המבורגר כשר לפסח

Sophalin

New member
ממש לא נכון

זה שלא ראית תופעה מסויימת לא אומר שהיא לא התקיימה.
נכון, חובת ההוכחה על מי שטוען שהתקיימה אבל אם באופן היפוטתי היא התקיימה (למשל היה ברק בשמים בשעה X) ואני לא מצליח להוכיח את זה - זה לא יגרום לכך שהתופעה לא התקיימה.

חוץ מזה יש ראיות ועדויות רבות לקיומו של אלוהים - זה שאתה מפקפק באמינותם לא אומר שאין כאלה.

כי אישה לא יכולה לצאת מגופו של גבר לא יצאה אישה מגופו של גבר.
נחשים לא יכולים לדבר איפה ראית נחש שדיבר?
ורוצח שרצח את אחיו( הסיפור של קין והבל) לא יכול לעשות ילד עם האויר פתח ספר בראשית, קרא ולמד. אני לא יודע מאיפה המשפט הזה צץ.
אם ההתחלה של הספר הזה לא הגיונית ולא מציאותית איך אפשר להאמין בשטויות שבאות אחרי הסיפורים הדמיוניים האלה
שמע, אני מסכים איתך שהסיפורים האלה דימיוניים אבל הטענות שלך חסרות כל ערך. אתה לא היית שם ואתה לא יודע מה קרה שם.

RonspotNL

New member
מה הקשר בין ברק לחבר הדמיוני לו אנשים קוראים

אלוהים? מה הקשר בין ברק בשמיים לחבר הדמיוני?דווקא מנהל של פורום חופש מצליח להפתיע אותי על בסיס האמונה הדתית בישראל חוקקו חוקים ככה שבהחלט צריך כאן הוכחות לקיומו של אלוהים

בתורה כתוב שאישה יצאה מגופו של גבר
בתורה כתוב על נחש שדיבר אל אדם וחווה
הסיפור של קין והבל לא מוכר לך? למה אני לא מופתע? מי שצריך לפתוח את בראשית זה אתה

ואני לא צריך להיות שם בשביל להבין שהסיפורים הם לא מציאותיים

deathcaster

New member
שוב

אתה עושה סלט

מה הקשר בין שאלת קיום/אי קיום האל ובין השטויות שרשומות בתנ"ך? אלה 2 דברים שונים לגמרי...

אבל אל דאגה, אתה חדש כאן... כולם עושים טעויות כאלו. כולם לומדים

Sophalin

New member
תגובה

א. תפסיק להגיד חבר דמיוני. הבנתי שהוא חבר דמיוני לך אבל זה סתם ארוך ומסורבל.

ב. הברק בשמים היווה דוגמא לתופעה שאתה לא יכול להוכיח (אנחנו מדברים על הוכחת קיומו של ברק ספציפי).

ג. בתורה לא כתוב שאישה יצאה מגופו של גבר - אל תמציא פרשנויות משלך ותגיד שזה מה שכתוב.
בתורה כתוב שאלוהים לקח צלע מהאישה ויצר מהצלע דמות אישה - זה שונה לחלוטין.

ד. בתורה לא כתוב שהנחש דיבר אל אדם וחווה - אתה מוזמן להביא ציטוט ותראה שלא היו שם דיבורים.

ה. הסיפור של קין והבל מאוד מוכר לי - כנראה שלך הוא לא מוכר. שוב, אתה מוזמן להביא לי ציטוט בוא נאמר משהו כמו "ומקין יצא ילד ושמו..."

ו. זה שהסיפורים נשמעים לך לא מציאותיים לא אומר שהם לא קרו.

ומה מפתיע אותך? שמנהל פורום חופש הוא לא אתאיסט?
פורום חופש אינו עוסק בביטול הדת, אינו עוסק בשנאת הדת או בזלזול באחרים - פורום חופש דוגל בחופש מכפיה דתית ואלחם עד חורמה לחופש בכפיה דתית וכבוד הדדי.

deathcaster

New member
ממממממממ

א. "חבר דמיוני" זה אחלה כינוי

ג. צלע בשפה המקראית זה "צד", הפירוש הרווח הוא ש"האדם" הוא יצור שונה מ"אדם", "האדם" היה אנדרוגינוס שבצד אחד היה זכרי ובצד השני היה נקבי, כשאלוהים לקח "צלע" הוא למעשה לקח "צד" מ"האדם" שנותר "אדם" - זכר בלבד. כך שע"פ הפירוש הזה, רון בערך צודק.

