הלייקרס VS ליוטה

somone141

New member
הלייקרס VS ליוטה

הערב ב-22:30, ישיר בספורט 1 (ABC), המשחק הראשון של הסידרה שצפויה להיות קשה יותר לטעמי גם ללייקרס מהסיבוב הראשון וכמובן ליוטה, שדילגה בקלילות (יחסית לציפיות) מעל דנבר עם 2:4 כל אחת. ביינום פצוע וכנראה לא ישחק הלילה, כמו גם קירילנקו ואוקור בצד השני. נכון שכבר כמה שנים ברציפות שאנחנו מנערים את הג'אז בסיבובים הראשונים והמצ'אפים, גם העונה אגב, היו לטובת הלייקרס, או רובם לפחות, אבל ממה שאני ראיתי (משחקים 1, 2, 3, קצת 4 ו-6) יוטה השתפרה מאוד בסידרה מול דנבר עם 2 הכוכבים דרון את בוזר שנראו פשוט מדהים והמספרים שלהם מדברים בעד עצמם, בעוד הצוות שלהם הפתיע אותי ביכולת שלו. אנשים כמו מיילס, קורבר, פסאנקו שהחליף את אוקור, מתיוס הרוקי וכמובן מילסאפ שיחד עם בוזר פשוט מעחו את האין צבע של הנאגטס עם מספרים מפלצתיים. בוזר הוא אנדרייטד מובהק, הוא חתיכת שחקן עם פיזיות ומשחק פוסט נהדר, קליעה טובה מחצי מרחק, שיתוף פעולה עם דרון על עיוור עם כל הפיקנדרולים, ואחרי הסידרה הזו גם מתברר יכולת קלאץ' לא רעה בכלל. הוא יהיה נייטמר לפאו גאסול/אודום בצבע, שלא ידועים באגרסיביות ובמשחק ההגנה שלהם. אני בטוח שפיל ימשיך עם פישר על דרון וויליאמס, שכמו ברוקסים ו-ווסטברוקים למינהם שוב יהיה באנקר בהתקפה, בטח אחרי מה שעשה לבילאפס. האיש בכושר שיא בקריירה שלו, וכולי תקווה ששאנון בראון יהיה זה שישמור עליו או אפילו רון ארטסט, שאחרי דוראנט יקבל את ווסלי מתיוס הצנוע ויוכל גם סוף סוף להתפנות למהלכי התקפה ראויים לשמם. רון רון הסריח את הפרקט התקפית בסידרה הזו, ואני רק מבקש ממנו תמורה דומה לזו שאריזה תרם אשתקד - צנועה, בטח לשחקן התקפי טוב בהרבה מטרבור, אבל עדיין חשובה. אני צופה לקובי סידרה טובה בהרבה מהאחרונה. ברור שספלושה ובעיקר דוראנט וגרין היו נטל לא קטן לקובי, שנמוך משלושתם, עשו עבודה טובה מאוד, אבל הפעם אלו יהיו SJ מיילס הרכרוכי ומתיוס שבהחלט שחקן התקפה לא רע, אבל בהגנה לא משהו מיוחד, שצפוים לשמור על מספר 24, בטח גם קורבר החלש פיזית יצטרף. בקיצור - קובי בהחלט צפוי להרבה יותר חופש כדי לעשות את מה שהוא יודע, למרות שאני כמובן לא מזלזל באף אחד מהם, אבל כשקובי מגיע לעבודה גם השלושה מ-OKC נראו כמו דחלילים לידו במשחק האחרון.. משחק הריצה הקטלני של הנגנים, בתוספת להתעללות המינית הצפויה של דרון על פיש ובמידה ובוזר ימשיך ביכולת הקטלנית שלו מתחת לסלים, ליוטה יש מספיק יתרונות כדי לקחת את הסידרה הזו, אבל ל-LA יש גבוהים שמסוגלים לעשות סל בכל רגע נתון, בניגוד למה שהיה לדנבר להציע, וכמובן, קובי שטוב וחכם יותר ממלו + ספסל עמוק יותר מאשר ליוטה , גם לליקרס יש את היתרונות שלה. אני צופה סידרה מעניינת וצמודה (רוב המשחקים יסתיימו צמוד). ההימור שלי: LA בשש.

