הכרטיסים - חלק ג'

בקשר למגה דת' ובלווטרס

דבר ראשון, לפי מה שהבנתי מחבר שהיה עד למה שרה פה במטאליסט עם מגה דת' זה שהיו כמה דחיפות והצטופפויות, לא משהו שבאמת דרש פיצוץ של הופעה. פשוט הקהל של ה "פריקים" הוא מאוד "מסוכן", לפחות זו התדמית שלפיה המשטרה פעלה למרות שלדעתי הקהל הזה לא באמת מזיק. בקשר לצפיפות בפארק אני הייתי בזכיה של מכבי תל אביב בפארק עם יותר מ מאה אלף צופים כשאחוז גדול היה ערסים שסתם באו לשמוע מוזיקה בחינם, (כזכור הופיעו לאחר המשחקים סאבלימינל, לירו נרקיס ועוד רבים וטובים :) ) בכל מיקרה, הצלחנו לישרוד שם, לא היו מהומות ולא היו תקריות והאירוע לא פוצץ. אני מאמין שהקהל שיבוא להופעה הוא קצת פחות אלים, אז אני לא רואה באמת סיבה לפיצוץ של ההופעה, לפחות לא מהכיוון הזה אם כבר חס וחלילה זה אם יהיה פיגוע או משהו....

barlevy

New member
קבלי ידיעה ממקור ראשון

בתור אחד שעמד חצי מטר מהגדרות שקרסו הגדרות היו מעפנות..לא הייתי שם גדרות כאלו בבר מצווה שכונתי בירוחם אבל מרגע שקרסו - כן הייתה הצדקה לסגור את ההופעה-היות ובמו עיניי ראיתי אנשים נמחצים עד כדי סכנת חיים

אנחנו בישראל, מדינת עולם שלישי

קופת קסטל, למי שעדיין לא ביקר שם, היא כוך קטנטן שיכול לשרת מופעים בסדר גודל של היכל התרבות בתל-אביב או האמפי' של קיסריה. הם ממש לא ערוכים לטיפול במופעי-ענק כמו ווטרס או דפש מוד. הכישלון של קסטל הוא גם כישלון של הצרכנים, שמתעצלים להזמין דרך האינטרנט. גם המשרד של "לאן" בדיזנגוף נראה די קטן ומצ'וקמק. אין מה לעשות - קופות כרטיסים בארץ זה לא עסק שנערך כראוי לשיפור המצב הביטחוני. הם עדיין תקועים בימי האינתיפאדה.

barlevy

New member
לישראלים לא כדאי להזמין מהאינטרנט

כי השירות שהם יקבלו הוא ישראלי - קודם כל יתבצע החיוב לפני שבכלל המחייב יברר אם יש ביכולתו לספק את המוצר - במקרה של טעות במוצר - מתחיל מסע עינויים - במקרה והמוצר אבד בדואר - מתחיל מסע עינויים+עבודות פרך (לך לספק ,אנחנו רק מוכרים וכו וכו גילגולי אחריות) ומעל הכול -שרות לקוחות , שרות לקוחות , שרות לקוחות נכון -תגידו שזו הכללה ,אבל אף אחד לא רוצה להיות שפן נסיונות על אתר חדש וזו התמונה הכללית של שירות בארץ. קחו למשל את אמזון -שרות מעולה ! מחייבים רק ברגע שהמוצר יוצא אל הלקוח , במקרה שנעלם מוצר בדואר (לי אישית לא קרה) הם שולחים שוב וכנ"ל במקרה של טעות - גם לא קרה לי פשוט 100% דיוק. כמובן עד שיתגלה הישראלי המכוער שיקבל את המוצר ויתלונן שלא קיבל - בשביל לדפוק קופה שרות לקוחות אמרתי כבר ?

