המשחק קופץ שנית

BluePrint

New member
עדיין מל"ד: כן ולא.

אין צורך שאשכתב קטעים של אחרים, אבל יש צורך שאתייחס אליהם, וזה בדיוק הבדל (אם כי הפוך מכוונתך, אם הבנתי) בין TIC לסיפור בהמשכים. בעוד שבסיפור כל המשך מתחיל מסיום הקטע שקדם לו, בTIC המציאות מפורשת בנפרד ע"י כל דמות (על כן: Talking In Character) ועדכון הארועים "לאחר מעשה" היא הדרך היחידה לדמות מצב של הידודיות אמיתית: -שחקן1 כותב מה דמותו עושה. -שחקן2 כותב את תגובת הדמות שלו ומוסיף תוצאה. -שחקן1 משנה את התוצאה כך שדמותו תפעל יותר לפי האופי שקבע לה, וכך ממשיכים. כשיש שלושה שחקנים (ואף יותר דמויות) המצב הופך מורכב יותר, אבל לא בהכרח מסובך: כל אחד מתייחס לכותב שלפניו ומתאים את דמותו למתרחש. אם כל אחד יכתוב רק מה הוא עושה\אומר מבלי להסביר איך זה משתלב ברצף הארועים, זה לא יהיה TIC, זה יהיה משחק chat ללא חדר שיחה, ולקורא יראה כמו תמליל של שידור רדיו מקוטע. מה שקרה ב"ליל אמש" הוא שקלאריון התעלמה לחלוטין מחייל הדוכס ש"נדחף" וגרם לתגובה קיצונית למדי של טלוס, ואני כדקדקן בלתי נלאה לא יכולתי "להחליק" את זה. לכן כתבתי מה שכתבתי. מקובל עלי שהגזמתי עם ההזדהות שקלטתי מHammefall, אבל הסברתי לה זאת במסר אישי, וביקשתי שתתקן את מה שלא נראה לה. (המצב כרגע שבו כתוב רק את הפרוש שלי וHammerfall מוחה, מתעלמת, וממשיכה הישר אל הבוקר למחרת, גם מאד קשה בשבילי ונותן תחושה של ריק, או חיתוך של התרחשות בסרט עליה הבמאי והמפיק לא הסכימו)

snift

New member
עוד מל"ד:

יש לי בעיה עם "שחקן1 משנה את התוצאה כך שדמותו ..." אני לא יכול לקבל את זה שמישהו ישנה תוצאה של מה שאני עושה בדיוק כפי שאני לא אכתוב מה עושה מישהו אחר. אם אדם ואלכס עושים משהו במשותף, אז אני אתאם את זה עם DDN במסרים או באיציק לפני ואז אעלה את זה לפורום.

DDN

New member
אלכסנדרה בשבילך.

בכל מקרה, עוד מל"ד: העניין הוא כזה. המשחק הזה מונחה. שחקן 1 עושה משהו, שחקן 2 עושה משהו, אחריותי כמנחה שכשצריך לעשות משהו (מה הפירוש לNEED RESOLVING) היא שבהודעה הבאה, כשאני כותב מה הדמויות שלי עושות, זה אחרי התאמה של מה שעשו השחקנים האחרים. עד כה, עשיתי את זה בהצלחה לא מעטה (אם יורשה לי לטפוח לעצמי על השכם) והעדות היא שהמשחק עדיין חי ועבר את 532 ההודעות ואת השבועיים משחק. אבל כן, אם אתה רוצה לעשות משהו ספציפי, לתאם איתי (ועם השחקן האחר) במסרים/ICQ - כמו שעושה NARING, כמו שעושים סניפט וניהאו.

snift

New member
במשחק היא "אלכסנדרה"

אבל בלב היא תמיד תהיה "אלכס".

BluePrint

New member
מל"ד אחרון ודי?

"משנה את התוצאה" לא אומר שהירח עולה שוב במקום השמש, אלא רק תגובת הדמות משתנה להתאים למה שהשחקן חושב שיתאים יותר לאופיה. במקרה של השפעה ישירה על העלילה, אני מסכים, תאום מראש עם בעליה חייב לבוא קודם. אבל במקרה המדובר המצב אינו כזה, זו רק "שיחת חולין" בין הדמויות. מכיוון שHammerfall לא התייחסה לחייל שDDN הכניס וכתבה שקלאריון הפנתה את מבטה לכמה דקות, ניצלתי זאת לשלב את כל המרכיבים יחד. ה"בעיה" (כפי שאני רואה אותה) היא רק עם Hammerfall שלא מרוצה משילוב ההודעות להתרחשות רציפה, אך גם ממאנת לתקן. (כראוי וכרצוי, לדעתי) זה אפילו לא הרבה עבודה, רק לשכתב את התנהגות דמותה לאחר הופעת החייל וקפיצת טלוס לממגננה תוקפנית. (אין מצב, חוץ מבמשחק קומי, שאני יכול לדמיין דמות פונה אל אחרת בשאלות "לאן פניך מועדות" ו"האם יש לך משפחה", כשהדמות האחרת נמצאת במצב של חיים ומוות)

Nihau

New member
מל"ד...