Puskas

New member
יוטה לא פונקציה

גבוהים אנדרסייזד שלפאו לא תיהיה בעיה איתם וגם לא לאודום כנראה אין להם שום דבר לשים על קובי שהולך להשתולל בסדרה הזו עם מעל 25 ממוצע באחוז סביר דרון זה הפלוס היחיד שיש לג'אז וגם עליו הלייקרס יכולים לשים את שאנון שיכול להאט אותו טיפה.. קיצר אני מהמר 4-5 משחקים זה נגמר

webber44

New member
אם אני לא טועה

דברים דומים אמרו גם על OKC, שאין להם גבוהים, ואין להם שומר אידיאלי לקובי, ובנוסף שהם צעירים ונאיביים. אני דווקא חושב שהולך להיות קצת יותר צמוד מ-4-5 משחקים. מתחת לסל הולך להיות ליוטה קל, יש להם את פסנקו הבלתי עציר.

Puskas

New member
דווקא אוקלהומה

הימרתי על 6 משחקים כי הם קבוצה כל כך תוססת וצעירה שלא היה ספק שהם יעשו בעיות..מה גם שיש להם את דוראנט שהשנה פשוט ניהיה מפלצת התקפית ומפלצת רב'.. אצל יוטה היום חוץ מדרון ובוזר אין מישהו שאפשר לציין לטובה ובוזר גם ככה עף סוף עונה אז אין לו התלהבות כמו פעם לדעתי.. בכל מקרה יוטה ללא 2 שחקני חמישייה שאחד מהם זה השומר הבכיר שלהם,היא לא יותר מחטיף בשביל הלייקרס.. בבית בסולט לייק תיהיה מלחמה קשה אבל בLA זה יהיה שיוט

webber44

New member
אך תספיד אותם

הם במומנטום טוב אחרי הסדרה מול דנבר. הלייקרס לפי דעתי עוד לא נמצאים במקום הנכון מבחינת יכולת, אם הם יתחברו מול יוטה ברור שזה יכול להיגמר גם 4-1 4-0, אבל לא נראה לי שזה מה שיקרה. אם יוטה תצליח לגנוב אחד משני המשחקים בסטייפלס זה הולך להיות צמוד מאוד. ונראה לי שזה מה שיהיה.

FortuneFaded

New member
מקווה שננצח את הסדרה...

לצערי הרב עם כל הפציעות וההשבתה המוחלטת של אוקור המצב לא נראה בשמיים, אני עדיין מקווה שAK יפתיע ויחזור אבל אי אפשר להסתמך על זה... יחד עם זאת אם קובי ימשיך עם היכולת שלו כפי שהפגין בסדרה מול אוקלוהומה אני ממש לא רואה איך הוא אמור לחגוג, הוא צריך להתעורר. לגבי השידור - אני לא מבין בשביל מה אני משלם לכבלים אם לא משדרים שום דבר חוץ מ5+ LIVE (the fuck????( או ספורט 1 כשיש כבר משחק בשעה נורמלית... ודווקא הציפיות שלי עלו עם השידור של המשחק הראשון של קליבלנד שהיה ב22 בערוץ 5... כולי תקווה שבשלבים יותר מתקדמים כן יהיו שידורים בטלוויזיה..

KB248

New member
קובי נשאל אם הוא ישמור על דרון והוא אמר שכן

ראיינו את קובי לפני הסדרה ב"Losangelestimes" ושאלו אותו אם הוא ישמור על דרון וויליאמס והוא אמר שכן יתכן גם שרון רון ישמור עליו קצת אם קובי ישמור על דרון אני לא חושב שיש סיכוי ליוטה לקחת יותר ממשחק אחד או שתיים ...

OrEl74

Well-known member
מנהל
טעות מטורפת!!

