לגבי 1 ו3 – צודק
כתבתי את מה שכתבתי למעלה בעיקר מתוך כעס, ובכל זאת, אני חושב בעניין הגיל שזה קצת עושה אותנו מפלצות - "מספיק אחד שלא שולט בעצמו". כאילו שאין קטטות בפאבים, אה? כתבתי בגנותם של הערסים כי חשבתי שזה הרושם שיוצא לאותם פלצנים פלורנטינים (שמתם לב שיש למילים האלה אותן 2 אותיות ראשונות ואותן 3 אותיות אחרונות? למה זה דומה יותר מדי?
) שחושבים שהנוער שלנו כושל ומעפן. ובכל זאת, גם אם יש הגבלה – שתהיה לה איזשהי לגיטימציה. לא שמעתי על חוק שאוסר על מכירת אלכוהול עד גיל 23. גם אם הייתי היום בגיר אבל עוד לא בן 23 – זה זלזול אמיתי ופוגע באנשים. הרבה חברים אמרו לי שממש נסחפתי עם הדרך שבה אני מקבל את אותה הגבלת גיל בברזילי, אבל החלטתי הפעם לשים את הדברים על השולחן לגבי אותה הגבלת גיל אסטרונומית... --- ולגבי 2: בוא נרד לעומק הדברים... כשאני הולך... בוא נקח למשל את הבארבי, או הזאפה, לא כזה אכפת לי מי יהיה מסביבי. ברור שיהיה לי נחמד להתקל בחבר'ה שאני מכיר מהשכבה (מה שקורה המון בכפ"ס), מלהקות מקומיות, מהבית ספר, מהחטיבה, מהיסודי ואפילו מהגן (גם זה קרה), אבל זה לא יפריע לי אם יהיו שם בני 50 או 60. באמת שלא. אין לי שום בעיה עם זה. ולהגיד שלהזרים אנשים אל הבאר זה מסובך בגלל ת.ז. זו שטות רצינית, שיעסיקו יותר ברמנים... בין כה קהל המוסיקה (כאלה שיוצאים למועדונים, מוסיקאים בעצמם, חובבי להקות פאנק 'בכירות') הישראלי בגילאי 15-21 נהיה הרבה יותר פאנקי. במועדונים אתה יכול לראות את זה בערבי שישי המפוצצים של
פאנק'נ'שטיין בבארבי הכפר-סבאי או התל אביבי, ב
תפוחים - שאף אחד לא נושם בהופעות שלהם בת"א - ולא כי המקום לא גדול מספיק, ב
יוסי פיין שהיה פה לפני 3 חודשים וסתם כל חור קטן במועדונים שהוא בא אליהם, ב
פורטרט שזכו לעדנה מחודשת, ב
דורבנים שפורחים, ב
דג נחש כמובן שמעוררים עניין רב אצל הקהל - ולמרות שהם הכי לא פאנקיים בשנה שנתיים האחרונות ההופעות שלהם שומרות על רפרטואר פאנקי ביותר. מה שאני בא להגיד פה שאם תסתכל על אחוזי ה"ילדים ונוער" שנמצא בהופעות כאלה תוכל להבין על מה אני מדבר... חוץ מזה, עוד תופעה בסדר גודל לא מבוטל שקיימת - אתה יכול לשים לב לנוער שלומד במגמות מוסיקה למיניהן - רכזי ההרכבים (ולפעמים גם המורים במגמות ורכזי המגמות) עצמם מחנכים אותם להאזין ולנגן בפרט עם Attitude פאנקי ביותר ואחוז לא קטן מאותה אעלק "קהילה" צומח בתוך אותן מגמות. הגעתי השנה למגמה שלי, שלא ידעתי יותר מדי עלייה, ופשוט הייתי בשוק לנוכח המצב - אין לי שום ספקות כיום שפאנק זה המוסיקה של המוסיקאים... גם במגמה הסמוכה יצא בדיוק אותו הרושם, וגם במגמות גדולות בהמון המון ערים אחרות. בקיצור, שוב, אני יודע כבר שזה מקום פרטי ושהם יכולים לעשות כל מה שיעלה על רוחם, בכל זאת - זה פשוט
לא פייר.