המיפקד הלאומי

המיפקד הלאומי

המפקד הלאומי" הינה התארגנות שלום ללא קשר לפוליטיקאים, אשר מטרתה להביא סוף לסיכסוך בין הפלסטינאים לבין ישראל. בימים אלו לפני ההתנתקות יצא "המפקד הלאומי" בקמפיין סרטים כחול לבן במטרה להביע את הרוב השקט והלא אלים התומך התוכנית ההתנתקות, בפינוי עזה ובשלום. מטרתנו היא להראות שישנו רוב מוצק התומך בתוכנית זו, ונגד האלימות אשר מופעלת על ידי מתנגדי ההתנתקות. אנו קוראים לכל אזרחי ישראל- בואו תנו יד להנעת תהליך השלום, בואו לקחת חלק במאבק על עתיד המדינה ומערכת שלטונה הדמוקרטי נשמח אם תצרו איתנו קשר, על מנת לשתף פעולה בחלוקת הסרטים והפצתם בקרב הציבור הרחב. לפרטים: 3373* או באתר www.mifkad.co.il בברכה שלומי דסקל המפקד הלאומי

לא יעזור לכם

כל העם כתום. כולנו שמים דגלים וסרטים כתומים על הרכבים. אתם צריכים לשלם כסף לנוער כדי לחלק את הסרטים הכחולים שלכם. אני לא אשנא בגללכם את צבעי הלאום... כאילו שכחול לבן ממש מייצג אתכם
....

יוֹאב

New member
כל העם כתום?

בסקר שנערך ע"י מכון דחף של מינה צמח רק שלשום, נמצא כי 52% תומכים בהתנתקות, ואילו 29% בלבד מתנגדים לה. לעומת זאת כ-50% מהמתנגדים שמים סרטים כתובים, לעומת כ-7% מהתומכים. אבל את כמובן לא מאמינה לסקרים.

jewjew1

New member
תפסיקי להיות שקרנית גדולה

אני תליתי סרט כחול על מכוניתי, ובשבוע הספר בת"א תלשו לי את הסרט כך שאני יודע כיצד אתם משיגים רוב. רוב הפעילים שלכם בצמתים הם ילדים דתים שנצאים עכשיו בחופש. איך בלב ת"א באיזור עזראלי והקריה לא הצלחתם למצוא חילונים שיחלקו סרטים. דרך אגב, תפסיקו גם להטריד חיילים עם הרעל הכתום שלכם לסרב פקודה.

The Bugi

New member
אני חילוני ואני מחלק סרטים

ואני מכיר עוד הרבה כמוני שעושים את זה. איך אתה מסביר את העניין?

Haemek

New member
גם אני

חילוני ומחלק סרטים כתומים. הנקטדה שלי היא איך הערבים רואים מה אנחנו עושים לעצמינו (והם לא מאמינים כמה אנחנו דפוקים ומשכנעים עצמינו בשטויות) ומה הם יעשו לנו יום לאחר גמר הבריחה שתהיה שם תחת אש. זאת הנקודה. והנקודה הנוספת שלשרון אין את המנטד לעשות זאת. הוא מתנהג כדיקטאטור.

st dragon flame

New member
אתה חי על הירח?

למה בדיוק לשרון אין מנדט? הוא נבחר לראשות הממשלה, וכראש ממשלה החליט לשנות את דעתו (דבר המותר לו עפ"י החוק) ולצאת מעזה. ההחלטה הועברה בממשלה, בכנסת, וגם עברה בג"צ. כך שלתוכנית יש מנדט. מי שמתנהג בצורה דיקטטורית הוא המיעוט הכתום שחושב שהוא וה"אלוהים" שלו מנהלים את המדינה והם יכולים לקבוע לרוב העם מה לעשות...

