המבורגר כשר לפסח

המבורגר כשר לפסח

אז קפצתי לקנות המבורגר במק'דונדלס במרכז הקניות שמחוץ לאשדוד - ויש בתפריט רק מנות כשרות לפסח. כן, כן, זה אותו סניף שמוכר צ'יזבורגרים. הם כשרים לפסח ובשאר ימי השנה מוכרים גבינה עם בשר.

חג שמח.

doughnuts

New member
"ארומה" בחיפה, היום.

לפי טענת הקופאי: "הסניף לא כשר, אבל המוצרים כשרים לפסח". כלומר, למרות שאין להם תעודת כשרות, ואין להם בעיה להגיש לך נס על חלב וכריך בשרי בו זמנית, הם לא משתמשים בלחם כי זה פסח...

איפה ההגיון?

Sophalin

New member
הם לא מציגים אותו

אל תנסה להגיד שטויות במקום שבית המשפט קבע שזו שטות.

בבודהא בורגרס מוכרים חמץ על ימין ועל שמאל. לא מציגים אותו בשום מקום ומוכרים ובזכותם יש לי מה לאכול בעבודה. (כן, אסור לנו להכניס חמץ אבל אני משכנע אותם שאין שם שום חמץ - הם פשוט לא יודעים מה זה סייטן ואוקרה.

בן אביו

New member
איסור הצגת חמץ עדיין בתוקף

אם אתה שם לחמניה במקום שכולם רואים, זו הצגת חמץ.
הייתה פסיקה שבה זוכו כמה בעלי עסקים בגלל שהשופטת החליטה שזה לא "פומבי". זה לא מבטל את החוק ובעל עסק שמציג חמץ מסתכן בדו"ח, ואולי השופט הבא לא יסכים עם השופטת ההיא. יכול להיות (ולכן שמתי סימן שאלה) שעסקים אלה מעדיפים לא להסתכן.

Sophalin

New member
לא זה לא

זה שתמשיך להתעקש על זה לא יהפוך את זה לאמת.
זו לא הצגת חמץ כי השופטת החליטה שמכירה באופן זה היא לא פומבית ולכן זו פרשנות החוק מאז.
בעל עסק שימכור חמץ ולא מציג אותו לראווה אינו מסתכן בעבירה על החוק משום שיש פסיקה תקדימית.

בן אביו

New member
אני לא מתעקש...

שאלו פה למה מסעדות לא כשרות עברו ללחמניות כשרות לפסח.
הצעתי אפשרות ושמתי סימן שאלה. אני לא בטוח שזה בגלל זה.
אמרו שיש פסיקה שמבטלת את החוק. אולי זה נכון, ואולי לא, זה דבר שצריך לבדוק במקרה מבחן נוסף. הצעתי שאולי העסק לא רוצה לקחת סיכון.
יכול להיות שזה גם לא זה.
אם יש לך הצעה אחרת למה מסעדה לא כשרה פתאום חרדה לפסח, תציע.

Sophalin

New member
אז בוא אני אתן לך הסבר קצת יותר הגיוני

אנחנו פה בפורום תמיד מלינים על הדתיים אבל אנחנו צריכים לזכור שגם ליהודים החילוניים עדיין יש זיקה מסויימת לדת (בייחוד לאור שטיפת המוח שאומרת שמה שהופך את כולנו ליהודים זה הדת).
לפיכך, הרבה יהודים חילוניים, על אף שאינם שומרים על שבת ועל הילכות תורה כמו הדתיים או החרדים, הם עדיין שומרים על המסורות ה"נדירות" יותר - אלו שמקיימים פעם בשנה כמו חגים.
ולכן הרוב היהודי בארץ כן נמנע מלאכול חמץ בפסח (אולי חוץ מבמדינת ת"א הקטנה).

אותן מסעדות לא כשרות עוברות ללחמניות כשרות לפסח עבור אותם אנשים שמהווים רוב לעומת אלו שלא שומרים.

