הישרדות !

galush4

New member
בהצלחה :]

ואם אנחנו כבר בקטע - מחר מבחן באוניברסיטה

Danielushhhh

New member
אלייזה../images/Emo10.gif

כריס לפחות היה יכול להגיד 'מצטער' אבל לצחוק לה בפרצוף ?!
הוא גם לא היה צריך להגיד לה שהיא לא תעוף כי בכל מקרה כבר יש לו חסינות. אז מה הקטע ?!
איזה צחוק טווילה צחקה כשהיא עזבה. כל כך מעצבנת

M i l k y W a y

New member
עונה מגעילה אנשים מגעילים!!

כל אחד יותר מגעיל מהשני ויותר מטומטם מהשני. זאת העונה הכי משעממת שראיתי ולכל מי ששם לא מגיע להיות שם ובטח לא לזכות..

RedDevil16

New member
אנשים, אתם מעצבנים!!!

לא קבענו שאם יש בהודעה ספוילר, אז בכותרת שלה לא רושמים כ-לום. מה אני אמור להבין מהודעת ספוילר שכותרתה "זה היה צפוי"? הרי זוכה צפוי יש רק אחד. אוף, הרגזתם אותי.

LOVEtheMcMAHONS

New member
אני יכול להרגיע אותך

שההודעה שאתה מתייחס אליה (שאולי היה ראוי שהייתי מוחק אותה אבל גם ככה שמתי לב אליה רק עכשיו) לא מתחייסת לסוגיית הזוכה או לסוגייה בעלת משקל עצום לגבי הגמר.

RedDevil16

New member
לסיכום הפרק:

סקאוטווילה
- כ"כ אהבתי אותן בפרק הזה. שיחקו את המשחק בצורה המושלמת ביותר האפשרית מההתחלה עד הסוף. אלייזה
- כל ההערכה שלי אליה אבדה במבט הדבילי שהיא נעצה לכריס אחרי שהצביע נגדה. בנוסף, היא די טיפשה אם היא לא הבינה מההצבעה הקודמת שכריס הצטרף לברית של סקאוטווילה. כריס
- ממשיך לקחת את המשחק בהיסטריה, ולזרוק קלישאות דביליות. כל העונה הוא היה די כלי, בפרקים האחרונים הוא ממש מעצבן.

הציניקן

New member
אלייזה- כל ההערכה שלך אליה אבדה

עכשיו? ע-כ-ש-י-ו? אחרי כל התוכנית, וכל מפגני הטימטום והרגשנות שלה, המבט שהיא תקעה לכריס גרם לך לאבד את ההערכה? ראית גם את שאר הפרק, או שאתה במצב ידיעה שלי כרגע?

buffa

New member
תסביר לי איך שזה שאתה אוהב כ"כ

את סקאוטווילה? איך זה אפשרי בכלל?

הציניקן

New member
הממ.... אני אנסה להסביר,

אבל אני מבקש שאם תגיבי תגיבי רק- אבל רק- אבל רק רק- על מה ששודר בינתיים. אל תכניסי אפילו טיפה ממה שאת יודעת שקורה אח"כ, בבקשה. אז קודם כל יש עניין של חיבה לאופי. גם סקאוט וגם טויילה הן נשים דוגריות. הן לא משחקות במשחק החיבה הרגשית האינפנטילי, שהרבה שורדים משחקים בו, והשנה כמה וכמה נשים שיחקו בו יותר מבעבר. הן דוגריות- מלה עברית ישנה אך מגניבה. מבחינת המשחק- הן הצליחו לשלוט בשבט יאסור המקורי כבר מההתחלה. טויילה, למרות דוגריותה האמורה, הצליחה להיחלץ ממצבים לא נעימים שנגרמו ע"י כל מיני בחורות סיליקון מעצבנות, ולהישאר במשחק. אח"כ, טויילה עברה ללופבי, וגם שם הצליחה לשרוד- באופן אישי התאכזבתי כשהבנתי שהיא שיטתה בצ'אד וסארג', אבל מבחינת המשחק היא פעלה מצויין. היא לא עפה והביאה את הנשים למצב של 6-4 באיחוד. אני כבר חשבתי שהיא לא מבינה איך היא הולכת לעוף אחרי שהבנים יעופו, אבל בפעולה מבריקה היא הצליחה לקחת את הכוח לידיים שלה ושל סקאוט שנייה לפני שהיה מאוחר מדי. את לא יכולה לומר שהשכנוע של הבנות להעיף את אלייזה, ואז הפנייה אליה דרך כריס לא היתה מלאכת מחשבת של גאונות. סקאוט היא קצת יותר קשה להסבר. בפרקים מוקדמים יותר היא הוצגה כמוח מאחורי פעולות הצמד, והיא גם נראית אינטיליגנטית בהרבה מהממוצע. היא גם מצליחה להגיע לפחות לפיינל 3 כשכל אתגר היא מתחילה קילומטר מאחורי השאר, אבל זה לא דבר שהייתי מעריך כ"כ אם הוא לא היה מלווה באינטיליגנציה הטבעית שלה. זהו בינתיים.

