הכביש אשם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sadsm

New member
חוצפן וטיפש!

אדון סגן של אלוהים! תרד קצת לעם רוב רובם של התאונות נגרמות מטעות של רגע שכולנו עושים, כן גם סגנים של אלוהים. זה נכון 100% מהתאונות נגרמות בגלל "אשמתו" של הנהג שיכל למנוע אותן. אבל זו טיבה של טעות. ואין אחד שלא עושה טעות. וזה חד משמעית בלתי נמנע. כמות התאונות שנגרמות מהתנהגות פזיזה או בריונית הם בטלות בשישים. הם רק מקבלות כותרות ענק. וכיוון שכולם, כן גם אתה, עושים טעיות בכביש צריך שהכביש יספוג את הטעות בלי להפוך אותה לטעות שכולם מצטערים עליה. כבר מזמן באירופה (ברובה לפחות), והסקנדינבים בראשם הבינו את זה והם מתכננים כבישים בהתאם. הם מראים ירידה בכמות ההרוגים פצועים ותאונות. אם תשים לב גם אצלנו יש ירידה בהרוגים. אבל לא בתאונות. תנחש למה.... מזל שלא מיצרים פה מכוניות.

Markup

New member
מה קרה ממי?

מה נדלקת? אני לא הסגן של אלוהים (אם כי חשבתי להתמודד לקדנציה הבאה). לומר הכביש אשם זה ילדותי וחסר אחריות. לטוס 200 קמש ואז להתרסק בגלל איזה שפיץ זעיר של חצץ בכביש, תסלח לי, אבל אם היית נוסע 100 כמו כולם זה לא היה קורה. אתה צריך לנהוג לפי תנאי הדרך הקיימים ולא לפי התנאים שהיית רוצה. אני כותב את זה ומרגיש שאני מסביר לאחד שקיבל רשיון נהיגה אתמול...

sadsm

New member
נדלקתי מהחום....

שיוצא לך מהצד האחורי. יענו ב 100 קמש אין תאונות. וכשיש אז לא מתים. אז אם ככה לא צריך שהכביש יעצור את הרוכב בעדינות. צריך לשים לו סכינים בצידי הכביש. שידע. שאם יש תאונה - אז זהו. שלא ישכח לעשות ביטוח חיים. תקשיב יה סגן. אני לא נוסע ב 200 ולא ב 100 ולא בכלום. אני היום נוסע במכונית בכביש. ועדיין איכפת לי מספיק מהאופנוענים (כן, כן, במיוחד אלה השקולים), שאם יש להם תאונה, מכל סיבה שהיא, אז שמי שתכנן את הכביש נתן דעתו לכך שצריך להתחשב בסוג הזה של כלי הרכב. ועובדה היא שיש מקומות ששם חושבים על הדברים האלה. והם חוסכים חיים. ואי לך ובהתאם לזאת. צריך להעלות את הנושא על סדר היום כדי שאולי באיזה מזל מטורף מישהו שמחליט יעשה משהו קטן בכיוון, ואז הכביש, כן זה שאשם (בעצם מי שבנה אותו אשם) יוריד את חומרת התאונה כך שאותו אדם יקום מהתאונה ויקלל במקום שמישהו יזמין את זקא.

Markup

New member
אני בעד תשתיות מודרניות, הבעיה היא

שגם אז הן יהיו אשמות בתאונות הדרכים. אני לא מצפה שאופנוען יעמוד איתי בפקק, אבל היום נסעתי בכביש 4, היה פתוח לגמרי ופנוי ועדיין שני אופנועים מצאו לנכון לנסוע 120 קמ"ש בשול. תהרוג אותי אין לי מושג למה. אז אל תאשים את התשתיות. זה רק הנהג.

sadsm

New member
אני בעד תשתית מודרנית. הבעיה היא

שאני גם נגד. כי בשביל מה צריך תשתית מודרנית אם היא לא תורמת לבטיחות? י"י

Shredingerscat

New member
אל תזרוק סתם

לפי המשטרה כביש 6 הוא אחד הבטוחים במדינה, אם לא הבטוח מכולם, זה לא אומר שאין שם תאונות, אבל ממש לא כמו בשאר כבישי הארץ שבאחריות הרשויות ולא חברה כלכלית.

Markup

New member
בטוחים לפי מה?

