חידוד נקודה
אני באמת לא חושב שיש פה מישהו שטוען שישנם מצבים באופנוע שהרוכב לא אחראי להם, אבל אני כן חושב שבתוצאות של התאונה (מוות) ישנה אשמע מכריעה כלפי התשתית. אני כבר כמה שנים רוכב בכל הכבישים הטכניים באזור, וראיתי את כל הדברים הפסיכים שאפשר לראות. רוכבים מאבדים קו, רוכבים מחליקים. אבל רוב מכריע של מקרי המוות היה יכול להימנע אם לא הייתה גדר. נכון, ישנם מקרים כמו של ארנון (התקלה של רכב) או עידו (לא הייתה גדר אבל עדיין נפטר, לפחות קיבל הזדמנות להיאבק על חייו) אבל הגדר הזו היא פשוט גזר דין מוות. חשוב להבין שאלמלא הגדרות הללו, הרבה פחות מקרי מוות בסופי השבוע. אפשר אולי להשוות את זה למצב בארץ בזמן האינתפדה השניה לבין המצב היום. גם היום נהרגים אנשים מידי פעם על רקע לאומני, אבל אני חושב שכולם מרגישים שיש הבדל תהומי בין אז להיום. האמת, הייתי מקבל את קיומם של הגדרות אם הייתי משוכנע שהם מגבירות את השרידות של נוסעי רכב, או מגנים על עוברי אורח אחרים, אבל בכל הכבישים באזור נראה שלמישהו היה חשוב לתקוע גדר בכל סיבוב, גם אם מעבר לגדר אין מדרכה/שול עם הולכי רגל, גם אם אין תהום או אפילו מדרון. ברוב המקרים יש תעלה שאפשר להתגלגל בה די יפה עם חליפת עור, תוך איבוד הדרגתי של האנרגיה. ישנם שיחים שמשמשים כריות נהדרות. גם לרוכב וגם למכונית. בכל מה שקשור לתאונה, שם המשחק הוא היפטרות מהאנרגיה בצורה כמה שיותר הדרגתית, בתחום הזה אין אויב גרוע יותר מהגדר. או שהיא תרסק, או שהיא תקפיץ את הרכב לנתיב הנגדי כמו כדור פינבול. שוב, אם היא שם בשביל למנוע מהרכב לעלות על אמא שהולכת עם עגלת תינוק - מילא. אבל בכביש ההרי שבישוליו אין גורם מסכן - למה? וכל זה תקף גם בלי לדבר על אופנועים בכלל. קחו לדוגמא את התמונה הנ"ל. רכב פרטי, תאונת דרכים, הרכב פגע בגדר בזווית של 90 מעלות, היה אמור לרדת מהכביש ולהיעצר באחו. יש משהו מאוד מרגיע בלהיות בתוך שיחים ולגלות שאתה עוד חי. אבל לא. בתאונה הזו נהרגה אישה צעירה. אני לא יודע את שמה, כבניגוד לרותם/אורון/יאיר, קורבנות של מכוניות נשכחים מהר יותר ע"י הציבור. כל מיני רפי רשפים ויעל דנים אוהבים נורא לתת דווקא לנו תשומת לב. לבחורה הזו לא היו שרשורי נרות, מן הסתם אף אחד חוץ ממשפחתה הקרובה לא נתן את דעתו על איך היה יכול להיות אחרת. אישה צעירה. בלי שרכבה על RR, בלי אייטם בתכנית של יעל דן, ובלי לגרור אכיפה מוגברת של המשטרה, בלי שום קהילה שעושה חושבים. אגב, לי אישית זה נראה כמו מוות הרבה יותר חסר משמעות. בקיצור, תשתית שעוצבה לפני שנים רבות לפני שלמישהו היה מושג בבטיחות בדרכים כפי שמכירים אותה כיום במאה ה 21, ביחד עם ארגון ביורוקרטי מקובע. אף אחד לא שואל שם אם הגדר באמת עוזרת. כל עוד יש מנגנון, הוא עובד לא משנה מה התוצאות.