buffa

New member
well

לא יודעת למה, אבל בגלל אנשים כמו צ'אד, בבה, כריס, סקאוטווילה וליסה העונה הזו הייתה על גבול הבלתי נסבלת בשבילי. טווילה לא מסוגלת להגיע לרגשנות, ככה שברור שהיא לא שיחקה את המשחק הזה כי כבר מההתחלה היא הניחה חוצץ ברור בינה לבין "נערות הסיליקון" של השבט למרות ששורשו היה האנטי האישי שלה ולא "מצבים לא נעימים" שבהם העמידו אותה הבנות. לא אהבתי את השחצנות שלה, ההתנשאות שלה והגישה שכל מי שלא היא לא ראוי. אומנם בנות רבות שיחקו על רגשות אבל טווילה שיחקה על קטנוניות, שזה לא פחות גרוע. ההצלחה שלה בשבט הגברים והפנייה לכריס לאו דווקא מסמלים גאונות, אלא רצון להחזיק מעמד במשחק ולהמשיך הלאה ולא היו לה ברירות אחרות. סקאוט מאוד שנויה במחלוקת מבחינתי ולמעט תרומתה לשבט אני לא רואה איך היא תרמה למשחק הזה, מלבד להיגרר עוד שלב ועוד שלב על תקן השורדת השקטה והמבוגרת, כמובן. גם לסקאוט, בדומה לחברתה הטובה והקרובה (שאותה, כזכור, שיבצה בשבט המנוגד לה) יש גישה מאוד מתנשאת, שאפילו האינטלגנציה שלה לא מכפרת עליה. מבחינת משחק הקרדיט לסקאוטווילה בהחלט מוצדק. מצד אחד יש אישה חלשה פיזית ומתנשאת ולצידה עוד אישה מתנשאת ושקרנית ושתיהן הגיעו למעמד של פיינל 3. שתיהן שיקרו, רימו ותיחמנו בדיוק כפי שעשו שאר המתמודדים ככה שמהבחינה הזו אין הבדל בינן לבין האחרים מבחינת אופי וערכים.

