המאבק הקטן שלי

פריאל12

New member
אריה

אתה צודק - חשוב להצליח בבחינה החשובה הזאת.
שבת שלום

arieshor

New member
פריאל

הייי

שהיה לך יום נפלא

שבת שלום נעים גם לך.

זה לא חשוב להיות צודק.

הכי חשוב שאני מתכתב איתך.

רוצה תלאפון של מורה מצוין למטמטיקה?

בעל של חברה שלי. הוא מלמד ילדים בבית ספר ודי עמוס,
אבל אולי...

אני אגיד לך מה הבעיה

הבעיה היא לא שאני לא מבינה את החומר. הבעיה היא שהרעיון הכללי מובן, אבל ברגע שמגיע סוויצ' בשאלה אני מסתבכת. כל הנוסחאות שאני יודעת פיקס הופכות למעין סלט לא יעיל בכלל..

אני לא ריאלית מספיק ;[

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אולי את צריכה איבחון..

לדיסקלקולציה..זה יכול לגרום לכאלה דברים....

או שיש לך חרדת מבחנים..
למקרה הראשון יש הקלות ויתר זמן בחינה...

לשני יש טיפול ממוקד..
שווה לבדוק לדעתי:)

אני תמיד צוחקת על עצמי שאני הומנית מידי

כאילו, הרבה יותר מידי.

חרדת מבחנים לא, אני רגועה. את הלחץ עברתי מזמן ועברתי לגישת ה"אני אעשה את המיטב ומה שיהיה יהיה" - את העתיד שלי אוכל לבנות גם ללא תואר ראשון, אני סומכת על עצמי. אני עושה את הפסיכומטרי מהסיבה שאין לי שמץ של מושג מה לעשות עם עצמי, ואולי, אם בעזרת השם הציון יהיה גבוהה ייפתחו לי דלתות מעניינות לצעוד דרכן. זה יותר תהליך של ניסוי וטעיה אצלי.

את צריכה מישהו שיחדיר בך אהבה למקצוע...

ואולי ילמד אותך איך להתמודד עם הסויצ' הזה שאת מדברת עליו.
אולי צריכים להסביר לך את זה בשפה שתביני.

arieshor

New member
פרפרית אנונימית

היי

בהצלחה במבחן

תלמדי אני מאמין שתצליחי.

שהיה לך בוקר טוב נפלא ונעים.

Larik

New member
ALL OUT RANT

לצערי מעולם לא הלכתי ללמוד אחרי הצבא.
מעולם לא עשיתי פסיכומטרי, עם זאת איכשהו מצאתי עבודה.
השכר שאני מקבל גם ממש לא רע, ואפשר להגיד שאני מרוויח יותר משאר עובד סוציאלי עם וותק של 40 שנה.
מרוויח יותר מאשר אדריכל. אדריכל שהיה צריך להשקיע שנים בללמוד, ו3 שנים של התמחות בשביל להרוויח פחות ממה שאני מקבל עכשיו.
אז אולי דווקא מזל שלא הלכתי ללמוד.
אחרת אם הייתי הולך ללמוד אדריכלות ישר אחרי הצבא, הייתי מסיים את ההתמחות שלי רק בשנה הבאה.
הייתי צריך למלצר בשביל לכסות מינוס הענקי בבנק שנוצר מכל ההלואות בשביל הלימודים, הייתי צריך להשאר כל הזמן הזה בבית של אמא (שאיתה אני לא ממש מסתדר).
וכל זה בשביל מה? ברוטו 9,000 שקל בחודש שאדריכל מקבל. לא תודה.

סך הכל עם הגעתה של המהפכה התעשייתית, הכל עכשיו מיוצר בצורה המונית.
כל המוצרים היום הם סטנדרטיים, שכפולים מדויקים שיצאו מהתבנית של המוצר המקורי. כל המוצרים, הכל, כולל חינוך.
מערכת החינוך עכשיו היא לא יותר מאשר סרט נע, שמייצר אנשים פרודוקטייבים בשביל החברה, החל מהגן ועד סיום הלימודים האקדמיים.
הדבר העצוב הוא שהמערכת לא מלמדת שום דבר חוץ מאשר להתאים למסגרות, הכל סטנדרטי. הלימודים לא מלמדים אותנו איך לחשוב, אלא איך לציית.
החומר שאנחנו לומדים זו לא המטרה, זה תוצר לוואי.
הצלצול שלפני השיעור הוא שם בשביל שנלמד לעמוד בלוחות זמנים.
הציונים בשביל שנתרגל לחשוב שאם נעבוד קשה נרוויח יותר.
התעודות בשביל שנתרגל לקבל תלוש משכורת.
הכל בשביל להכין אותנו לחיים של הגדולים.

ובשביל מה הפסיכומטרי? מה הוא מלמד אותנו?
האם זה מילים בעברית שבחיים לא נשתמש בהן?
האם זה לפתור בעיות מתמטיות שבחיים לא היינו צריכים לפתור?
המבחן שם רק בשביל לראות עד כמה אנחנו מסוגלים לסבול ועדיין להמשיך לעשות את מה שגורם לנו לסבול.
זה מגוחך לקבוע שהמבחן הזה משקף את האיכות של הבן אדם שעושה אותו.
יש הרי אנשים שטובים בכתיבה, ויש אנשים שטובים במתמטיקה.
יש אנשים שיודעים לצייר, יש אנשים שיודעים להלחין.
יש אנשים עם אינטליגציה גבוהה, יש אנשים עם אינטליגנציה רגשית גבוהה.
זה מגוחך להגיד שאחד מהם יותר טוב מהשני על סמך מבחן אחד סטנדרטי שבוחן רק כישורים ספציפיים.
יש עוד הרבה סוגים שונים של כישורים שהמבחן הזה לא בודק.

