המצב בארץ

ראליסט

New member
אמנם...

כאשר הליכוד והעבודה התאחדו,בשנת 1985 ,לממשלת אחדות,פרס כר"מ ומודעי כשר אוצר,הביאו לתכנית שהצילה את המשק.אבל אל תשכח שלמעט מודעי-כל שרי הליכוד הצביעו כנגד אותה תכנית! אכן-וזה מוכיח שמעבר לכשלון אוסלו,הכלכלה הישראלית באמת תפרח-רק כשיהיה פה שלום,גם אם יתמהמה. העם לא בחר בליכוד בשני הסבבים האחרונים.בסבב באחרון עמדו זה כנגד זה:ברק שנכשל בגדול ושרון.השתתפו בבחירות 60 אחוז מבעלי זכות הבחירה,שהעדיפו אישית את שרון ע"פ ברק.בבחירות האחרונות,כלל לא היתה התמודדות.רוב העם רצה בשרון כר"מ-בעיקר בשל נסיונו,לעומת הכשלים של "הצעירים" הקודמים:ברק וביבי,וכן עקב זה שבא עם עמדה מאחדת:שמאלה ממדיניות הליכוד,וימינה ממדיניות העבודה.אני מוכן להתנבא שלו שרון לא היה עומד בראשות הליכוד,ולו בראשות העבודה היה עומד מישהו קצת יותר כריזמטי,לא כ"כ שמאלני,ויותר מנוסה ממצנע,התוצאות היו שונות! לצערי,אינני מאמין כלל שראש הממשלה החדש של הרשות,יכול להשפיע במשהו.הוא מינוי אמריקאי,שבו הפלסטינים לא רוצים,ולכן ערפאת ימשיך להיות בעל הבית.היום ראינו את הסימנים הראשונים...

דוד 191

New member
תגובה... לאמנם...

אכן אני מסכים לאבחנה שבבחירות הקודמות שרון גבר ברוב מוחץ על ברק משום שראו באריק שרון מנהיג עם חזון, דעתן שלא יתן לצד הפלשתנאי את מה שלא מגיע להם, חשוב מאוד יכולתו המוכחת של אריק שרון בכל הנוגע למלחמה בטרור ונסיונו הוא בהחלט בונוס גדול. שמתי לב לכך שאתה עושה הפרדה בין שרון לליכוד... להזכירך אריק שרון הוא נבחר הליכוד לראשות הממשלה ובסבב השני לזכייתו הבחירות התקיימו במעטפה אחת ולא בבחירות אישיות. בדיעבד ניתן להעלות השערות רבות בנוגע לתוצאות הבחירות אילו היה עומד בורג, רמון או פואד, אין זה רלוונטי מצנע בעבודה נבחר כי לא היה טוב ממנו... בנוגע לערפאת עניין של זמן והוא ישאר דמות היסטורית, העם הפלשתנאי ירצה לחיות את חייו.

בתקופת רבין הכל עוות.

שנתונים סטטיסטיים בוודאי. רבין היה דקטטור פאשיסט כמו סטאלין שעיוות את כל המציאות להראות כמה שהיה טוב. הוא כשל בכל. אסור היה להעביר עליו ביקורת. 6 אחוז אבטלה : אל תצחיק אותי. ואפילו אם זה נכון, כל אחד יודע שכלכלה זה לטווח ארוך. אם ממשלת שרון תיקח עכשיו 12 מליארד דולר מאמריקה בוודאי שניתן יהיה לעשות את כל מה שרבין "עשה" ליצור מציאות פיקטיבית של כלכלה מצליחה (למרות שהיום בניגוד לרבין המדינה מפסידה מליארדים בגלל הנשק שרבין פיזר בשטחים). רבין הרס את מדינת ישראל כפי שאני אחזור ואומר, מכל הבחינות : ישראל שוב בסכנה קיומית-ביטחונית, בגלל רבין, ישראל שוב בסכנה קיומית-כלכלית בגלל רבין, רבין דירדר את כל אמות המוסר, את האקדמיה , התקשורת, כפי שקורה בכל משטר עריצות פאשיסטי.

דוד 191

New member
תקופת רבין...

אנטי תיזה אתה נשמע קיצוני מידי, אין מדובר בהרס אלא בנסיון לעשות שלום, בטוח שהימין לא היה חותם על אוסלו ולא היה נותן להם רובים... היתרון באוסלו שזה חשף את פרצופם האמיתי של הפלשתנאים. עכשיו, אולי ישנה הזדמנות להקשות עלהם ולהגדיל את סיכויי שרון במו"מ.