הציניקן

New member
Well Well

א. מבחינתי ההבחנה בין האופי והערכים כאן, היא שסקאוטויילה (ושוב, זו בעיקר טויילה, אצל סקאוט הכל פחות ברור) עושות את הדברים בגלוי. כל שחקניות הכוח נוסח איימי ושות' עשו את זה תחת מעטה רגשני, וזה העניין. אלייזה, לעומת זאת, כנראה לא הבינה עד הסוף איפה היא נמצאת, אז אני לא יכול לקרוא לה צבועה. פשוט אין לי הרבה כבוד לטיפשות מהסוג שלה, מודה (למרות שאגב, אתמול כשטויילה התחילה לצעוק עליה שהיא הגיעה לאן שהיא הגיעה רק כי כולם ניצלו אותה חשתי טיפת רחמים). ב. את כותבת שטויילה התבדלה מבנות הסיליקון מלכתחילה בגלל אנטי אישי. את זה יכולת אולי לחשוב לפני שישה-שבעה פרקים, כשלא היה ברור האופי האמיתי של טויילה. עכשיו ברור שהיא פליירית רצינית, ושהיא הבינה שהבידול הזה הוא הדבר הטוב ביותר בשבילה. אגב, אני באופן אישי מעריך מאוד שורד שמכיר את החולשות האישיות והחברתיות שלו ומצליח לתעל אותן להצלחה. ג. התנשאות- המשחק "הישרדות" הוא משחק תחרותי שבו רוצים לנצח. אם בנאדם גם רואה שהוא יותר טוב, גם אומר את זה, וגם מצליח לצאת מזה בשלום, אני אומר סחתיין. ד. כשהמשחק מתחיל במצב של גברים-נשים, ואז טויילה עוברת לשבט של הגברים, העובדה שהיא לא מועפת היא לא טריוויאלית ובהחלט ראויה להערכה. לגבי הצעד שלה בפנייה לכריס- טויילה יכולה היתה לראות באותו הערב את אלייזה השנואה עליה מחוץ למשחק. במקום זה, היא עשתה את הדבר החכם, והצליחה לעשות את מה שהברית השולטת כנראה לא צפתה מקילומטרים. אם ראית כבר כמה עונות של "הישרדות", תסכימי איתי שסוג כזה של חוכמה הוא לא טריוויאלי. "לא היו לה ברירות אחרות"- בהחלט היתה לה ברירה אחרת- להעיף את אלייזה, להעיף את כריס, ואז לקוות שהיא תצליח להשתחל איכשהו לפיינל 3. באולסטארס זה מה שסובבי רובמבר עשו. היא בחרה בדרך נועזת יותר. ה. שאלה עובדתית: סקאוט בחרה שטויילה לא תהיה איתה? נדמה לי שאחרי ההחלפה נתנו לסארג' את ההחלטה איזה שבט הוא רוצה, לא?

buffa

New member
אממ.

א. המעטה הסו-קולד רגשני שלהן לא היה תחת מסווה. כולן ידעו מה הולך, מה קורה ומה מהלך העניינים. אבל זו דעתי. לא הבנתי איך איימי ושות' פעלו שלא בגלוי. אשמח לדוגמאות, אם אפשר. היו פליירים רציניים רבים, וכן, אפילו פלייריות רציניות עד מאוד מקרב 'בנות הסיליקון'. אלייזה לא כזו מנוצלת. בכל פעם שהיא עמדה בפני הדחה היא הצליחה לתמרן כך שידיחו את מי שמנסה להדיח אותה... מלבד הפעם האחרונה כמובן. התמימות שלה הדהימה גם אותי. אחרי הבגידה של כריס בקשר לג'ולי היא לא הייתה צריכה לאכול את הבולשיט שלו ולסיים את המשחק בכבוד וכמו גדולה. ב. העניין פה שזה היה באמת אנטי אישי כלפי כל קבוצת הבנות הזו, טווילה עצמה ציינה את זה לא אחת. אבל זו לא הנקודה פה כי בסה"כ אף אחת מהן לא נתנה לשנייה הזדמנות כנראה, וזה כבר לא משנה כלום. טווילה ידעה שתסתדר טוב יותר עם הבנים ולכן זה לא הפתיע אותי במיוחד. ג. המשחק הישרדות הוא גם משחק שבטי וגם משחק עם עוד אנשים. להגיד שהתנשאות זה חלק מהאסטרטגיה והמשחק לא קביל מבחינתי ואנשים כאלו ראויים להיות מועפים ולא מגיע להם המיליון (כמו למשל ג'נה). ד. כפי שאמרת בעצמך טווילה ראתה שעומדת בפניה ברית חזקה שהיא לא חלק ממנה ולכן היא פונה לאופציית כריס, תוך ידיעה שהעפת אלייזה אומנם תחכה קצת אך בכל זאת תתממש אם זה תלוי בה. לא ירדתי לסוף דעתה של טווילה מדוע החליטה לחזור לחברת הבנות עם המיזוג כשהרי ברור כ"כ שהיא מעדיפה את חברת הגברים ולכן גם לא היה הגיוני שתעיף את כריס. ואני באמת מסכימה איתך שלשרוד בשבט של גברים מלוכדים זה קשה, ממש כמו שכריס הצליח לשרוד ביאסור. ח"ח וזה. ה. מה סקאוט חשבה לעצמה? שסארג' ייבחר שבט שרובו בנות ועוד שרורי שהוא לא כ"כ מחבב נמצא שם? come on! ואם כבר מדברים על האופי של סקאוט, היא תמיד דיברה כ"כ יפה על ליסה אבל בעצם לא הכניסה אותה לשום שבט ואז עוד עפעפה אליה בתמימות "בואי, תצטרפי אלינו. בבקשה"

