היסטריה גברית

וכמו כן כשאשה נאנסת גם אבא שלה,בעלה

אחיה ובניה וידידיה הם קורבנות משניים של הפשע וגם הם בסובלים מהפשע כך גם כשגבר מואשם בהאשמת שווא, גם אמא שלו,אשתו,בנותיו,ידידותיו הם קורבנות משניים שסובלים יחד איתו. ואין לי פיתרון קסם לבעיה. האמת היא מאד חמקמקה, לא קל לדעת מהי האמת. הפיתרון של הדתיים נורא פשוט- איסור ייחוד. אם זה מייושם זה פותר את הבעיה, אבל במחיר חברתי בלתי נסבל לחילוניים.

מחיר בלתי נסבל לחילוניים?../images/Emo2.gif

אם גבר ואישה נפגשים, וחמישים אחוז מהם דתיים המקפידים על איסור ייחוד וחמישים אחוז חילוניים, זה מחיר כ"כ כבד לכבד את המנהג של חצי מהם?

איך הבנת מדברי שאני נגד לכבד נוהגים

של דתיים- זה גדול עלי להבין. כשאתה בחברה מעורבת של דתיים וחילוניים תכבד את מנהגיהם. התכוונתי שלהנהיג את אותה השיטה בחברה החילונית זה בעיה, זה נוגד את אופי החברה.

זה לא יכול למנוע פגיעה בתוך המשפחה

פגיעה של גבר בגבר אחר/נער ופגיעה של זר שמתנפל בסימטה חשוכה- אבל פגיעות אחרות זה בהחלט יכול למנוע.

אלי ו.

New member
האם את נועלת את הדלת?

למה? הרי פורצים יודעים גם לפרוץ מנעולים.

shellyland

New member
פורצים פורצים כשאני לא בבית

ואילו אני נועלת את הדלת דוקא כשאני בבית. רוצה לנחש למה?

masorti

New member
תתעדכני...

תגשי למילון סלנג עברי של פושעים, ותבדקי מה פירוש המילה "תשש" (TASHASH). אולי טעיתי בכתיב, אבל המשמעות בעינה עומדת.

אלי ו.

New member
כוון יפה אבל לא לשם אני הולך

כשהציעו את דיני הייחוד הדתיים כמניעה לעבירות מין טענת שזה לא יעיל מכיון שעובדה, עדיין יש אונס במגזר הדתי. הנקודה שלי היתה שדיני הייחוד הם כמו מנעול על הדלת, הם אינם מונעים פשעי מין אבל מפחיתים את ההזדמנויות לפשעי מין. וגם אני נועל את דלת כשאני בבית, למדתי בדרך הקשה לאחר שגנב זריז פתח את הדלת כשהיינו בבית, נכנס לסלון לקח את הארנק והפלאפון והסתלק.

אלי ו.

New member
../images/Emo12.gif

אני לא יודע מהי המציאות, אשמח אם תעדכני אותי. מה שאני יודע זה שיש פשעי מין גם בחברה הדתית וגם כשמקפידים על דיני יחוד ולכן אני יכול לדבר רק בתאוריה. אני לא מכיר מחקר רציני שיכול לכמת ולהשוות פשעי מין בין חברות שונות מכיון, שכמו שידוע גם לך, כימות פשעי מין הוא ענין מאוד בעייתי שקשור פחות למספר המקרים בפועל ויותר לפרמטרים כמו לגיטימציה חברתית להתלונן ולאמון שהנפגעות חשות למערכת. וחזרה לנקודה שלי, כללים שאוסרים על גברים להיות לבדם בחדר סגור עם נשים מפחיתים את נקודות החיכוך בין גברים לנשים ומכאן מפחיתים (לא מונעים לגמרי) אפשרויות לתקיפות מיניות. רוב החילונים יטענו, ובצדק מבחינתם, שכמו חגורות צניעות שגם יכולות להפחית את מקרי האונס, זה מחיר גבוה מדי.

shellyland

New member
המציאות היא

שאין *פחות* עבירות מין בחברה הדתית, לכן תהיאוריה שלך לא עובדת. "ככלי הזהירות" לא עוזרים להפחית את הפשע.

אלי ו.

New member
מה הנתונים ואיך את יכולה להשוות?

ראשית אשמח לקבל קישורים לנתונים. שנית, נניח שיש פחות מקרי אונס (ביחס לגודל האוכלוסיה) שדווחו במגזר החילוני, האם זה אומר שבפועל יש פחות מקרי אונס במגזר החילוני? הבעיה היא מתודולוגית. יש סטטיסטיקות שכמעט בלתי אפשרי להשוות בין חברות שונות. אם נבדוק את מספר מקרי האונס בשבדיה ונשווה אותם למספר מקרי האונס במזרח קונגו נגלה שבשבדיה יש הרבה יותר מקרי אונס.
השוואות סטטיסטיות כאלה הן מאוד בעייתיות.

shellyland

New member
לא יודעת אם יש קישור

אבל אם תשלח לי את כתובתך, אשמח לשלוח לך חוברת עם המספרים המדוייקים. בכל אופן, ממוצע הפניות החדשות למרכז הסיוע לנשים דתיות בירושלים לא נופל בהרבה ממספר הפניות למרכז הסיוע ה"רגיל". אם תוסיף לכך את מספרן היחסי של הדתיות בעיר (נדמה לי ש-30%), את העובדה שחלקן מעדיפות לפנות דווקא למרכז הלא-דתי ואת מה שהצבעת עליו לעיל - שמדובר בחברה הנוטה פחות לדווח ולפנות לסיוע חיצוני, תקבל שבסך הכל הנתונים די דומים. גם אם בחישוב הסופי תמצא פער כלשהו, הוא לא כזה שמעיד על הבדל משמעותי.

shellyland

New member
אחד. בירושלים.

אבל ככל היודוע לי, הן כמעט לא מקבלות פניות מאזורים אחרים. אם כי יש מצב שכאשר פונה דתיה מתקשרת לאחד ממרכזי הסיוע האחרים בארץ, מציגים בפניה את האפשרות לפנות את המרכז הדתי, ובנקודה הזאת לא התחשבתי בהודעתי הקודמת. גם לגברים דתיים וחרדיים נפגעי תקיפה מינית יש רק מרכז אחד, בירושלים, מתוך שניים (השני בת"א). עד כמה שאני יודעת, למרות ההגדרה, שני המרכזים משרתים את כלל הגברים בארץ, ללא הבדלי דת.

שאלת המשך:

האם נשים דתיות או חרדיות מדווחות יותר על תקיפה מינית או אונס מנשים חילוניות על ידי מכרים או זרים? במקרה השני יכול להיות שאומנם מספרי הנתקפות אינו שונה, אבל אצל החילונים יש יותר תוקפים.

למעלה