המצב בארץ

6908123

New member
המצב בארץ

איך תסביר את התופעה שככל שיש יותר חברי ליכוד בני עדות המזרח בכנסת כך יש יותר עניים בני עדות המזרח בארץ

אם הקיבוצים יחזירו את החובות שלהם

ותהליך חלוקת הכספים לבכירי המגזר הציבורי ייבלם, והפושעים ייאסרו ויחזירו את הכסף, שזה כולל פוליטיקאים פרקליטות בתי משפט חברת חשמל כיו"ב ועוד מאות אלפי פנסיונרים שקיבלו כסף והטבות שלא מגיע להם, סכומי עתק נפשעים, לא יהיה עני אחד בארץ.

ראליסט

New member
מאות אלפי?

פנסיונרים? אילו אנשים שעבדו במשך 45 שנה-ועבודה קשה! במשך כל השנים הללו,הפרישו דרך המעבידים שלהם:המדינה או עצמאיים,כסף לקרנות פנסיה שונות-בכסף זה התכוונו להבטיח לעצמם חיים נוחים,בגיל הזהב,שבו לא תהיה להם פרנסה,וייתכן שיזדקקו להרבה כספים,לשם טיפולים רפואיים,או בתי אבות,שלא נדע... אתה לא מתבייש? אם הם פושעים,אז כל המדינה הזאת היא פשע אחד גדול! לא מאחל לך להגיע לגיל 75,ולהיות חייב בסעד,שמשמעותו כניסה לבית אבות (לא פרטי...).אני מאמין שיצא לך לראות,איך נראים בתי אבות בד"כ-וגם אליהם ניתן להכנס רק תמורת סכומי כסף,לא קטנים!!! אני לא איש דתי-אבל בהשקפותיך אילו יש יסוד אנטי-יהודי ברור:את "והדרת פני זקן" לא נראה לי ששמעת.אבל בטוח שביבי המליארדר-שעתידם הכלכלי של ניניו מובטח,זה כלל לא מעניין.

שמעת פעם על פנסיה תקציבית ?

אם מישהו מגיע לגיל זיקנה, אז מגיע לו לקבל מה שמגיע לו ולא יותר. אם ההסתדרות שהיתה אמונה על חלוקת הפנסיות הגיעה למצב של במקום כ- 100 מליארד ש"ח פלוס, ל 200 מליארד ש"ח מינוס, כלומר 300 מליארד חסרים, המסקנה היא שהיתה שם שחיתות. חילקו למי שלא צריך לחלק, במקרים אחרים חילקו הרבה יותר מידי, בקיצור שחיתויות מפה עד להודעה חדשה. עכשיו תסביר לי : מהיכן יביאו לגימלאים הבאים, גם כן שיגיעו לגיל 75 (כפי שאתה טוען, למרות שמדובר בגיל 65, ובמקרים רבים הם עודדו פנסיה מוקדמת) את הכסף ? ילוו ? מי יחזיר את ההלוואה ? מה יעשו ? שוב פעם המדינה תכסה ? שתבין, אי אפשר לכסות את זה. על סכומים כאלו ארגנטינה שבה פי 10 תושבים מישראל, נפלה. האם מישהו ישלם על השחיתויות הללו ? סביר להניח שאם זה תלוי בך אז לא. לכן זה יימשך והכלכלה תמשיך להתרסק. האם כתבתי נגד זקנים ? כמובן שלא, אבל למה לך להתעסק עם הפרטים הקטנים. אגב, מי שמנע מהזקנים לקבל ביטוח לאומי זה פרץ שהשבית. עכשיו, לידיעתך, מרבית אזרחי המדינה לא מקבלים פנסיה אלא רק ביטוח לאומי. כלומר הללו מקבלים 1800 ש"ח בלבד בעוד בעלי הפנסיות מקבלים סכומי עתק נוספים (גם ביטוח לאומי, גם כספי השוד). אין בעייה, כל אחד צריך לקבל מה שמגיע לו. אבל לא יותר. אם הקופות ריקות, סימן שמישהו רוקן אותם. אני לא מוכן באופן אישי לשאת בנטל כל פעם שמושחתים ינהלו קופות, ואפילו לא בגלל ניהול גרוע. כי התוצאה היא שוב פעם מיסים גבוהים למממן את זה. לאן אתם חושבים להגיע ? בסוף הרי הכלכלה תתמוטט, תצטרכו את המשטרה להגן עליכם מפני אנשים רעבים ומחוסרי חיים. אתם תשבו בגיטאות של המגזר הציבורי, ולא יהיה כסף למממן אותכם. שוב פעם תיקחו הלוואות וחוזר חלילה. בסוף תברחו מהארץ לא לפני שתייללו "איזה מדינה מסריחה" ואנחנו הפשוטים נישאר כאן עם ההריסות. הרס הכלכלה של ההסתדרות הוא אסון שאסור להתעלם ממנו. המגזר הציבורי הוא הרה אסון. אין בלופים. הזמן מתקצר. ההתפתלויות לא יעזרו. כפי שמרבית אזרחי המדינה ירדו ברמת חייהם, כך צריך לקרות גם במגזר הציבורי. הצרה היא שדווקא בתקופה הזו שבמגזר הפרטי ירדה רמת החיים, במגזר הציבורי העלו משכורות, הטבות, פנסיות בכל האגפים, מהאקדמיה דרך חברת החשמל ומקורות והבנקים ועד בתי המשפט. חוסר אחריות זה הוא למעשה הופך את ישראל להיות מודל דמוי צפון קוריאה שבה יש מיעוט של מליון עובדי מגזר ציבורי החיים ברמת חיים גבוהה, ויש 3 מליון עבדים במחנות ריכוז המשלמים את המחיר. בישראל המגזר הציבורי ניזון מהמגזר הפרטי בדיוק באותה שיטה של צפון קוריאה. בנוסף הובאו לכאן חצי מליון עובדים זרים שהופכים את מרבית אזרחי ישראל לחסרי סיכוי. הכלכלה מתמוטטת בגלל מושחתים במגזר הציבורי, ועוזריהם מהמגזר הפרטי. ההתמוטטות קרובה וזה עניין של זמן עד שבנקים יקרסו, אם לא ייעשה מעשה נכון. כי אז, כבר לא תהיה דרך חזרה.

