המגוון הנוירולוגי

schlomitsmile

Member
מנהל
זה לא הבית שאת מתכוונת אליו הגבתי להודעתה של טסרקט.
מפגשים מהסוג שהיא תארה.
וגם מקום מפגש וירטואלי.

arana1

New member
אלא שיתכן שתפישת הקבוצה של אוטיסטים היא אחרת

ולכן מה שמתאים להומוסקסואלים ולנשים ולהורים מתמודדים או עולים לא בהכרח מתאים לאוטיסטים בגלל שאצלם מראש היחס בין הזדהות לזהות שונה מאוד מהממוצע

לא יודע אם שמת לב אבל אוטיסטים בדרך כלל מעדיפים מפגש של אחד על אחד
הם נוטים להיות אנשים מאוד סלקטיבים עם תחושת אינטימיות הרבה יותר חדה ועמוקה מהאדם הנורמטיבי
יתכן ומבחינתם קבוצה זה פשוט כל העולם
זה לא משהו שהולכים ומתקבצים אליו אלא משהו שקיים כמרחב
תנועה לפגישה מתרחשת מול האחד
לא מול קבוצה
שהפגישה איתה מתרחשת ללא תנועה למגע

הדבר מבטא הבדל שורשי בתפישת הזהות
בתפישה הגבול בין הפרט לקבוצה
בין האני להם
זו תפישה שאפשר ולדעתי אפילו עדיף לנסות להקשיב לה

טסרקט

New member
מאוד יכול להיות

די מזדהה עם זה, גם אני לא אוהבת מפגשים בקבוצות, כשמדובר במפגשים מהסוג שמצריך נוכחות פיזית. מצד שני, אף פעם לא הייתי בקבוצת מפגשים שבה יכולתי להרגיש בסדר עם זה שאני שונה, בלי לחשוש מתגובות של שיפוטיות או רתיעה, יכול להיות שאם הייתי במפגשים כאלה, הייתי אוהבת את זה.

חשבתי על הרעיון של קבוצה כי כל הזמן אני שומעת רואה וקוראת כמה שיש אוטיסטים בודדים, דוחים אותם, לא מבינים, שופטים ורואים אותם תחת זכוכית מגדלת בכל מקום. בגלל זה חשבתי על אפשרות של מקום מפלט שיהיה זמין וקיים, מידי פעם או באופן קבוע, בו הפרט יכול למצוא אנשים כמוהו, לשוחח או לבלות ולהרגיש שייכות בלי שיצטרך לחוות שם שיפוטיות על השונות שלו. אבל אולי זה בכלל לא רעיון טוב מלכתחילה. אולי לאוטיסטים מתאים יותר יחסים של אחד על אחד.

ומה שכתבת גורם לי לחשוב על נושא קצת אחר, כי אם יתברר שזה אכן ככה ואוטיסטים לא זקוקים כלל לקבוצות, אז רק לחשוב על כל הטיפולים וההכנות שעושים להם כדי שילמדו להיות בקבוצה, ועל כל מיני קבוצות מונחות שקיימות רק כדי ללמד ולעודד אותם להיות בקבוצה, מה זה שווה אם יתברר שזה בכלל לא טוב?

schlomitsmile

Member
מנהל
אני בספק אם יכול להתברר משהו גורף כזה יש ויש, וגם אותו א"ס צרכיו עשויים להשתנות מתקופה לתקופה.
הבכור שלי למשל, שנים רבות נראה כמי שאינו מעוניין בהשתייכות לקבוצה.
כשהיה בי'ב נער אחר קיבץ סביבו כמה נערים ובכורי היה ביניהם.
הוא קרן משימחה כשהוזמן למפגשים האלה.
עכשיו כל אחד פנה לדרכו, והוא נשאר לבד, וזה קשה וכואב.

טסרקט

New member
אם ככה, אז אולי באמת חבל שאין כל כך בנמצא

קבוצות שיכולות לענות על הצורך הזה של א"ס בחברה וקבוצה, אם הוא קיים או מתעורר אצלו, אפילו אם זה לתקופה זמנית.