הציניקן

New member
תגובה חלקית

לגבי אלייזה: אם יש לך דוגמה לתמרון שהיא ביצעה שהביא לכך שלא היא תועף, יעניין אותי לקרוא. בהחלט ייתכן שפספסתי משהו. למיטב הבנתי, אלייזה הגיעה לפיינל 4 אך ורק כי היא נוצלה, ולא שזה בהכרח רע מבחינתה. בעונות 6 ו7 הגיעו כאלה אנשים לגמר, ובניגוד להם- שהובסו- אם אלייזה היתה מגיעה לגמר היא עוד היתה יכולה לנצח. אבל לי אין שום כבוד לזה. לגבי ג': מבחינתי המשחק "הישרדות" הוא משחק של אינדיבידואלים, כשמטרתו של כל אינדיבידואל היא להגיע למיקום הכי גבוה שהוא יכול. השלב השבטי ושלב הקשרים החברתיים הם פונקציות במשחק שנועדו להביא לאותה מטרה. במשחק, כמו בחיים, יש כמה אנשים אינטיליגנטיים משכמם ומעלה, כמה טיפשים מוחלטים, והרבה שבאמצע. שאלת ההתנשאות, מבחינתי, היא שאלה פונקציונלית נטו: האם ההתנשאות תזיק למתנשא או לא? לגבי התרשמותי הרגשית, אם את רוצה להשוות למשל, אני חש הרבה פחות נוחות לראות את רוב של עונה 6 או רוב של עונה 8 מתייחסים בצורה חביבה לשורדים, ואז באים לווידוי ואומרים עליהם דברים איומים. את זה טויילה בטח לא עושה. מה הקשר של ג'נה? למה את מתכוונת?

buffa

New member
מקרה דולי, אומר לך משהו?

וגם כשהצביעה נגד ליאן. אם כי זו לא באמת חוכמה, ליאן עשתה טעות ואיימי, בגלל שהלכה איתה, נדפקה גם היא. התנשאות היא לא תכונה טובה. זו תכונה הרבה יותר מעצבנת ממישהו שלא סותם את הפה או ממישהו שמדבר על פוליטיקה כל היום לדוגמא. המטרה בסופו של דבר היא מיליון דולר אבל אתה לא תוכל להגיע אליהם לבדך לעולם אז כן, השבט שלך קובע המון בשבילך וצריך לדעת לכבד אותו. אני לא מכירה את האופי של המתמודדים או אותם אבל כפי שהם הוצגו לאורך הישרדות השנה נראה כי לאלו שפיינל 4 יש את ההתנהגות הכי מעצבנת ומטופשת. חבל לי שאחד מהשילוש כריסקאוטווילה ייקח את המיליון. כי טווילה מעדיפה הרי לפגוע באנשים ולהגיד להם בדיוק עד כמה הם גרועים, מגעילים ואפסיים. כפרות עליה. במקרה של רוב מ6-8 זה אולי לא היה נחמד ואפשר לומר שגם צבוע ובסופו של דבר זה מה שהפיל אותם, אבל הדוגריות של טווילה לא הרבה יותר טובה, אלא בעיקר פוגעת. התכוונתי לג'נה מורסקה מעונה 6, שזכתה במיליון אחרי כמה ימים של "אימא בואי לקחת אותי הביתה. אויה אויה אויה". לא אהבתי את הבחורה, מאוד מאוד לא אהבתי. אבל זה כבר עניין אישי שלי, אז זה לא משנה.

RedDevil16

New member
או, לסיכום:

מעצבן אנשים שהן חושבות שהן יותר חכמות מכל השאר. אבל, האמת היא שהן באמת יותר חכמות מכל השאר...

RedDevil16

New member
ראיתי מי זוכה בחסינות האחרונה.

לא ראיתי את מי הוא לוקח ומה קורה אח"כ. כן, בסופו של דבר אתה צודק. לא הייתי צריך להעריך אותה מהתחלה. אבל איפשהו בלב השליתי את עצמי שהיא באמת משחקת בכולם, ולמדתי לאהוב אותה (ואין ספק שלעובדה שהיא ממש חמודה יש חלק בעניין).

למעלה