ראליסט

New member
תגובה...

אם היתה בהסתדרות שחיתות,שילכו ויגישו תביעה משפטית! אם לא עושים זאת,משמע הכל בבל"ת-ואל תחזור לי על נימוקים חסרי תוכן כמו:"בין כה לא ירשיעו אותם" זה שאתה קובע ,שהיתה שחיתות בהסתדרות,לא אומר כלום.לי יש תחושה,למשל,שבתקופת ניהול "הכלכלה הנכונה" של בגין וארידור,היתה שחיתות במערכת הפיננסית...(אז יש לי תחושה...). דיברתי על גיל 75,כגיל שבו עלול מישהו להכנס לבית אבות,כי בד"כ בגיל הפנסיה עוד לא נכנסים לבתי אבות... כל הזמן פרץ ופרץ-הרי אני לא מגן עליו,אלא אני מדבר על עקרונות.חוץ מזה-הרי שותפיו של פרץ בהנהגת ההסתדרות הם הליכוד וש"ס-למה ביבי או נניח אתה,לא מדברים על זה,ולא קוראים לחבריכם בהסתדרות,לפרוש מהקואליציה של פרץ??? הכל פוליטיקה? עלי הפנסיות מקבלים סכומי עתק? כנראה שאני לא מכיר אותם,אלא רק את אילו שבמשפחתי.הבטוח האומי הוא גרושים... אם הקופות ריקות-סימן שמישהו שחק אותן-לא? הרי ידוע ששכרם של השכירים נשחק כל הזמן,אז מדוע לא להסיק,שהמיסוי על קרנות הפנסיה שוחק את ערכן? (לגבי "נטל אישי"-השאלה היא האם מדובר ב"מושחים" או שזה עקרוני? ועוד לא הוכחת לי שמדובר ב"מושחתים".אבל אני מסכים איתך...גם אני לא מוכן לשאת בנטל אישי,של שירות בשטחים,שבהם נזרקים מליארדים מבוזבזים,על התנחלויות וכבישים שבין כה יורדו-לא מוכן! -מה יש-מותר!) ההסתדרות הרסה את הכלכלה? הרי הכלכלה התדרדרה לאן שהיא מאז שלטון שרון והאפס הזה,סילבן.הרי אתה יודע שההסתדרות מזמן לא שולטת בכלכלה הישראלית,ורובה מופרט.אז כל פעם שהליכוד יכשל בכלכלה יהיה לו את מי להאשים????.ראה נתוני הצמיחה בזמן רבין,ראה נתוני האבטלה אז...אז מה הדיבורים על כלכלה הרוסה? אתה מתפתל! הרי העשירים לא ירדו ברמת חייהם,אבל שכבות הבינים והשכבות החלשות ירדו,ויותר מזה,אתה יודע שהקיצוץ אצלם יפגע בבשר החי-בבגד ובחינוך,אם לא במזון.הרי כל יום אנו שומעים על אנשים המתאבדים בגלל הבושה שלהם ,עקב אי יכולתם לפרנס את משפחותיהם-לא שמעת את זה? זה טרור בדיוק כמו הטרור של המחבלים! מתי שמענו על התאבדויות כאילו-עד לפני כמה שנים זה היה דמיון! שוב ההקצנה-בעוד שאני חושב שמדיניות קפיטליסטית כוחנית כמדיניותו של ביבי,היא סכנה-אתהמייד קובע שאני בעד מדיניות כוחנית כמו חלילה בקוראה הצפונית.