הכנות לשנה א'

• פותח הנושא lol65
  • פורסם בתאריך

lol65

New member
הכנות לשנה א'

היי חבר'ה, רציתי לדעת מה אני אמורה לרכוש לקראת שנה א'? א. מחשב נייד- אשמח להמלצות ודגשים עליהם עליי לשים לב בעת הרכישה. ב. עטים ודפדפות. מה עוד? מה צריך להיות בתיקו של סטודנט ממוצע? דבר נוסף, איך אתם מסכמים את המרצים? האם מקשיבים לכל ההרצאה ובסוף כותבים מה שזוכרים? האם מקשיבים לחלק ומסכמים (ותוך כידי מפספסים חלק אחר) ואז עוד חלק? האם יש חומרי לימוד בספרייה מהם ניתן לסכם הרצאות? אני מפחדת שלא אוכל גם להקשיב וגם לסכם במקביל, איך מתמודדים אם זה? אשמח לכל טיפ נוסף, תודה

תשובות

אם את מתכוונת לרכוש מחשב נייד, אז את לא צריכה כמות של עטים ודפדפות, רק שתהיה לך דפדפת בתיק לכל מקרה שלא יהיה. בכל אופן, לדעתי הכי חשוב שהמחשב יהיה קל, שתהיה לו סוללה טובה ואינטרנט אלחוטי, וגם שלא יהיה קטן מדי כי לא נראה לי שכ"כ נוח לכתוב על המחשבים הקטנטנים האלה. המחשב שלי שקל 3 קילו בערך וזה היה סיוט להסתובב איתו כל הזמן, אבל נראה לי שיש מחשבים מצוינים גם במשקל פחות כבד. כמו כן, כדאי שיהיה לך דיסק און קי, גם בשביל לגבות חומר (חשוב מאד) וגם בשביל להעביר חומר מאנשים אחרים (גם חשוב מאד). עם הזמן את תגבשי לעצמך דרך שהכי נוחה לך לסיכום הרצאות. בשנה א' גם אני נלחצתי שמא אני אפספס משהו ממה שהמרצה אומר, ולכן הייתי מקליטה שיעורים בטייפ נייד במטרה אח"כ לשבת בבית, להקשיב ולסכם. זה לא באמת קרה - מיותר לציין שזו שיטה גרועה ומבזבזת זמן. בד"כ מקשיבים וכותבים בו זמנית, אבל אם את לא מספיקה תמיד אפשר לבקש סיכום שיעור מחברים לכיתה (לכן הדיסק און קי).

Drunk Bullet

New member
בנוסף למה שנאמר לך

אני תומך בהקלדה תוך כדי ההרצאה, לא יעבור הרבה זמן עד שתלמדי להקליד מהר. ואם את כ"כ לחוצה, פעם הצעתי למישהי לשבת עם המחשב ולנסות להקליד את המלל בתכנית טלויזיה\רדיו כלשהי בתור אימון (רק לא כשהדיבור מהיר מידי, אל תנסי להקליד שידורי כדורגל למשל..).

lol65

New member
אני דווקא מקלידה מהר

אבל הרי לא הגיוני, ונראה לי שגם לא צריך, להקליד כל מילה שהמרצה אומר, אז איך מסננים ובכל זאת מקשיבים? חשבתי על רעיון הטייפ, למה זה לא טוב?

Drunk Bullet

New member
מן הסתם לא מקלידים הכל..

אבל את תבחיני די מהר בין הסברים ואמירות שצריך להקליד לבין דברים שאין בהם צורך. רעיון הטייפ רע כי זה גוזל זמן בבית. למשל יש לך הרצאה של 3 שעות, זה אומר שבבית גם כן תבזבזי 3 שעות על האזנה + זמן לקרוא את מה שצריך למפגש הבא. בהנחה שיהיה לך יותר מקורס אחד ביום, את תבזבזי המון זמן בבית..

רעיון הטייפ טוב לקורסים מרוכזים באנגלית

מצאתי שקשה מדי להקשיב, לתרגם לעברית וגם לכתוב בו זמנית.

