היפהופ מת? קוטג' LIVE!!

Funky Giraffe

New member
וחוץ מזה, תן לי עוד טיפה לחדד את זה

מעבר לזה שמדובר בפלצנות נוראית, זה אפילו גובל בגזענות ושוב, זה מגעיל. מילא הגבלה מגיל 18, זה עוד סביר - גם בגלל שזה דבר מקובל להגביל מ18, וחוצמזה גם בגלל שאני חושב שהייתי מצליח להתגמש עם זה מאוד בקלות...

Y.L.N

New member
ברור שזה גזענות

כי גיל הוא סוג של גזע כידוע

Funky Giraffe

New member
חביבי

זה לא לעניין שיחליטו מראש שאם אני נמצא בשנתון 91' אז אני לא בשל לראות את ההופעה הזאת.

הגבלת הגיל

הי, זה אלון מההודסקא אקספלוסיב. אני זה שמארגן את האירוע בברזילאי. רק רציתי להסביר את הקטע של ה 22+. אני חייב להגיד לכם שמבחינתי זו שטות מוחלטת.לא ביקשתי את זה במיוחד או משהו. לכל החברה מגיל 18 ל-22 שלא מצליחים למרות זאת להבין למה בכל זאת מופיע 22+ על ההזמנה, זה כי אף אדם שמכבד את עצמו לא רוצה למצוא את עצמו ככה פתאום בפורים במסיבת חיילים. אני לא אומר שזה לא בסדר להיות בגיל של חייל, או להיות חייל, אני ממש חושב שזה חשוב אפילו. רק שחיילים נוהגים להפוך מסיבות למסויימות בהרגשה. כל האדרנלין הזה לפעמים קצת מחרפן את הסביבה , אבל עזבו את זה.. אני לא זוכר ממש מסיבת 22+ שכל החברה באמת היו בני 22. זה יותר אמצעי הפחדה לחברה שלא מבינים עניין. אז האם יבדקו אתכם בכניסה? יכול להיות. כל ה22+ זה קטע של המקום. אני אדבר עם מי שצריך ואני מקווה שלא יעשו לאף אחד בעיות בגלל גיל, אבל שוב, אני לא יכול להבטיח כי אני לא ממש מכיר את העמדה שלהם בנושא. חוץ מזה, הולכת להיות הופעה גדולה ומשודרגת ממה שמופיע בפלייר. מישהו אחד פחות וכמה וכמה יותר. יהיה גדול. המלצה: יש היענות מאוד מאוד גבוהה לערב הזה. אך המקום מסוגל להכיל רק 500 איש. כך אם אתם באמת רוצים להכנס, שווה להגיע מוקדם. אני אשלח כאן עוד הודעה אם יהיה משהו חדש בנושא ביי

זאת אפילו לא אפליה

זאת הבחנה, ההבדל בין אפליה להבחנה הוא האם יש ענייניות בקריטריון שלפיו מבחינים/מפלים. לדוגמה העובדה שלמקומות מסויימים של ספא ונופש לא מכניסים ילדים היא הבחנה, מכיוון שילדים יוצרים רעש שמפריע לאנשים להתרגע שם. לעומת זאת לא להכניס אנשים שחורי עור לאותו ספא היא אפלייה, מכיוון שמדובר בקריטריון לא רלוונטי מבחינה עניינית. לגבי גיל, מדובר בקריטריון מאוד רלוונטי, רוב האנשים לא נהנים להסתובב במסיבות בהם יש אנשים שיותר קטנים מהם בכמה שנים טובות. ולכן זאת ללא ספקה הבחנה.

KarenTheGoddess

New member
אני עדיין קונפליקטד(מה המילה? ;[ )

לאן הגענו שההנאה היא הגורם להבחנה? זו נראית לך סיבה מוצדקת? אני לא נהנת לשבת ליד אנשים שמנים באוטובוסים, אולי נשים אותם מאחור? האמת שהגבלת הגיל הזו לא מפריעה לי, ואני מסכימה שהרבה מאוד אנשים בגילאים האלו הם עדיין ילדים קטנים, ומכאן ההבחנה, פשוט ניסחת את זה מוזר :) אבל זה לא נדיר שאנשים בני 23+ יסתובבו עם אנשים בני 18-19-20, אז עניין ההגבלה אולי באמת קצת תמוה.

