המגוון הנוירולוגי

נכון, חידד גם אצלי כמה דברים....

השינוי יבוא מהקמת גוף התנדבותי פרטי, שייתן להורים כלים להתמודד.
כמו אלו"ט, אבל בגישה אחרת.
אולי כשאזכה בלוטו אוכל להקים כזה

אני חושבת על זה המון... כל הזמן האמת...

אני חושבת שעוד הבדל בין הקבוצות שדיברת עליהם זה עניין ההשתייכות והמחנה המשותף- באף אחת מהדוגמאות שנתת אין הגבלה על כך שיבואו אנשים אחרים: פאב להומואים לא מוגדר ככה ואת יכולה גם לבוא, מפגשים של אתיופים לא 'אוסרים' עליך להכנס- אולי תרגישי לא נוח אבל אם תרצי תוכלי לבוא. בעבר אסרו על אנשים להכנס לקבוצות (שחורים לקבוצות של לבנים) וזה בדיוק העניין, פעם זו הייתה אפליה. מה נעשה- כרטיס כניסה לאוטיסטים? נבחר להם מקום ושעה ופורמט?. מפגשים של 'אוטיסטים' כאלה יש היום בפעילות פנאי אבל כאמור הם לא מספקים את תחושת השייכות שצריך (כנראה). מצד שני מפגשים 'סודיים'/נסתרים/ממודרים פועלים הרבה פעמים נגד הכלה. גם אני מרגישה נוח עם משפחות לילדים עם צ"מ אבל יש לי גם חברים אחרים...

יש שתי מטרות- להנגיש את העולם לאוטיסטים וזה רק יקרה מהכרות/מודעות (אחרי האבחון של הבן שלי הייתי בלחץ שהוא ידרדר ויהפוך להיות ילד כמו בפרסומת של אלוט כי זה אוטיסטים לא?), והמטרה השנייה זה לעזור לאוטיסטים עצמם לממש עצמם, להרגיש טוב, ושייכים כמו שמגיע להם כי הם בדיוק כמו כולם. צריך לוודא שהמטרות לא סותרות.

חלק מהדרך לעשות את המטרה השנייה בלי להנציח את בעיית הגטו היא לא לפי פורמט של זהות אלא של אנשים שצורת ההתקשרות האוטיסטית גם מתאימה להם ללא קשר להגדרות. אם אדם בעל חרדה חברתית קשה, לא אוטיסט, רוצה גם לתקשר למה לא? אומן שמוצא אוטיסט ומאוד דומה לו? יש לי עוד מיליון דוגמאות... שהמחנה המשותף לא יהיה נוירולוגי אלא אנושי וזה מה שמטיפים לו אס"י, אני לא מגלה פה שום דבר... כדי לא לעשות גטו צריך פורמט מתאים ולא סטיגמה מתאימה.

טסרקט

New member
למה שלקבוצה של אוטיסטים לא יוכלו להגיע אנשים

אחרים? קבוצה לא חייבת להיות סגורה או סודית וחשאית. קבוצה יכולה להיות פתוחה. וכל מי שלא מתנגד לרעיון ואין לו כוונה שלילית נגדית כלשהי, יכול להיות מוזמן.
השתייכות לקבוצה לא חייבת לסגור את האדם להכרות עם העולם. ילד שהולך לקבוצת מחוננים, זה סוגר אותו? זה מפריע למודעות ולההכרות של העולם עם מחוננים? זה אמור להפריע לפעילות אחרת במקביל שמטרתה להנגיש את העולם למחוננים?

אבל יש קבוצות חברתיות כאלה היום

עם מחנה משותף של אוטיזם כמו מחוננות. לא עושה את העבודה כי זה קבוצה נטית לאוטיסטים. אני גם מרגישה שזה לא מה שענת וארנה מתכוונים כי יוזמות ליצירת מפגשים יש. הפורמטים שאנחנו הנטים חושבים עליהם לא נכונים. והקבוצה תהיה סגורה כי אם אוטיזם יהיה המחנה המשותף זה מה שיצא וחזרנו לנקודת ההתחלה. מה שיש היום/ סוג של גטו. לא מענה אמיתי לתחושת השתייכות.
ולא חשבנו על כסף.

ענתנוי

New member
מה זה "בית"?