עם כל הכבוד לקובי, דרון זה לא ווסטברוק. הוא גדול, מהיר וחזק מאוד ביחס לרכזים אחרים והוא גם צעיר מקובי באיזה כמה שנים טובות. המרובעות של מאמנים ב-NBA פשוט מוציאה אותי מדעתי לפעמים. מה הבעיה להעלות את בראון בחמישיה במקום פישר? הוא בטוח ישמור על דרון יותר טוב מכל אחד אחר ופישר יעשה את שלו מהספסל כמו ענק. לא ברור לי הקטע הזה ב-NBA שהם פשוט חייבים לשחק לפי הספר ולא מסוגלים לעשות שום דבר כדי להפתיע את היריב.

עידו17

New member
אתה טועה בענק

זה לא "קטע של NBA", ובטח לא קשור למרובעות. זה עניין של ביטחון, של שיטה, של יציבות, שגורמת לשחקנים לעשות באוטומט את מה שעשו אלפי פעמים במהלך השנים. שינוי בשלב כזה של העונה מוציא שחקנים מהקצב ויגרום בוודאות נזק יותר גדול מאשר התועלת.

The Prospect

New member
אז? גם קובי מהיר וחזק מאוד, וזה לא באמת משנה

שקובי מבוגר מדרון כי לקובי כושר מטורף. דרון-קובי זה דווקא אחלה מצ'אפ ללייקרס, במיוחד שמאת'יוז הוא לא שחקן שצריך לשים את השחקן ההגנתי הכי טוב שלך עליו.

עידו17

New member
מסכים, דרון הוא מאץ'-אפ סביר לקובי

לקובי יש בעיה עם שני סוגים של גארדים - כמובן הקטנים והמהירים, כאלה ששומרים אותו על קצות האצבעות כשהם הולכים פנימה (ע"ע ווסטברוק), וכאלה שחיים בתנועה דרג חסימות מדורגות. עם הסוג הראשון קובי לא מסוגל להסתדר, פשוט כי אין לו את המהירות שהיתה לו פעם, ועם הסוג השני הוא יכול אבל לא רוצה, כי זה גוזל ממנו את האנרגיה שהוא צריך להתקפה. דרון וויליאמס לא שייך לאף אחד מהשניים. הוא שחקן שהמשחק שלו באחד על אחד לא מבוסס על מהירות מתפרצת אלא על הטעיות ראש ויכולת ליצור מרווח בעזרת הגוף הרחב שלו. גם כשהוא הולך פנימה, הוא יעדיף לעצור לקליעה קצרה, או לחפש שחקן פנוי, ולא בהכרח ללכת עד הסוף. קובי מספיק מהיר כדי להסתדר עם התנועה שלו, ויתרון הגובה שלו יאפשר לו להסתדר עם ההטעיות גם אם הוא לוקח צעד אחד אחורה. זה לא יהיה קל, כי לאף אחד לא קל מול דרון וויליאמס, אבל אני בטוח שגם דרון, מצידו, לא מתלהב מהמאץ'-אפ הזה.

somone141

New member
קובי לא נעל את אותו ווסטברוק במשחק החמישי?

אין שחקן שבליגה שקובי לא מסוגל לנעול, זה פשוט לא נכון מה שכתבת.

עידו17

New member
מה שתגיד

אבל אתה יודע, יותר ויותר פעמים יש הרגשה שאתה פשוט לא יודע איזה שחקן הוא קובי בראיינט.

somone141

New member
רגע רגע, הוא לא שמר מצוין על ווסטברוק?

במשחק חמש ובעוד כמה פוזשנים במשחקים נוספים? הרי אותו ווסטברוק הוא אחד הרכזים שלטענתך קובי אינו יכול לשמור (זריזות וכו'), ובכל זאת, עובדתית הוא כן יכל לשמור. ברגע שהוא מחליט לנעול, הוא נועל, וגם העונה הוא הוכיח זאת בשמירה על השחקנים הכי טובים של היריבות. אני לא ממציא כלום, עובדתית זה קרה בשטח, אם תרצה או לא.