אני אנסה לענות...

"לאן הגענו שההנאה היא הגורם להבחנה?" ובכן, את צריכה להיזכר שאנחנו מדברים פה על מקומות *בילוי*. הדוגמה שלך של האוטובוס לא רלוונטית מכיוון שבניגוד למועדון את לא באה לאוטובוס כדי ליהנות, אלא כדי להגיע מנקודה X לנקודה Y. ברור שכל הנושא הזה לא שחור ולבן בלבד ויש מקרים בעייתיים, אבל זה בגדול כלל האצבע שמבחין בי אפליה לא מוצדקת להבחנה מוצדקת.

נשמע לא טוב...

1. "שמעונים עמוסי וורדרדים" - מה זה הגזענות הזאת? 2. אני אוהב לבלות אם אנשים בגילי, שלרוב נמצאים באותו מצב כמוני, אין לי בעיה להתחבר עם אנשים צעירים ממני אבל אני רוצה גם לדבר עם משהו שעובר את מה שאני עברתי. תגיד "מוסיקה מגשרת על הכל", זה נכון. אבל כשהמוסיקה תגמר או כשאני אהיה קצת עייף אז אני ארצה לדבר עם משהו כמוני .מלבד זה, הגבלת גיל כמו שניר יודע היטב, היא מונעת צריכת אלכוהול ע"י מי שלא אמור לצרוך אלכוהול. זאת עבירה למכור אלכוהול למשהו שהוא קטין (ע"פ החוק). פשוט הסתבכות מיותרת עבור בעל מועדון שהברמן שלו צריך לבדוק תעודות זהות במקום להזרים את הבאר שלו. 3. אני שמח שלא באת להפוך שולחנות אבל תחשוב שמספיק אחד שלא שולט בעצמו (ח"כ מסוים לדוגמא) כדי להרוס מסיבה.

Funky Giraffe

New member
לגבי 1 ו3 – צודק

כתבתי את מה שכתבתי למעלה בעיקר מתוך כעס, ובכל זאת, אני חושב בעניין הגיל שזה קצת עושה אותנו מפלצות - "מספיק אחד שלא שולט בעצמו". כאילו שאין קטטות בפאבים, אה? כתבתי בגנותם של הערסים כי חשבתי שזה הרושם שיוצא לאותם פלצנים פלורנטינים (שמתם לב שיש למילים האלה אותן 2 אותיות ראשונות ואותן 3 אותיות אחרונות? למה זה דומה יותר מדי?
) שחושבים שהנוער שלנו כושל ומעפן. ובכל זאת, גם אם יש הגבלה – שתהיה לה איזשהי לגיטימציה. לא שמעתי על חוק שאוסר על מכירת אלכוהול עד גיל 23. גם אם הייתי היום בגיר אבל עוד לא בן 23 – זה זלזול אמיתי ופוגע באנשים. הרבה חברים אמרו לי שממש נסחפתי עם הדרך שבה אני מקבל את אותה הגבלת גיל בברזילי, אבל החלטתי הפעם לשים את הדברים על השולחן לגבי אותה הגבלת גיל אסטרונומית... --- ולגבי 2: בוא נרד לעומק הדברים... כשאני הולך... בוא נקח למשל את הבארבי, או הזאפה, לא כזה אכפת לי מי יהיה מסביבי. ברור שיהיה לי נחמד להתקל בחבר'ה שאני מכיר מהשכבה (מה שקורה המון בכפ"ס), מלהקות מקומיות, מהבית ספר, מהחטיבה, מהיסודי ואפילו מהגן (גם זה קרה), אבל זה לא יפריע לי אם יהיו שם בני 50 או 60. באמת שלא. אין לי שום בעיה עם זה. ולהגיד שלהזרים אנשים אל הבאר זה מסובך בגלל ת.ז. זו שטות רצינית, שיעסיקו יותר ברמנים... בין כה קהל המוסיקה (כאלה שיוצאים למועדונים, מוסיקאים בעצמם, חובבי להקות פאנק 'בכירות') הישראלי בגילאי 15-21 נהיה הרבה יותר פאנקי. במועדונים אתה יכול לראות את זה בערבי שישי המפוצצים של פאנק'נ'שטיין בבארבי הכפר-סבאי או התל אביבי, בתפוחים - שאף אחד לא נושם בהופעות שלהם בת"א - ולא כי המקום לא גדול מספיק, ביוסי פיין שהיה פה לפני 3 חודשים וסתם כל חור קטן במועדונים שהוא בא אליהם, בפורטרט שזכו לעדנה מחודשת, בדורבנים שפורחים, בדג נחש כמובן שמעוררים עניין רב אצל הקהל - ולמרות שהם הכי לא פאנקיים בשנה שנתיים האחרונות ההופעות שלהם שומרות על רפרטואר פאנקי ביותר. מה שאני בא להגיד פה שאם תסתכל על אחוזי ה"ילדים ונוער" שנמצא בהופעות כאלה תוכל להבין על מה אני מדבר... חוץ מזה, עוד תופעה בסדר גודל לא מבוטל שקיימת - אתה יכול לשים לב לנוער שלומד במגמות מוסיקה למיניהן - רכזי ההרכבים (ולפעמים גם המורים במגמות ורכזי המגמות) עצמם מחנכים אותם להאזין ולנגן בפרט עם Attitude פאנקי ביותר ואחוז לא קטן מאותה אעלק "קהילה" צומח בתוך אותן מגמות. הגעתי השנה למגמה שלי, שלא ידעתי יותר מדי עלייה, ופשוט הייתי בשוק לנוכח המצב - אין לי שום ספקות כיום שפאנק זה המוסיקה של המוסיקאים... גם במגמה הסמוכה יצא בדיוק אותו הרושם, וגם במגמות גדולות בהמון המון ערים אחרות. בקיצור, שוב, אני יודע כבר שזה מקום פרטי ושהם יכולים לעשות כל מה שיעלה על רוחם, בכל זאת - זה פשוט לא פייר.