צרפת

New member
אנטי תזה ../images/Emo104.gif ידידי

בדרך כלל מסכים אני לדבריך. בעיקר מכיוון שהינך מבטאם בחוכמה רבה. הפעם, ידידי, נראה לי שקצת נסחפת בכעסך. הביטויים שצרפת לשמו של ראש ממשלת ישראל המנוח, יצחק רבין ז"ל, אינם מתאימים. מדינת ישראל הינה הדמוקרטייה היחידה במזרח התיכון, ועל כך גאוותנו. יצחק רבין ז"ל נבחר והנהיג בהתאם לכללי הדמוקרטייה. לא הסכמתי עם פעולותיו ודרכו. אבל כיבדתי אותו כראש ממשלת ישראל, גם אם הייתי מוכן לכל פעולה דמוקרטית לשם החלפת השלטון. תהא זו גדלות רוח מצידך להתנצל בפורום זה על אותם כינויים. ולדעתי, תזכה להערכה רבה. שבוע טוב עם ישראל

צרפת ידידי, הללו שמנסים לצייר

את רבין כהצלחה כלכלית גדולה פשוט טועים ומטעים לפי דעתי. אני לא מתבייש לשבח את השמאל כאשר הוא עושה דברים טובים. אבל במקרה של רבין אני חושב שהאיש כשל לחלוטין, לא טענתי שעשה זאת בכוונה, אלא מבחן התוצאה מוכיח שהניהול שלו הכלכלי היה גרוע אף מהמדיני. זה שרבין נרצח זה מצער ורע, אבל מכאן ועד לעשיית פולחן אישיות הדרך ארוכה. ניחא פולחן האישיות היה על פועלו בדברים רחוקים , חלקו ב"הגנה" ב"פלמח" וכיו"ב או על התקופה שלפני אוסלו. אבל בדברים שקונקרטיים להיום - קרי מה שקרה בחברה בכלכלה ובמדיניות בתקופת אוסלו, מן הראוי להתמודד עימם בצורה ריאליסטית והגיונית, ולא כגיבוב של סיסמאות. על כן מן הראוי לדון בכך ולהגיע לחקר האמת. מצידי שיכתבו בהיסטוריה בעוד 50 שנים, לאחר שהערבים לא יהוו איום, והכלכלה תפרח, שרבין היה הגדול מכולם. למי אכפת ? אבל כאשר כיום אנחנו נאלצים יום אחר יום להתמודד עם הטרור, הפועלים הזרים, החוב החיצוני , התלות באספקת נשק מבחוץ (חיסול התעשיות הביטחוניות ע"י בייגה ורבין) וכיו"ב, אני מתכונן להמשיך ולהלחם על האמת. רבין לדעתי סיכן את הדמוקרטיה מספר פעמים. פעם אחת לאחר שמבקרת המדינה העבירה עליו ביקורת הוא שלח אותה "למטבח" כדבריו. הוא סירב אפילו להיפגש ולהדבר עם נציגי מתנחלים, סירב לשמוע דעתם. הוא הסכים לפתוח סגר בשעה שהדבר היה מסוכן ובכך פגע בביטחון האישי של האזרחים. הוא הרבה להסית נגד ציבור המתנחלים. בתקופתו התקשורת הסתירה מהציבור דברים רבים , ביניהם הנוגעים לערפאת ולתהליך השלום הקרוי אוסלו. בתקופתו עוותו סקרים כפי שפרסם חוקר מהאוניברסיטה הפתוחה. בתקופתו כל מי שלא חשב "נכון" הותקף. הוקמו בשב"כ (הכפוף ישירות למשרד ראש הממשלה) יחידות שהסיזון כאין וכאפס לעומתם. ארגון "איל" הוקם ע"י השב"כ והתקשורת במטרה להכפיש את הימין כולו. הימין כולו, הוכפש על לא עוול בכפו, כל מי שלא הצביע מערך ושמאלה היה מוקצה בכל רחבי הממסד. עד היום יש פגיעה באקדמיה כלפי מי שלא מצביע שמאל ומי שדעותיו אינן "נכונות" מספיק. רבין לא היה ממש פאשיסט, אבל היה מספיק אובססיבי כלפי הצלחת מעשיו, ולא הגון בשביל לעשות דברים אלו ואחרים, ואני לא מדבר על נושא גונן שגב "דלק" ומשרד האנרגיה, ולא על גולדפרב והמיצובישי. מי שהעלה כאן את נושא רבין אגב, זה לא אני. הללו שרוצים להפוך את רבין לפרה קדושה הם הללו שרמסו פרות קדושות עבור האחרים ובקצב.

ובכל אופן אני מתנצל על ההשוואה

לסטלין, בכל אופן אי אפשר להשוות את חלקו של רבין באלטלנה, שזה מקרה אחד שיש יאמרו מוצדק, לחיסול של עשרות מליונים שנעשה ע"י סטאלין שגם יש יאמרו מוצדק. בעבר אגב זה היה נחשב למחמאה גדולה ההשוואה לשמש העמים.

רונאל1

New member
אני תזה, אתה ממש טמבל!