"זה אפילו לא הרבה עבודה, רק לשכתב את התנהגות דמותה לאחר הופעת החייל וקפיצת טלוס לממגננה תוקפנית. (אין מצב, חוץ מבמשחק קומי, שאני יכול לדמיין דמות פונה אל אחרת בשאלות "לאן פניך מועדות" ו"האם יש לך משפחה", כשהדמות האחרת נמצאת במצב של חיים ומוות" זהו שזו בדיוק הנקודה והתפקיד של DDN, כמנחה המשחק זה האחראיות שלו לארגן את כל הפרטים הללו ולא תפקידך. כאשר הוא עושה את זה זה מקובל, זו הייתה הנחת היסוד במשחק, כאשר אתה עושה את זה ועוד בכל הודעה שלך זה כבר לא מקובל... כישורי הטלפתיה שלך מוטלים כאן בספק ולכן יש חשש מוצדק לעיוות מעשי ודברי הדמויות האחרות. עצתי לך היא: נסה פשוט לשחק בגוף ראשון או שלישי את מה שקורה לדמות שלך כמו בקווסט מצוי. אתה לא מארגן את הסביבה של המשחק, רק חי בה. אל תדאג, אנחנו נבין. ואם לא אז תמיד אפשר לנסות DDN על ה|מנגל| במפגש הפורום הבא (עם DDN הסליחה, כולנו תקווה שלא נגיע למצב העגום הנ"ל)

DDN

New member
על המנגל!?!?!??!?!?!

האנשים הרעים מתפוז החליפו את אמוטיקון המנגל בחלב. . . .. גררררר
לא נורא, תמיד יש
בכל מקרה, יש צדק עם ניהאו, זה התפקיד שלי. בכל מקרה, אתה צריך להגיב עם טלוס היכן שהמשחק מתקדם.

BluePrint

New member
TIC או PbP?

המצב שאליו נקלענו הוא מצב ייחודי: (למה תמיד אני חייב למצוא אותם?) -המתרחש ברור לכל ואין צורך בפרשנות. -הדמויות הפועלות לא משפיעות על הפתחות העלילה בשום צורה. (ולכן אין צורך בהתערבות מנחה המשחק) -אין הסכמה על דרך התנהגות הדמויות. אז אם אנו משחקים TIC, זו לא בעיה: השחקן שאינו מרוצה, מתקן את התנגות דמותו בהודעה נוספת, וממשיכים כרגיל. ואם אנו משחקים PbP: מנחה המשחק מתערב וקובע עובדות בשטח. אבל במקרה הזה, לא קרה אף אחד מאלו. כן, כנראה שהייתי צריך לקטוע את ההודעה מוקדם יותר. (במקרה כזה Hammerfall בטח היתה מתרעמת על שהתעלמתי מדמותה לחלוטין, אבל עם עצירה מוחלטת של הסיפור אנו יכולים להתמודד, נכון?) ----- (ok ok, I give up. (to recontinue

DDN

New member
הסיפור לא נעצר.

מה שקרה, קרה אתמול בערב (מבחינת סיפור) היום בבוקר, הסיפור לא נעצר - הוא המשיך, ומחכה לך ולHAMMERFALL בהודעה למעלה. היות ומה שהיה ביניכם היה דיבורים, זה לא פגע בכך שהזמן ימשיך. תמיד אפשר לשכתב את העבר, בהנחה שאף אחד מכם לא נפגע פיסית או החליט להיעלם או לפגוע בדמות אחרת. אני הסתדרתי יפה עם ההודעה שלך (למרות שאלכסנדרה נעלבה מטלוס, אבל זה לא משנה), היא לא הפריעה למהלך העלילה וגם לא הזיקה לדעתי לדמויות אחרות, לכן לא הצריכה התערבות מצידי. דבר עם HAMMERFALL במסרים, תשלימו את השיחה של הדמויות שלכם, ותמשיכו בבוקר שאחרי. זה הזמן להמשיך את המשחק!

DDN

New member
ודבר נוסף,

אני לא יודע מה ההבדל בין TIC לPBP. עד כה, המשחק הלך ככה (ולדעתי הלך טוב): מנחה (זה אני) תיאר את המצב שחקן 1 אמר מה הדמות שלו עושה (או פנה לדמויות שחקן אחרות) שחקן 2 אמר מה הדמות שלו עושה (או פנה לדמויות שחקן אחרות) מנחה הגיב למה ששחקנים עשו. כן, זה נראה יותר כמו משחק בצ'אט, כמו משחק שולחני (אם כי איטי יותר), וזה עבד יפה עד עכשיו, וימשיך במתכונת הנוכחית.

