המשך

• פותח הנושא Bmaya
  • פורסם בתאריך

TaL53

New member
כי הרמה שלי

נעצרה בגיל 8. כמובן שאני קורא ברוסית אבל בעיקר ספרים שנושאים שמעניינים אותי לכן אני כן מכיר מילים ברמה גבוהה יחסית (אפילו עברתי מבחן ברוסית במודיעין) אבל שיחה פשוטה קשה לי לנהל. מכיתה ב' עד כיתה ה' למדתי בב"ס ששם הייתי העולה היחידי בכיתה לכן גם לא היה לי עם מי לדבר רוסית וכמעט שחכתי לגמרי את השפה. בכיתה ה' הגיע אלינו עולה חדש (שאנחנו חברים טובים עד היום) ואני עזרתי לו להשתלב, בגלל זה הסתחלתי לדבר קצת רוסית והרמה שלי השתפרה. כיום אני כן מדבר וקורא ואפילו קצת כותב, העניין הוא שכול זה נמצא אצלי ב"תחום האפור" - ברגע שאתה לא משתמש בזה אתה שוכח אבל מתי שאתה צריך פתאום אתה נזכר. סיבה נוספת היא שכמעט ואין לי חברים עולים, כמעט כול החברים שלי הם או צברים או עולים שהןם כמוני- עלו לפני 16-17שנה ויודעים רוסית כמו סינית:) וזה עוד כשסבתא שלי מורה לרוסית (בדימוס), ביזיון, לא?:)

shon100000

New member
אני יכול להבין אותך:))

אבל עצה ממני אל תוותר על הידע שלך בשפה הרוסית. אולי בשביל ידע ברמה בסיסית ברוסית תראה יותר ערוצים בטלוויזיה ברוסית או שתתחיל לנהל שיחות באינטרנט ברוסית או משהו.. בטוח אפילו כשתעשה זאת תתחיל להיזכר במילים וזה יבוא לך בקלות כי עדיין שפת אם לא שוחכים בקלות:)

TaL53

New member
אני לא מוותר

אני שומר על רמה מסויימת, שיחות באינטרנט אני לא יכול נהל כי לוקח לי שעה לרשום מילה ברוסית. וערוצי טלויזיה אני רואה לפעמים אבל זה לא כזה מעניין אותי:(

תלך תעבוד במפעלים ובתי אריזה, שיש בהם % גבוה

של יוצאי אוקראינה, ואז תראה איך הכל יחזור אליך במהירות הבזק (
). וגם מה שלא ידעת, אתה תלמד מהר מאוד...

זה נאמר בעליצות.. O o

העניין הוא שכדי לא לשכוח שפה מסויימת, צריך פשוט לדבר בה והרבה.. רצוי כמובן עם אנשים שיודעים אותה ברמה גבוהה [והאלו הם העולים הכי הכי טריים, שנמצאים בישראל שבועות וחודשיים..]

shon100000

New member
אני מדבר עם אבא לפעמים בגרמנית

כדי לא לשכוח... וגם שומע את החדשות שלהם לפעמים...בבוקר יש שם בערוץ SAT3 מגזין חדשות של הרי אלפים. תמונות בשידור חי מהרי האלפים בליווי מוזיקה קלאסית..
,מומלץ.

למעלה