אתה לא יודע שיש גם באמצע??? הרי שרי המפד"ל,שאינם סמן שמאלני,אומרים זאת! אתה מגזים,ומסיבות פוליטיות,בתיאור הכח של ההסתדרות.זה מצב שהיה נכון בשנות ה-60,אבל כיום זו היסטוריה.ואת ההתמוטטות,לא יעצור עמיר פרץ,ולא יעצור ביבי,שמנסה ליצור דיקטטורה,שעוקפת את הבג"ץ! הליכוד,ששלט בשנתיים האחרונות,ולא עשה מאום לשיפור המצב הכלכלי,צריך לשאול את עצמו איפה שר האוצר שלו סילבן היה ,בזמן שהמשבר הגיע לשפל-במקום זה סילבן מקבל פרס,ו"משודרג" לשר חוץ,בשל לחץ עברייני כמעט,ממרכז הליכוד-אז לפני שמטילים אצבע מאשימה על אחרים,שיבדקו הם את עצמם.

צרפת

New member
ראליסט ../images/Emo104.gif

בהסתדרות היתה טורבו-שחיטות. אתה יודע, אני יודע וכל המדינה יודעת. אלא מה? אף אחד לא יעיז להגיש תביעה משפטית. ויותר מכולם מר פרץ היקר. ברור להם שברגע שתוגש התביעה הראשונה תפתח כזו תיבת פנדורה שאמות הסיפים ירעדו. קל יותר להפיל הכל על הממשלה. וזה בדיוק מה שפרץ עושה. ועוד הירהור קטן: מעניין אם פרץ היה מארגן את השביתות האלה אם הוא לא היה ח"כ מהאופוזיצייה.

ראליסט

New member
אוקיי

אז נניח שהיתה שחיתות בהסתדרות.אבל גם בממשלה! לי ברור שרוב החכי"ם של הליכוד,נבחרו למקומותיהם,בדילים,ובעיקר תוך מתן שוחד-אבל את זה ,את אף "צדיק" זה לא מעניין. לכן ,למרות שאני לא תומך פוליטית ב"עם אחד",מן הדין שאילו המטיפים לחיסול השחיתויות בהסתדרות,יתחילו בחיסול השחיתויות בביתם שלהם.ההצבעה לפני שבוע בועדת הכנסת,כנגד הסרתה של חסינותה של ח"כ בלומנטל,בעוד שעוזר קטן שלה,כבר מחכה למשפט בגין חשדות בהקשר לאותו נושא בדיוק,מעידה על כך,שלליכוד ולראשיו אין כלל מה להגיד על שמירת-חוק.מעניין האם מישהו היה מדבר על "טורבו שחיתות" בהסתדרות,לו עם אחד היתה חברה בקואליציה של שרון-ושרון לא פסל אפשרות זאת! שוב,ונמאס לי לחזור:ביבי מושחת,עמיר פרץ מושחת.זו בהמה וזו טריפה,ואילו האנשים שיקבעו את עתיד מדינתינו??? מצחיק...

