הכביש אשם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

C O L T

New member
אסטטי או לא, זה פתרון לא רע

וכל מה שצריך לעשות זה להלביש זוג צמיגים על כל עמוד, או צמיג אחד עבה. אז גם אם יחליק אופנוען שם, תהיה פגיעתו בגדר הרבה פחות אלימה. וצמיגים יש כמו זבל. אהה, בזבל. זה שימוש מצויין למשהו שאחרת נדרש למחזור בעייתי ויקר. אבל מה, צריך או לחתוך כל צמיד, או לפרק את המעקה לצורך הלבשתו על העמוד. ולמה שמישהו יעשה את זה? זה עולה כסף, זה הרבה עבודה. ואת מי זה יציל? כמה משוגעים שלא מוכנים להפסיק לרסק את עצמם תמורת אדרנלין.

Gillius

New member
סביב עמודי הגדר אולי

אלו דווקא העמודים של הגדר שמהווים את הסכנה, פחות הגדר עצמה. היה נהדר (יחסית) אם על כל עמוד היו מולבשים שנים-שלושה צמיגים, בדיוק כמו שהיו עושים במירוצי סופרמוטו שהיו בזמנו בשפיצרינג על אבני שפה/ברזי אש/שאר עמודים. השאלה אם אתה מדבר על משהו שמע"צ צריכה לעשות, או יוזמה פרטית ממניעים הומאנים. בשתי המקרים זה אולי אפשרי אבל לא פשוט.

מע"צ תעשה אולי בחלום, נותרה רק היוזמה הפרטית.

אפשר אולי לחפש מאגר צמיגים ישנים, לארגן טנדר או משאית קטנה, דיסק לחיתוך כל צמיג לשניים + אמצעי-קשירה לגדר הבטיחות, ובכל יום שישי בצהריים נניח, למגן את גדר הבטיחות לאורך קטע כביש ספציפי, כל פעם קטע אחר. אני אשמח להצטרף לקבוצת-מיגון כזו אם תתארגן אחת.

r929

New member
אחלה רעיון ../images/Emo45.gif, אבל אני בדיוק בלימודים

ויש תוכנית טובה בטלויזיה בדיוק בזמן שאתה מארגן את זה.

מוטי TDM

New member
בתקציבי הענק של מע"צ , להלביש כמה צמיגים

זה כלום , במקומות שידועים כמועדים לפורענות , ביום עבודה של 4 פועלים אתה יכול אולי להציל חיים , מה הבעיה לפרק את ברגי המעקה , להשחיל צמיגים להחזיר את הברגים , להביא את ההוא שצובע את הסימונים על הכביש , שיתיז קצת צבע לבן על הצמיגים , ואולי בכך להציל כמה נפשות.

r929

New member
ומה הבעיה ש4 חברים

שאיבדו כבר מספיק חברים בכבישים האלה יעשו את זה ? (חוץ מענין החוקיות של ה"עזרים") הבעיה שהם בדיוק עסוקים בעבודה ובשבת יש רכיבת גירזונים לסדום-ערד, אתה בא ?

מוטי TDM

New member
אם הבעיה תהיה רק כוח אדם אני מוכן לתרום את

עצמי ליום עבודה , השאלה שלי היא יותר פשוטה: האם מישהו מהפורום שעומד בקשר עם הרשויות בנושא הזה העלה רעיון שכזה ?? לדעתי האישית זה רעיון בר ביצוע , למשטרה יש נתונים לגבי כבישים שבהם נהרגו רוכבים , העלות לגוף כמו מע"צ היא ממש זניחה , את הרעיון הזה לא הצעתי כבדיחה , אלא כרעיון שאולי ירצו ליישם אותו , ולא יטענו שלא ניתן לשפר את התשתיות כי אין תקציב.

r929

New member
כנראה שלא הבנת איפנ אתה חי

אנחנו טבים בלצעוק, פחות טובים במעשים. בעיות תקציב, תמיד יש, אתה יודע כמה חיים היו יכולים להינצל בזכות רמזור/תמרור אחד ? בהפגנת הביטוח שנוגעת בכל אחד מרוכבי הדו"ג הצליחו לארגן 500+- רוכבים מכל משלמי הביטוח לדו"ג בישראל, בהצלחה באירגון מיגון כבישי הארץ (לפי החישוב שלי , זה יצא קצת יותר מיום עבודה) . מה עוד שזה לא יעצור אנשים מלנסות לשיף את הסלידר בכביש הציבורי, אולי אפילו להיפך.

malganis

New member
אירגון הפגנות הביטוח לקה בעניין גיוס הרוכבים

חבל שליקוי כזה ירתיע מלארגן דברים אחרים כמו שצריך.