לכן הברור מה קורה כשכופים על קבוצה תנאים לא מתאימים ?
אסור כאפייה לדוגמה.... או איסור שחיטה כשרה....
זה נראה לי כ"כ ברור בשיח שלנו :):

arana1

New member
זהו שלדעתי זה באמת ממש לא טוב

שכמו שכתבתי כאן המון פעמים לדעתי כל העניין של הקניית כישורים חברתיים וכל מיני כלים הוא בסך הכל הכי מזיק כי הוא שולל מהאוטיסטית את הסיכוי להכיר את הדרך היחודית והאופיינית להם
דרך שהם בלווא הכי מחווטים לה ביולוגית
והרי גם להם
בדיוק כמו לכל אדם
יש זכות לחוייה ספונטית וטבעית של הקיום
גם אם לפחות בינתיים היא שונה מהממוצע

לתחושתי לאוטיסטים יש תחושה מאוד חזקה של קבוצה
אלא שהיא שונה
ולכן הם גם מכלילים בצורה שונה את הפרטים לתמונה
לא יודע איך לתאר את זה
זה דבר שלפעמים אני מרגיש
כחיבור שמרגיש לי מאוד נעים ויפה גם חושית וגם קוגנטיבית
הקבוצה היא מאוד רחבה וכוללת מגוון אינסופי של צורות חיים מכל המינים
מה שמתחבר גם לתחושת פרט ופרטיות שלכן גם היא נוטה להיות עמוקה ויחודית וסלקטיבית יחסית
כמו שגם ניכר מההתנהלות של אוטיסטים רבים
אלא שכיוון שתחושת קבוצה זה דבר שאנשים מגינים עליו בקנאות ואלימות וזה הדבר האחרון שאנשים מוכנים להתפשר עליו
אין הרבה סיכוי לגייס סובלנות מהותית לאנשים עם תחושת הזדהות וזהות שלא מתיישבת בדיוק עם המבנים והתשתיות והתפישות המקובלות
על תמיכה והבנה או אהבה כלפי הקיום הזה אני חושב שרוב האוטיסטים למדו לוותר כבר מזמן
אם אפילו לא מעלים בדעתם אפשרות כזאת
אבל לדעתי בעתיד זה יתכן
ואפילו בלתי נמנע

arana1

New member
אגב,תחושת קבוצה שונה קשורה מאוד לכינוי שלך

כי היא לא סתם שונה אלא יש לא מאפיינים מאוד מסויימים לדעתי
ואפשר לתאר אותה כקבוצה במרחב 4 מימדי

טסרקט

New member
אז? לא הבנתי

אפשר להגיד את זה על כל פרט בקבוצה כלשהי. גם כל אוהד כדורגל/עולה חדש/חוזר בשאלה/אמא לתינוק הוא אדם בפני עצמו. וגם הם עלולים שלא להסתדר ביניהם אם יקימו קבוצת שייכות.

טסרקט

New member
למה גטו?

אני בכלל לא התכוונתי למקום מגורים כל היממה וכל החיים, אלא למשהו בסגנון של מפגשים ופנאי, לכמה שעות יותר או פחות. לדוגמא, אם אני אוהבת שחמט וקשה לי למצוא אנשים כמוני שאוהבים שחמט וכולם צוחקים עלי בכל מקום כי לא מבינים על מה אני מדברת, נניח ואני רוצה קשרים עם אנשים כמוני, ואני מציעה הקמת קבוצה של אוהבי שחמט שיפגשו פעם פעמיים בשבוע וישחקו ביחד, ידברו ישתו ויאכלו ביחד ואחר כך יחזרו איש איש לחייו וענייניו, למה זה גטו? מה פסול בזה?
למה כולם צריכים לאהוב שחמט ולהתעניין בזה, מה רע בקבוצה של אנשים עם מכנה משותף שנפגשים מידי פעם כדי להיות ולהנות ביחד במקום בו הם מרגישים בנוח, שמכילים ושמבינים אותם?

ועוד דוגמא, אנשים שעושים חינוך ביתי נפגשים בתדירות מסוימת ומפגישים את הילדים שלהם ויש להם מכנה משותף. במפגשים האלה לא צריכים להתמודד עם ביקורת של כל העולם על הגישה והחיים שלהם, וגם הילדים שלהם מכירים אחד את השני. זה לא 'גטו', ועל פי רוב מפגשים כאלו יכולים להיות סבבה, אז למה זה רע לעשות משהו דומה, אבל עבור אוטיסטים?