Distractions

New member
לא להתעסק עם ניירות

אין את זה. אנשים לא כ"כ מביאים ניירות. הפעם היחידה שאני רואה אנשים מוציאים עטים זה במבחנים. ולברי המזל יש פטור מהקטע הזה גם וכותבים מבחנים מול מחשב. צריך מחשב נייד ודיסק און קי (בגודל המינימלי) שיילך איתך לכל מקום. אנשים יריצו מפה לשם סיכומים ומחברות משנים קודמות, את רוצה שתהיה לך גישה מהירה לכל זה ושתוכלי להעתיק לך עותק. לגבי מחשב נייד, חשוב שיהיה קל. כבד לסחוב את הדברים האלו על הגב, וממש אי אפשר להשאיר את זה בכיתה ללא השגחה. מחשב עם מפרט מינימלי מתאים ללימודים. לא עושים איתו הרבה חוץ מוורד, דפדפן ואולי תקדין. אני ממליצה לא לסכם בשנה א' יותר מדי. אני עוד טרחתי וסיכמתי וחבל. לפני המבחנים רצים במיילים מחברות משנים קודמות ומהשנתון שלך. הקורסים האלה לא משתנים דרמטית. אחרי 4 שיעורים בחוזים קיבלתי מחברת משנה שעברה ופשוט ישבתי איתה פתוחה מולי. מה שהמרצה אמר בכיתה כבר היה כתוב שם. גג הוספתי שורה או שתיים פה ושם. יכולתי להקשיב נטו בלהתרכז. חריג: אם זה קורס שנלמד פעם ראשונה ע"י המרצה הספציפי חייבים לכתוב בעצמך.

lol65

New member
אוקיי, תודה. אבל

מה עניין עם "הרצים במייל"? יש אנשים שישבו וסיכמו כל השנה ואז מתנדבים בעצמם להעביר את המחברת שלהם לכל מי שלא טרח לכתוב? איפה מוצאים מחברות של תלמידים משנים קודמות? זה מרוכז באיזה מקום שכל מי שרוצה מעלה אליו את המחברת שלו או שצריך להתיידד עם מישהו ולבקש?
בכל זאת, הייתי מעדיפה לנסות לסכם לבד, אני לא כ"כ סומכת על כישורי הסיכום של אחרים כי אני תמיד פוחדת שמא הם פספסו משהו חשוב, וגם לא ממש בא לי להתחנן ולהיות תלויה במישהו.

Distractions

New member
זה פשוט מגיע.

יש שרשורי מחברות פה בפורום. ואנשים בשנתון שלך יבואו עם מלא סיכומים, פשוט יהיה להם. החל מהשבוע הראשון כבר ירוצו סיכומים במייל ובפייסבוק. אם את רוצה לסכם בעצמך, בבקשה. אני רק אומר שיש לך גיבוי במידה ואת לא.

לא תמיד חייבים להתחנן ולהיות תלויים

אולי יש לך בעיה לקרוא סיכומים של אחרים, אבל לא נראה לי שאפשר להתחמק מזה גם אם את בד"כ מסכמת בעצמך. מכורח הנסיבות בוודאי תפסידי כמה שיעורים לאורך השנה כי זה פשוט בלתי אפשרי להיות נוכח בכל השיעורים בלי יוצא מן הכלל, או שתתקלי במרצה שקשה מאד לסכם אותו, וגם זה אף פעם לא מזיק לקחת כמה מחברות ולהשוות ביניהן למקרה שפספסת משהו. אמנם זה לא רץ במייל (אולי רק בשנה א' וגם זה לא תמיד) אבל יש הרבה דרכים להשיג מחברות - או לבקש פה בפורום, או לשלוח מייל למישהו אקראי ברשימת הקורס (לקראת תקופת המבחנים זה הופך ל"לשלוח מייל לכל האנשים במחזור שלך עם סיפור קורע לב"), או שפשוט ניגשים לבנאדם בשיעור ואומרים לו "סליחה, אפשר בבקשה את המחברת שלך ב...?", ולהושיט לו דיסק און קי שהכנת מבעוד מועד. יש הרבה אנשים מאד נחמדים שמוכנים להעביר את הסיכומים שלהם למי שמבקש, גם אם לא דיברת איתם אף מילה כל השנה. עד היום לא נתקלתי באף אחד שסירב להעביר לי חומר.

lol65

New member
תודה, הרגעתם אותי. עוד משהו קטן

האם באוניברסיטה מלמדים איך בדיוק לכתוב עבודה אקדמית ומבחנים ומה אמור להיות שם או שפשוט זורקים למים?

