המאבק הקטן שלי

המאבק הקטן שלי

זהו לא המאבק הכי גדול שלי בחיים, אבל הוא די דומיננטי כרגע. [מזל שזה זמני] זהו מאבק נוראי שדורש ממני כל כך הרבה מאמץ, ורווי בכל כך הרבה כשלונות בדרך, שלפעמים אני נורא קרובה להתייאש. אז אני מזכירה לעצמי שאני בסה"כ נאבקת בפיסת נייר עם כמה מספרים, ומזכירה לעצמי שזה זמני.
אז זהו, שלא. זו לא סתם פיסת נייר עם כמה מספרים.. זה מבחן אידיוטי שאמור לקבוע האם אני מסוגלת להיות רופאה, עורכת דין או סתם עוד מורה מתיימרת במערכת החינוך הכושלת שלנו. זה מבחן בלי שום הגיון שנועד, בחוסר הגיון מוחלט, לגרום לי להכשל – הוא נועד לכך שכולנו ניכשל. זו מן רכבת הרים של שלושה חודשים בהם אני יורדת המון, מידי פעם אני עולה ואפילו עושה לופים באוויר כדי להצליח.
איזה כיף לי שבילדותי המזעזעת הצלחתי לברוח לעולם הספרות הנהדר; למדתי מילים חדשות וגבוהות שאף לא אחד מבני כיתתי הכיר, התחלתי לכתוב לעצמי יומנים וסיפורים ויצרתי לעצמי תחביב שמלווה אותי עד היום ומציל אותי ברגעים הכי קשים. עוד כיף לי, שבגיל מעט מאוחר יותר גיליתי שאנגלית זו שפה מהממת. ראיתי סדרות מצוירות שעדיין לא הגיעו לארץ [אנימות, אם שאלתם] עם כתוביות באנגלית ולמדתי שפה מאפס. הייתי מסיימת ראשונה בכיתה מבחנים ובורחת החוצה כשהמאה בכיס שלי.
לצערי פיסת הנייר המרושעת אינה מסתפקת בשפות, היא דורשת ממני גם לדעת למצוא נעלמים ולספר מתי דני הגיע לצפון הארץ כשבאותו זמן איזה פלוץ אחר הגיע לאילת, כאילו שזה באמת מעניין אותי. דורשים ממני להתמודד עם כל כך הרבה דברים שנראים לי לא הגיוניים. "אינני דוברת מספרית", אני מתנצלת בפניי פיסת הנייר שנועצת בי מבטים מלחיצים משהו. "אני יכולה לספר לך סיפורים בעברית ובאנגלית, אבל מספרית מעולם לא הבנתי." לה זה לא ממש מזיז.. היא לא מורידה ממני את העיניים. הסטופר לצידי לא נעצר לרגע והזמן ממשיך לרוץ.. רק עוד שאלה אחת, רק עוד אחת ודי!

שאלה אחת? פחח.. יש עוד חודש עד המבחן.

או בקיצור-
הצילו!!!!!!

פרפרית

אני מקווה שבמאבק הממושך הזה את חווה גם הצלחות

הרי הדף עם המספרים הוא רק פרק אחד מתוך כמה וכמה לא?

הבנתי שעיקר המלחמה שם היא עם הזמן
אז אולי תעבדי על הרגעות וטכניקה

אנחנו פה בחודש הקרוב (אולי גם אחרי)
אז בואי לניקוי ראש מידי פעם

הוא רק פרק אחד, כן

זה לא מרגיע. חונכתי בבית שבו כולם גאונים ורק אני הבינונית.. חינכו אותי שבלי תואר אין חיים ובלי מתמטיקה סביר שלא יהיה תואר "נורמלי". אמנם מצבי טוב בשאר התחומים, אבל אין לדעת מה יקרה ברגע שיפעילו את הסטופר...

פריאל12

New member
יקירה

כעת ברור לי יותר מאין נובע יחסך למקצוע ההוראה... מעבר לניסיונך כתלמידה,
זה גם מה ש"טיפטפו" לך בבית - זה הרבה פחות נחשב מרפואה או עריכת-דין :)
אני מאחלת לך שתעסקי במה שאת אוהבת, במה שגורם לך לקום בבוקר וללכת לעבודה בכייף.
ואגב, יצא לי לשמוע על מישהו שסיים את ההתמחות בעריכת-דין ועבר להוראה כי זה מה שאמר לו ליבו....

גם זה מלחיץ!!

זה שרוב האנשים מסיימים תואר במשהו ואז מגלים שזה ההפך הגמור מכל מה שהם פינטזו עליו במהלך התואר.