זאת הכללה גורפת מדי

במקרה של רוג'ר ווטרס - הזמנתי ישירות מהאתר של "לאן". תוך חמש דקות קיבלתי אישור הזמנה בדוא"ל. הכל התבצע כשורה. הלכתי לקופת הכרטיסים ברגע שהתפרסם באתר שהכרטיסים הגיעו - וקיבלתי הכל בלי שום בעיה. אז ברור שאתר כמו אמזון.קום יכול להשקיע משאבים עצומים בשירות לקוחות משוכלל, אבל מהנסיון שלי ברשת הישראלית - השירות של האתרים הישראלים הוא בכלל לא רע, ולפעמים אפילו מפתיע לטובה. תחום מכירת הכרטיסים עובד חזק מאוד ברשת, מכיוון שזה מוצר שאין בו אלמנט של מישוש או ריח. זה מוצר קלאסי למכירות-אינטרנט, ולכן קופות הכרטיסים פועלות כאן כ"מחנכות" כאשר הן מאלצות את הצרכן לפנות לאתר במקום להזמין בטלפון. אפשר לראות שיפור משמעותי בהתנהגות של הצרכנים באינטרנט בשנתיים האחרונות - הם מוכנים לקנות ברשת, והם לא מרגישים פחד.

barlevy

New member
מסכים חלקית

אכן כרטיסים זה מוצר קלאסי להזמנה באינטרנט מצד שני מדוע כשמזמינים כרטיס קולנוע באינטרנט/קוחנועפון משלמים יותר? הרי כך יש פחות עומס על הקופאים. מנסיוני הלא גדול באתרים בארץ -לא קיבלתי ממש שירות -שכחתי גם לציין שהמשלוחים עד הבית מתגלים שחולשה-הסבלים/שליחים מגיעים מתי שבא להם ללא תאום. מלבד זאת על איזה שירות לקוחות משוכלל צריך להשקיע כמשדובר על חיוב מוצר שקיים ונשלח (זה לא נעשה בארץ-בארץ משום מה החיוב נעשה ברגע שלחצת ENTER ). איזה שירות משוכלל צריך בשביל לא לטרטר לקוח לספק כזה או אחר

זה סיפור טכנולוגי ולוגיסטי

"אכן כרטיסים זה מוצר קלאסי להזמנה באינטרנט מצד שני מדוע כשמזמינים כרטיס קולנוע באינטרנט/קוחנועפון משלמים יותר?" אתה למעשה משלם את עלויות תחזוקת המערכת. מכיוון שזה דורש אנשי תוכנה ואנשי חומרה, אתה משלם את המשכורת שלהם. זה לא טריוויאלי. כמו שאתה משלם על כל משיכה מן הכספומט. "המשלוחים עד הבית מתגלים שחולשה-הסבלים/שליחים מגיעים מתי שבא להם ללא תאום" זה תלוי באיזה שירות דואר מדובר. שירות החבילות של רשות הדואר (כיום - חברה פרטית) באמת בינוני. אבל יש טכניקות שילוח שונות ורבות. "על איזה שירות לקוחות משוכלל צריך להשקיע כמשדובר על חיוב מוצר שקיים ונשלח" זה סיפור של לוגיסטיקה. דוגמה: לאמזון יש כל מיני טכנולוגיות ניהול מלאי מאוד מתקדמות - אם אתה רוצה למצוא מוצר כלשהו במחסן, אתה מפעיל מכשיר לייזר מיוחד שמוצא אותו באולם בעזרת איתור הברקוד שלו. זו טכנולוגיה חדשנית מאוד, שאותה אין בארץ. ויש כל מיני מערכות תוכנה שבודקות הזמנות ומעבירות אותן למחלקות רלוונטיות. זה סיפור הרבה יותר מורכב ממה שנדמה לנו.

barlevy

New member
ברור ברור

ולכן אעדיף להזמין מהקצה השני של כדור הארץ ולקבל את המוצר תוך 5 ימים ולא מפתח תקווה ולקבל במקרה הטוב תוך חודש

מחירי הכרטיסים בארץ להופעות של

אמנים זרים, אינם יקרים יחסית למה שנדרש בחו"ל - אפילו טיפה זולים מהם. כרטיס VIP שעולה פחות מ-100 פאונד? זיל הזול.

