הכביש אשם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spondylus

New member
חשבת על האפשרות...../images/Emo35.gif

שאולי תשתית הרבה יותר טובה, ברמה קיצונית של אחיזת מסלול (ללא מעקות, לצורך העניין) תוביל אולי לבטחון נוסף אצל רוכבים/נהגים דבר היוביל אותם לרכוב/לנהוג קיצוני, מהר ונמוך יותר
ואני מדבר דווקא על משתמשי הכביש לא-"מגרזנים". אני ממש לא אומר שבהכרח זה יהיה המצב, אבל גם איני חושב שהאפשרות סוריאליסטית. אגב, בקליפורניה המצב הוא לא כזה. תשתית ואחיזה מצויינים ונהגים ורוכבים אחראים ברובם. חבל שאנו לא קליפרוניה
תחשוב על זה...

zelig0n

New member
50% צודק (שלא תגיד שאני פסימי ../images/Emo3.gif)

תבדוק מה קורה ב-youtube כדי לרענן את הזיכרון ... התשתית פה ממש לא משהו וגם גדרות "ביטחון" לא חסר, אני חושב שזה יותר הכיוון של החינוך ורמת הזהירות (החלק של הרוכבים בהודעה שלך, החלק שאיתו אני מסכים). גם כשאני רוכב עם רוכבים שיודעים להשכיב "כמו בסרטים" הם לא עושים את בכביש הציבורי, וזה לא שהם רוכבים לאט, פשוט לא מנסים להגיע לקצה היכולת, בשביל זה קיים המסלול והם מנצלים אותו בכל הזדמנות אפשרית. כמובן שיש פה גם את הרוכבים ש-"לא שמים זין", אבל המזל הגדול הוא שהם במיעוט.

אתה חושב שאם תגיד לכל מי שלא מסכים איתך שהוא

זיין שכל תהיה יותר צודק? וגם אם יש משהו בדבריך(ויש)עד שהמצב לא ישונה(והוא לא בקרוב)הפיתרון היחיד הוא לרכב לאט יותר ובהתאם לתנאי הדרך,וכנראה שזה לא בדיוק מה שקורה בשבתות בכבישים האלה.

2 דברים:

אחד: אני יודע שזה חלום באספמיה, אבל אם יקימו בארה"ק מסלול ראוי (מסלול "מירוצים" רחמנא ליצלן), אזי שלאופנוענים שאוהבים לתת בגז יהיה איפה לעשות את זה, ולא יצטרכו להסתכן ולסכן בכבישים הציבוריים. שניים: אהבתי את החלק השלישי של החתימה שלך

yoman321

New member
ובכל זאת

יש לא מעט מקרים בהם רוכב לא נוסע לגרזן שום דבר והמעקה בטיחות מעצים את הפציעה שלו, לפעמים זה אפילו קורה בכביש ישר ! אני רק אוסיף שלפחות אילו שמתגרזנים לפחות ממוגנים מספיק כדי שאם אם לא יפגשו מעקה בטיחות יש סבירות גבוהה שהם יצאו שלמים יחסית אחרי החלקה, לגבי רוכבים שנוסעים שלא "להתגרזן" ובד"כ ללא מיגון מלא מכף רגל עד ראש קשה לצאת באותה הנחה. וזו רק דעתי.

h a j b i

New member
להגיד שהכביש אשם זה כמו להגיד שאופנוע

זה מסוכן. אבל אופנוע זו רק מתכת ופלסיטקים והוא לא יכול להיות מסוכן. הרוכב והנהגים מסביב הם אלה שיכולים להיות מסוכנים. אין ספק שניתן לשפר את התשתיות אבל האחריות היא קודם כל עלינו. כמו שכבר ענו לך,רוצה,תעניש את הכביש! אחרי זה אנחנו נספר בהלוויה כמה הכביש לא בסדר וכמה הגדר בטיחות מסוכנת, העיקר להוריד את האחריות מעליך.

sadsm

New member
ממש מצחיק.

כנראה שאתה הסגן של אלוהים. הכל תלוי בך ואתה לא עושה אף פעם טעיות.... העיניין הוא שאנחנו (לא אתה) אלה האנושיים, שעושים טעיות מדי פעם (נדירות כמובן ,כן?) מעדיפים שהמדינה לא תצייד כבישים בנינג'ות (כאלה המקוריות לא האופנועים). תשתית לא אמורה להכיל "טעיות" ותכנון שגוי. יש מספיק זמן לכל המתכננים והמבצעים לבדוק את כל התרחישים ההגיוניים ולתכנן כביש שלא הורג במקרה של טעות (טעות, שבאופן סטטיסטי, תגיע גם תגיע).