Distractions

New member
בת"א היה דבר כזה

היה לנו קורס חונכות מקוצר, שמהלכו לימדו אותנו איך לכתוב עבודה. להגיד שזה עזר? לא יודעת. בחוזים זה עזר בריבוע, זה לימד אותי המון. לקורסים אחרים, נגיד חוקתי ועונשין, זה לא ממש עזר. הדרך הכי טובה לכתוב עבודות זה למצוא עוד אנשים שישבו איתך ויתדיינו על זה. משווים את הטקסטים אחד של השני ולומדים הרבה. יש מרצים שאוסרים את זה, אבל בפועל אנשים ממש לא מצייתים.

baby-g

New member
מה שאני עושה בד"כ

אני מסכם במחשב (ניירת זה לא דבר מומלץ). בסופו של דבר, לסחוב מחשב במשקל נורמלי (שלי 1.9 ק"ג), הרבה יותר קל מסחיבת קלסר או שניים + ספר כזה או אחר. מלבד הסיכום כשגם אני חששתי ממהירות ההקלדה שלי ומהיכולת להקשיב כמו שצריך ולסכם בו זמנית עליתי על טריק. פתחתי את יישום הרשמקול בווינדוס והקלטתי את ההרצאות כאשר ביישום יש שניות שרצות. ברגעים שפיספסתי את המרצה, הסתכלתי על השעון ביישום וכתבתי הערה במחברת למשל (להשלים 1:28). שמעתי את ההרצאה בבית והשלמתי את אותה נקודה ספציפית. בניגוד למה שנאמר כאן, אני לא ממש ממליץ לך להסתמך על מחברות של אנשים אחרים. המון אנשים לא אוהבים לתת את החומר שלהם (בעיקר הטובים) ויש כיתות שהמצב בהן תחרותי מאד, לא מומלץ לסמוך את ידייך ולהיות נתונה לחסדיהם של אחרים. לפעמים, גם צורת הכתיבה והנקודות אשר מסוכמות ע"י אנשים אחרים הן לא בדיוק מה שחשוב היה לך להדגיש באופן אישי. הכי עדיף במילים שלך מנק' המבט שלך ולא לסמוך על מישהו שיכול להיות שזיגזג לו במהלך השיעור בין דיני חוזים לסוליטייר. השד לא נורא ואין פער שאי אפשר להדביק בטח כאשר מדובר בהקלדה שהיא עניין שנרכש עם הזמן. מקווה שעזרתי, שתהיה שנה טובה ובהצלחה.

מאיר4112

New member
מה צריך

א. אני רוצה למחות על התרבות של העברת מחברות מאחד לשני, למרות שזה נושא צדדי פה. אני אישית לא מעביר חומר למי שאני לא מכיר. חוץ מזה, אל תצפי להוציא ציון טוב רק מקריאת מחברת - בקריאה את מחסירה את המסרים העיקריים. ב. בנוגע לסיכום, אני הכנתי תוך כדי כותרות ומרכוז דברים, וחילקתי את השיעור ככה. לסכם ע"ג מחברת משנה קודמת זה רעיון, אבל זה כובל את דרך החשיבה שלך לדרך בה חשב כותב המחברת. חוץ מזה, אין לך מה לפחד. זה שטות לפחד מדברים כאלה, ותמיד יש אנשים טובים באמצע הדרך.

Distractions

New member
למה, מה רע בהעברת מחברות לזרים?

אני מעבירה חופשי לכל מי שמבקש. לא רואה בזה בעיה.

יפתח00

New member
ובאת"א באמת מעבירים מחברות בכזו קלות?

הלוואי שכן, בפועל ממש לא...

Drunk Bullet

New member
לא יצא לי לבקש כ"כ הרבה, אבל לא נתקלתי בסירוב

מנגד, יצא לי לשלוח המון פעמים לאנשים לא מוכרים שפנו במייל, ואני די בטוח שאני לא במיעוט מבחינת כמות השולחים.

Distractions

New member
כל הזמן, נונסטופ

אני באת"א, שנה ב'. שלחתי מייל לא מזמן לרשימת תפוצה, ומלא אנשים שאני לא מכירה שלחו לי מחברות. כי זה לא מזיק להם וזה כן עוזר לי, וזה לא הרבה מאמץ להקליק על כפתור השלח במייל. אם יש מחברת ספציפית שאתה רוצה, נסה לשלוח מייל לאנשים ברשימת התפוצה של הקורס ותראה שתקבל לא אחת ולא שתיים, אלא 4-5 לפחות. לחינם מלעיזים על את"א.

למעלה