צרפת

New member
נכון ../images/Emo104.gif

בנושא השחיתות. מסכים עימך לא רק מאה אחוז אלא אפילו מאתיים אחוז. השאלה הנשאלת היא: אם זה קיים בהסתדרות, אם זה קיים בליכוד, אם זה קיים במפלגת העבודה ובכל יתר המפלגות, ואני אפילו מוסיף לרשימה את הבחירה לנשיאות- אולי באמת זו הדרך היחידה לבחור ולהבחר. השחיתות היא מחלה כלל עולמית. היא קיימת בכל מדינה ובכל רמות השלטון. האם יכול להיות שבלעדה לא יוכלו מנהיגים להבחר??? חומר למחשבה.

ראליסט

New member
למה לא?

לא שלא תהיה שחיתות בכלל-אבל שרמתה תרד? הרי אם החכי"ם שלנו היו מבינים שסמכותם לביטול המלצה של היועץ-המשפטי,גובלת רק במקרה בו הגיעו למסקנה,שהח"כ שחסינותו נדרשת לביטול,סובל מרדיפות פוליטיות של היועץ-רק אז הם רשאים לסרב להחלטת היועץ.מאחר שהם לא קולטים זאת,אין ברירה אלא לקחת מהם את הסמכות לביטול חסינותם,ולתת אותה בידי מוסד עצמאי .גם אז יהיו שחיתויות,אבל לא בדרג הזה! שינויים חקיקתיים,יכולים לגרום להורדה בשחיתות,אם יהיה כח עצמאי ,שיבצע אותם-.לכן החכי"ם לא יכולים להחליט על שכרם,מעמדם,וזכויותיהם-כי זה כמו:"החתול ששומר על השמנת".אפשר לקבוע גם למשל,שיו"ר ההסתדרות אינו יכול להיות ח"כ,שר"מ לא יכהן יותר מ-2 קדנציות,שחכי"ם לא יכהנו ביותר מ-3 קדנציות....כל זה בחוקי יסוד,שאותם לא ניתן יהיה לשנות אלא ברוב מיוחס! זה יכול לשפר-מאה אחוז של נקיון לא יהיה-אבל שלא תהיה פה צביעות,שצד מסוים במפה הפוליטית,"חסין" משחיתות,בעוד שצד שני נגוע בה!

היחידים שיכולים להגיש תביעה משפטית

זה ה"פרקליטות"... למעט תביעה ייצוגית (אגב שמעתי שהיה משהו כזה ושהשתיקו את זה). נתוני הצמיחה בימי רבין ? אל תצחיק אותי. רבין הגדיל את החוב החיצוני, הביא לכאן חצי מליון עובדים זרים, והיה בימי שיא צמיחת היי-טק. בימים שההיי-טק צמח באמת ולא כבלון. ובכל זאת רבין לקח הלוואה של 12 מליארד דולר מאמריקה , וחילק למקורבים. כתוצאה מכך החוב החיצוני של ישראל גדל בצורה חסרת תקדים. רבין ובייגה שוחט חיסלו כמעט לחלוטין את התעשייה הצבאית. רבין הרס את הכלכלה של ישראל לחלוטין, ואת שארית הסיכוי שתהיה כאן עבודה עברית. רבין אפילו לא נחשד בהצלחה כלכלית, הוא פשוט הרס את הכלכלה לחלוטין. הלוואות זה לא כלכלה. חובות זה לא כלכלה. אולי בקיבוצים ואצל מקורבי הסמול מושמטי החובות, אך לא כך הוא ע"פ מומחים לכלכלה המבינים בזה. רבין היה נהנתן שלא התבייש להודות בכך, לזכותו יאמר, גם בטלוויזיה לעיני כל. נהנתן משמע גם מושחת. הדיקטטורה קיימת כיום. אתה מסית נגד נתניהו במקום לעסוק לגופו של עניין. השמאל ע"ע (שריד) מעוניין שהכלכלה תתרסק בשביל שיוכל לבוא ולומר : הנה, חייבים "מדיניות" חוץ, חייבים להלוות מיורופה, חייבים , חייבים. צדקנו... כמו קיבוץ. זו הדרך היחידה של השמאל. לכן הם הורסים את הכלכלה ככל יכולתם כאשר רק חשוב להם שהם עצמם וצאצאיהם יוכלו להמשיך בשחיתויות הרגילות. השמאל אחראי למצב. החל מ-1992 עת עלה רבין לשלטון , נהרסה המדינה בכל המישורים. הכלכלה, הביטחון, מדיניות החוץ, החינוך, התרבות, הספורט. הכל נהרס. חורבות.