ואגב, אני רוצה לספר לך שההפך הנכון. סבי וסבתי שניהם עוסקים בהוראה מגיל 17, ואפילו טסו בהתנדבות לכמה שנים בצעירותם לאתונה, ללמד בביה"ס אמריקאי יהודי. הם גרו שם בסופו של דבר 5-6 שנים. היום סבא בפנסיה וסבתא עדיין בתפקיד רנדומלי במערכת החינוך.
אני חושבת שהחינוך הזה שקיבלתי נובע דווקא מאמא ואבא, שלשניהם אין השכלה אקדמאית אבל איכשהו מסתדרים דווקא די טוב. יכול להיות שהם רוצים למנוע ממני את ה"איכשהו מסתדרים" ולהפוך את זה ל"מסתדרים מעולה".?

פריאל12

New member
מה שאת מתארת, מאוד אופייני להורים מחוסרי

השכלה אקדמאית ובטח מחוסרי השכלה תיכונית.
המוטו שלהם בחיים: לימדי! עשי משהו עם עצמך כדי להיות יותר טובה מאיתנו!
והם עושים זאת רק מתוך דאגה וכוונה טובה.
ובכל זאת, עד כמה שהורינו אוהבים אותנו ורוצים עבורנו את הטוב ביותר,
עדיין - אנחנו לא כאן בכדי להגשים את מה שלא הצליחו, אנחנו כאן קודם כל
כדי להגשים את מה שאנחנו רוצים.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
המצאתי עבורך פתגם

THEY WISHES YOU THE BEST YOU NEED TO DO ALL THE REST

כמובן כל הורים רוצים הכי טוב וקל..לילדים ובטח שיסתדרו מעולה..עתה רק לעשות למען עצמך ולמען הוקרת תודה..להם:)

פריאל12

New member
פרפרית!

"זה מבחן אידיוטי שאמור לקבוע האם אני מסוגלת להיות רופאה, עורכת דין או סתם עוד מורה מתיימרת במערכת החינוך הכושלת שלנו" ????
אמממ... שרק יירשם בפרוטקול שכסתם עוד מורה מתיימרת במערכת החינוך הכושלת שלנו, אני מוחה על כך בכל תוקף!

לא התכוונתי לפגוע

הכל כתוב מנסיוני הכושל עם מוריי בעבר. לצעי נבצר ממני לקבל מורה אחד בחיי שאני יכולה להצביע עליו ולהודות שבאמת למדתי ממנו משהו.. לא להעלב! :)

זה משהו שלא הרבה נתקלים בו

רוב המורים של היום עיוורים לתלמידים, ממהרים לקחת את התיק ולברוח מהכיתה כמה שיותר מהר. והאמת היא שדי בצדק כי גם הילדים של היום לא הכי מקסימים בעולם. זו חתיכת סוגיה מתוסבכת לדיון אחר לגמרי. אבל דעי שאני מעריכה אותך על שהחלטת להיות מורה. לא הרבה עושים את זה..

פריאל12

New member
תודה

אני יודעת בדיוק על מה את מדברת.
אני חושבת שהנוער כיום פשוט שונה... הילדים מתייחסים למורים כפי שהם מתייחסים להוריהם.
אפשר לומר על הנוער היום המון דברים, אבל אני רואה בהם המון חכמה, המון העזה, ובעיקר - המון רגישות וחום.

וזה בדיוק מה שרוב המורים מתעלמים ממנו.

אף פעם לא הייתי מורה, אולי יום אחד אחליט להיות. [קודם נעבור את המכשול הנוכחי כדי לדעת מה יהיה
] אני לא חושבת שזה תפקיד של לבוא לעשות את העבודה וללכת, זה לא עובד ככה.. והרבה לא מוכנים לזה :\ נדיר לשמוע מה שאמרת עכשיו על הנוער. אפילו אני בגילי הצעיר יחסית, לא מרגישה שייכת לדור הזה שהגיע לא הרבה אחריי..

התברכנו בך

לי יש ניסיון עגום ברובו עם המורים
במערכת החינוך שלנו.
לשמחתי תמיד יש קרן אור שמבליחה

בדמות מורה כמוך

ההשפעה של יחס המורה ומידת ההכלה שלו מדהימה בעוצמתה.
לטוב ולרע

פריאל12

New member

תודה יקירה

את יודעת מה יותר גרוע לדעתי ממורה לא אהוב? - מורה לא זכור....
ולי יש כמה כאלו שאני זוכרת שהלימדו אותי ו....זהו, לא מעבר לזה,
לא השאירו חותם בלב.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מורתי אותך אני אוהב..

ביום הזה ממש ילד בכיתה ד' דחף מורה..והיא כנראה עם שברים...

מבין את הכעס שלך וההתמודדות...:)

arieshor

New member
פריאל

היי פריאל

בלי המבחן הזה אי אפשר לקבל תעודה.

אם נכשלים במבחן לא היה תעודה .

למעלה