עידו17

New member
בוא אני אענה לך, ברצינות

זו דוגמא קלאסית ללמה קשה מאד לדון איתך על משהו ברצינות. אתה לוקח מקרים נקודתיים, מפרש אותם כמו שאתה רוצה (לרוב בצורה מסולפת), ומציג אותם כאילו הם מייצגים את המובן מאליו, בטונים של "הנה לך! רואה, זו ההוכחה!". כמו בכמעט כל נושא אחר, ממשחק הקלאץ' של קובי, דרך ההגנה של שיין באטייה ועד ההחלטות של פיל ג'קסון וכמעט כל נושא אחר שעולה - אתה לא מסתכל על התמונה הרחבה אלא מעדיף להתמקד במהלכים שמושכים את העין, בסרטונים ביוטיוב או במשפט שמישהו אמר, וזו הסיבה, וכבר כמה פעמים כתבתי לך את זה, שקצת לא ברור בשביל מה אתה רואה משחקים בכלל. אז כן, קובי עשה עבודה מצויינת על ווסטברוק, וכן, קובי יכול להתעלות על עצמו בהגנה בהזדמנויות מסויימות, בפוזשן זה או אחר, הוא עדיין שומר מצויין שיותר טוב מרוב הגארדים בליגה. אבל כשאני מדבר על "מסוגל" אני מדבר על קובי כשחקן, מול ווסטברוק (או כל אחד אחר) כשחקן. לאורך פרקי זמן יותר ארוכים, ובגילו, קובי מתקשה לעשות את זה. לענייננו. עם כל הכבוד לעבודה של קובי מול ווסטברוק, ההשפעה היתה בעיקר משחק הגנה חכם של קובי, ולא בהכרח רגליים מהירות. ווסטברוק הגיע עם הכדור לעמדות שקובי רצה שיגיע אליהן, התעקש על נסיונות להכניס כדורים בלי שהיו לו קווי מסירה אמיתיים, ויצא מתכנית המשחק של ברוקס. אם תסתכל על הטרוג'קטורי (איך בעברית?... תמהיל?) של הזריקות, אז אם חצי מהן היו נכנסות, היינו מדברים על משחק של 25 נק' וכל העניין בכלל לא היה אישיו. שחקן יותר מנוסה תחת לחץ, או, נגיד, שחקן שהיה משחק בבית, אולי הדברים היו נראים אחרת. השורה התחתונה, אני ממש לא לוקח שומדבר מקובי בראיינט, אבל הוא כבר לא צעיר, זו לא בושה, ואין שום סיבה שיקבל משימות כאלה ליותר מפוזשנים מסויימים. שלא לדבר על זה שהוא כמובן לא פוינט גארד, אז מה כל כך מפריע לך? אגב, הצד השני של אותו מטבע היא שקובי חזק וחכם מתמיד, ובשנים האחרונות הוא יכול להסתדר עם פורוורדים שבגיל צעיר יותר היה קשה לו איתם. עוד נקודה קטנה. חלק גדול מהעובדה שקובי קלע כל כך מעט באותו משחק, היא האנרגיה שהוא השקיע בהגנה מול ווסטברוק, וככה זה יהיה בכל משחק בו הוא יקבל מטלה הגנתית כל כך דורשת. אתה בטח תסכים שתפוקה שכזו לא מאפיינת את קובי בראיינט, וכמובן שהלייקרס לא יוכלו לזכות באליפות עם קובי בתפוקה שכזו (בלי קשר לקו הקידמי), אז אם המחיר שההגנה הזו גובה הוא לא לתת את התפוקה שקובי בד"כ נותן, איך אתה אומר שזה דבר שקובי "מסוגל" לעשות? זה כמו להגיד שקובי גם "מסוגל" למכור נקניקיות באולם. אם הוא יעלה ליציע הוא יוכל כנראה למכור נקניקיות ואולי אפילו שתיה, אבל מה זה שווה, אם הוא לא יהיה על המגרש בשביל לנצח משחקים?

