המלצה קטנה

limorlim

New member
לא בהכרח נכון

לי יש מדפסת דיו ואני לא קונה ראשי דיו מקוריים, אלא תחליפיים בדיו מונטיפיורי בת"א. המחירים שלהם ממש זולים, ובהשוואה למחירים של מדפסות לייזר איכותיות וטונרים - ההפרש הוא מזערי.

Michal Plath

New member
מה, אין באונ' מדפסות בתשלום?

רוב הסטודנטים רוכשים מדפסת אישית?

flutter girl

New member
בטח שיש

יש מלא. אבל לטעמי, למשל, זה לא נוח לעלות לאונ' רק כדי להדפיס חומרים. עבודות, ניחא - כי ממילא צריך להגיש, אבל אם אני רוצה להתכונן לבחינה ולהדפיס סיכומים (בהתכוננות יותר נוח לי לקרוא מדפים, בקריאה שוטפת במהלך הסמסטר אין לי בעיה לקרוא ממחשב- פס"דים וכו'), ממש אין לי חשק לעלות לאונ' בשביל זה, ואני עוד גרה קרוב - מה על אלה שגרים רחוק?

Michal Plath

New member
כן, אבל אני אגור במעונות

ואפרופו שאלה - כמה ימים בשבוע "הולכים לבי"ס"? ברור שתלוי במערכת אבל אני יודעת שבשנה א' זה קבוע לכולם, כמה ימים בשבוע פלוס מינוס זה יוצא?

rmedzini

New member
ימי לימודים

אני אתן לך דוגמא לעיקרון מהפקולטה בחיפה (לא הבנתי אם את הולכת ללמוד בחיפה או לא): כל שנה מקבלים יותר שליטה על החיים: בשנה א' באים כל יום (תלוי בקורס המורחב) וככה בכל שנה מורידים יום ומקבלים יותר שליטה ככה שבשנה ד' יש שני קורסי חובה שנופלים באותו יום אחד אחרי השני.

flutter girl

New member
רגע רגע

אתה רוצה להגיד לי ששנה הבאה אני אלמד רק 4 ימים בשבוע? וו-הו!! ואגב- השנה לקבוצה 2 הייתה מערכת של 4 ימים (בעקרון לחד-חוגיים, אבל זה יצא לפחות לכלכלה גם 4 ימים).

rmedzini

New member
כמות ימים

זה העיקרון הכללי - כל שנה מורידים יום וכמובן שיש לך יותר שליטה על המערכת בעקבות קורסי הבחירה. אסור לך לשכוח שאת נרשמת בסוף התור כך ששנה ג' (כבוד) ושנה ד' קודם אז כדאי לעשות כמה אופציות למערכת שעות.

flutter girl

New member
אני לא מודאגת

אבל לא הבנתי כ"כ - קורסי בחירה יכולים להיות עם סטודנטים גם משנים ג' וד'? עזוב, אני מחכה שכבר יגיעו הידיעונים כדי להבין מה הולך, ההרשמה שלנו ב17. מתי שלכם?

flutter girl

New member
וגם בעברית זה היה ככה...

אגב, בחיפה זה היה 5 ימים ברמה הטכנית, אבל בגלל השביתה זה יצא 4 לרוב האנשים... לי זה היה 4 כי הברזתי בדרך קבע מהקורס של יום חמישי בסמסטר א'.
סמסטר ב' היה 5 ימים, אבל שיעור או שניים ביום, שמבחינתי זה הכי טוב שיש (מעדיפה ללמוד מעט אבל 5 ימים מאשר הרבה ביומיים-שלושה).

sacrament

New member
תגלי בקרוב שהבעיה היא לא ללמוד שם, אלא בבית

יום הלימודים לא נגמר לצערי כשחוזרים הביתה יש עבודות + בחנים+ לקרוא. והרבה.

ענת פ.

New member
איזה מכשירי כתיבה (וכמויות...) צריך באמת?

יש לי חולשה למכשירי כתיבה :-S צריך הרבה? בלוקים לכתיבה? מרקרים? עטים? איפה קונים את הספרים שצריך? או שמספיק להשאיל אותם? ושאלה אחרונה- אם נחלק את חומר הקריאה לפי השפות, כמה אחוזים זה עברית וכמה אחוזים אנגלית (אני מבינה שזה משתנה ממקום למקום, תלוי מרצים וכו'. בערך)

מכשירי כתיבה ממש מעטים

אני קניתי רק לקראת עונת המבחנים בערך 4 עטים
מרקרים צריך מליונים. הם כמו מים... ! דפדפות- תלוי אם את תעשי טיוטות וכו' בכתב יד. אם את רוב הדברים תעשי במחשב אפילו מ 1-2 דפדפות ישאר לך עודף

אה וספרים-

זה לא כו תיכון
מה שצריך- זה להיות מקומבנים. זה הזמן לנצל את כל הקשרים מהצבא, המכולת, הבן דוד של סבא של גיסתך וכו' כדי לשונרר ולהשיג חומר- הכי טוב למצוא של אותם מרצים- סיכומי פסיקה, סיכומי שיעור, דוגמאות למבחנים וכו'. אפשר לקנות ספרים של חברת מחשבות אבל: א. כל ספר עולה בערך 50-60 ש"ח ב. הספר לא בהכרח יתאים לך אני חושבת שאפשר להסתדר בלעדיהם, כי גם תמיד יש את גווגל וויקיפדיה

rmedzini

New member
ספרים ומרקרים

ספרי חקיקה אפשר לקנות גם ישנים. הרבה פעמים הם לא מתעדכנים (כמו חוזים). אני אישית השתמשתי השנה בספר של חקיקה אזרחית (משנה שעברה) עבור נזיקין וקניין ופשוט הורדתי מהנבו את העדכונים - מדובר בלא יותר מעמוד-שניים

ענת פ.

New member
תודה! ולגבי השאלה האחרונה

(יחסי אנגלית-עברית בחומר הקריאה) מה יש לכם להגיד?

למעלה