הכביש אשם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

creth11

New member
יש לי פיתרון הרבה יותר יעיל זול ואקולוגי

לבצע חירוץ עמוק בסיבובים המועדים כמו שנעשה בכביש בית אורן. להוסיף שילוט אזהרה מתאים לפני כל סיבוב. כמאט ואינו מפריע לפחיות למינהם אבל לא מאפשר לדו"ג לבצע השכבות. צמיגים זה רעיון רע שלא יאושר כיוון שצמיגים הינם גורם מזהם סביבה וכיום מתחילים להפעיל בישראל חוק לאיסוף צמיגים. צמיגים בתהליך הבלייה שלהם בחסדי השמש והאוזון מייצרים חומרים רעילים שחלקם מתנדפים לאויר וחלקם למי תהום. כביש מחורץ מאיט את התנועה בעקר של דו"ג וימנע את הישתוללות השבת במקום. פיתרון פשוט זול וגאוני. יאללה להיסתער על עוכרי שימחת האדרנלין של השבת ותיזכרו שהאשם האמיתי בתאונות העצמיות באותם כבישים בשבתות ניבט אליכם מהמראה. תרכבו כדי לחיות

SBTGN1

New member
אבל למה בקטנה בוא נשפוך לפני כל הסיבובים שמן

ואתה יודע מה על הדרך נוסיף גם מסמרים כדאי שממש יפחדו,

JackR1

New member
באותה נחיצות, תבנה מסלול

אחרי זה תחרץ מה שבא לך. חלק מהאנשים באים לאותם כבישים בגלל שאין להם אופציה אחרת. לכל בעיה בד"כ יש יותר מפתרון אחד. ולרוב, יש פתרונות טובים יותר, ופתרונות טובים פחות. נחש, לאיזו קטגוריה שייך הפתרון שלך.

../images/Emo163.gifבהחלט פתרון מדהים ויעיל...

צודק, כמעט ולא מפריע לפחיות. צודק מאוד, לא מאפשר לדו"ג לבצע השכבות. וגם לא הטיות חריפות. או הטיות בכלל. אז רגע, איפה כאן הבעיה? אולי בכך שהחירוץ אינו מאפשר לדו"ג לנסוע גם במהירות המותרת? וגם לא בהרבה פחות ממנה? למעשה, גם במהירות הליכה החירוץ הזה בסיבובים מסוכן מאוד לדו"גים... הפתרון שלך הוא אווילי, מסוכן ומייצג היטב את האופי הפטרוני של אושיות השלטון שלנו

shayoo70

New member
יש לי רעיון יותר טוב

בוא נחתוך להם תצמיגים או לחליפין נרוקן להם תנוזל בלמים בשביל מה אנשים קנו אופנוע ספורט אם לא בשביל לגרזן ???? צריך רק לודאות שהכבישים טובים ואיכותיים צריך לטפל בבעיה הכבישים הדפוקים ולא בסימפטום מהירות גבוהה בסיבו

Shredingerscat

New member
זאת בדיוק הבעיה

אנשים שרוצים לגרזן, הם יגרזנו עם כל דבר, גם עם קורקינט, אבל אופנוע זה הכלי אם ממש בא לך להיות הכי מגרזן מכולם, המגרזנים ימשיכו לגרזן גם אם לא יהיו אופנועים בכלל בארץ, כי ככה הם, מגרזנים. מצד שני מה אשמת שאר העולם שהם כאלה? רוצים לגרזן? לכו למקום שמתאים למגרזנים, בחרתם לגרזן בכביש הציבורי? קחו את הסיכון על עצמכם! תהיה הוגן לגרזן זה מסוכן, כביש ציבורי יהיה יותר מסוכן ממסלול, לא משנה כמה צמיגים תפזר. זה שצריך להפוך את הכביש למקום שבו גם רוכב אופנוע יכול להשתמש בו בצורה בטוחה יחסית זה נכון, זה שהכבישים בארץ צריכים להיות כאלה שיהיו מיועדים ובטוחים למגרזנים? ממש אין סיכוי, מגרזנים לוקחים סיכון, מחושב או לא תלוי במגרזן, אבל סיכון שהם לוקחים על עצמם מבחירה.

