המגוון הנוירולוגי

לשנות את החברה ביום 1 אי אפשר

לשתף הורים, ללמד, להסביר מומלץ.
כשלהורים יהיו כלים להבין כמו ההודעות שלך, יוכלו למרוד במוסכמות ובאנשי המקצוע, ולתת לילדים את הדרוש.
כך, כשיגדלו הילדים ויהיו לבוגרים עצמאים יצירתיים כמו שתיארת זה יתגשם, החזון שלך.
אני בעד.

ענתנוי

New member
זה איטי מדי

ולכן צריך לחפור את המנהרה משני קצותיה - לעזור להורים מצד אחד להבין ולהשתחרר מדיעות קדומות ולעזור ל"אוטיסטים", מצד שני, להשתחרר מהסטיגמה, "לצאת מהארון" ולהשתמש בכישורי התקשורת המיוחדים והנפלאים שלהם בלי בושה....

רק שהורה שנחשף לנושא וצריך במקביל לההמשיך בחייו, פרנסה, שכ"ד וכו',
ואז זה משימה כמעט בלתי אפשרית למעט נגיעות בחיי היום יום או כתיבה בפורום.
לכן צריך כוח ממשי, כמות גדולה של הורים ותמיכה פוליטית בדמות אין עתיד לדרך הקיימת

dina199

New member
ומה קורה כשאתה

משתף הורים, מנסה ללמד, להסביר ולהמליץ , ועדיין כל מה שאותה אומר מתקבל כביקורת שאסור להגיד אותה?.

מהחוויה של ההורים שכן מזדהים אתכם

חייבים להבין שמעבר לצורך למרוד/להלחם/לפרנס/לבחור מסגרת/להאבק בבירוקרטיה/למצוא מטפלים טובים/לפקח על מטפלים/לתקשר עם ילד שלא מדבר בשפה שלנו (מזל, אבל לא תמיד זה הכל ביחד)
ההורים בעצמם מפחדים... כל השורה הראשונה שפרטתי פה גובה מחיר נפשי מאוד לא פשוט מהורים ואני מדברת על הורים שאני מכירה (ומכלילה עצמי בפנים) שכן מקשיבים לאראנה ולענת, וכן מנסים להבין את הצרכים האמיתיים של הילדים (כותבת מנסים כי אנחנו כהורים לא יכולים להתיימר להבין לעומק, כשנחשוב שאנחנו מבינים אז נתחיל לפשל באמת). שרוצים שהילדים ימצו ויממשו את עצמם במובן האוטיסטי של המילה וגם במובן הנטי (=שלא יהיו תלויים במוסדות מדיניים/כמה שפחות תלויים בהם).

המחירים האלה מכניסים המון סטרס, אשמה, יאוש, פחד ומחזירים לנקודה הראשונה של ענת- מביאים בית (='כלי') לא מתאים לאוטיסט שאמור לצמוח מאותו מקום.

זה משוואה מאוד מאוד בעייתית כל עוד אין ולו מסגרת אחת נורמלית שאפשר לנוח ולהרגיש שהילד מטופל בה. כל פתרון חינוכי הוא במקרה הטוב לא מזיק. אני מחזירה את הדיון קצת לקבוצת תמיכה אולי כי לרוב הדיונים פה זה שההורים יבינו את המהות האוטיסטית ויכבדו אותה ואני מצביעה על הקשיים המטורפים שבאים גם יום אחרי שמבינים ומכבדים אותם ואת הצרכים שלהם. מאוד מאוד קשה לעמוד מול אנשי מקצוע/חינוך/מערכת/הורים אחרים/בעל לפעמים.... אנחנו בעצמנו מכשילים את הילדים כי עצם חוסר האמון ב(חלק) מהמטפלים במערכת גם משגעת את הילדים. ותהפוך אותם למבוגרים מבולבלים....

וחוזר חלילה.