אני מוכן להמר שאין לך 18. מקשקש בתחומים שאין לך מושג. א. חברים שלך רצחו את רבין הרבה לפני שהייתה פה פריחה בהייטק. רבין נרצח ב 1995, הייטק היה כאן ב 1999. ב. רבין כמעט לא הגדיל את החוב החיצוני - מה שעשה ועושה זאת בקצב מטורף זה החברים שלך סילבן אריק ועכשיו ביבי שבקרוב הולכים ללוות בחול עוד 9 מיליארד דולר!!! בחסות הערבויות האמריקאיות. ג. "רבין היה דיקטטור פאשיסט" - זה כמו להגיד "אנטיתזה הוא יודנראט נאצי". אנשים כמוך לא ראויים בכלל להיות ישראלים ומי ייתן שהמצב הכלכלי או הבטחוני כבר יעיף אותך מכאן.

אין לי חברים בשב"כ. אני מוכן להמר

שאתה עיתונאי סמול מהתקופה של רבין שמכה על החטאים שלכם, רואים לפי הנביבות. ההסתה שלכם נגדו, וההסתה שלכם בכלל נגד כל העולם בצהובונים הנפשעים שלכם. אגב , עברתי את ה- 18 מזמן מזמן. סתימת הפיות שלכם ידועה ממרחקים ארוכים. יש לך שאיפות לסלק כל מי ששונה ממך, וזה לא מפליא כלל וכלל. רבין הרס את הכלכלה, מעניין איך היית מגיב אילו היו מביאים עובדים זרים למקצוע שלך. אגואיסטים כמוכם הרסו את העולם.

לגבי ההלוואה שעכשיו הולכת לקרות

כמובן שהיא הרסנית. במצב של היום למרות שזה מרגיז אולי אין ברירה. להשוות את זה לחלוקת המליארדים של רבין בעיתות פריחה כלכלית בעולם כולו, זה לעג לאנטיליגנציה. ההיי-טק בצמיחה מטורפת עוד משנות ה- 80.

רונאל1

New member
תמשיך להמציא את ההסטוריה מחדש

1. חברים שלך רצחו את רבין והם לא היו מהשב"כ אלא כאלה שהיו בהפגנות ימין מתלהמות מהסוג שגם אתה בטח השתתפת בהן. 2. חלוקת מיליארדים עלק...הייטק בצמיחה מטורפת? לדעתי עוד לא נולדת בשנות ה 80 אז מעניין איך אתה יודע. קרנות יוזמה של ממשלת ישראל רק הוקמו ב 1992 ולפני זה לא היה כמעט מילימטר הייטק. עזוב אתה פשוט לא שווה תגובה איש קטן. להתראות, ילד

צרפת

New member
רונאל ../images/Emo104.gif

ואני לתומי חשבתי שנטשת את דרך הקללות והגידופים. איך אתה יודע מי הם חבריו של אנטי תזה? איך אתה יודע מה גילו? נו...ברצינות-תענה עיניינית ונשמח לקרוא דבריך, אם נסכים עימם או לא!!! שבוע טוב עם ישראל

רונאל1

New member
עניינית

1. הילד מייצג קבוצה מסוימת - אז נכון שאני לא יודע מי חבריו אבל לפי סגנונו ודברי הנאצה שלו נגד רבין אני מרשה לעצמי להניח לאיזו קבוצת מיעוט ימני הוא משתייך. 2. גילו? לא באמת הלכתי לבדוק פשוט עשיתי התאמה בסיסית בין סגנון הכתיבה המתלהם והילדותי לתכנים וקיבלתי משהו כמו 16-17.

צרפת

New member
רונאל ../images/Emo104.gif

אין לי בעיה עם דעותיך. איני מסכים עימן אך אני אתעקש שתמשיך לפרסמם. ומנגד אני אביע דעתי. יש לי בעיה רצינית מאוד עם הדרך שלך להגיב. מילים, קללות ונאצות שאינם במקומם. לא נאה ולא מתאים

רונאל1

New member
יש לך בעיה עם הדרך שלי?

אולי תראה לי קללות ונאצות שכתבתי? זה עוד חלק ממנגנון ההסתה הימני ששמיצא מציאות. וקשה, צטט.

ראליסט

New member
תרגע!

אפילו אם אין לך שום נימוק עניני,ואתה יודע בליבך שאתה מדבר שטויות,עדיין זה לא מצדיק להרוג את רבין שוב! אתה רוצה וידוי הריגה??? אז את המילים :"רבין דיקטטור פשיסט כמו סטאלין",תשמור לאויבי ישראל-או שעדיף שתצטרף אליהם.מי שחושב כמוך הוא אויב ישראל והעם היהודי.

6908123

New member
חברי כנסת מהליכוד

אני מאוד מצטער לשמוע תגובה דלת תוכן ועניין

238

New member
ואני מצטערת לראות

בס"ד שאנשים מגיבים להודעה ה"אינטיליגנטית" הזו....

למעלה