Nihau

New member
|תשובה עולה ממתחת לאבן|

המצב הזה אינו ייחודי במיוחד וחזר על עצמו מספר פעמים בפתילפלצת ללא בעיה...פרט לצורה בה אתה מצאת לנכון לפתור אותו למורת רוחה של Hammerfall . לדעתי היא לא הייתה מתרעמת על שטלוס לא התייחס לשאלה של הדמות שלה בגלל שהמצב שתיארת הוא כזה שבאמת אין מקום לדיבורים כרגע מבחינת הדמות שלך. כל מה שהיא הייתה צריכה לעשות אם זה היה מפריע לה הוא לשאול שוב או שאתה שחזית את הבעיה לפניה היית פשוט כותב קטע שעונה לה, כאילו שטלוס נזכר לענות בתגובה שנכנסת אחרי שDDN היה מוסיף את תגובת החייל להתנהגות של טלוס וכו... כיוון שצורת הכתיבה שלך פגעה בHammerfall זה עיכב את הפתיל בסופו של דבר הרבה יותר מאשר אם פשוט היית ממשיך משם בדרך שהצעתי למעלה כדוגמא. הפתיל עד עכשיו שרד יופי גם בלי תיקוני רציפות כאילה מצד השחקנים, DDN הצליח להשתלט עליו לא רע בעזרתו של מנהל הפורום מנקיינד. נסה לזרום עם העיניין ותראה לאן תגיע.

DDN

New member
לא נכון!

עשיתי הכל בעצמי! בעצמי! אף אחד לא עזר לי להשתלט! אני שר עם עצמי! ורוקד עם עצמי! ומספר סיפורים, לבד, אני מוחא כפיים, למי? לעצמי! והכל בעצמי!

Hammerfall

New member
נראה לי שאתה שוכח מישהי...

שמנה, כתומה, גושית אך עדיין חמודה, חלומו של כל תאילנדי שתמיד איתך ותמיד תומכת ותמיד עוזרת לך והיא שם כדי לשיר איתך, לרקוד איתך ולשמוע את הסיפורים שלך ולשמוע אותך מוחא כפיים....

Hammerfall

New member
אוקי זה מה שקרה באותו הלילה

מבחינת קלאריון מהקטע ש: לאחר ששאלה את טלוס אם היא יכולה לעזור לו איכשהו ואם הוא רוצה לבלות בחברתם את הלילה והוא ענה לה ש"כן, אני צריך עזרה למצוא את הדרך, היער הזה מבלבל אותי כבר הרבה זמן" בזמן שדיבר עיניה סרקו את גופו החבול ומצולק והיא לא יכלה שלא להסיט את מבטה ולקחת כמה דקות להרגע מהרגשות החזקים של השנאה המהולה ברחמים עצמיים וברחמים עליו, לבסוף היא התגברה על פרץ הרגשות ועל הדמעות שאיימו להתפרץ מעיניה לקחה נשימה עמוקה והסתכלה לו בעיניים במבט ממוקד אך עדיין עם זיכרון עז לכאב ולסערה שמתחוללת בתוכה ואמרה בטון החלטי וברור "אני ואתה כמעט באותו המצב טלוס, אתה עברת עינויים פיזיים על ידי הדוכס ואנשיו ואני עברתי עינויים נפשיים, אני אעזור לך ככל שאוכל, כל שתבקש אני לשירותך ואני מניחה שהמצב דומה גם מצידך. רק, אם אוכל לשאול, לאן פנייך מועדות? יש לך משפחה או חברים שאתה רוצה לחזור אליהם? מקום מחסה להסתתר בו?" בכל הזמן מתעלמת מהחייל ומדבריו ה"נרגשים" יתר על המידה חוץ ממבט תקיף שנתנה בו ונראה היה שלא שם לב אליה כלל. לאחר שראתה שטלוס התרצה והסכים להצעתה להצטרף אליו היא הלכה איתו הצידה ושלפה את הנאד מים שלה ופיסת בד רכה והחלה לנקות את כתמי הליכלוך והדם על פניו ועל גופו ככל יכולתה בעדינות וברוך כמו של אם הדואגת לבנה ולחבוש את הצלקות שנזקקו לחבישה. לאחר שנאספו בשבילו כמה בגדים פשוטים וכמה שמיכות מהחיילים והגברים שהיו שם היא עזבה אותו והלכה לה למצוא פיסת אדמה חמה ליד המדורה, התמקמה שם בנוחות ככל יכולתה איחלה לכולם לילה טוב והלכה לישון. מל"ד= מה שקרה בבוקר נשאר מה שכתבתי שקרה בבוקר... ואני מקווה שזה מסדר קצת את הדברים או שופך אור עליהם ואם DDN רוצה הוא יכול פשוט למחוק הכל ולשכתב הכל מחדש וזהו...

DDN

New member
אוקיי, בלופרינט, אם טלוס מחליט

לענות על השאלות שלה, תגיב על כך פה, ותפריד. כשכולם יוצאים לדרך, זה יהיה בהודעה היותר מסודרת למעלה.

למעלה