היי!

RainBird

New member
זה באמת כשרונות מעצבנים. לי יש מעט מאוד טלפטיה או אמפתיה בתערובת המאגית שלי אבל גם זה ממש דבר מזעזע. אני יכול בריכוז לקרוא את האדם שעומד מולי ואני מודע לפולשנות של זה. את צודקת.

אם אתה

מנסה בלי רצונו של הקרבן לחדור לו למחשבות ולקרוא סודות נפש אז כן זה פולשני אבל הזדהות והבנה ריגשית- אמפתיה, זה אך רובד תקשורתי

RainBird

New member
איך מחליטים מה זה פולשני ומה לא? הסודות הכי גדולים של האנשים מרחפים בעדנה מעל הראשים שלהם, כתובים בהילה שלהם. אני אשם שאני מסוגל לקרוא אותם? או לקבל מראות או חזיונות מפיסת כתב יד שלהם? אני לא חושב. השאלה היא בעצם מה אני עושה עם מה שאני רואה. אם אני רואה צרה או בעיה שאני יכול לפתור או לעזור במאגיה או באמצעים רגילים, או אפילו סתם לדבר עם האנשים האלו, למה לא? מה רע? ואם אני רואה שאין דבר שאני יכול לעשות, אני נמנע. משכיח מעצמי את הדברים שראיתי וחוויתי דרך העיניים של האנשים האחרים. ארדן.

ToryMaster

New member
פה נמתח הקו בין פולשני ולא פולשני

בשאלה מה אתה עושה עם היכולת הזו והמידע הזה.

RainBird

New member
כמובן שזה תלוי באינדיבידואל. אני לא רואה שימוש יאות ביכולות הללו על מנת להרע. פשוט שכדי להרע לא צריך את היכולות המאגיות מהסוג הזה. לעומת זאת בין כה וכה אלו שמקבלים יכולות מתקדמות הם רוחניים מספיק כדי לספק לעצמם מערכת מוסרית מסודרת שתאפשר קיום של הפרט בלי תעוקה מיותרת על החברה מסביב.

ToryMaster

New member
הזכרת פיתרון מאגי

וזה העלה בי שאלה, אם היית מאבחן בעיה כלשהי אצל מישהו, היית רץ לפתור אותה מיד, בלי לדבר איתו, להתייעץ, כו'?

RainBird

New member
זו בהחלט שאלה מורכבת. אם אני רואה בעיה מאגית אצל מישהו, את מקורה, ומה צריך כדי לפתור אותה, אני אדון עליה איתו. אצלי בחוקים של המכשפה אני אומר לעצמי "אם יש ספק הקל שבקלים שזה יפגע במישהו בטעות אז לא!" אבל כמו כל דבר בעולם זה עיניין של כל מקרה לעצמו. אני יכול לתת דוגמא אחת שכן, ודוגמא אחת שלא לדוגמא. אני לא אשתמש בשמות האמתיים של האנשים. "צחי וגיא." פעם אחת משפחה הזמינה אותי לטיהור. וראיתי אחד במשפחה שנכבל בלחשים של אהבה ותאווה לאישה מסויימת, צחי, דבר ראשון אם המשפחה שאלה אותי אם כישפו אותו. אז אמרתי שכן, אבל אין שום דבר שאני יכול לעשות בלי לדבר איתו על זה. היא נדה בראשה ואמרה שהוא מתעב כל סוג של כישוף, ואם אני אעשה את זה מאחורי הגב שלו זה יהיה יותר טוב. נתתי מבט אחד בהילה שלו והבנתי שהוא בעל רצון מאוד חזק והחלטתי לא לעשות כלום. שהוא הקפיץ אותי הבייתה הוא הודה לי שלא עירבתי אותו בכל מה שעשיתי וקבע אצלי פגישה להסרת כישוף. הוא פשוט רצה לעשות את כל הסיפור הזה דיסקרטי. היום צחי כבר גרוש ויש לו חברה חדשה והוא מאושר. מקרה שני. הייתי בחיפה, והוזמנתי במיוחד לפריסה בקלפים לאישה מסויימת שגרה בווילה יפה ויש לה המון משאבים. פתחתי לה בקלפים וראיתי שבעלה גיא מכה אותה. וגם התברר לי (אחרי שהיא רצה לאלבום החתונה ונתנה לי תמונה שלו למיקוד) שהוא פשוט ככה כי הכו אותו בבית שהוא היה ילד. הוא רגיל לזה. היא אמרה שהיא לא רוצה לעזוב אותו בגלל שיש כבר ילדים ובין כה וכה אימא שלה חולה והיא לא יכולה לחזור אליה. אני אישית ידעתי שגיא לא מודע לבעיה. הוא לא מודע שיש בעיה, והוא לא מבין למה אישתו כזו בכיינית. אז במקום לשבת עם איש העסקים שחוזר ב-9 בלילה על הבעיה שלו פשוט החלטתי לעשות כבילה (Binding) נגד פגיעה בעצמו ובאנשים אחרים. אלו היו הבחירות שלי כמכשפה. ברור שיתכן שאנשים אחרים היו בוחרים אחרת, אבל הטבע רצתה שאני אפתור את הבעיות הללו, ועד עכשיו אני בקשר אם אלו שעזרתי להם, והם מרוצים מהעזרה שלי. אפילו גיא שלא הבין למה אישתו פשוט לא מפחדת מהמגע שלו יותר. אני חושב בהחלט שזה קטע של "כל מקרה לגופו." ארדן.

ToryMaster

New member
זה סוג של קו אדום אצלי

כן, אם אני אראה חברה מרוקנת לגמרי ותושה ונטולת אנרגיות אני אשלח לה כמה בלי לחשוב פעמיים, אבל לא אעשה שום דבר שיותר גדול מזה בלי להתייעץ עם האדם.

RainBird

New member
אני מתפתה לומר שאת צודקת אבל כל מקרה לגופו. אני תומך בטענה שלך באופן כללי, לא פרטני.

RainBird

New member
אני אומר שיש אנשים שלא מודעים לעצמם. שאת יכולה לפתור להם אלף בעיות עם לחש אחד קטן וזערורי. את היית פוסלת את זה על הסף? לא לכולם את יכולה לשבת ולהסביר.

ToryMaster

New member
אז לא הייתי עושה

בדיוק כמו שרופא לא היה מבצע ניתוח קטן וזערורי באדם שלא מודע לבעיה שלו, ו/או לא רוצה לטפל בה בצורה שהרופא מציע.

הלך חזק

הקטע עם הרופא הא?

ToryMaster

New member
ממש ../images/Emo8.gif

בפורום אחר הגבתי לארבע הודעות ונתתי בכולן דוגמאות משר הטבעות. השוונג

RainBird

New member
ניקח את הרפואה למשל. מה עם זה ילד סורר שמסרב לקבל חיסון? ההורים שלו מאשרים לפיכך הוא יקבל את החיסון על אפו ועל חמתו. או אדם בלתי שפוי שזקוק לאפוטרופוס? בסופו של דבר גם פה אין שום דבר אבסולוטי וכל מקרה לגפו.

אני חושבת

שהבעיה בבני אדם, (ואמרו את זה הרבה לפני) היא שברגע שיש להם קצת כח, הם חושבים שמותר להם כמעט הכל- אם לא הכל.

למעלה