לפי כמות התאונות? תן אותו חודש בחינם ותראה כמה תאונות יהיו לך שם. כמו ב20, 1 ו-4. נהג פרוע מתפרע בכל מקום. בוא נספור כמה הרוגים יש שם על כל 1000 תאונות ונשווה לכבישים אחרים. מעניין מה יהיו התוצאות.. אני נהגתי מספר פעמים בכביש 6. גם ב120 קמ"ש אני עדיין מוצא עצמי מעכב את התנועה מאחורי..

Shredingerscat

New member
זה שאתה נהג מזיק בכל מקום כבר הבנו

תבדוק את הנתונים בעצמך ותראה, עם תשתית נכונה, אותו נהג, נפגע פחות, הרבה הרבה פחות. מה אתה עושה כשאתה מוצא את עצמך מעקב את התנוע? באמת מעניין אותי לדעת, אני נתקל בהרבה מכשולי דרך מתגלגלים כאלה עם פקק של ק"מ מאחורייהם ומעניין אותי לדעת מה עובר במוח המעוות שלהם.

Markup

New member
שעור הבנת הנקרא.

תקרא שוב את התשובה שלי. מה כתבתי? "אני נהגתי מספר פעמים בכביש 6". האם כביש 6 הוא "כל מקום"? לא. כביש 6 הוא מקום אחד. ארוך, אבל אחד. "גם ב120 קמ"ש אני עדיין מוצא עצמי מעכב את התנועה מאחורי" מה זה אומר? אם יש לך רשיון נהיגה, אתה בטח יודע שזו מהירות מופרזת. אם גם במהירות הזו אני מוצא עצמי מעכב את התנועה, הנהגים המופרעים הם כנראה מאחורי, ולא אני עצמי. אני לא צריך להאשים אף אחד. אני לא מעורב בתאונות, ולא מפריע לתנועה. אני נוסע על כביש 6 אולי פעם בשנה בערך. למרות שאני נוהג במהירות המותרת (כמו רוב הנהגים) לי אין תלונות על התשתיות בדרך כלל. והנהגים ה"זהירים" שנוסעים 40 קמ"ש באיילון, בדרך כלל באמצעי או בשמאלי, גם אני סובל מהם.

Shredingerscat

New member
הכביש לא אשם

אבל "רשלנות תורמת" יש בהחלט. אני רוכב לפי החוק (במידת האפשר) ונהגים שיוצאים לעקיפה בזמן שאני במסלול לידם יש המון, וזה שאני צופר, והם שומעים את זה, יודעים שאני שם, ובכל זאת ממשיכים, יש המון, אני כבר לא מדבר על זה שלמרות שהאופנוע שלי לא ממש קטן ודו מימדי כמו הרבה כלים אחרים, ממש לא רואים אותי על הכביש.

הכביש אשם?

מממ חשבתם אולי לרכב כחוק? חשבתם פעם אחת על היקרים לכם, לפני ש"קרעתם" את הכביש? חשבתם אולי פעם אחת לרכב בזהירות? צר לי על כל הרוג, אך לבוא ולהאשים תשתית, שאתה עושה השכבה במהירות של 180, בסיבוב מבלי לקחת בחשבון, כתם שמן, או מהמורות, או סתם מצב לקוי של צמיג, זה קצת פלצני הייתי אומר, ובנוסף יש את כל רוכבי הקטנועים (שאני נמנה איתם), שחותכים בפקקים מבלי להיזהר, כן גם אני כבר בדקתי את חוזק הכביש, לשמחתי הקטנוע שלי נחבל יותר ממני, אז רוכבים חביבים, על מנת שלא נקרא על עוד רוכב בעיתון, רכבו בזהירות, או סעו לחו"ל למסלולי מרוצים עד שיבנו אחד בארץ עד אז שעו לשלום, וחזרו בשלום

Shredingerscat

New member
תקרא את השרשור לפני שאתה מגיב

למה אתה חושב שאם כולם יסעו לפי החוק בלבד לא יהיו תאונות?

חוק זה חוק

הידעת שבקנדה (ולתדהמתי) גם בישראל, אסור לדו"ג לזגזג בין רכבים בפקק רק שבקנדה אנשים מתורבתים ושומרים על החוק בארץ אסור לרכב על השול, תראה לי אחד שלא רוכב בכלל בשול? לגבי פחות תאונות, זה בדוק, אופנוע שנכנס לסיבוב במהירות 80, יותר יציב מאחר שנכנס ב180, אם הם נתקלים במהמורה, אחד יהרג ודאי, השני יהיה פצוע אני חושב שגם נהגי רכב, אם יהיו יותר עירניים לאופנועים, יהיו פחות הרוגים כל אחד חייב לנהוג בזהירות, כך יהיו פחות תאונות, ושוב אני חוזר ואומר, לא לשכוח מי ממתין לנו לשובנו בבית.

sadsm

New member
מה הקשר?