somone141

New member
אנחנו מדברים על הגנה

והכוונה שלי הייתה שאם תשים את קובי על כל סקורר בליגה הוא יצליח להגביל אותו, בלי קשר לאם הוא מקריב התקפית או לא.. חוץ מזה שגם אם תשים את ווייד או ג'יימס על מטרה גדולה כמו ווסטברוק או קווין דוראנט, ברור שהם יתעייפו ולא יצליחו לספק את מנת ההתקפה הקבועה שלהם. וקובי לקח 9 זריקות בסך הכל באותו משחק, זה לא שהוא זרק ולא פגע מעייפות או מבעיה פיזית. מלכתחילה הלייקרס הלכו אל הגבוהים וקובי סיים עם 8 אס' והיה עסוק בדברים אחרים. שמת לב איך עירבבת נושאים בהודעה הזו שלך? הרי דיברנו על הקטע ההגנתי, אם הוא מסוגל לנטרל שחקנים זריזים/צעירים/ווטאבר והכנסת את הקטע ההתקפי.. על כל שחקן בליגה מטלה כזו, כמו שקובי קיבל על ווסטברוק, תמנע אפקטיביות רגילה בצד השני של המגרש.

עידו17

New member
דיברתי על משהו אחר?

במקרים נקודתיים הוא מסוגל לעשות את זה, בטווח הארוך לא, והכוונה ב"מסוגל" היא לעשות את זה באופן אפקטיבי תוך הימנעות מעבירות. והכוונה לא לסקוררים, אלא לפוינט גארדים מסוג מסויים, שללברון ג'יימס (מה קשור?) אין שום עניין איתם. במשחק 5 המדובר קובי אכן זרק מעט, אבל זו בדיוק האינדיקציה לעייפות - קושי להגיע למצבי הזריקה הרגילים, יותר מאשר כדורים שלא נכנסים. ולא עירבבתי שומדבר, הנושאים קשורים ומעורבבים אחד בשני מטבעם. פיל ג'קסון לא יכול להרשות לעצמו לתת לקובי משימות כאלה, כי לקובי לא תישאר אנרגיה להיות דומיננטי בהתקפה, זה הכל. בעבר הוא יכל לעשות את זה טוב יותר, היום כבר לא. את זה לא אני המצאתי. אגב, גם ג'ורדן יכול היה לשמור על כל שחקן בעולם לפוזשן המכריע, אבל לאורך זמן - היה לו קשה מאד לעשות את זה.

somone141

New member
הפעם האחרונה

שקובי עשה זאת (שמר על השחקן הכי טוב בקבוצה היריבה ועדיין נתן תפוקה טובה התקפית), זה קרה בעונה שעברה מול לברון ג'יימס בסטייפלס. היה לו משחק התקפי יעיל, והוא ניטרל את ג'יימס. מאז, אריזה וארטסט כבר לקחו את התפקיד עליהם, למעט פה ושם פוזשנים במשחקים מסוימים... ועדיין, אני כן חושב שקובי מסוגל לעשות את שני התפקידים הנ"ל גם היום. זו דעתי, לפי איך שאני מכיר אותו ורואה אותו כמעט מדי ערב.

עידו17

New member
אין ספק, הוא שומר טוב מאד

הכוונה שלי היתה לסוג השחקנים, ולא בהכרח לרמה שלהם. ריי אלן, למשל, או ריפ המילטון, הם שחקנים שעושים לקובי את המוות, בלי קשר לכמה נקודות יירשמו להם בסוף, פשוט כי הם כאלה שחיים על תנועה בלתי פוסקת ולקובי (וגם לארטסט) קשה מאד להתמודד עם זה. מהצד השני של הסקאלה, סתם דוגמא שקפצה לי לראש - הקו האחורי של דנבר. אין ספק שצ'ונסי בילאפס הוא שחקן טוב יותר מטיי לאוסון כרגע, אבל באחד-על-אחד, קובי יעדיף לשמור על בילאפס, פשוט כי הוא שחקן שנוח לו יותר איתו, ויהיה לו קשה מאד למנוע מלאוסון להכנס לצבע ולעשות שם בלגן, בלי קשר לכמה נקודות לאוסון יקלע.

למעלה