בשביל שמנת המשכל שלך לא תתבלבל שוב

רבין היה בימים שהיי-טק פרץ בכל העולם ולא בישראל דווקא. מה שרבין עשה זה שאפילו בשעה כזו , רבין הצליח להרוס את הכלכלה. רבין הוא אחד משני המנהיגים הגרועים של הדמוקרטיות של המאה ה-20, יחד עם ברק. אולי בעצם דה-גול היה גרוע יותר, מי יודע.

צרפת

New member
אנטי תזה ../images/Emo104.gif

יכול להיות שאתה צודק. אני אישית לא מכיר את הנתונים הכלכליים בימי רבין ז"ל ביחס להיום, ולכן איני נכנס לויכוח זה. אלא שהויכוח המקורי היה בנושא השחיתות. אני חוזר על טענתי שבגלל ההרכב המיוחד של הפוליטיקה הישראלית, אולי באמת מי שלא מתלכלך בשחיתות פשוט אין לו סיכוי להבחר. שוב-איני בטוח לחלוטין. זו רק מחשבה שעוברת במוחי למראה הקורה אצלנו בממשל ובממשלים אחרים, דמוקרטיים. אם לדוגמא יקימו חברי פורום זה מפלגה חדשה. ואם הם יחליטו, כמדיניות, לבחור ולהבחר ללא שחיתות וקניית קולות. אז נצליח להוכיח ש"אפשר גם בלי". מה דעתכם על הניסיון???

לצרפת ידידי, הבעייה היא בפרקליטות

במשטרה בתקשורת ובעיקר בבית המשפט. הללו מושחתים יותר מכולם.

ראליסט

New member
לא יאמן...

הפרקליטות והתקשורת-וגם המשרטרה-מושחתים יותר מהפוליטיקאים??? אינני חושב ששמעתי אי פעם טיעון כה אדיוטי! כלומר...כל הביזארים ממרכז הליכוד הם צדיקיי הדור...ואילו שופטי בית המשפט-עבריינים? אתה מכיר במוסדות המדינה בכלל???

ראליסט

New member
כשאתה מדבר...

על מנת המשכל שלי..."טול קורה מבין עיניך".אינני פוליטיקאי כמו זה שמנהל פה את הפורום,או שרוף של מפלגה כמוך.אני עוסק בתחום ההיטק משנת 1990,אז אל תלמד אותי כלום בתחום זה,מקסימום אם אתה עוסק בו,אז אל תשבש נתונים.ההייטק פורח גם כבסיס אמיתי וגם "כבועה",מסוף שנות השמונים,ותעשה לי טובה,ועל תכניס את 3 וחצי שנות ממשלת רבין,לבועת ההייטק,שנמשכה מעל לעשור,בטרם התפוצצה. (מדוע בתקופת שמיר,שבה ההיטק היה גם בשיא,האבטלה קפצה ל-10 אחוזים?).מי שאומר שהייטק פוטר את רוב תחלואי האבטלה,לא יודע הייטק מהו. רבין הוא אחד משני המנהיגים הגרועים של המאה ה-20? זוהי כמעט אמירה חולנית.אתה ממש מודע לכל ההנהגות של מדינות אחרות...הא? לגבי ישראל:המנהיגים הגרועים ביותר שהיו לה מאז קומה (כשמשקללים-כלכלה,חברה ובטחון) הם:ברק,ביבי,גולדה,שמיר בממשלתו האחרונה,ושרון בממשלתו הראשונה. בכל שאר הממשלות,גם אם צד אחד נכשל,צד אחר פרח.(הבטחון לא היה גולת הכותרת של ממשלת רבין,אבל המצב הכלכלי-חברתי היה בשיאו,הבטחון והכלכלה בממשלת גולדה היו על הפנים,בימי ביבי-הרס יסודות הדמוקרטיה היה הגורם הראשי לסילוקו מהשלטון...ואינני מתכוון להמשיך בדוגמאות). המסקנה האחרונה שלך,פשוט נגועה בפוליטיקה ,שבה משתמש הימין תמיד בכדי לתרץ את כשלונותיו:תמיד כשלונות הימין,הם באשמת השמאל ששלט לפניו! זהו תירוץ שרק אנשים בעלי אינטיליגנציה השואפת לאפס,יקבלו.