עדיין יש כמה מסעדות (דוגמאת בודהה בורגרס) שרוב קהל לקוחותיה מעדיף לשמור על ערכים גבוהים באמת גם בתקופת הפסח ולכן כן מוכרת חמץ.

בן אביו

New member
אז למה לא מציעים גם לחם אמיתי?

הרי החילונים אולי רוצים לאכול צ'יזבורגר עם מצה, אבל בטוח שלא אכפת להם אם מישהו יאכל לחמניה נורמלית.

cwen

New member
לפעמים מציעים במקביל

אני ביום שני אכלתי במסעדה ושאלו אותי אם אני רוצה לחמניה רגילה או כשרה לפסח. לקחתי את הרגילה כי בכשרה לפסח יש ביצים ואני טבעונית. (וגם כי בשלוש שנים האחרונות אני אוכלת חמץ בפסח, אבל פה השיקול היה העדר הביצים).

cwen

New member
אולי מהנסיון שלהם

יותר אנשים מעוניינים בכשר לפסח ולכן לא משקיעים בשני מוצרים מקבילים. כל בעל עסק והשיקולים העסקיים שלו.

Sophalin

New member
ובנוסף למה שיעל כתבה

מקומות שבהם לא מציעים זאת עושים זאת בגלל נורמה חברתית ולא בגלל מגבלה של החוק.

בן אביו

New member
איזו נורמה חברתית?

אנחנו מדברים על חילונים. איזו נורמה חברתית יש לחילונים שאוסרת על מי שרוצה לאכול לחם בפסח?

deathcaster

New member
שוב....

אל תתבלבל בין חילונים לאתאיסטים.

לצערנו הרב רוב החילונים עדיין שומרים על מנהגים פגאנים אנכרוניסטיים כמו חמץ, ברית מילה, צום בכיפור וכד'.

אם אתה לא מכיר את הנורמה החברתית הזו, כנראה שאתה לא ממש חלק מהחברה החילונית.

היום הייתי במסעדת סמיר אמיס, אכלתי ארוחת טריפה למהדרין, המלצר שאל אותי אם אני מעוניין במצה, אמרתי לו: "לא תודה, אני אסתפק בלאפה מהטאבון."
אח"כ אכלתי גלידה

ככה חוגגים פסח

בן אביו

New member
לא

בפורום הזה למשל, יש מישהו חילוני שחושב שאסור לחילונים אחרים לאכול לחם בפסח? אתה חושב ככה?

Sophalin

New member
כמה דברים

א. אני לא מאמין לך. צר לי אבל ישראלי חילוני מכיר את הנורמות של החברה החילונית הישראלית. התגובות שלך הולמות אדם דתי שחושב שמכיר את העולם החילוני.
אז אתה או שקרן, או טרול או אולי מישהו שלא חי בארץ בחצי יובל האחרון.

ב. אני לא חושב שיש לאסור על אף אדם שום דבר שאינו פוגע למישרין באחר. זה לא עניינו של אף אחד מה אדם אוכל בפסח או בכל יום אחר בשנה.

בן אביו

New member
כל הכבוד על התגובה הענינית

מכיון שאני בקלות יכול להוכיח שאני חילוני, למשל ע"י כתיבה בשבת בפורום, הזלזול שלך בי מעיד על פזיזות.
אתה ממציא נורמה לפיה חילונים אוסרים על חילונים אחרים לאכול חמץ בפסח. אין כזו נורמה, ואתה לא תצליח להביא דוגמה לאפילו חילוני אחד שחושב ככה. אתה מוזמן להתחיל לחפש. אתה לא חושב ככה, אין בפורום הזה חילוני אחד שחושב ככה, ואין במדינה חילוני שחושב ככה. אני אמתין שתביא דוגמה לחילוני שחושב ככה, ובינתיים אני לא מצפה ממך שתתנצל על שקראת לי שקרן, כי אני לא מאמין שאתה ברמה גבוהה מספיק בשביל זה.

deathcaster

New member
אבל יש בפורום הזה חילוני שחושב כך

אני... זה שתתעלם ממני לא ישנה זאת ואין לך מה להמתין

למעלה