Haemek

New member
הכל נכון פרט לפרט קטן אחד

בדמוקרטיה (ככה אני למדתי), הרוצה להבחר כותב מצע, לפיו שופטים אותו, בוחרים או לא בוחרים אותו, לפי מה שהוא אומר שהוא הולך לעשות. שינה את דעתו לאחר שנבחר, כמובן שזאת זכותו, אבל עליו להחזיר את המנדט שקיבל (כשקיבל אותו לבצע את המצע הקודם שלו) ולנסות להבחר מחדש לפי דעתו המשונה והמצע החדש שלו. זה בדמוקרטיה. בדיקטאטורה, הנשיא עושה מה בראש שלו, למה מי יגיד לו מה לעשות? אז הוא שינה את דעתו, למה מי מת? וזה שהשמאל הנידח נגרר אחריו, זה לא הופך זאת לצדק. מאפיין נוסף לדיקטאטור שבדרך, שבנוסף לכוח הרצון העז שלו, הוא יודע גם לתמרן את כל אוחזי הכיסאות (והכסא אחוז בידיהם בצורה רעועה משהו) לעשות את דברו. ביחוד אם הוא מבטיח לנציגיכם, אנשי מפא"י, עוד כמה חודשים בתפקידי שררה, לפני שהם נעלמים לגמרי אל תוך מחשכי השיכחה כמו שיקרה בבחירות הבאות, מי לא יצביע עבורו? ובג"צ? בג"צ קבע שכל ההליכים נעשו כחוק. כלומר שכל מרימי האצבע הוציאו אותה לרגע מהמקום הו היא תקועה, הצביעו והחזירו את האצבע למקום הרגיל. ורצון העם" שילך ויזד..ן העם. שרון שינה את דעתו ומי יגיד לו משהו? ועוד נושא קטן: זה היה רוב העם שבחר את שרון, המיעוט זה אתם, השמאל הניגף והרפוי שחושבים שאם שרון מבצע כרגע את דבריכם, אתם פתאום הרוב? מאיפה הבאת את השטות הזו? הרוב נגד. תפנים.

izzyr

New member
איזה פרט קטן?

להלן תגובה שהגבתי בדיון אחר. (עם תיקונים) שרון שינה את דעתו? מה פתאום איך הגעת למסקנה הזו. שרון היה נגד נסיגה חד צדדית מעזה. זו לא נסיגה חד צדדית, יש לשרון הסכם מפורט ומאוד טוב עם האמריקאים. (לפי שיטתו הפלשתנאים אינם פרטנר), על פי ההסכם עם האמריקאים (שעבר בקונגרס האמריקאי), לא תהיה חזרה לגבולות 67,(גושי ההתנחלויות הישארו בשליטה ישראלית) לא תהיה זכות השיבה לגבולות מדינת ישראל (רק למדינה הפלשתינאית), לא תצוץ יוזמת שלום חדשה, אלא התהליך יתבצע על מפת הדרכים, (מיגור הטרור תחילה). מה כל פעם לפני תוכנית מדינית צריכים בחירות? אתה לא מסכים לתנאים? זו זכותך, לכן יש כנסת שיש בה את היתרונות והחסרונות של דמוקרטיה יצוגית, הכנסת מחליטה והחלטה זו משקפת את רצון רוב העם. אם הליכוד חושב שראש הממשלה אינו פועל על פי דרכם והם מעונינים להחליפו, הם יכולים לעשות זאת ללא כל בעיה. ראש הממשלה הוא ח"כ בדיוק כמו כל ח"כ אחר, הם אפילו לא חייבים ללכת לבחירות חדשות, הם יכולים רק לפטר את הממשלה להחזיר את המנדט לנשיא המדינה שימנה מישהו אחר להרכיב את הקואליציה. (אני מציע שתלמד את הנושא). הלכוד בוחר שלא לעשות כך, כי חציו תומך בתוכנית וחציו מתנגד לה, אגב פחות או יותר החלוקה בין בוחרי הליכוד (על פי סקרים). והאם בוחרי מפלגת העבודה ומפלגת שינוי ומר"צ אינם אזרחי המדינה? האם הם אינם חלק מהעם? מה שרון הוא ראש ממשלה רק של הימין? החלטותיו אינם משפעים על הצד השמאלי והמרכז של המפה הפוליטית? זו חשיבה דיקטטורית, רק הימין קיים. "הרוב נגד"
האם זו עובדה או תקווה?

דמגוגיה שמאלנית מצחיקה.

>>שרון היה נגד נסיגה חד צדדית מעזה. זו לא נסיגה חד צדדית, יש לשרון הסכם מפורט ומאוד טוב עם האמריקאים.<< אתה יודע היטב שאמריקנים הם לא צד בסיכסוך, יש את הצד הישראלי והפלסטיני, וההסכם עם האמריקנים לא משנה מאומה, כי האמריקנים לא צד בסיכסוך. בקשר לגבולות 67, איך תסביר את ההצהרה "המוזרה" של דן קרצר, ולפני כן של אליוט אברהמס, שאין הכרה אמריקנית בגושי ההתנחלויות, וההצהרה של בוש עד לא מזמן שהבסיס למשא ומתן יהיה על בסיס גבולות 49, והרצף הטריטוריאלי של "פלסטין" חייב להישמר, והנה הלך גוש מעלה אדומים. בקשר "ללגיטימיות" של הכנסת, לאחרונה אושר חו הג'ובים ברוב מוחץ, האם רוב העם תומך בחוק הג'ובים? אתה יודע היטב שהרוב להתנתקות בכנסת הושג באמצעים לא כשרים, ע"י איומים על שרים וחברי כנסת ואמצעים פסולים נוספים.

izzyr

New member
לא כל מה שאתה לא מסכים...