אתה פשוט מעוות.

מנת המשכל שלך שוב קרסה בגלל האלמנט הסמולני-שטוף מוח-ריגשי. אז תנגב את הקצף מהשפתיים, ותנסה להיות קצת הגיוני. תענה על שאלה אחת בלבד : האם אתה חושב באמת ובתמים שהבאת חצי מליון פועלים זרים תרמה לכלכלה-חברה הישראלית או הזיקה לה ? האם אתה חושב שהגדלת החובות החיצוניים שהיו בתקופת רבין היו מעשה חכם ? היום, למעלה משליש מהתקציב של מדינת ישראל הולך להחזר חובות. זהו אחוז גבוה מידי וישראל מתמוטטת ולא יכולה לצאת מהמצב הזה. מדוע ביבי הרס את הדמוקרטיה ? בגלל ההסתה בצהובונים ? אין פלא שההיי-טק הישראלי כל כך מנופח מחשיבות-רדוד בביצועים ובעיקר בניהול, אם אתה בתחום ומייצג אותם, הנפילות מתבהרות. כמה כסף והטבות שהמדינה לא שפכה על ההיי-טק ויש שם קריסה רבתי של חברות.

ראליסט

New member
ראשית...

תלמד לאיית "סמולני"???,לפני שאתה מדבר על מנת משכל. מצידי תחשוב שיש בי "אלמנטים שמאלניים"...קפוץ לי! תבדוק את נתוני האבטלה,והצמיחה במקום לבלבל את המוח! ביבי הרס את הדמוקרטיה,כי היה ר"המ הראשון בתולדות מדינת ישראל,שהשמיץ את מתנגדיו (בליכוד,בשמאל,בפרקליטות,בימין,בתקשורת),כאילו היה הוא ראש-האופוזיציה.מי שמשמיץ,כר"מ את מוסדות המדינה,אינו דמוקרט במיל! ועובדה,שהוא "הוטס" מהשלטון! העם לא טיפש!!! המדינה "שפכה" כסף על ההיטק? תן לי דוגמא! הרי ההייטק היתה השקעת חוץ נטו במדינת ישראל,שתודות לה אני לא זקוק ל"רחמי" שר האוצר ביבי (חס וחלילה).ההייטק נפל בישראל,כשם שנפל בכל העולם,עקב הבועה-אבל כבר כיום הוא מתאושש בעולם-ואם יהיה משטר נורמלי בארץ,הוא יתאושש מהר מאד גם פה!

רונאל1

New member
הוא לא יודע ולא מבין

ואנחנו מנסים ללמד אותו. הוא פשוט ממציא כל הזמן המצאות - כותב את ההיסטוריה בגרסת אנטיתזה. הייטק לא קיבל פירורים ממשלת ישראל אבל זה לא ישנה - הוא לא מסוגל להתמודד עם המצב הנוכחי המחורבן ועם ביבי ושרון שמבטיחים כל הזמן אבל לא מצליח להם.

ראליסט

New member
נתונים מוטעים...