אבל אולי הרעיון לא מתאים, או אולי בגלל שאוטיסטים מאוד שונים, אולי צריך מתכונת שונה של מפגשים וקבוצות, לא מה שמכירים, ללמוד יותר, להיות פתוחים יותר. לא יודעת. אבל זה היה בסיס הרעיון שחשבתי עליו. מי יודע אולי הוא לא טוב לאוטיסטים. סתם רעיון.

כי המכנה המשותף זה אוטיזם ותו לא

1. מה רוצים להשיג בזה ? יתכן וזה טוב אבל צריך לבדוק איך לממש.
2.איך הסביבה תראה את זה ? זה עקב האכילס.
3.קבוצה אינטרנטית לאנשי הקשת - יתכן ורעיון ישים כי לא מחייב חכוך עם הזולת ולא תיתן פתחון פה.
אבל רגע - זה מה שמנסים כאן ותראי כמה בלאגן....

טסרקט

New member
ואם המכנה המשותף זה נשים רווקות ותו לא?

לא הבנתי מה הבעיה.
1. מה רוצים להשיג בזה? להגדיל את הסיכוי להכיר אנשים כמוך...
2. איך הסביבה תראה את זה? - מה אכפת לי?
3. רעיון נחמד, למה לא? אבל זה לא מה שקורה כאן כי כאן יש קבוצה שמורכבת לא רק מאוטיסטים אלא גם אנשי משפחה, נ"טים, אנשי מקצוע ועוד. לא שזה רע, לדעתי זה יופי, אבל זה לא אותו הדבר כמו קבוצה רק לאנשי הקשת, אלו שני דברים שונים.

שיתחתנו יעברו קבוצה, נכון ?

שיתנרמלו (יהפכו לנורמליים) ויפסיקו להציק, מספק הדתיים על הראש.
לך אולי לא אכפת אבל כנראה שלהן כן. (לפי התגובות כאן)
מי ינהל ? מי ייתן משאבים ? מי יתחזק ויעשה טובה למוגבלים הנכים האלה ?
ותאמיני לי אני הורה. פגשתי אנשים שהניסוחים שלי מאוד עדינים לעומתם.

טסרקט

New member
נניל שיש קבוצה לנשים שרוצות להשאר רווקות

יש נשים (וגם גברים כמובן) עם אידיאולוגיה כזאת. רובם לא יתחתנו.
החברה מנסה לנרמל אותם סביר להניח, אולי יש עליהם דעות קדומות וביקורת שלילית. אז לא כדאי שיקימו להם קבוצה ויבלו ביחד איך שבא להם רק כי מפחדים שזה יבודד אותם ויגרום לכולם לשנוא אותם עוד יותר?

קבוצה לאוטיסטים, מי ינהל? אוטיסטים. ואולי לא צריך לנהל קבוצה של אוטיסטים. לא כל קבוצה צריכה מנהל והיררכיה.
מי יתן משאבים? אלו שיש להם ורוצים. וההורים שאכפת להם ומעוניינים. וזה לא חייב להיות פרויקט ענק יקר וגרנדיוזי.
מי יתחזק ויעשה טובה למוגבלים הנכים האלה?
אם זו קבוצה שמראש לא רואה אוטיסטים כאנשים מוגבלים, שרואה אוטיזם כשונות ולא לקות. אז למה צריך טובות? לא דיברתי על קבוצה שמישהו מבחוץ שאינו שייך לקבוצה מקים.
גם אני פגשתי אנשים שונים, עם ניסוחים לא עדינים וגם כן עדינים. לא מבינה למה התכוונת, מה האנשים הלא עדינים קשורים לנושא?

מקווה שילך כמו שאת רוצה

פשוט זה גולש לדיון פילוסופי/תאורטי/סוציולוגי יותר.
לעצמי למדתי - מה שלא ניתן ליישום - חבל על המילים.
יתכן ויש לך חזון בר מימוש, אל תתני לי להפריע, תפעלי להגשימו.

טסרקט

New member
אין לי משהו נגד דיון פילוסופי

לפעמים מעניין אותי לחשוב גם על כל מיני רעיונות. חלקם יוצאים אל הפועל חלק מראש לא היו אמורים.
ואתה לא מפריע בכלל, דווקא היה מעניין.

למעלה