הידעת שבאנטרטיקה הקרחונים נמסים? עוד אחד עם בעיות בלוגיקה.

רומן ט

New member
מכיוון שאתה נהג רכב ולא רכבת על דו גלגלי,

אני אסביר לאט: המטרה העיקרית שלי, כרוכב אופנוע, היא למזער את הסיכונים שלי ככל האפשר, ולא למלא אחר המילה האחרונה של החוק. כי בתאונה עם נהג רכב בהמה, לא ממש יעזור לי שרכבתי על פי החוק וש"הוא אשם". אז: 1. ליסוע על אופנוע כמו אוטו (כלומר לתפוס נתיב כמו אוטו, וליסוע אחרי מכונית אחרת בנתיב תוך שמירת מרחק סביר) זה פשוט סכנת נפשות. תאמין לי בעניין, ניסיתי את זה, ונהגי המכוניות פשוט לא מוכנים לקבל את זה שאופנוע נוסע כמו מכונית. נדחפו לפני ביני לבין המכונית שלפני, נדחפו לי לתחת, ניסו לעבור ממש דרכי, ואפילו היו שצפרו לי שאזוז כדי שיוכלו להידבק לפגוש של המכונית שלפני. 2. אז איזה ברירות נשארו לי? לזגזג - למרות שאסור על פי החוק, הרבה יותר בטוח מאשר ליסוע כמו מכונית. אבל במצבים רבים (בעיקר בפקקים) גם זה מסוכן, כי מכוניות חותכות נתיבים בלי הפסקה, ובלי איתות. 3. אז במקרים רבים אני נאלץ לרכב (לאט) על השוליים. אני משתדל לרכב שם במהירות כזו ששום אידיוט שיחליט פתאום לחתוך לשוליים לא יפתיע אותי, אבל באמת - זה המקום הכי בטוח לאופנוען. נכון שיש רוכבים (בעיקר קטנועים מניסיוני אבל לא רק) שטסים על השוליים במהירות שלא משאירה להם שום סיכוי לבלום במקרה חירום, אבל יש גם רוכבים רבים שנוסעים לאט ובטוח (יחסית). גם לגבי המהירות - לידיעתך אופנוע שנוסע ב-80 קמ"ש בכביש בין עירוני מהיר, מסתכן בצורה רצינית. הרבה נהגי מכוניות פשוט מתלעמים מכלי רכב דו גלגליים ועוקפים אותם במרחק של ס"מ בתוך הנתיב שלהם. אין ברירה, אלא לרכב במהירות גבוהה (לפחות במקצת) משאר התנועה. מאותן סיבות אגב גם תראה אופנועים וקטנועים מנסים לעמוד בראש השיירה ברמזור, ואפילו אחרי מעבר החציה אם אפשר. אז בפעם הבאה שאתה רואה אופנוע/קטנוע נוסע על השוליים, או עוקף אותך בכביש כשאתה "על 90 ואין סיבה ליסוע מהר יותר", אל תחשוב לעצמך "איזה אופנוען פסיכי", אלא תבין שהוא בסה"כ מנסה להגן על עצמו ולהגיע ליעדו בשלום.

Shredingerscat

New member
הידעת? בקנדה...

לנהגים יש מושג למה היצרן התקין מראות על הרכב (רמז, לא לאיפור וגם לא לגילוח!) הם אפילו משתמשים בהן כדי לראות רוכבים כשהם רוכבים בצורה חוקית! נשמע דמיוני? תתחיל לחפש רוכבים בזמן הנהיגה ותראה שרוב הזמן הם רוכבים כחוק. זיגזגים בין המכוניות? בתוך פקק אין בררה, כי נהגים לא רואים רוכבים (נהגים זה אתה, כן?) ולכן דורסים את אלה שחוצפנים מספיק לתפוס מקום של מכונית בכביש, אתה אולי מתקשה להאמין, אבל אתה גם מתקשה לראות רוכבים בכביש.... רוב הרוכבים רוכבים בזהירות רבה (לא שאחד כמוך ישים לב) כי כל טעות תעלה להם ביוקר, לרוב הרוכבים יש הבנה טובה יותר של הכביש מלנהגים, לרוב הרוכבים אין מה לעשות על הכביש מלבד להיות מרוכזים 100% בלחזור מהכביש חיים, אתה יכול להגיד שרוב הנהגים מרוכזים אפילו 50% בנהיגה? אפילו 10% בלהשתדל לא להרוג רוכבים? טול קורה נהג יקר...(לא, לא הקורה שנהוג להשליך על רוכבים) טול קוֹרָה מִבֵּין עֵינֶיךָ!

ixmix

New member
הבעיה היא חוסר לקיחת האחריות.