טסרקט

New member
זה בדיוק המצב שאני נמצאת בו

גם לי יש אותה הבעיה, אין כמעט פתרונו מעשיים שקיימים כיום ויכולים להתאים לילד שלי. חלק ממה עשיתי עד עכשיו ועושה מרגיש לי כמו פשרה במקרה הטוב רק כי אין משהו יותר טוב. ואם מוסיפים לזה את הדאגות בקשר לעתידו וההתמודדות הבלתי פוסקת עם הדעות הקדומות וחוסר ההכלה של החברה, זה מקשה מאוד לרכז את כל המשאבים רק בשביל הילד אם ההורה שמנסה לפעול לטובת הילד וגם הוא בעצמו לא יודע בוודאות אם הוא עושה נכון, צריך להיות מצוי במאבק קבוע עם כל מיני גורמים חיצוניים שמנסים להכשיל ומפריעים למרות הכוונות הטובות.
אני חושבת שבכל זאת ההקשבה לאוטיסטים שמדברים ומנסים להסביר על הכלה והבנה של הילדים, יכולה לעזור, אפילו קצת. קודם כל לנסות להבין מה לא בסדר, ומכאן לחפש את מה שכן יכול להיות בסדר ולהתאים לצרכים שלהם, זה מסובך נורא ולא קל ואולי לא יוביל לתוצאות רצויות ומועילות בטווח סביר אבל עדיין עדיף על להמשיך את מה שקיים בלי לנסות לשנות משהו.
אם תחום טיפולי או מסגרת כלשהו אינו טוב, ה'מרד' לא חייב להיות כרוך במאבק מתיש. אפשר פשוט לוותר על הטיפול או על המסגרת ולפנות לתחומים אחרים במקומם. כשלא יהיה להם ביקוש, הם ידעכו מעצמם ובמקומם יקומו אפשרויות אחרות. לא תמיד זה אפשרי, אבל יש תחומים שזה אפשרי.

גם עם ילד רגיל מתפשרים, אז מה ההבדל ?

לאחרונה נדמה לי שעודף הרגישות הוא שלי, כהורה.
ואני מתייחס לנושאים פשוטים, לא תקשורתיים מורכבים.

יש הבדל עם ילד רגיל

ילד נטי אולי ידע לנטרל את עצמו ולהפריד את הבבואה שלו, אני מרגישה שחוסר האמון של מערכת החינוך והמטפלים (בחלקם כמובן) זה משהו שיותר קשה לאוטיסטים לנטרל גם בגלל מאבקי הזהות שלהם וגם בגלל הסטיגמות שיש במערכת החינוך שהרבה פעמים לא מאמינה בהם...
מעבר לזה שלא עוסקים באני הפנימי של ילד רגיל הרבה כל כך ומתערבים מאוד באני של הילד האוטיסט. אפילו כשהוא משחק ומגלה את עצמו טורחים להרחיב/לכווץ/לשנות למשחק פונקציונלי. המון השתלטות יש על דברים אלמנטריים.
ברור שאני מנסה לעשות מה שאפשר אבל זה קשה כי אני רואה איך מסתכלים עלי כשאני מסבירה מה עושים לאוטיסט ובמקרה הטוב אני נשמעת הזויה לאוזניים שלא מכירות או חושבות שמכירות.

אנחנו צריכים קהילה של משפחות

הבדידות הזו והלחץ, חוסר האפשרות לסמוך על אף אחד אחר עם הילד, כמו שאמרת "אין ולא מסגרת אחת נורמלית שאפשר לחוש בנוח שהילד מטופל בה".
זו צרה גדולה, כי כמו שקגומה מרבה לומר, צריך כפר כדי לגדל ילד. וזה בדיוק מה שאין להורים לילדים אוטיסטים שמרגישים כמונו. אנחנו כל הזמן מנסים להגן על הילד מהכפר.
ואכן גם הילדים משלמים על המצב הקבוע הזה של לחץ ואי-אמון בסביבה (אני כבר מזהה את מבטי המצוקה בעיניים של היפחוצונת כל פעם שאמא שלה פוצחת באיזו שיחת אוטיזם עצבנית לידה... בטח מה זה נמאס לה כבר לשמוע על זה, והיא רק בת שלוש ורבע. אבל כמה אני כבר יכולה לזייף את התשובות לשאלות כמו "מה נשמע?" או "איך בגן השנה?" כל פעם שהיא לידי).