Silly A

New member
אתה מדבר שטויות וטוחן מים.

הסבר כללי וממצה ניר נתן לך עוד אתמול בצהריים. בהופעות-נטו לרוב אין הגבלת גיל, ותעיד על כך העובדה שראית כמה הופעות בחיים שלך. לא? בהופעות המשלבות מסיבה, כמו במסיבה: תרצה או לא, אנשים מעוניינים להכיר ולבלות עם בני גילם. מארגני האירוע קובעים את אופי האירוע, להתבכיין על כך שהוא מוגדר 23+ או 40+, זה כמו להתבכיין שהאירוע נגיש לאנשים שיש להם 60 שקל לשלם לעומת רבים שאין להם, או שהופעה של הג'ירפות מכוונת לחובבי להקת הג'ירפות בלבד ומפלה מעריצי להקות אחרות. כל עוד מדובר באפליה שעומדת בקנה אחד עם החוק - זה מקובל. לגביי הבר כבר לגמריי התחלת לקשקש... מה זה שיעסיקו יותר ברמנים?! זה נראה לך מתנ"ס התנדבותי?! ההכנסות מהבר הן מ-א-ו-ד משמעותיות, ההוצאות על משכורת של ברמן ממש לא ניתנות להשמטה, התורות וזמן ההמתנה למשקה, אי הנוחות מטעם הלקוח בבדיקה חוזרת ונשנית של התעודות שלו, הפגיעה בתפקוד הברמן שצריך כל הזמן לבדוק מספרים בכתב קטן במקום לעבוד רצוף והסיכוי הגדול שבסופו של דבר באולם יהיה קטין שישתה (בין אם הברמן פיספס אותו תחת הלחץ, או שבגיר עשה לו טובה וקנה עבורו) שלהזכירך יוצרת בעיה עם רשויות החוק. כ-ל אלה, סיבה מספיק טובה להגביל ל-18+ כל מקום בו בכלל מתבצעת מכירת אלכוהול - והמצב בפועל הרבה פחות מגביל עבורך מאשר הוא יכל להיות, ובצדק.