מסכים עם קודמי

מכאן, שאם אי אפשר להפוך את התשתית ליותר סלחנית למתגרזן בכביש הציבורי, יש למצוא מקום אחר בו ניתן יהיה להתגרזן בביטחה - מסלול המירוצים. כיום, המקום היחיד הוא המסלול בנחשונים. אין זהו מסלול מירוצים אופטימלי, כזה שהיה מאושר ע"י ה- FIM או ה- FIA, אבל זה מה שיש. ידוע לכולנו על מסלולים נוספים שמוקמים/מתוכננים וכולנו מחכים לכך בכליון עיניים. עד אז יש כמה אפשרויות: א. לרכב במהירות המתאימה לתנאי הדרך וכך להימנע מהתרסקות; ב. לקוות לטוב; ג. לקחת אחריות על ההתרסקות.

זהר ו

New member
זה הרעיון ההזוי ביותר שהועלה בפורום

בארבע וחצי השנים האחרונות. מי שרוכב כחוק ובאחריות אינו צריך צמיגים על מעקה הבטיחות. מטרת הצמיגים היא אחת: להקטין (במידה מזערית) את הסיכון, למי שרוכב שלא על פי החוק ובחוסר אחריות. נראה לך הגיוני להפוך כביש ציבורי למסלול מירוצים? ומה עם יתר משתמשי הכביש והסיכון שיגרם להם עקב נסיעת אופנועים במהירויות מטורפות? אני גם משוכנע כי ביצוע העניין לא יפחית את הפגיעות בקרב האופנוענים שיסעו בכביש זה אלא להיפך: יגדיל את כמות הפצועים וההרוגים בהרבה עקב הרגשת ביטחון מדומה שהצמיגים יתנו לרוכבי אופנועים שתביא להגדלת המהירות ולרכיבה הרבה יותר קרובה למגבלות.

Markup

New member
אאההה משעשע....

כמו אותו חרדי שדרס את הבן שלו והוא אומר "זה לא אני זה אלוהים..." אני נוהג על ארבע גלגלים, מה שמכונה בארצנו "מכונית". תסלח לי, אבל הגישה הזו של "אני אנהג איך שבא לי ואם תהיה תאונה זה בגלל התשתיות" היא גישה רצחנית. אתה אמור לנהוג לפי תנאי הדרך שתחת הצמיגים שלך, ולא לפי תנאי הדרך שהיית רוצה שיהיו. אני על הכביש כבר 18 שנה, ומספר האופנועים שראיתי שרוכבים בצורה בטיחותית בתוך העיר ומחוצה לה הוא אפסי. עם זאת, תופתע לגלות שאני בעד קיצוץ מחירי ביטוח החובה שמעלים לכם כל הזמן. משתי סיבות: 1. אלו שנוהגים נורמלי, לא מגיע להם לשלם כל כך הרבה 2. אלו שאין להם לשלם ועל כן קונים מכונית ומתפרעים בה, יצליחו לקנות אופנוע ולהיהרג לבד. כן ירבו מופעים מתים. ככה אני מסתכן פחות.

Shredingerscat

New member
כנראה שגם אתה מהנהגים האלה שעד שלא

מורידים להם מראה לא רואים את האופנוע, אל תרגיש רע, רוב הנהגים ככה, אתה בחברה טובה.

Markup

New member
בדרך כלל אני

מספיק לראות אופנועים. כשחותכים אותי מימין או משמאל או כשנדחפים ביני לבין משאית או כשלא שומרים מרחק מאחור אני לא יכול להבטיח ביטחון מלא לרוכב. אני לא מאלה שרואים אופנוע אז הם מפריעים לו בכוונה. אבל הגישה של "הכביש אשם" מטופשת לחלוטין. הבעיה היא שיש אנשים שמשלמים על זה בחיים שלהם.