החוק אינו מושלם, יש בו לאקונות והוא כשלעצמו בוודאי אינו מהווה מגן בפני תאונות. עם זאת, אין ספק שרוכב שירכב כחוק ימנע סיכונים מיותרים, ודי אם נבחן בקפידה את הרוגי התאונות העצמיות על מנת להבחין בעובדה הפשוטה שהרוב המוחלט עבר על החוק. יותר חשוב מזה לומר שחלק מהנהגים, גם בינינו, עוברים לא רק על החוק אלא על כללי נהיגה בטוחה. כשזה קורה למכונית, הנהג פחות חשוף לפגיעה. כשזה קורה על דו"ג רמת הסיכון עצומה, וכשהתשתית אינה סלחנית (דוגמת אותם עמודי גדר מחוריינים) אז זה עלול להסתיים בפגיעה קשה. הפתרון הוא להמשיך ולהיאבק על שיפור התשתיות, אך גם לקחת בחשבון שאנו חיים פה ולא במקום מושלם (אגב, האם יש מקום שבו התשתיות מושלמות?). צריך לכל הפחות לקחת אחריות על הרכיבה והנהיגה שלנו. הבעיה בגישה של פותח ההודעה, ולא רק שלו, היא התחושה ש"חייבים לי" ושממנה נובעת האשמה חיצונית בלבד ובריחה מאחריות. בוודאי שישנה אחריות למדינה, אבל בראש ובראשונה האחריות בכביש היא על מי שבחר לעלות עליו. ואת זה חשוב לזכור, גם בתוך מאבק לשיפור תשתיות.

45degrees

New member
למה לצפות כשאנחנו רוכבים בלי רזרבה?

בתור אחד שהתפוצץ כמה פעמים במסלול - שם זה נחשב "בסדר" ועדיין מסוכן מאוד. במסלול זה מקובל והגיוני לרכב תוך קיצוץ כמויות הרזרבה למינימום. אני לא מבין מה אנחנו מצפים כשאנחנו רוכבים בכביש הציבורי בלי רזרבה. כשפתאום נצטרך את הרזרבה אנחנו מצפים שהכביש ישתנה? מי שרוצה לרכב על הקצה - שירכב במסלול. מי שרוצה לרכב בכביש - שירכב עם כמה שיותר רזרבה. וואלה עוד 5 קמ"ש מהירות פניה באמת כל כך חשוב? באמת כל כך חשוב לרכב על הקצה דווקא בכבישים עם גדר בטיחות? השורה התחתונה היא שאנחנו חייבים לדאוג לעצמנו. הדאגה מתבטאת לדעתי לא באיסוף של צמיגים שרק יתן לרוכבים את התחושה המנטלית המזויפת שעכשיו לגיטימי ללחוץ את האופנוע יותר באותו קטע, אלא ביכולת להפעיל את הראש במהלך הרכיבה. מי שחושב שביום נתון אינו מסוגל להתרכז כמו שצריך - עדיף שלא ירכב. כבר היו לי ימי רכיבה שביטלתי מיד בתחילתם כשהבנתי שאני לא מצליח להתרכז ברמה הראויה. מעכשיו גם בחתימה: אני מעדיף להנות עוד 20 שנה מאשר עוד 20 קילומטר.

RaananC

New member
צודק, הכביש הבן יונה הזה

מה לא עשיתי בשבילו? דיברתי אליו הזמנתי אותו לקפה ללבן את העניינים, ליטפתי לו את האגו, התחננתי שום דבר לו עזר. כל פעם מחדש הוא מתעלל בי והוא עוד מביא את הגדר הזו לעזרה החוצפן הזה. שערוריה פשוט שערוריה הכביש הזה, צריך לעשות משהו

Markup

New member
יש פיתרון

יש פסיכולוג כבישים. הוא עוזר לכבישים שמחפשים לעשות "דווקא" לרוכבים. כביש ירושלים הלך לאחד כזה..

למעלה