המבחן הזה נועד בשביל הרגע הזה שבו נגיע ללימודים ונגלה שמה שקורה זה לא בדיוק מה שדמיינו, אז שלא נעיז לחשוב על לפרוש.
הרי השקענו כל כך הרבה בשביל להגיע לנקודה שבה אנחנו יכולים להגיד: "יש לי תואר בX".
"זה לא משנה שהשקענו 3 שנים ללמוד מקצוע שממש לא מענין אותנו. אנחנו לא יכולים לפרוש עכשיו."
"עברנו יותר מדי, ואנחנו לא יכולים לפרוש בשלב הזה, כי להפסיק באמצע זה פשוט מגוחך."
זה בדיוק כמו ללכת לחנות ולזכר באמצע הדרך שהחנות סגורה, ובכל זאת להמשיך ללכת לחנות במקום לחזור הביתה או ללכת למקום אחר. (*מקור)
מה גם, אף אחד לא יכול להבטיח שאנשים ימצאו עבודה עם סיום הלימודים, הרי כל מקום עבודה דורש היום במינימום 3 שנים ניסיון.
אז איך בדיוק מקבלים את הניסיון הזה אם אף אחד לא רוצה לקבל אנשים בלי ניסיון?

זה מזכיר לי את טכסי החניכה בשבטים הפרימיטיביים, רק שבניגוד אליהם הטכס הזה נמשך מספר שנים.
אנחנו ממשיכים לעשות את זה, לא כי זה טוב, או מועיל. אנחנו ממשיכים לעשות את זה כי התרגלנו, אנחנו עושים את זה כי אחנו לא מכירים משהו אחר.
אבות אבותינו עברו את אותו הטכס, אז אנחנו נכבד אותם על ידי כך שנעבור את אותו הטכס בעצמינו!

אני לא אומר שמערכת החינוך זה משהו רע, אני פשוט אומר שאפשר לעשות את הדברים גם בצורה אחרת.
מערכת החינוך שלנו אולי שבורה, אבל מערכת חינוך כלשהי עדיפה על אין מערכת חינוך בכלל.

מה שרציתי להגיד שיש אלטרנטיבה, ומומלץ לכל אחד לחשוב על האלטרנטיבה לפני שהוא מתמסר למשהו שיתחרט עליו מאוחר יותר.

אבל כל זה ברור לי

כמו שאמרתי, מכיוון שאין לי מושג מה אני רוצה לעשות עם עצמי, אני עושה את זה. נראה אילו דלתות ייפתחו, וזהו. נורא פשוט, בלי הרבה דרמה ודמעות

אהבתי את כל מה שכתבת

אני מאמינה שמי שמוצלח באמת
לא צריך את האוניברסיטה
(אמרה מי שהחליטה מה ללמוד על דרך השלילה
)

המנותק1

New member
היי פרפרית, אני התמודדתי עם האח הגדול של

הפסיכומטרי בקיץ האחרון - בחינת המתא"ם, שזו בחינת קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה, וזה בערך המבחן הכי קשה בעולם והוא גם מתעלל באנשים עם כלי עינויים דומים: סטופר, לחץ, השלכות על העתיד, נוסחאות ועוד כל מיני קשקושים.
פישלתי לגמרי במבחן הזה, אני ועוד רבים וטובים, ובניגוד גמור לתואר שאני מסיים אותו השנה בהצטיינות יתרה. וגם בכל הפרמטרים שהמבחן הזה בודק הצטיינתי בתואר: אנגלית, שיטות מחקר וסטטיסטיקה...
שמעי, לא יודע איך ילך לך בפסיכומטרי, רק רוצה להגיד לך שאם ילך לא טוב, אל תתני לזה לרפות את ידייך. המבחנים האלה שנושאים משמעות רבה כ"כ ושהם מוגבלים בזמן עלולים לפגוע בביצועים גם אם את לא מרגישה איזו חרדה משמעותית, המתח שם, ויש אנשים שמגיבים הרבה פחות טוב למצבים האלה.
יש לנו מרצה באוניברסיטה הפתוחה, ד"ר למדעי המוח, סיים מסלול של מצטייני נשיא שזה אומר שהוא כלי לא נורמלי. שום אוניברסטה לא הייתה מוכנה לקבל אותו לתואר ראשון בגלל שהוא לא הצליח להתמודד עם הפסיכומטרי. אז בלית ברירה הוא הגיע לאוניברסיטה הפתוחה, ושם הוא הצליח להביא את היכולת שלו לידי ביטוי והשאר היסטוריה. אני אישית מאמין שאם הייתי תלוי בפסיכומטרי לא היו מקבלים אותי לפסיכולוגיה. לשמחתי יש את הפתוחה שלא מעמידה תנאים מוקדמים.
תראי המבחנים האלה בודקים משהו על משכל, אבל הם לגמרי לא חזות הכל. מי שלמד פסיכולוגיה גם יודע מהו כושר הניבוי של הפסיכומטרי. יש מתאם בין הציון במבחן ל- B.A של 0.5, שזה יפה, אבל רחוק מלהיות מנבא מושלם. אז תזכרי שהמבחן לא בהכרח משקף את היכולת שלך, תזכרי שאם ניגשים כמה פעמים הציון יכול להשתפר משמעותית, וגם תזכרי שיש מסלולים עוקפי פסיכומטרי.
זהו. שיהיה בהצלחה בכל מה שתבחרי לעשות :)

למעלה