חרטושה

New member
כן, מצד שני

אנחנו גם לא נמצאים ברמת המחיה של אירופה. בהתחשב בשחיקה שהאזרח הבניימי הממוצע חווה במדינה, זה מחיר לא זול. השאלה היא מה קונה בדיוק הכסף הזה וכמה אנשים יכולים להרשות לעצמם להוציא את שבע מאות השקלים האלה דווקא על כיסא.

את רוג'ר ווטרס זה לא מעניין

הוא בא לעשות כסף. הוא מגיע לתל-אביב עם ציוד בריטי וכוח אדם בריטי. מלבד זאת, תל-אביב נחשבת לאחת הערים היקרות ביותר בעולם, מבחינת יוקר המחייה ועלות השירותים. עדיין לא טוקיו, אבל בהחלט יקרה.

חרטושה

New member
ויחד עם זאת השכר הממוצע במשק

עומד על כמה... תזכיר לי...? הוא גם לא נשחק.. משהו....כזה... בערך? הסינליות מכה. שנסיים בשירה ? Rule, Britannia! Britannia rule the waves, Britons never shall be slaves!

השכר הממוצע לא רלוונטי

אפשר לטבוע בנהר שהעומק הממוצע שלו הוא 20 ס"מ. רוג'ר ווטרס לא מתעניין בשכר הממוצע במשק. הוא בא לכאן מתוך תקווה שיש כמה עשרות אלפי אנשים אמידים שמסוגלים להרשות לעצמם כרטיס להופעה שלו. הוא בא מאנגליה, העלויות שלו אנגליות, רואי החשבון שלו אנגלים, וזה לא מזיז לו שהשכר כאן נשחק. אגב, השכר הממוצע במשק מאפשר לרוב השכירים לממן כרטיס למופע, בתנאי שהם לא מביאים ילדים ובתנאי שהם משלמים בכמה תשלומים חודשיים נפרדים

בחיי אתה נשמע כמו איש יח"צ של ווטרס

גם אם הכרטיס יעלה 1000 שקל, תמיד בעיניך זה יהיה הגיוני! רבאק, תתבגר כבר!

מי שצריך להתבגר זה אתה

אתה פשוט לא קולט שהאיש בא הנה לעשות כסף. יש מאחוריו מנגנון משומן שמטרתו היא אחת: רווח כלכלי. הם באים הנה עם העלויות האירופאיות שלהם ולא מעניין אותם שום דבר שקשור לכלכלה הישראלית. הם מקבלים את הכסף מן האמרגן הישראלי, ואחריותו של האמרגן היא למכור כמה שיותר כרטיסים כדי לעשות רווח בעצמו. כל הסיפור הזה הוא כלכלי במהותו, ולכן אף אחד לא מתעניין במצב הרווחה של תושבי ישראל. מחיר הכרטיס נקבע דרך העלויות של ווטרס ולא דרך העלויות שלך או שלי. אם הכרטיס יעלה 1000 שקל, אנשים לא יבואו. יש גבול לכל דבר. אני לא איש היח"צ של ווטרס, אבל אני סבור שהמחיר הוגן. במקום לצעוק עליי "תתבגר כבר!" כמו ילד קטן שנולד בשנת 1984, אולי כדאי שתדע משהו מאוד פשוט: אני כבר הייתי בהופעות גדולות בארץ. שילמתי על ההופעה של מטאליקה 325 שקלים, וזה היה לפני הרבה שנים. מאז המחירים עלו מאוד בכל העולם, במיוחד באיחוד האירופאי אבל לא רק שם. לא יודע מתי פעם אחרונה היית בלונדון, אבל המחירים שם גבוהים מאוד. המחיר משקף את מצב לירת השטרלינג, את העלויות באיחוד האירופי (שבו אנגליה עדיין לא חברה) ואת מצב השוק הישראלי. להזכירך - גם המופע של פיל קולינס היה יקר ועדיין אנשים הגיעו כמו גדולים. בקיצור - אל תגיד לי להתבגר. תקלוט שזה עסק כלכלי שנועד להרוויח, ולא איכפת להם אם אתה חושב שזה יקר מדי או לא, כי אתה לא יודע מהן העלויות האמיתיות של הגעה לישראל עם כל הציוד והבלגנים שמסביב.

למעלה