי שיקבע ש-100% מהאנשים מתנהים בצורה מסוימת. תמיד יש יוצאים מן הכלל ולפעמים היוצאים מן הכלל הם בכלל הרוב, אבל המציאות יהא שבחו"ל לא אוהבים ישראלים בגלל התנהגותם הגסה של חלק מהישראלים. ויש התנהגות שבישראל נתפסת כלגיטימית לגמרי ע"י כמעט כולם, כולל המנומסים ביותר. אבל התנהגות זאת לא נתפסת כרצויה במקומות אחרים, ומכאן נובע השוני.

והמציאות בישראל היא...

שיש הרבה אנשים שלא אוהבים רוסים בגלל שחלק מהם שיכורים ופושעים. כל מה שאתה אומר על ישראלים אני יכולה להגיד על רוסים, עם שינויים קלים. והישראלים שנוסעים לקפריסין הם בדרך כלל צעירים מאד, אפילו בגילי, הם לא מייצגים שום דבר.

shon100000

New member
שמענו אותך,מתי את מתכוונת לעזוב?

אני חושב ששעת ההצגה שלך שהתחילה מהשעות המוקדמות של הבוקר צריכה להגיע לסיומה,כבר צהוריים וצריך לנוח.את מוזמנת למופע נוסף בפורום בחג פורים איפה שהו בחודש מרץ. אהבנו וצחקנו. ביי..

TaL53

New member
תגידי מה שאת רוצה

אם את מבססת את מה שאת אומרת על משהו מוחשי אז אפשר לדון בזה אבל אם את קובעת משהו באוויר זאת סטיגמות שלא מייצגות שום דבר. ישראלים צעירים שנוסעים לקפריסין הם מייצגים ועוד איך, כי הם גדלים והופכים לישראלים בוגרים (ממש כמו בנשיונל ג'אוגרפיק) עם אותה התנהגות גסה ועם אותו קבעון של "אני ישראלי אז מותר לי".

TaL53

New member
ואין שיכורים צברים?

ןממה נובע שהם שיכורים? יש עוד שיכורים באץר? וכולם רוסים? אולי כי זרקו אותם מהמטוס לארץ זרה ללא תמיכה וללא שום יכולת להסתדר? ואולי אלו היו פרופסורים שנתקלו במחסום עלייה כשהגיעו לארץ מה שהפך אותם להומלסים חסרי בטחון? תקראי את מה שכתבתי למעלה על מאיפה נוצרות הסטיגמות ואולי תביני מה ההבדל בין סטיגמה למציאות.

TaL53

New member
אני אמרתי שכולם גסים?

אמרתי שיש תופעה של ישראלים שנוסעים לחו"ל ומתנהגים שם כמו בהמות. מאיפה הסקת שהתכוונתי לכולם אין לי מושג. בכול מקרה לפני כול פעם שאת חושבת שמישהו הוא צבוע\גען\במיה וכ'ו כדי שקודם תבדקי אם כדאי בכלל לקפוץ מעל הפופיק כי באמת שכול הסיפור הזה התחיל מקטנוניות.

אז אתה פשוט לא יודע להתנסח.

בשפה העברית כשרושמים ``הישראלים בחול לא מבינים ש...`` אז הכוונה לכולם, או לפחות לרוב המוחלט. אם אתה באמת מסתייג מכך אז תשתמש במילים כמו `חלק` או `מסוימים`.

TaL53

New member
מה את אומרת?!

כשרושמים "הישראלים בחו"ל" מתכוונים ל"הישראלים בחו"ל". כשרושמים "כול הישראלים בחו"ל" אז מתכוונים ל..(תשלימי לבד). את ממש נתפסת פה לקטנות. תקראי עוד הפעם את מה שכתבו לך לפני זה- פה זה דיון וירטואלי, לא חוזה משפטי, אין צורך להיצמד לקטנוניות. מדברים בהכללה אך מודעים ליוצאים מן הכלל. את מצפה מכולם להתחיל להסתייג פה מהכול כאילו מישהו תובע אותם?!

אתה לא יודע עברית כלכך טוב.

אם אתה אומר ``הישראלים בחול`` מבלי להוסיף סייג או תיחום אז הכוונה הבלעדית היא כמעט לכל התיירים הישראלים. מדובר בכלל בסיסי. אם הייתי אומרת ``הרוסים שיכורים`` זה היה בסדר מבחינתך?

TaL53

New member
טוב, די

באמת שאין טעם לויכוח הקטנוני הזה. את חושבת שאתץ יודעת עברית יותר טוב מכולם? אז תני לי לחדש לך משהו- בלי סייג או עם סייג. קביעה של "ישראלים בחו"ל"= "ישראלים בחו"ל" ההכללה היחידה היא התייחסות לקבוצה של ישראלים שהם בחו"ל. אם היית אומרת "רוסים" שיכורים" יכל להשתמע מזה שאת מדברת על קבוצה של רוסים שהם שיכורים. אם היית אומרת "כול הרוסים" אז זה "כול הרוסים". באמת שנמאס מהחפירה הזאת.

כנראה שזאת הדרך שלך להודות בטעות.

ואם אתה עולה אז זה הגיוני שיש לך שגיאות בעברית, אתה לא צריך להתבייש.

למעלה