היי!

כאפה

בצחוק.

RainBird

New member
ארון קבורה מפלדה שבחלקו הפנימי מכיל "קוצים." כלי עינויים מוכר מהאינקוויזציה. הייתה הדגמה פעילה בסליפי הולו.

הגישה הזו מתחילה להימאס עליי

אמא טבע גם נתנה לי ידיים שבהם אני יכולה לחנוק רגליים לבעוט ופה שבעזרתו אני יכולה לפגוע זה לא אומר שאני אעשה זאת. "אני לא רואה נחש בטבע שמתייסר מוסרית על זה שהוא משתמש בארס" לנחש אין דרך קיומית אחרת. לך יש. נראה לי שכל ה"מוסר זה המצאה אנושית לא צריך את זה זה לא טבעי" זה תירוץ ובסיס עצוב מאוד להשתקת המצפון, או לפגיעה במישהו.

ToryMaster

New member
המממ

כשאת מסתכלת מבחוץ זה באמת נראה כמו דרך תירוצית וחלושה למדי להתחמק מאחריות, אבל בעצם, אם נתייחס לארדן באופן ספציפי, הרי שיקירנו החביב מתנגד בתוקף ל... כישופי אהבה שמחולקים על גבי הפורום, לדוגמה.

אני לא מפקפקת

בהחלטות של ארדן. ואני גם לא הולכת לקחת את ארדן כדוגמא, ולא אף אחד כדוגמא כי זה פאקינג לא המקום ולא התפקיד שלי. אני כן אגיד לך, שמוסר ממש לא נגמר בחילוק כישופי אהבה על גבי הפורום.

RainBird

New member
די די. זה וויכוח פילוסופי. אל תקחי אותו קשה מידי. אני הפסקתי ממזמן. נכון, אימא טבע נתנה לך הרבה אמצעים שאת יכולה להרע בהם. אני רק טוען שזה לא יהיה טבעי פחות להשתמש בהם להרע כשהצורך עולה. אני אומר שאימא טבע לא תכה אותך בברק אחר כך רק בגלל שלא הלכת לפי הרצון והמוסר ה"קדושים" כביכול. ולא אמרתי שלא צריך מוסר. אמרתי שצריך להשתמש בכלי הזה בצורה מאוד מסויימת. ובמודע. לא בצורה אוטומטית. וחוץ מזה, את מכירה אותי. אני באמת לא פוגע באנשים סתם כי מתחשק לי. לפעמים עולה הצורך. צורך שנובע מהרבה גורמים להגביל ולהעניש אנשים על ידי מאגיה. לרוב הענישה היא מינימלית. אני אתן כאן דוגמא למשל. איציק אחד חושב שזה יהיה משעשע להרים יד על ארדן. ארדן הוא אדם לא פיסי ואינו מיומן באלימות פיסית. אבל מה ימנע מארדן לתת לאיציק סטירת לחי מאגית? זה כלי שימוש טבעי בדיוק כמו היד שהשתמשו בה להכות. ועכשיו זה לא הזמן לאלטרואיזם של להפנות את הלחי השניה.

קיי

"וחוץ מזה, את מכירה אותי. אני באמת לא פוגע באנשים סתם כי מתחשק לי" יודעת. "צורך שנובע מהרבה גורמים להגביל ולהעניש אנשים על ידי מאגיה" אני לא אלוהים. לא מתפקידי להעניש אף אחד. "איציק אחד חושב שזה יהיה משעשע להרים יד על ארדן. ארדן הוא אדם לא פיסי ואינו מיומן באלימות פיסית. אבל מה ימנע מארדן לתת לאיציק סטירת לחי מאגית?" אם ארדן כבר חטף את הסטירה, אז מה הטעם להמשיך במריבה? אלא אם כן הוא לא חטף, וזוהי כביכול "התגוננות עצמית". אבל אם זו התגוננות עצמית מאוחרת, היא חסרת טעם כי האדם ה"נענש" לא ידע שזה אתה שמעניש אותו אז מה זה משנה? זה לצורך הסיפוק שלך בלבד. בכל אופן, אין לי כח להיכנס לדיון המעצבן הזה עוד פעם.