זו דמגוגיה. אני חושב שבסופו של דבר מי שיקבע את הגבולות העתידיות הם האמריקאים. הפלשתנאים אינם צד לשלום ולכן אלינו לנקוט בפעולות חד צדדיות בתאום עם האמריקאים. לגבי דבריו של קרצר, אחרי זה נשיא ארה"ב ג'ורג' בוש חזר על הצהרתו. כמובן שאני הייתי מעדיף שזה יעבור באו"ם ויתכן שהינו יכולים לקבל יותר עבור המהלך הזה, אך לא ניתן לקרוא לזה נסיגה ללא תמורה. ניתן להתווכח על התמורה האם היא מספקת, אך לא ניתן לבטל את התמורה כלל. עוד לא הבנתי את הקשר בין מעלה אדומים לרצף הטריטוריאלי של המדינה הפלשתינית, מעלה אדומים יכולה פשוט להיות מובלעת, אני לא רואה בעיה. הכנסת מייצגת את כל מה שטוב ורע בדמוקרטיה יצוגית. יש לך שיטה יותר טובה? תציע אותה, אך בראי היסטוריה דמוקרטיה היא שיטת השלטון הפחות גרועה. מקובל אלי שיגידו שהתנאים לנסיגה אינם מקובלים, מקובל אלי שמצינים את החסרונות של התוכנית. אך בהחלט לא מקובל אלי שמבטלים בהנף יד את היתרונות. שתי השיטות לגיטמיות וכל אחת מהם מציינת שתי שיטות שונות, וכל אחת מהם לגיטמית. הדה לגיטמציה שנעשת למי שתומך בהתנתקות אינה ראויה.

עכשיו אתם רוצים לכפות על

פלסטינים הסכם? לא יעבוד. מה שאתה מציע זה נסיגה מרוב מוחץ של שטחי יש"ע, הקמת מדינת טרור פלסטינית בשטחים שתמשיך להפעיל טרור כנגד מדינת ישראל, במסגרת תוכנית השלבים, ותמשיך לדרוש את זכות השיבה בפורומים הבינלאומיים. ישראל כרגיל תישאר אימפוטנטית בתגובה שלה, כמו כעת בגבול הצפון, כי אז המצב יהיה גרוע הרבה יותר כאשר טילים פלסטינים יהיו מכוונים על ערי המרכז. אתה רואה איזושהי תמורה בתוכנית ההתנתקות? אולי תציין כמה? מה שאני רואה בינתיים זה שהיא תגרור להתחזקות החמאס והכרה בעובדה שהטרור עובד. בקשר למעלה אדומים, תסתכל במפה ותראה שגוש מעלה אדומים עובר בכביש המחבר את יהודה ושומרון וכך הוא חוצה את "פלסטין" לשניים. בחייך מובלעת למעלה אדומים? אתה בטוח שאתה מבין את כל רעיון הקמת מעלה אדומים? מעלה אדומים הוקמה כדי לעבות את עוטף ירושלים ולחזק את שליטתה של ישראל במקום. אני חושב שדמוקרטיה ייצוגית כבר איבדה את מקומה, ומדובר בחשיבה אנכרוניסטית שמתאימה לעבר. כעת, כאשר אין בעיות מבחינה טכנולוגית ואירגונית לשאול את העם בעניינים חשובים, כמו בשוויץ, ניתן לעשות משאלי עם בסוגיות חשובות, מדיניות, כלכליות וחברתיות.