ד. מצטער 1, אילן, "וַיֹּאמֶר הַנָּחָשׁ, אֶל-הָאִשָּׁה: לֹא-מוֹת, תְּמֻתוּן. ה כִּי, יֹדֵעַ אֱלֹהִים, כִּי בְּיוֹם אֲכָלְכֶם מִמֶּנּוּ, וְנִפְקְחוּ עֵינֵיכֶם; וִהְיִיתֶם, כֵּאלֹהִים, יֹדְעֵי, טוֹב וָרָע" (בראשית, ג', ד'-ה')

ה. מצטער 2, אילן, "וַיֵּדַע קַיִן אֶת-אִשְׁתּוֹ, וַתַּהַר וַתֵּלֶד אֶת-חֲנוֹךְ"- (בראשית, ד', יז')

ו. מסכים, כך נכון לגבי כל אגדה.

Sophalin

New member
תגובה

א. נכון אבל לקרוא למשהו בכינוי דו-מילי זה מסורבל ומעצבן באיזשהו שלב. אז אחרי פעם או פעמיים אפשר לומר 'מיצינו' ולעבור לדבר כמו בני אדם. (כאמור כולנו מבינים את הכוונה).

ב. זו פרשנות.

ג. נכון. לא אמרתי שנחש לא אמר שום דבר. אמרתי שהוא לא דיבר.

ד. ואישתו הייתה אוויר?

ה. לא זוכר מה כתבתי ב'ו'

(אני מודע לשינויי האותיות)

someboddy

New member
וזה שהנחש אמר לא אומר שהוא דיבר?

עזוב - אתה יכול להביא פרשנות אחרת לכך שהנחש "אמר", שעליה לא יהיה נכון להגיד "נחשים לא יכולים..."

Sophalin

New member
בהחלט

זה שהנחש אמר לא אומר שהוא דיבר.
ברוב השפות המשמעות של "לדבר" ו"לאמור" הן נפרדות ומייצגות שדות סמנטיים שונים
בעברית מודרנית השדות האלה התמזגו וההבדלים מתקיימים כיום רק בטנסים (tenses).

someboddy

New member
בגלל זה הקדמתי תרופה למכה, ושאלתי אותך מראש

איזה פירוש למילה "ויאמר" לא מעלה אותה תהיה שהעלה רון.

מומלץ בחום שהפירוש הזה יתיישב בתוך שאר הפסוק.

rachel437

New member
אמונה

היא צורך נפשי. הסיכוי של מישהו לזכות בלוטו הוא כמעט אפסי ובכל זאת אתה רואה אנשים רציונלים קונים אותו. הם מאמינים ומפנטזים כי אולי הם יזכו. זה לא הופך אותם לחולים.

RonspotNL

New member
בטח שזה הופך אותם לחולים

אבל אלה שתי מחלות שונות אבל בשתיהן יש פנטזיות ודמיונות

Sophalin

New member
כמו שזוהר אמר

אתה חדש בפורום ואתה לא מכיר ת'נפשות הפועלות.

רחל היא אחת משלנו והיא תמיד צינית. ככך צינית שלפעמים קשה לעקוב. אבל אני חייב להודות שהתגובות שלה לטענות שלך הצחיקו את כל המשתתפים הקבועים

deathcaster

New member
טבילת האש שלך הייתה מלווה בכוויות

אל דאגה, הן תחלמנה במהרה

יהיה בסדר רון... אז צחקו עליך... מחר אתה תצחק על מישהו אחר. כך העולם עובד.

LIGHTEN UP

Sophalin

New member
אני לא צחקתי על רון

אני התמוגגתי משנינויותיה של רחל.

אני אבל חושב שרון באמת צריך להרגע קצת. כולנו כאן בסה"כ באותו הצד...

deathcaster

New member
תגובה

לא טענתי שאתה צחקת, אני צחקתי ואין לי שום בעיה עם זה... לא קרה שום אסון...יבוא יום והוא יצחק עליי.

Sophalin

New member
אני מקווה

למרות הכל הוא נראה כמו אדם טוב שמתאים לכאן. :)

למעלה