הכרטיסים - חלק ג'

Shakty

New member
ווטרס יכול להופיע מול קהל של עשרות

אלפים בכל מקום כמעט בגלובוס - וברוב המקומות הוא ירוויח יותר מאשר פה. תקראו את הכתבה שציף הביאה מהארץ (באנגלית) שם אשת יסחי הציבור של שוקי וייס אומרת דבר פשוט - מה אתם מצפים שווטרס יעשה הנחה לתעריף הקבוע שלו רק בגלל שתנאים הכלכליים פחות טובים מבאירופה ? מי שעושה ארת החישובים זהו משרד ההפקות בארץ - הם מתקשרים לשואילים אדון ווטרס כמה תעלה לנו הופעה שלך פה. אחרי זה הם מתרגמים לשקלים מוסיפים רווח עצמי ומחלקים למספר הנפשות המסימלי שהם היו רוצים להכניס - אם התוצאה חיובית - תהיה הופעה. ואגב זה נכון שכרטיסים בארץ עדיין זולים משמעותית מחו"ל - כרטיס VIP להופעה שלהם בסיבוב של פולס ב שנות ה 90 עלה קצת יותר מ200 דולר !!! אז! אז דברו חלש

חרטושה

New member
בגלל זה אנחנו עושים חילופי אוכלוסין

אני טסה במטוס חצי ריק לממלכה המאוחדת, בעוד תושבי הממלכה המאוחדת מעדיפים לטוס חד כיוונית דווקא לספרד, פורטוגל, או כל מקום אחר שיאפשר להם חיים ברמה סבירה תמורת הלירה בכיסם.
שוב, אני לא מתלוננת. בניגוד מוחלט לאופיי אני דווקא די מבסוטה.

Perfect sense

New member
אני מופתע שאת אומרת את זה, ציף.

איכשהו מתקשר לי המשפט "ברומא היה רומאי". (עזבי, לא להתייחס) בקיצור...זה כמו שבמנהטן דברים יקרים- בגלל שהמשכורות שלהם יחסית גבוהות זה כמו שבתאילנד הדברים כל כך זולים- בגלל שהמשכורת הממוצעת התאילנדית היא נמוכה יחסית. את מבינה למה אני חותר? יחסית לממוצע המשכורות בישראל- 700 ש"ח זה חרפה. זה מצד אחד כבוד גדול וכיף גדול שרוג'ר ווטרס עושה TOUR הופעות, אבל מצד שני...זו פשוט סחיטת כסף. אם את שואלת אותי רוג'ר ווטרס היה יכול לעשות רווח אם הכרטיסים היו עולים 180 ש"ח בערך.

אני מסכימה אתכם חלקית

אתם צודקים שרמת החיים בחו"ל גבוהה יותר, ולכן מחירי הכרטיסים שם גבוהים יותר משכאן. כך זה גם עם מחירי דיסקים, למשל. אבל ההוצאות על הבאת מופע כמו זה של ווטרס לארץ אינן קטנות, ואולי עולות על ההוצאות של העלאת אותו מופע, באירופה, למשל. יש את הוצאות השינוע, כמו שמהנדסים קוראים לזה: הטסת הציוד, הכבודה, הנגנים, וכד', הבאתו של הציוד למקום הארוע, ופירוקו אח"כ; הוצאות הפקת הארוע עצמו - שהוא כאן ארוע עצמאי, ולא חלק מפסטיבל, למשל; הוצאות הביטוח - שהן אסטרונומיות, בגלל המצב הבטחוני; ועוד פיצ'יפקעס ששכחתי. השמירה, למשל. בראיון עם שוקי ווייס הוא אמר שעלות הפקת ארוע כזה מסתכמות ב-5 מיליון דולר. וייס גם הצהיר שהוא לא מתכוון לקחת חסויות מחברות מסחריות - דבר שהיה מוזיל את העלויות עבורו, וממילא את מחיר הכרטיס. לכן להערכתי המחיר המבוקש הוא סביר. גבוה מאוד, ונטל כבד על מעמד הביניים (שלא לדבר על סטודנטים ומי שהפרוטה לא מצוייה בכיסם), אבל יחסית לארועים בסדר גודל כזה, הוצאה סבירה. מה מחיר הכרטיס להופעה של דפש מוד, למשל? וכמה לקחו עבור פיל קולינס? קלי קלארקסון? (שם היתה חסות, אבל) מופעים אחרים בסדר גודל כזה? כדאי להשוות. עוד תהיה שכדאי לחשוב עליה: אם יבואו עוד אומנים רבים לארץ - לא משנה באיזה סדר גודל - כמו שהיה למשל בתחילת שנות השמונים, האם זה יביא להוזלת העלויות? למשל, הוזלת הוצאות הביטוח? נקודה למחשבה.

חרטושה

New member
אני לא ממש מתלוננת

זה רק עושה קולות של תרבות גבוהה כרגע וזה קצת מבאס. מן דיכאון כללי כזה על איך שהעולם עובד. נקודה למחשבה: ברוסיה הקומוניסטית הופעות הבלט והתרבות ניתנו בחינם או משהו ממש קרוב לזה.