RainBird

New member
"אני לא אלוהים." ברור שלא. אם אין לך זכות לפגוע באלו שפגעו בך, אז יש לך זכות לרפא אותם? זה שקול מנגד. וסיפוקים אישיים הם קצת יותר מאגו. אם אדם יכה אותי פעם אחת ולא ילמד שלא עושים את זה פעם נוספת הוא יכה אותי כישתחשק לו. לקח זה דבר רב עוצמה. בעיקר שמדובר בחוסר מזל בכל דבר שידיו יגעו בו נגיד במשך יממה שלמה. ארדן.

הטיעון

"אם אין לך זכות לפגוע באלו שפגעו בך, אז יש לך זכות לרפא אותם?" ממש לא רלוונטי. בגרימת רע יש שאלה מוסרית ג-ד-ו-ל-ה. "לשם מה אנו חיים, אם לא כדי להקל במקצת את החיים זה לזה?" ואת זה אמר איזה מישהו חשוב ב1880 ואנלא זוכרת איך קוראים לו, אבל לא משנה, מה שרציתי לכתוב היה שהיכולת לעזור לאנשים ניתנה לי ואני אשתמש בה רק כדי לעזור להם. זה כמו שרופא ישתמש בתרופות שלו כדי להרעיל אנשים ויהרוג אותם או כדי "ללמד אותם לקח" למה הוא עושה את זה? כל אחד ימות בזמנו! הוא לא יחליט מי צריך להענש ומי לא. את התרופות האלה הוא קיבל כדי לרפא אנשים, לא כדי לפגוע בהם. הוא לא יכול להגניב איזה כדור משלשל לקוקטייל הכדורים של איזה זקן רק בגלל שהזקן הטריד אותו והתחצף בבוקר. ככה אני רואה את זה.

RainBird

New member
דווקא בתנ"ך כתוב: "עת לרפוא ועת להרוג." אם מישהו יכוון אליך נשק את לא תשתמשי בכל אמצעי שקיים כדי לפגוע בו? וענישה אמיתית לא נעשית לצורך גחמה. אבל זה כבר המוסר האישי של האדם. יתכן שמערכת אמונה ומוסר היא טבעית לאדם עכשיו, אבל מה שיכנס לתוכה לא. יש אדם שבמוסר שלו זה להרוג את כל האנשים הסגולים עם הנקודות הצהובות. הוא יכול להיות אדם מאוד טוב, ונאור וטהור (לפי דעתו) אבל כל אדם סגול עם נקודות צהובות חייב במיתה. יש לאדם הזה מוסר. בין אם הוא "נכון" או לא נכון זה כבר דיון אחר. הטיעון שלי הוא כזה: "אם אדם עושה לך רע בכוונה תחילה ובזדון, תחזיר באותה מטבע". אני לא מסתמך על רעיון של קרמה מכיוון שאני לא מאמין שאימא אדמה סופרת כמה "רע" (שהוא רעיון ולא מושג מוחלט בכלל) אמירה או ארדן עושים. מצטער. זה לא נשמע לי הגיוני רעיונית וצורנית, וזה לא מוכיח את עצמו מבחינה עקרונית כי אם אני מרחף בעולם האסטראלי ורואה ישויות וחש אותן ורואה מי כביכול בגן עדן ומי כביכול בגיהנום אז אני למד שזה פשוט לא ככה. לא מניסיוני ולא מהגיוני. אבל מכיוון שאנחנו מסתובבים סוב סוב על הנושא וזה באמת עיניין של תפיסה אני יורד מהוויכוח. לא משנה כמה הוא מעניין. ארדן.

אם יכוונו

אליי אקדח, ברור שאני אעשה כל מה שאוכל כדי להציל את עצמי. ויש הבדל בין לעשות הכל כדי להציל את עצמי לבין לעשות הכל כדי לפגוע בו. אני אפגע רק אם זה תנאי הכרחי לקיום שלי. "ונשמרתם לנפשותיכם".. אם כבר השתמשנו בתנ"ך. וגם יש הבדל בין הגנה עצמית לבין לתפוס תפקיד "מחנך". אני לא מבינה למה הכנסת את עיניין הקרמה, אנחנו מדברים עכשיו על האם זה בסדר "להעניש" או לא, לא אם אמא טבע תחזיר להם או לנו בעצמה או לא.

למעלה