המצב בארץ

6908123

New member
תגובה לתגובה

בשנות ה-50 המוקדמות קמה תנועת ביתר במרוקו מקים התנועה היה יהודי בשם יוסף עמר שמימן את שכירות הבית ואת הפעילות מכיסו. הוא חינך אותנו שלא לכל שאלה יש תשובה. אבל זה לא אומר שלא צריך לשאול שליחי ציבור(הוא התכוון לרבנים)ואני מקיש על חברי הכנסת שהם שליחי ציבור ולקבל תשובה לשאלה שנישאלה ולא תשובות מתחמקות. בב"ח 6908123

דוד 191

New member
די להשתמש בעדתיות

אין אני מקבל את השימוש שאתה עושה במושג עדתיות, זכור שאנו חיים בשנת 2003. באותה מידה ניתן למצוא אנשים שחיים מתחת לקו העוני משפחות מעדות אחרות, יש לזכור שרובה המכריע של העליה של בני עדות המזרח בשנות החמישים והשישים כך שניתן לומר על בני הדור הזה צברים! ומבלי להשתמש בעדתיות כגורם להפליה מתקנת, כל אזרח צריך להאבק על מעמדו.

6908123

New member
לדוד 191 שלום.

והיא הנותנת אני זוכר הכל כולל הנאומים של מנחם בגין( עליו השלום)בשכונת התקוה שכאשר הוא יהיה ראש ממשלה חלוקת המשאבים הלאומיים תעשה כך שתביא שיגשוג ורווחה לבני עדות המזרח. ולכן שאלתי את שאלתי. אני מאד שמחגם שאתה מגיע לאותה מסקנה אליה אני היגעתי מזמן:כל אזרח צריך להאבק על מעמדו.אלא שאני הוספתי שיש לצייד אותו בכילים על מנת שיוכל בבא הזמן להתמודד. ואת הכלים הללו ייספקו לו בכתה א עד י"ב כלומר להשקיע כסף בחינוך ולא בשיקום שכונות. בב"ח ויקטור

דוד 191

New member
אכן כן... יש להשקיע בחינוך ../images/Emo104.gif

6908123 שלום רב. אני מקבל את הקביעה שחינוך הוא האמצעי החשוב שבו ביותר בו ניתן להביא את האוכלוסיות החלשות הן מבחינה חברתית והן מבחינה כלכלית לגשר על פערים. אין 100 אחוזי הצלחה בקליטת עליה או בטיפול באוכלוסיות נחשלות, לצערי הרב אני רואה גם כיום טעויות משמעותיות בקליטת עליה כאילו שלא נלמדו טעויות אלה מעברנו כקולטים עליה, ראה את קליטת עולי אתיופיה,חלקם עדיין חיים במרכזי קליטה משפחות שעלו לארץ לפני שש ושבע שנים, ללא עבודה וחלק גם ללא חינוך הסובל מבעיות נשירה, האם בהנצחת המעברות בשנת 2003 אין אנו עושים את אותם הטעויות של שנות ה-50? בב"ח דוד.

למעלה