ברוסיה הקומוניסטית גם רצחו מיליוני

אנשים בהיוו "סכנה" לאומה הרוסית אז אני לא בטוח שההשוואה הוגנת. למרות שיש לך זכות להתלונן שהמחירים הם מופקעים

חרטושה

New member
אני עכשיו בקטע של למנות

את היתרונות בלגור ברוסיה הקומוניסטית. אני מניחה שזו תהיה מטלה קלה יותר לביצוע. אבל באמת, אין שום דבר "רע" באופן מוחלט או "טוב" באופן מוחלט, בכלל זה גם רוסיה הקומוניסטית (תשאל את סבתא שלי שמרגישה עד היום שהיא חבה לרוסים את חייה). ברוב הדברים יש קצת מזה וגם קצת מהאחר. אני בחרתי להצביע כרגע על משהו שאני תופסת כחיובי.

avki

New member
הוא בכלל לא הבין את הרעיון כי הוא

לא מכיר אותך, והוא לא יודע שיש לך הודעות כאלה שרק בגלל הקשר האסיוציטיבי הם מביאות אותך להוציא הגיגים חצי מרירים חצי מתפלאים על החיים ובכלל (שלא תביני לא נכון, לדעתי ההגיגים-הערות האלה מקסימים במובן מסויים, ועצבוים במובן אחר
).

זה לא העניין

דווקא הייתי שמח להכיר אותך, אם כבר :) בקשר לרוסיה הקומוניסטית, אני לא מסכים זו דעתי, לא יכול להבין איך אפשר בצורה כלשהי להתלהב מהחרא הזה באמת קשה לי להתלהב מכל תגובה חיובית למשטר הארור הזה כן, היו דברים חיוביים, אבל הם כל כך מעטים וממקורות ראשונים אני יודע ששום דבר לא שווה תיאטרון חינם

avki

New member
הוא בכלל לא הבין את הרעיון כי הוא

לא מכיר אותך, והוא לא יודע שיש לך הודעות כאלה שרק בגלל הקשר האסיוציטיבי הם מביאות אותך להוציא הגיגים חצי מרירים חצי מתפלאים על החיים ובכלל (שלא תביני לא נכון, לדעתי ההגיגים-הערות האלה מקסימים במובן מסויים, ועצבוים במובן אחר
).

חרטושה

New member
../images/Emo140.gif

אני לא אומרת בציניות בכלל: ההופעה של רוג'ר מוציאה מכם את הטוב ביותר אנשים. המממ. אולי זה גם יעזור לי איכשהו.

rozgil

New member
כרטיסים להופעתו של רוג'ר ווטרס :

הלוואי והיית כאן עם כרטיס לרוג'ר ווטרס כרטיסים להופעתו של רוג'ר ווטרס האחד והיחיד נחתו בחנויות האוזן השלישית בת"א לפני ימים ספורים והם מוצעים למכירה בחנות הרוק. ווטרס יופיע בפארק הירקון ב-22 ביוני 2006, הופעה שמן הסתם עוד ידובר בה רבות. מחיר כרטיס: 375 ₪ בלבד.

barlevy

New member
קחו גם בחשבון

את הבירוקרטיה הישראלית כדי שרוג'ר יעלה על הבמה יש צורך באישור העסקה שלו ממשרד הפנים מצחיק אה?? לא ! מציאות ! הוא על תקן עובד זר ממש כמו כל פועל רומני וגם המדינה רוצה את הנתח שלה מהעניין לעומת זאת במדינות אירופאיות בתוך האיחוד ואפילו מחוצה לא העסק הרבה יותר פשוט

barlevy

New member
גם בארה"ב - נכון

אלא ששם כל הזמן יש סיבובי הופעות והפרוצדורה די פשוטה.. אבל אצלינו פקידי משרד הפנים יכולים להחליט שלא בא להם לאשר עבודה לאיזה רוג'ר מאנגליה.. או..אולי בכלל שיהיו בשביתה..

אני שמחה שנתת לי הזדמנות...

להזכיר איך איגוד הנגנים האמריקאי מנע מהקינקס להופיע בארה"ב במשך כ-4 שנים (מ-1965 עד 1969) - שנותיהם החשובות ביותר, בגלל גחמה מקומית. כך, לפחות, על פי האגדה. ואיך, בטור הראשון של הפלויד בארה"ב, ההנהלה שלהם לא סידרה להם את הויזות בזמן, וכך פספסו את ההופעה הראשונה שלהם בפילמור ווסט... ואיך הרולינג סטונס פיטרו את בריאן ג'ונס, בין היתר משום שהוא לא היה יכול להשיג ויזה לארה"ב בגלל ההרשעה שלו בגין אחזקת סמים... וג'ון לנון, ממנו נמנע הגרין קארד במשך שנים. ויש עוד דוגמאות.

נכון, אלו דוגמאות היסטוריות

גם כיום קורים דברים כאלו, רק שהם לא זוכים לתהודה, ובוודאי שלא נכנסים לפולקלור של הרוק. דווקא בשנים האחרונות, מש' ההגירה האמריקאי מחמיר במתן ויזות, מסיבות ברורות. נכון שאין עוד התנכלויות מכוונות לאמנים בריטיים, אבל ככלל, קשה יותר לכולם, כולל לאמנים שבאים לנגן, לקבל אשרת עבודה שם. וגם באירופה זה לא נהיה קל יותר.

למעלה