אנחנו לא באמת לגמרי לבד, הרי כאן בפורום יש לא מעט הורים כמונו, ואני מכירה עוד כמה מפייסבוק, ובטוחה שיש נוספים, שקטים יותר. בגלל זה לאחרונה די עברתי לגור במרחב הוירטואלי בשעות הפנאי... אבל ילדים קשה לגדל שם. כך שגידול ילדינו עדיין תלוי עשרות שעות כל שבוע בחסדי אנשים שלא בחרנו ואנחנו לא מזדהים עם דרכם. זה מטריף את הדעת, וכנראה בצדק.

הייתי נורא רוצה לקחת אחריות ולעשות משהו. אם מספיק מחשבה ומשאבים, אנחנו יכולים לבנות לעצמנו משהו אחר לרוחינו, ולא להיות תלויים במערכת. לבד אי-אפשר, ביחד אפשר. חבל שאנחנו ממקומות שונים בארץ...

אגב הגן שלנו השנה יחסית טוב

לא רוצה ללכלך עליהם סתם. הם אנשים טובים שמשקיעים מחשבה ועושים מאמץ, וליפחוצונת לא רע שם, היא מקבלת מהם משהו.

עדיין, אי אפשר באמת להירגע. כי הבסיס הרעיוני שלהם מכיל שכבות על שכבות של כשלים, וזה כל פעם מתגלה מחדש. והבדידות. ושנה הבאה שוב הגרלת הלוטו - עם מי תבלה הילדונת שלי את רוב שעות הערות שלה? ואיך יהיה - לא מזיק, כן מזיק? ואם מזיק אז מה הלאה, לאן נלך?

והכי עצוב, שבניגוד לחינוך הרגיל שסובל מהזנחה איומה, מושקעים במערכת הזו כלכך הרבה מאמץ וכסף ציבורי, ואפילו כוונות טובות לרוב. וכולנו אמורים לשתוק מרוב אסירות תודה, על שמשרתים כך אותנו ואת ילדינו הלקויים. למה זה חייב להיראות כך?

arana1

New member
ללא ספק,מצב בלתי נסבל

שפוגע דווקא באנשים הכי רגישים ובאנשים שבתנאים מתאימים היו יכולים להיות ממש מאושרים
כל העניין שבמונחי אמצעים ותשתית ממש לא צריך הרבה
אלא שמה שצריך הוא הרבה יותר קשה להשגה בדיוק בגלל שכולם כל כך שקועים במרדף אחרי חומרים ונכסים ואמצעים
בגלל זה יש טעם מסויים בנסיון הבלתי פוסק לתיאור התשתית הנפשית,הרעיונית
בנסיון לתאר את ההכרה ואת זווית המבט ואת תפישת העולם בצורה שתשנה את הציפיות והדרך שבה הסביבה מתבוננת באוטיזם ובאוטיסטים

ולכן,אותי,מה שהכי מרגיז והכי מחריד זה בעיקר האטימות והנכשלות של המימסד האקדמי והרפואי והטיפולי
אלה גופים מתקוצבים כהלכה ואפילו יותר מזה,נהנים מאמצעים ויוקרה וגישה,ובכל זאת,חוץ מלטעות ולהטעות הם לא עושים דבר
זו פשוט שערוריה
ביחוד שאני לא מוצא שום הכאה על חטא,שום חשבון נפש,שום דבר ממה שאמור להיות חלק כל כך חשוב במדע כמו ביקורת עצמית וספקנות בריאה
חבל
כי קצת עבודת מחקר ראוייה הייתה יכולה לעשות שינוי עצום
אבל לדעתי יתכן שזה לא מקרי שדווקא בנושא האוטיזם האקדמיה מפשלת בצורה כל כך מחרידה
כי עצם התופעה מבטאת מטבעה ומטיבה פרדיגמה שונה לחלוטין של למידה ומחקר ומחשבה

אני מוכנה להקדיש לנושא את כל הבאים:

- זמן
- מחשבה
- כסף
- דירה גדולה עם גינה גדולה
- כישורים טיפוליים 1 על 1

וזקוקה להשתתפות של אחרים בכל הבאים:
- שהות יחד - גם במרחב הלא-וירטואלי (כאן נכנס המכשול הגיאוגרפי)
- תמיכה הדדית מעשית ונפשית
- כישורי ארגון ותחזוקה
- ושוב, כישורי ארגון ותחזוקה
- כישורי זרימה עם מספר ילדים במקביל
- אנרגיה
- אומץ

קדימה, מי מצטרף אליי?

למעלה