מוטי TDM

New member
אני נוהג גם "בפחית" מעל 60,000 ק"מ בשנה וגם

על אופנוע , ותאמין לי נהגי המכוניות לא יותר טובים ראיתי המון חכמולוגים על הכביש

Markup

New member
כאן יש בעיה במה שאתה אומר

יש 80 אלף דו"ג על כבישי ישראל ו-2 מיליון מכוניות .עם זאת, שיעור הרוכבים הפגועים הוא כפול. ועדיין, להאשים את הכביש.... גם אני בתור נהג מכונית/משאית/אופניים/טוסטוס/קורקינט יכול להאשים את ה"תשתיות". זה עדיין לא מפחית אפילו במיליונית האחוז מאחריותי האישית להתנהגותי ברחוב. נהג טוב הוא נהג שמחפש מאיפה תבוא ההפתעה. נהג גרוע מחפש להאשים אחרים.

מוטי TDM

New member
מאיפה הבנת שאני מאשים רק את התשתיות ? אני

מדבר על לשפר , כאשר יקרה מקרה כלשהו אזי לצמצם נזקים וזה לא משנה כמה תהיה טוב , אנחנו משלמים אגרות טסט שזה נועד לתשתיות , המדינה לא עושה לי טובות בחינם , ועבור התשלום אמור להיות מוצר איכותי , כמו שאתה משלם בכביש 6

Markup

New member
לא דיברתי עליך אלא

על "בעל" השרשור. והתאונות בכביש 6 הן קשות מאוד, שוב, בגלל התשתיות, שהפעם הן כל כך איכותיות ומודרניות שאפשר לטוס שם 150-200 קמ"ש. איך שלא תסתכל על זה, הנהג אשם ב90 אחוז מהתאונות. אם יש קטע כביש שכל שעה יש שם תאונה אז התשתיות אשמות, אבל אני לא מכיר מקום כזה.

AVNER XR

New member
כמה אני ואני בהודעות שלך מה האגו בשמיים?

תגיד ורוכבי המכוניות לא עושים תאונות,לא חותכים,לא עוברים נתיב מבלי לאותת בגלל שהנתיב השני נוסע בקמ"ש אחד יותר מהר וכולם משפרים עמדות על הגריד, מה אין בין נוסעי המכוניות את אותם בעלי סובארו-מיצובישי טורבו משופרות כאלה ואחרות הנודדים עד לכבישי הדרום הנידחים ע"מ להתחרות ברול און-בינהם אז? נהגי המכוניות לא עוברים באדום וקוטלים אחד את השני וגם אותנו?אז? המטרה בצמיגים או כל רעיון אחר לדחיפת בסופוו של דבר למסלול מירוצים הקיים בכל מדינה מתוקנת ואז אותם רוכבים יוכלו לגרזן עם אמצעי בטיחות מקסימליים. לא שזה יוריד לגמרי את ת.ד. אבל לבטח יפחית את שרשורי הנרות כל יום שבת . ולגבי כמות הדו גלגלי לעומת המכוניות ,אם הייתם נוהגים כמו שצריך היינו נפגעים הרבה פחות,הראייה שאפילו הממשלה וחברות הביטוח יפנימו שגם לנהגי המכוניות יש אשמה תורמת בתאונות שלנו.

Markup

New member
"אני" זה גוף ראשון.

זה תחביר, לא אגו, אבל לא כולם יודעים. אני לא טוען שנהגי המכוניות הם מלאכי שמיים וגם בהם יש אחוז מופרעים בדיוק כמו שיש אופנועים שנוהגים באחריות ולא מחפשים להאשים אחרים. ברור שגם מכוניות מעורבות בתאונות, וגם זה לרוב באשמת הנהג. ואם אתה חושב שפתיחת מסלולי מירוץ לציבור זה יפחית את כמות התאונות אתה שוגה בחלומות.

למעלה