Gillius

New member
האמת? רעיון לא רע (לא בציניות)

לא מדובר בפרוייקט רציני. לא מדובר בעטיפת כל עמודי הגדרות בארץ, רק בכבישים של אופנועים, בסיבובים, בקטע החיצוני. זה עדיין לא מעט, אבל כל דבר כזה יכול להיעשות לפחות כפיילוט בקטע מסויים. אולי אפילו בקטע של ליאון-עג'ור, שמשמש בין השאר את המשטרה וביה"ס לרכיבה מתקדמת. אולי פתאום המשטרה דווקא תגלה אפילו חוסר התנגדות לביצוע של דבר כזה. נראה שיש פה כמה אנשים שיהיו מוכנים לתרום מזמנם, בגדול אני בטוח שיהיו מספיק אנשים שהארועים האחרונים יתנו להם את הפוש לתת יד לדבר כזה. אגב ליאון עג'ור, בקיץ שעבר כשעשיתי שם פסים די התעצבנתי שבשתי הפניות המשמעותיות הראשונות יש הרבה חצץ בשוליים. בנסיון למגר לחלוטין את הפחד שלי מהחצץ החלתטי פשוט לקפוץ לשם (גרתי מאוד קרוב בכל מקרה) ופשוט לטאטא את שתי הפניות האלו. הייתה עבודה? הייתה, אבל ממש לא היה קשה מידי, מה גם שזו הייתה מין פעילות פיסית מהסוג הלא מתיש, בסופו של דבר קיבלתי לי שתי פניות בכביש טכני חפות לחלוטין מחצץ, תענוג. אם ככה הרגיש לנקות חצץ, נראה לי שלמגן עמוד ירגיש יותר טוב.

wolverine500

New member
../images/Emo45.gifמתנדב לתת כח עבודה

מסורים חשמלים לחיתוך צמיגים - אין לי מלאי צמיגים משומשים - אין לי טנדרים גדולים להעמיס אותם - וואלה. גם אין לי נכונות לעבוד בשמש כמה ימים בשביל לחסוך חיים של רוכב - יש ואבו אבוה אין לי בעיה גם ללכת ולספור כמה רגלי מעקות יש בנס הרים או ב-44 בקטע איפה שרותם נהרג. מה שכן, צריך לראות באילו מקטעים רוב הפגיעות היו - ביישורת? בסיבוב? אם בסיבוב, באיזה חלק של הסיבוב? אולי יש צורך לרצף צמיגים רק שם? אם אפשר לרתום את חברות הביטוח לעניין - מה טוב (זה גם אינטרס שלהן, לא?)

tomergg

New member
../images/Emo45.gif אם תתארגן יוזמה, אני אשמח להצטרף ולעזור

h a j b i

New member
מצטער "להרוס" את היוזמה

אבל רוב הסיכויים שהמשטרה תעצור אותנו על "הפרעה לתנועה" ושמע"צ ידרשו להעיף את הצמיגים האלה שהותקנו על רכושה ללא אישור, את הסיבות הם כבר ימצאו לבד.

wolverine500

New member
הראיה שלי פחות פסימית, חג'בי

ישנם סיכויים שהמשטרה ומע"צ ישתפו פעולה. אם לא - אפשר להעיף את זה לעיתונות. בנוסף, לא חייבים לשאול את החשישניקים האלה. אם "אין" להם את כוח האדם להתקין את הצמיגים, יהיה להם את כוח האדם להוריד אותם? עדיין העניין שווה לדעתי. נשבר הזין משרשורי הנרות האלה, ואם נוכל ולו לנסות להוריד את תדירות ההופעה שלהם בפורום - העניין מבורך.

h a j b i

New member
ישתפו פעולה? כמובן...

הם ידרשו מיקום מדוייק של הצמיגים כדי לדעת איפה להתמקם כל שבת...

מוטי TDM

New member
רק שלא יחשבו שבאנו לגנוב מתכת , בזמן

שנפרק את המעקה , אם אישורים מסודרים , אני תורם יום עבודה ומאמין שלא תהיה בעיה לעוד חבר'ה לעשות את זה , אבל אני עדיין חושב שמי שיכול לעזור זה אילו שנמצאים בקשר עם הרשויות.

Dungeon

New member
למרות שאני רוכב קטנוע-מוכן לתרום יום עבודה

בכביש 44 (לא יכול להגיע לצפון עם הקטנוע). תארגנו צמיגים, יש מצב שיש לי דיסק (צריך לבדוק שהוא עדיין חי). תכתבו גם בפול-גז. לא יודע עד כמה זה יעבוד אבל גם אם יפרקו זה לפחות סוג של מחאה לא אלימה. נ.ב. לדעתי עדיף לשים צמיג אחד כאשר הוא עומד מול כל עמוד ואז גם לא צריך לחתוך אלא רק לקבע למקום איכשהו.

למעלה