נכון שהגרעון בזמן רבין,היה גבוה מאשר לפניו-השאלה למה? ואם הוא השתמש בכספי הגרעון למען אוכלוסיות קשות-טוב עשה,ואכן כך עשה-יעידו על זה כל ראשי עיירות הפיתוח,שהם ליכודניקים "שרופים",ועד היום טוענים,שבתקופת רבין מצב עירות הפיתוח היה טוב יותר ממצבן לפניו ואחריו-לגבי יחסם לשר החינוך מתקופת ברק-יוסי שריד,שאת דעותיו המדיניות הם כלל לא מקבלים,אין לי מה להוסיף מעבר למה שהם אמרו מול עדשות המצלמה,כאשר שריד התפטר. לגבי שאר הנתונים:הצמחיה בתקופת ממשלת רבין הגיעה לשיא של כל הזמנים! האבטלה בתקופת ממשלתו ירדה מ-10 אחוז כמעט,ירושת שמיר,ל-6 אחוז בלבד .אילו עובדות שתוכל לקראן בשנתונים הסטטיסטיים של מדינת ישראל.עובדים זרים הביאה ממשלת רבין? כל זה קצת סותר את הנתון של ירידת האבטלה... רק מיעוט אומר שרבין וממשלתו "הרסו" את הכלכלה.זהו מיעוט ימני,שאצלו הכשלון של אוסלו,ידביק את רבין לכל כשלון.כמו שהשמאל הקיצוני,בראשות ביילין ושריד יוצאים מהכשלון של לבנון,ומסיקים כי שרון הוא כשלון בכל תחום. הלוואות רבין קיבל-וגם אחריו ולפניו קבלו.מה הם הערבויות שעליהן "מקונן" ביבי,אם לא הלוואות,שלהן הוא זקוק מהאמריקאים,כדי ,שלדבריו,המשק לא יתמוטט .(מישהו דיבר על התמוטטות המשק בזמן רבין או אפילו בזמן ביבי כר"מ???). אם השמאל "מעוניין" בהתרסקות הכלכלה לדבריך,ברור שהימין מאד היה מעוניין בהגברת פיגועי הטרור של המחבלים,בכדי שיצליח להראות לעם,שאין לבטוח בהסכם אוסלו,מתוך חשש שאם ההסכם יצליח,הרי חזון "א"י השלמה" ימות סופית.זהו חשד חמור!-הימין כנראה רצה בהמשך פיגועי התופת למען צרכיו הפוליטיים!!! הימין כדרכו רואה במלחמה את הפתרון היחיד,כאשר מדובר בשליטה על יש"ע.לכן כל דבר מותר: לגיטימציה לרצח ר"מ מכהן,לגיטימציה לטרור הפלסטיני,והסתה כנגד כל מה שהשמאל כן הצליח בו! היום לימין יש כח אדיר בכנסת,ובכל זאת ראש-ממשלתינו מדבר על קימום מדינה פלסטינית ,בתנאים מגבילים,כאידאולוגיה שלו.נראה לי שהשמאל גמר את תפקידו,כי בעצם ב"מאבק" האידאולוגי הוא ניצח בין-כה,ואידאולוגיה אחרת,אין לו. אתה מאשים את הפרקליטות בהעדפות פוליטיות...טוב ,זה לא חדש.הימין תמיד "יבב" על קיפוח עצמי בכל תחום,גם ע"י בית המשפט.המצחיק זה,שהימין שולט במדינה כבר מעל 20 שנה כמעט ברציפות.זוהי אימפוטנציה מדהימה (לימין)...אם טענות כאלו עדיין מועלות!

דוד 191

New member
תגובה לנתונים מוטעים...

1. חזור כשני עשורים אחורה וזכור, כאשר הליכוד והעבודה התאחדו, מודעי ופרס הניעו את המשק הישראלי מתחלואים קשים ומאינפלציה קשה, על זה נאמר "טובים השניים מן האחד" 2. אין להשוות את המשק הישראלי בתקופת רבין, שהיה נחשב למשק שהרבה משיקעים רצו להשקיע בו לעמת המשק הישראלי כיום, אחרי אינתפדאת אל אקצה עם כל הבעיות הבטחוניות שעברנו ולא מתוך בחירה אלא מתוך אילוץ. 3. לא סתם העם בחר בשני סבביי הבחירות האחרונות בליכוד משום שנקעה נפשו, על כן בתקופה קשה יש לארגן כנראה את הכלכלה בצורה שונה ומתאימה יותר למצב החדש, מתוך תקווה לשינויים משמעותיים בכלכלה העולמית ויותר חשוב, ששרון יצליח לתעל את הרש"פ עם ראש ממשלתם החדש לתוצאה הרצויה, של שקט בטחוני, יחד עם זה הצמיחה תבוא התיירות תשגשג וגם הכלכלה תשתפר צריך סבלנות וחשוב לזכור שהעם בחר ליכוד ושרון על הטיקט הזה.

למעלה