izzyr

New member
תגובה

מי בדיוק רוצה לכפות, האמריקאים יכפו לא אנחנו. אני חושב שאנחנו צריכים לסגת ממקומות בהם אנו לא מצליחים לבסס שליטה, אני בשום אופן לא מתכוון לגבולות 67. מה עכשיו אין טרור פלשתנאי? אני רואה הרבה תמורה בהתנתקות, א. אנחנו נפטרים מהרבה מאוד פלשתנאים, כך אנו פועלים למען רוב יהודי. ב. אנחנו לא צריכים להגן על הרבה מובלעות. ג. אנחנו לא מחויבים לרווחתם של הפלשתנאים. ד. אנחנו מקבלים תמורות מדיניות מהאמריקאים. (חשוב ביותר) ה. אנחנו משפרים את מצבנו הבינלאומי. ו. אנחנו מוודאים שלא מנחיתים אלינו תוכניות מדיניות גרועות, אלא אנו נשארים עם מפת הדרכים שהיא תוכנית יותר טובה לנו. אני יכול להמשיך עוד אבל..... אתה לא חייב להסכים איתי, אך זו גם דרך להסתכל על העניין. ואגב לגבי מעלה אדומים, אפשר תמיד לבנות לפלשתנאים כביש חדש, אני לא חושב שצריך לסגת משם. יש רעיון יותר טוב מדמוקרטיה יצוגית? שוויץ זה לא דוגמה, אני מציע שתלמד טוב את השיטה שם. יש להם דמוקרטיה יצוגית בדיוק כמו אצלנו, רק שאצלם נוהגים לעלות משאלי עם ביתר דחיפות, אגב גם בארה"ב נוהגים לערוך משאלי עם בזמן מערכת הבחירות. אגב דבר שראוי לאמץ, אך אין הדבר דומה לעניננו. בכלל צריך להבין כי אין כאן מצב של אמת ושקר, זה לא שתוכנית ההתנתקות היא או נכונה או טעות. אלא יש סיבות לכאן וכאן כאשר כל אחד בוחן את הפלוסים והמינוסים של התוכנית. אני לא חושב שהתוכנית מושלמת, ההיפך אני חושב שיש בה הרבה סיכונים וטעויות, אך מנגד אני מודע לצדדים החיובים שלה, ועל כן אני תומך בה, מבחינתי זה 55 אחוז בעד 45 נגד, ולכן אני תומך בה. מה שמפריע לי זה שהמתנגדים לתוכנית לא רואים בכלל את הצד השני, הם רואים רק את מה שהם רוצים ומחליטים שכל השאר "בוגדים" זה בהחלט לא מקובל. (כמו שמורידים לי כל הזמן את הסרט כחול לבן שלי). אני נוסה לחו"ל לשבועיים, אז...כל טוב

בקיצור.

א. נפטרנו כבר מהפלסטינים של עזה כבר ב-1993, ובגוש קטיף עצמה יש רק 2000 פלסטינים המתוגררים במואסי. אז איפה התמורה? ב. אם תקרא את תוכנית חמשת האצבעות של גולדה (שהחלה בהקמת גוש קטיף), המטרה הייתה לבתר את הרצועה לשלושה חלקים כדי להחליש את הטרור ברצועה. כאשר נהפוך את עזה לטריטוריה הומוגנית, תשתית הטרור תגדל עוד יותר. וגם אם תבדוק תראה שרוב האבדות של צה"ל בעזה באינתיפאדה האחרונה לא נגרמו מהגנה על ההתנתחלויות אלא בציר פילדלפי ובחדירות לערים ברצועה. ג. באמת? אתה באמת חושב שננתק להם את החשמל והמים? תמים. ד. איזה תמורות? מדובר בצ'ק ללא כיסוי, אין לכך שום גיבוי ואין שום הסכם אלא התחייבויות בעל פה. ה. איך בדיוק? האם לא סביר להניח שאחרי ההתנתקות יהיה לחץ לנסיגות חד צדדיות נוספות? ו. לא צריך לפחד מיוזמת ז'נווה בדיוק כפי שאנחנו לא צריכים לפחד מיוזמת השלום של קאדפי להקמת ישראטין.

the first duke

New member
לפני הבחירות שרון תמך במדינה פלשתינ

שרון תמך עוד לפני הבחירות במדינה פלשתינאית והודיע שיתן להקמתה יד, כמו כן הוא דיבר על ויתורים כואבים...נכון הוא לא אמר שיפנה את רצועת עזה וגוש קטיף...אבל ברגע שדיבר על ויתורים כואבים ומדינה פלשתינאית לא ניתן אלמר שהשלה את בוחריו! איזה מדינה פלשתינאית יכולה להתקיים עם גוש קטיף בלב ליבה? איזה ויתורים כואבים?! תפעילו קצת את השכל ואל תהיו תמימים......

the first duke

New member
הוא לא אמר הסכם או לא. חוץ מזה בהסכ

בהסכם היית מוכן לפנות את גוש קטיף? ברור שלא, הימין הקיצוני מסרב לפינוי הבתנחלויות בהסכם או חד צדדית ככה או ככה, אז די עם ההתחסדות ועם השימוש כביכול בדמוקרטיה כדי לטעון שההתנתקות לא חוקית...במקום לטעון שהיא נקבעה בצורה לא דמוקרטית(דבר שגוי לחלוטין) תגידו אתה אמת שאתם פנאטים שמתנגדים לפינוי כל שעל הונחלות בשטחים ללא קשר לתמורה!

למעלה