בכל בית יש כללים ולכל קבוצה חברתית יש נורמה שמארגנת את מערכת היחסים בין כולם.

אורחים שמגיעים לסביבה לא מוכרת מתאימים את עצמם לסביבה, אבל מרגישים "אורחים" ולא שייכים.
וזו ההרגשה של האוטיסטים כמעט בכל מסגרת קיימת ולכן יש לנו צורך במקום שבו אנחנו יכולים להרגיש בנוח ולארח את מי שרוצה ומוכן להתאים את עצמו לכללים שלנו.

אתמול הצלחנו לעשות את זה במפגש של הורים, "אוטיסטים" וסוסים - האוטיסטים גישרו בין ההורים לסוסים והרגישו "בבית"....

ומה אם ההורים לא היו מוכנים לזה ?

לכן חשובה חשיפת ההורים.
כשההורה נותן בית לילד הוא ילמד לבנות ולזהות בית כשיגדל.

ענתנוי

New member
זו חידה בעיניי

אני נזהרת בשימוש במושג "בית" כי יש כל כך הרבה אנשים שאין להם מושג על מה אני מדברת, וקשה לי להסביר איך הופכים חדר ל"בית"....

טסרקט

New member
רק לשם הדיון, יש קבוצות שנפגשים על בסיס

אבחנה משותפת ושזה הנושא היחיד שמשותף לחברים. מתמודדים, מחוננים, חרשים, הורים לילדים חולי סרטן...

ענתנוי

New member
בית - לא גטו

והמכנה המשותף הוא לא "אוטיזם" כי אין בכלל דבר כזה - זו סטיגמה בלבד....
המכנה המשותף הוא תרבותי - התרבות שלנו נרמסת בנוכחות אחרים. הקול שלנו שקט מדי והולך לאיבוד ברעש הסביבתי. התכנים שמעניינים אותנו איזוטריים מדי, ונבלעים בפיטפוט החברתי. הרצונות שלנו נדחקים הצידה בגלל הרצונות ה"צורחים" סביבנו.

ו"בית" - במובן החברתי ולא המעשי....

אז חוזר לנקודה מקודם

לתת להורים חכה שתלמד את הילדים לדוג.
כל עוד ההורים נאבקים על הקיום ולא מקבלים כלים ראויים ,
כאשר ההורים יצאו מהמקום שאותו מגדירה הסביבה וילמדו לראות בעצמם, ללמוד וללמד כמו שארנה ואת אומרים, משם תבוא התקווה.
לשנות את הרחוקים מהנושא שניזונים מעולם התקשורת המוטה ואנשי מקצוע - הזמן קצר והמלאכה מרובה.
מאבק אבוד מראש.
אבל ההורים - אם יבינו ויפעלו אחרת - זה יצור תגובת שרשרת לילד ולמערכת, מה שיכול להביא לשינוי תפיסתי כולל.

ענתנוי

New member
הבנתי את ה"קצר"

אני מדברת על מבוגרים - לא על ילדים.
מבוגרים יכולים ליצור "בית" גם עבור הילדים, כדי שיוכלו להשתחרר לפעמים מהלחץ של ההורים, אבל הם לא יכולים ליצור בית לעצמם.....

הבנתי, ולכן לדעתי צריך שתהיה כמות מספיק ....

גדולה של ילדים שתשפיע על הורים ואז יתחיל הגלגל להסתובב.
השינוי יבוא מילדים שגדלו, לא מהמבוגרים שאין להם בית לעצמם.
הילדים יגרמו לשינוי מודעות אצל ההורים שיביא להקמת בית. החוויה ההורית תשנה גם עולם המבוגרים הנורמלי.
לא להקים בית ע"י מבוגרים שמתוייגים.
נראה לי שזה הסדר הנכון לפעולה עתידית.
פעילות עבור ההורים לילדים, הסברה ולימוד.

ענתנוי

New member
שונות נוירולוגית

קיימת בין כל בני האדם ויוצרת את ה"מגוון הנוירולוגי" - הגבול שחוצה את הקו הרציף הזה ויוצר קבוצה נפרדת של "נוירוטיפיקלים" ו"אוטיסטים" הוא תוצאה של סטיגמה חברתית ולא מציאות ביולוגית.

למעלה