גבירותיי ורבותיי ../images/Emo124.gif, סנג'איה הוא ../images/Emo41.gif
הרשו לי להתנגד לרבים מהדברים שנאמרו כאן.
כוכב שסוחף אחריו המונים אינו חייב להיות הזמר עם הטכניקה הכי טובה, המוסיקאי הכי טוב, האדם הכי יפה או הבחור הלבן המקובל (שימו לב לגזענות...).
לכוכב יש איכות שלא ניתן לשים עליה את האצבע - נקרא לזה כאריזמה (נסתרת או בוטה), קסם מסויים שמהלך עליו, משהו שעושה לרוב האנשים תגובה (טובה או רעה, עדיין תגובה).
בסנג'איה צפיתי גם באודישנים וגם בתוכניות שהספקתי לראות (את חלקן פספסתי). מלכתחילה יצא ממנו קסם לא מוסבר - כשהוא שר הוא כאילו מתחבר למקום אחר והולך על ענן קטן משלו.... לצערי הרב, הביקורות שהוא קיבל מושכות אותו לשיר באופן שלאו דווקא הולך עם הקסם והכשרון הטבעיים (לצעוק, לשיר חזק מדי, גבוה מדי). במקום לטפח את מה שיש - המעודן, הקסום - לא קלטו את זה והוא נותב למקומות שלא מתאימים לסוג הקול שלו. מצד שני, כנראה שכן קלטו בבית באמריקה שיש שם משהו. לפחות מכיוון ה stardom
. זאת יאמר לזכותם, כי אני מסכימה שהקהל בבית בכל מקום בעולם לא מסכים תמיד עם מה שהיינו רוצים לראות נבחר, קרי, איכות.
אז נכון שמבחינה קולית יש שם כמה בנות שמפילות לקרשים וסוחטות תגובות של פה פעור שנשאר ככה למספר דקות טובות, אבל מבחינת איכות הכוכב, לדעתי סנג'איה ולקישה ניחנו בזה. וזה לא קשור לטכניקת השירה או איכותה אפילו (ללקישה קול מדהים ושירה אדירה, אך מלינדה דוליטל כמדומני, לא ממש זוכרת את השם, היא הכי מקצועית ושרה באופן מושלם!! עדיין, אני לא רואה אותה סוחפת המונים בקריירה אלא חיה על הופעות קטנות ואיכותיות - עניין של כאריזמה ואמירה אישית שאצלה קיימת במינון קטן יותר).
לעניין סיימון - סיימון לדעתי התחיל להגיד על סנג'איה "מושלם" בציניות, אבל ברגע שהוא קלט את הילדה בקהל שמיררה בבכי ואת האהדה הענקית מהציבור, אני חושבת שסיימון כבר מזמן הבין שסנג'איה יצא מחוקי התחרות. אל תשכחו שסיימון לפני התוכנית היה מלקט כשרונות - בעל חברת תקליטים שמחפש בנרות אנשים כמו סנג'איה... כן חברים, כמו סנג'איה, שיביאו את הכסף...
ודבר אחרון קטן ועצוב: שימו לב להתבטאויות, גם כאן בשרשור ההודעות הזה. התבטאויות על ההודי, השחור, הג'וק הקטן, השונה, הזר... קוראים לזה גזענות. נקודה למחשבה.