המבורגר כשר לפסח

אסננוש15

New member
רון, תתרגל

רחל היא ה-מגיבה מס' 1 של תפוז. אין על תשובותיה המפולפלות/השנונות/המצחיקות.

היה כ"כ משעשע לקרא את התגובות שלך לרחל.

אל תקח אישי, כולה פורום באינטרנט.

Sophalin

New member
אני חיב להודות שיש משהו מעצבן בתגובות של רחל

התדירות. הייתי רוצה שהיא תגיב יותר.

מנווה

New member
אכן שמחה גדולה לקהל השם יתב'

שמחנו כשראינו שאם ישראל גדולת הדור המר"ן זת"ב צדיקת יסוד עולם שהלכה כמותה בכל מקום האדמו"רית רחל שליט"א באה להחכימנו בתילי תילים של יודעי ח"ן שנ' "כמעיין המתגבר" ורוו עולמות עליונים נחת מקריאת דברי פרד"ס של מר"ן רחל שנ' מרחל עד רחל (מרחל אימנו עד רייצ'ל מ"חברים") לא קמה כרחל.

יברך אותך השי"ת בברכת פרנסה וסבא וחיים טובים (עם סבא) אמן סלע ושתמשיך מר"ן רחל בניתוץ אלילי היהדות ברוך בורא מחסלות ההבלים...רק בקשתנו לשי"ת שיכפיל וישלש את כוחה של מר"ן כך שתתקיים בימינו בעז"ה בע"ה (ולא ביהודה ושומרון) תחייתן של "המלאכיות" כשירה של רחל- יש לי תחושה ש..שהערב יהיה ערב טוב..שהערב יהיה ערב טוב...

בן אביו

New member
קרא אתה שוב מה שכתבת

"אני שמח שאתה מורד במסורת פרימיטיבית, ילדיך רק ירוויחו מכך"
אתה לא רק לא מתנגד. אתה שמח.

Sophalin

New member
אני מתנצל

שקראתי לך שקרן.

ואני כן מצפה ממך להתנצל על שהכנסת לי דברים לטקסט שלא כתבתי.
מעולם לא כתבתי שיש נורמה שבה חילוניים אוסרים על חילוניים אחרים לאכול חמץ בפסח.

בליעל

New member
הסבר אחר: יש אנשים שמתנהגים בצורה אי רציונלית

בקרב האוכלוסיה שמסווגת את עצמה כשומרת מסורת יש אנשים שבוחרים באופן שרירותי איזה מצוות לשמור, כולל קומבינציות כמו 'לא אוכל חמץ בפסח, אבל אוכל בשר בחלב', ו'נוהגים ברכב שלהם בשבת לבית ההורים, והולכים משם ברגל לבית הכנסת להתפלל עם המשפחה'.

בן אביו

New member
נכון ובשבילם המסעדה הזו מציעה מוצר כשר לפסח

השאלה למה היא לא מציעה לחם לסועדים חילונים אחרים.

Sophalin

New member
אנחנו לא נכנסים לאנשים

לראש ומחליטים בשבילם מה לעשות.
אולי המקום חושב שאם ימכור חמץ בפסח אז יבואו פחות לקוחות - אולי הוא חושב שיבואו פחות לקוחות אם אפילו רק יציעו למכור חמץ.
אולי יש להם חמץ אבל הם לא מציעים את זה בריש-גלי ונותנים רק ללקוחות ששואלים ומבקשים במיוחד.
לך תדע. יכולות להיות מליון סיבות שאתה לא יודע עליהם.

יכול להיות שהתשובה של בעל המקום תהיה "כי פסח ובפסח אני לא מוכר חמץ וזהו" ואין לו שום בעיה למכור גוויות ברוטב הפרשות פרה לכל המרבה במחיר...

Sophalin

New member
למה לא הצלחנו?

להפך בהחלט הצלחנו. הצגנו שיקולים שונים שיכולים להיות לבעלי העסקים והראינו איך אפשר לפתור כל מני שיקולים בכל מני צורות
אנחנו גם יודעים שהפרדיקציות שלנו נכונות כי אנחנו מכירים בתי עסק כאלה כאמור.

למעלה