h a j b i

New member
הדמגוגיה שלך שוברת שיאים

לידיעתך, ברובה הכבישים הטכניים שאנחנו כל כך אוהבים לרכב בהם יש הגבלת מהירות של 80 קמ"ש לכל היותר, בחלקם הגדול 60 ולפני חלק מהסיבובים אפילו 30. תנסה לרכב במהירות החוקית ותגלה שהכבישים לא כאלה מסוכנים ולא כאלה בלתי צפויים. שלא תבין לא נכון, אני אגיד בפעם המיליון, יש הרבה מה לשפר בתשתיות וגם מי שרוכב ע"פ חוקי התנועה והכי זהיר שאפשר עלול לעשות טעות ולהיות מעורב בתאונה אבל עדיין לפחות בתאונות עצמיות סיכוייו של זה שרוכב מהר מידי ביחס לכביש וללא השארת מקום לטעויות להיות מעורב בתאונה כזאת גדול יותר. תהיה בטוח שבטווח המהירויות שאנחנו מדברים עליהם גם מעקות בטיחות סופגי אנרגיה וכאלה לא יצילו את הרוכבים כמו שכריות אוויר לא יעזרו לשום נהג אם יתנגש בקיר ב-160 קמ"ש. אז מה אתה מציע? להוריד לגמרי את המעקות? עזוב שעדיין אפשר להתנגש בעצים או חפצים דוממים אחרים אתה בעצם מסכן ציבור גדול בהרב (מכוניות פרטיות) עבור ציבור קטן מהן בהרבה וגוזר עליהם לעוף מהכביש, להתהפך והרבה פעמים להישרף למוות כשהם קשורים בחגורת הבטיחות שלהם וללא כל מיגון בפנים. אם זה היה תלוי בי מעקות הבטיחות היו בין הדברים הפחות חשובים שצריך לטפל בהם, לפניהם יש צבע לא תקני מחליק, הפרדה בדרכים עירוניות, הפיכת צמתים מסוכנים למחלפים, הפרדה מפלסית בין כבישים למפגשי מסילת רכבת ועוד. כמו שכבר אמרתי, נדיר מאוד מאוד מקרה של רוכב שאיבד שליטה באחד הסיבובים באזורים המדוברים כאשר הוא רוכב במהירות המותרת. אתה מוזמן לבדוק בעצמך.

C O L T

New member
../images/Emo45.gif אם כי המהירות המותרת ואפילו המתאימה

היא לא הכל במניעת התאונה. אני רוכב לאט ולא מתבייש בזה, אבל לפעמים פחית נדבקת לזנב בכבישים כאלה ואז הדילמה היא האם להוסיף מהירות ולהסתכן יותר או לחטוף את הפגוש של הפחית בבלימה הבאה ולהתרסק כמעט בוודאות. אם יש שוליים או אפשרות לתת לפחיונר הממהר לעקוף, אני עושה את זה, אבל לפעמים זה פשוט לא מתאפשר. ורוכבים פחות מנוסים אפילו לא יודעים על הסכנה הזאת. הכבישים כולם מלאים בהפתעות קטלניות ואני צריך ממש בכח להזכיר לעצמי לחזור למאה אחוז של תשומת לב, כאשר אני כבר ממש קרוב לבית, אחרי טיול ארוך בכבישים "מסוכנים" כי תכלס גם מאה מטר מהבית יכולים לדרוס אותי. עם כל זה, תשתית סלחנית היא הכרח, כל עוד הנהיגה בידיים אנושיות, יהיו טעויות ותאונות, והתוצאה של אלה אפשר למתן ע"י שינויים מחושבים.

sadsm

New member
דמגוגיה? יש לך איזה שהוא תהליך מחשבתי הגיוני?

מה הקשר לזה שאם תיסע שקול רוב הסיכויים שלא תיפול, לכך שמתכנני הכבישים לא מעלים בדעתם (אפילו בחלומות) שאופנוענים נוסעים בכבישים? אני מבטיח לך שגם אם תיסע תמיד לפי המהירות המותרת בסוף תהיה לך תאונה. זה עניין סטטיסטי טהור. בס"כ זה תלוי בכמה אתה נוסע. ואז. ואז נראה אותך מצדיק את הממסד המושחת והמרושע הזה. אתה עושה את זה מתוך טיפשות או שיש לך אינטרס?

NeeD 4 SpeeD

New member
אין מה לעשות , הגדר לא שם בשביל האופנועים

וגם לא בשביל המשאיות או אוטובוסים. הגדר הזאת בנוייה בדיוק בגובה הנכון להתחכך בפגוש של מכונית פרטית רגילה . תגידו מה שתרצו , הגדר כן מונעת תאונות רציניות ברוב המקרים של אותם מכוניות פרטיות באותם מקרים שהנהג נרדם וסוטה מהנתיב או מחליק בסיבוב עד לגדר או סתם מדבר בטלפן ,מתאפר וכו... מכל השאר לאף אחד לא איכפת, הם מיעוט. כל מה שמעניין אנשים במדינה הזאת זה כסף.(גיליתי את אמריקה ,אני יודע) יש פקקים בתל אביב ,מה המדינה תעשה? תעודד שימוש בדוגים ? תחבורה ציבורית? כן בטח... למה לעשות את זה כשאפשר לגבות אגרה בכניסה לעיר? אנחנו מיעוט בסכנת הכחדה.לדעתי אנחנו גם הגורם מספר 1 להכחדה. אנחנו אשמים בעליית מחירי הביטוח. איך שזה נראה , בעתיד גם נהיה אשמים בכל מני החלטות טפשיות של המדינה כמו חרם על אופנועי ספורט או איזושהי הגבלה להספק מסויים.לאט לאט עד שנהפוך למדינת ווספות בלבד. כל זה בלי קשר להרוגים בכלל.

מוטי TDM

New member
יש לי פתרון פשוט וזול , אבל לא אסטטי

למה לא לקחת צמיגים משומשים של רכבים , ופשוט "להדביק" אותם על המעקות בצד הפונה אל הכביש , במקומות המיועדים לפורענות אפילו לשים 2 צמיגים , אולי זה לא הכי יפה אבל זול , זמין , ואולי יכול לצמצם נזקים.

למעלה