volatile

New member
כמו שכבר אמרו אתה די לא מדבר לעניין

גיל 18 זה גיל עם מנטליות מאוד ספציפית. לרוב מדובר בחיילים באמת שהם חבר'ה על הכיפאק אבל ממש לא בראש של בני 23, סטודנטים אחרי צבא. מדובר ברמת בגרות שונה. לידיעתך בארצות הברית גיל המינימום לשתיית אלכוהול הוא 21, ולכן בני 18 שם לא יכולים להיכנס לתשעים אחוז מהמועדונים. גם להופעות במועדונים עקב כך יש להם בעייה להיכנס. גם הם חושבים בטח שזה לא הוגן, ואולי רק אלה שמשיגים ת.ז. מזוייפת משכנעת מספיק יצליחו לצלוח פנימה. והאמריקאים ד"א הרבה יותר מרובעים מאיתנו בקטע הזה. אצלם אין ימין ושמאל. אז כשעשיתי טיול יומולדת 18 לארצות הברית קיבלתי את זה בהבנה. כי אין מה לעשות זה המצב. אם אתה רוצה לשמוע את דעתי האמיתית אז לדעתי מספר תאונות הדרכים שמתנהלות עקב נהיגה של צעירים (כן חוקיים בני 18 ו - 19) שיצאו לסופ"ש הביתה ויצאו לבלות ולשתות ולפרוק מעצמם קצת מהבאסה של הצבא לא שווה את "הזכות" הזאת שלהם לבלות במועדונים, ולא משליחה הרבה על האחריות של הנוער שלנו. אם אתה היית שואל אותי, התנהלות של בני 16 ובני 18 לא עומדים באותה מידה, אבל חלק גדול מהבוגרים לפי החוק הם ילדים. אם היית שואל אותי אם כל חוסר הנוחות גם לילדים בני 17.5 לא הייתי נותן רישיון אבל החוק אומר אחרת. כל זה אולי נשמע כמו סטייה לגמרי מהנושא אבל זה ממש לא. זו רק דוגמא. אנשים מעדיפים לבלות עם אנשים שיש להם במשותף איתו. אני בן 25, מעטים החברים הקרובים שלי שהם מתחת לגיל 23, ולכן כל הסיפור מיותר. ד"א רוב הסיכוי שאם אתה בן 22 ברוב המקומות תצליח לעבור אם אתה יוצא עם חבר'ה בני 23 ומעלה אבל תראה לי אנשים בני 23 שמסתובבים דרך קבע עם בני 18. בדיוק מאותה סיבה אני לא אקח אלא אם כן יש משהו מאוד מעניין את החברים שלי למסיבת קטינים. רוב הסיכויים שאני לא אבוא למסיבה כזאת. הסיבה היחידה שעשיתי את זה בעבר ואולי גם במקרים חריגים אעשה את זה בעתיד היא כי הוזמנתי על ידי אחד מהמוערבים בעניין. רוב הסיכויים שאני לא אהנה שם גם. אין לי בעייה עם בני 16, וגם לא עם בני 18. מעולם לא הייתה לי. אבל כן, אם אני יוצא למקום שיש בו מגבלת גיל אני כן מרגיש שאני מבלה בחברת חבר'ה שמתאימים לי מבחינת מנטליות. צא אתה למסיבה שבה אנשים בני 50 רוקדים ונראה אותך מרגיש במקום. בקשר לקטע עם הבאר, ענו לך לעניין. למה לכל הרוחות למועדון לעשות את זה לעצמו. רק שתדע שאם יש משהו שאנשים בגילי שונאים זה שבודקים להם תעודת זהות. פעם אחת בכניסה (אם בכלל בודקים) זה מספיק בהחלט. אם אני הייתי אחראי על הנושא, קרוב לוודאי שהייתי מגביל את גיל שתיית האלכוהול ל - 21 לפי חוק. אולי זה היה מבאס המון אנשים אבל זה היה חוסך תאונות דרכים ולכל הפחות מספק לנהגים שאם חס וחלילה שתו יותר מדי קצת יותר סיכוי לשרוד תאונה ואולי קצת ניסיון חיים. כל הקטע הילדותי של זהו, אני בן 18 עכשיו ואני כבר יכול הכל, השחצנות שמלווה בזה היא לא משהו שאני רוצה סביבי. תקרא לי סנוב (אפילו שאני לא) אבל זו דעתי. הוגן לא הוגן, יהיו לך מספיק שנים ללכת להופעות במועדונים. עד אז תסתפק כמו כל בן 17 בהופעות במועדוני הופעות. פלג.

למעלה